D

Çavuş
22 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
7 yıl
Fayans Kaplı Beton Çatı\u0027da Yalıtım Sorunu
Selamlar.

Yıllardır yalıtım yaptırmadıgımız fayans kaplı duz beton catımıza bitumlu membran üzeri kumlu membran yaptırdık. Ancak son kar yağışları sonrasında evin iç oda kapısının (kapı gectigimiz ay takıldı) ahsap dogramalarından su sızmaya başladı ve kapı şişme yaptı. Membran kaplı beton catının o bölümünde bir delik ya da açıklık gözükmüyor. Bu kışı bize zehir edebilecek bu sızıntı sizce nasıl içeri girmiştir. Tavanda da bir akıntı yokken nasıl oluyor da yalnızca kapı dösemesınden sızabılıyor. Nasıl bır onlem almalıyız?

Acil yardımlarınızı bekliyorum.
D
7 yıl
Galvaniz Su Boruları İle Dekoratif Aydınlatma
Forumdaşlar,

Yeni bir eve taşınma arifesindeyim. Son zamanlarda mekanlarda gördüğüm ancak adını tam olarak bilmediğim dekoratif bir aydınlatma çözümünü size danışmak istedim. Belki aranızda bilenler, tavsiyeleri olanlar vardır. Aşağıda fotoğrafını koymuş olduğum gibi evin birkaç noktasında galvaniz su borularını kablo kanalı olarak kullanıp dekoratif bir aydınlatma sağlamak istiyorum. Bunu acaba yapan birileri var mıdır? Ya da ben kendim de yapabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
D
7 yıl
Armut.Com Dolandırıcılarına Dikkat !
Selamlar Forumdaşlar

Sizlerle İstanbul'da anahtar teslim ev tadilatı için armut.com üzerinden anlaştığım usta görünümlü dolandırıcı ile deneyimimi paylaşmak istiyorum.

Bunları armut.com'a da aynen yazdım.

İçinde hiç oturulmamış 20 yıllık dairemizde teras kapama, içeriden yalıtım, tadilat ve doğalgaz işlemleri için armut.com'dan teklif verenler arasında Anıl Dekorasyon (Yasin Taşy...) adlı şahısla anlaştık ve sözleşme yaptık. Ücretin yarısına yakınını kendisine peşin ödedik ve işler başladı. Elbette her gün başlarında durmadığımız için ustanın bize söylediklerine güvendik. Bu arada 2 haftada biter denen işler 40 gün sürdü. Kapattığı çatı aktı, yaptığı membranlı çatı yalıtımında hava boşlukları var, vurduğu boya, markası polisan olsa da aşırı sulu vurduğundan ve alçı sıva yapmadığından sırıtıyor. Maalesef biz bu işleri anlamadığımız için hepsine bir bahane uydurdu ve süreç içinde parasız kaldığını bahane ederek anlaştığımız ücretin %80ini de bizden gıdım gıdım tahsil etti. Kendisine defalarca düzeltilmesi gereken yerler, henüz tamamlanmamış parkelerden bahsetmemize karşın akrabasının vefatını gerekçe göstererek bir hafta ortalardan kayboldu. Dün itibari ile de bir mesajla işi bıraktığını bildirip ortalardan kayboldu.

Arkadaşlar kısacası dolandırıldık. Armut.com sitesi bu dolandırıcılığa aracılık etti, bu Anıl Dekorasyon (Yasin Taşy...) denen şahıs sitenin olanaklarını bir güzel kullanarak, bir profesyonel imajı vererek, bizim gibi tek isteği tek tek ustalarla uğraşmaktansa tek bir ustaya işi yaptırarak ona güvenmek olan insanları dolandırdı. Beddua etmem tarzım değildir ancak aldığı haram paradır, zehir zıkkım olsun.

Bunları sizlere yazmamın sebebi siz siz olun tanımadığınız, bilmediğiniz, eşinizin dostunuzun referans olmadığı insanlara iş vermeyin, bizim dilimiz yandı, şimdi kapı kapı usta aranıyoruz, hem paramızdan hem de kıymetli zamanımızdan olduk.

* Yapılan işin ne kadar kötü olduğunu görmek isteyen olursa fotoğraf gönderebilirim.
D
8 yıl
İgdaş Doğalgaz Kontrolünde Ocak Bağlantısı
Selamlar,

Mevcut aboneligimizde kombinin yeri değişti ve tadilat projesi çizilip igdaş kontrole gelecek.
Doğalgaz firmasıni pek gözüm tutmadı. Kombi dolabının nizami ölçüleri ve mutfaktaki ocağın durumu ile ilgili net yanıt vermiyorlar.

Şöyle ki ev dubleks ve biz aslında ocagi gazlı kullanmayacağız. Ancak hem alt katta eski mutfak alanında hem de ust katta gaz çıkışı mevcut. Kontrol sırasında bu çıkışların her ikisinde de ocak bağlı olmalı mı? Her ikisine ocak bağlasak da biraz eğreti duracak, bu durum kontrol sırasında bir sorun yaratır mı? Henüz proje çizimi yapılmadan sormak istedim, yardımlarınızı bekliyorum.
D
10 yıl
Repeater Sınırlı Bağlantı Sorunu !
Dubleks bir evde oturuyorum. TTnet'in 2014 Zyxel antensiz modemi alt katta. Bilgisayarım Hp Pavilion G6 win 8.1. Bağlantı çok düşük olduğundan Tp-Link'in ML3020 mini routerını üst kata repeater modunda kurdum. Kurulumu Tp-Link arayüzünden sorunsuz gerçekleştirdim ve şu anda sinyal kalitesi 5 seviyeye yükseldi. Ancak sorun şu ki; bağlantı belirli aralıklarla sınırlı bağlantı oluyor ve kopuyorum. Disconnect yapıp tekrar connect deyince yeniden stabil bağlantıyı sağlıyorum ancak her 30-45dk'da bir bunu yapmak durumunda kalıyorum. Sınırlı Bağlantı probleminden nasıl kurturabilirim ?
D
10 yıl
Wireless Ağını Repeater ile Güçlendirmek + Yardım
TTnet'in verdiği Zyxel Vdsl/Adsl Modemim alt katta olduğundan sinyal kalitesi çok düşüktü. Elimde bulunan Tp-Link 3020ML 3g router'ı AP modunda repeater olarak kullanarak bunu güçlendirmek istedim. Tp-link sitesinden yardım alarak router'ın ayarlarından quick setup ile gerekli bilgileri girerek her ikisini birbirlerine bağlamayı başardım. Ancak sorun bundan sonra başladı: Tp-Link'i üst kata bilgisayara yakın bir konuma koymama ve sinyal derecesi full olmasına rağmen, bilgisayar (Hp G6 I-5 3210, win 8.1) bir türlü istikrarlı bir sinyal yakalayamıyor ve sürekli değişen sinyal dereceleriyle bir siteye girmek istediğimde " ERR_NETWORK_CHANGED " uyarısıyla bağlantıyı sağlayamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
D
10 yıl
HP Pavilion g6-2277et Wireless Bağlantı Sorunu Acil Yardım LTFN !!
HP Pavilion g6-2277et model laptopla wireless bağlantı sorunu yaşıyorum. Laptopu ikinci el olarak yeni aldım ve 8.1'e yükselttim. Modeme 5m uzaklıktayım (arada 1 duvar), eski emektar msi laptop aynı seviyeden 3 kademe çekerken HP Pavilion g6-2277et ile sürekli bağlantı kopmaları yaşıyorum ve 2 seviyenin üzerini göremiyorum. Aşağıda donanım listesinin cap'i var, sorun yazılımsal mı yoksa bu aletin donanımsal bir arızası mı var? Bilenler yardımcı olursa sevinirim, bu mesajı bile kopmalardan dolayı yarım saatte yazabildim.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
11 yıl
Dubleks Ev İçin Tasarruflu Isınma Tavsiyeleri
Selamlar,

10 aylık yeni bir binada ilk kışımızı geçireceğiz. Bina Kocaeli'de ve deniz seviyesine yakın düz arazi üzerinde. En üstteki 3 dubleks daireden ortada yer alan olduğu için Batısı ve Doğusu kapalı. Ev genel olarak Kuzey, biraz da terasından dolayı Batı cepheli. İki dubleksin tam ortasında yer aldığından 60-65m2 alt kat 60-65m2 üst kat olmak üzere toplamda 125-130m2 arası büyüklüğe sahip. Evin antre haricinde bir koridoru olmadığından tüm alan odalara (üst kat 20m2x2 oda - alt kat 20m2 salon, 8m2 oda) dağıtılmış. Dış ve iç cephe yalıtımı var, çatı ile üst kat arasında ise tavanda beton yerine alçıpan üzerine ise bor yalıtım malzemesi kullanılmış. Evde ECA Confeo Plus markalı kombi mevcut, alt katta; mutfak, küçük wc, küçük oda, antre ve salon'da (salonda 2 tane) 60x80 ve 60x100 paneller bulunmakta. Üst katta ise iki odada iki adet 60x180, hol'de 60x40, wc'de ise havlupan mevcut.

Yukarıda belirttiğim koşullara ek olarak benim ve eşimin çalıştığını ve h.içi eve 19.00-20.00 saatlerinde döndüğümüzü düşünürsek, kombinin otomatik açıp kapanabilmesi ve yakıt sarfiyatı için ne gibi çözümler önerirsiniz. Oda Termostatı takmalıyım ama hangisini ve nereye? Kullanmadığım odanın (alt kat küçük oda) kapısını ve vanasını kapatmalı mıyım? Termostatik vana takmam gerekiyorsa eğer, evim dubleks olduğu için nereye takmalıyım (alt kat, üst kat yoksa hepsi mi?).

Tavsiyeler benim dışımda da birçok kişinin işine yarayacaktı
r.
D
11 yıl
SONY TRİNİTRON TV\u0027DE KAPANMA SORUNU.
Selamlar,

Yaklaşık 10-12 yıllık 72 ekran bir Sony Trinitron Tv'im var. Bir haftadır her açtığımda ya hiç görüntü ve ses gelmiyor ya da 3-4 dk çalışıp aniden kapanıveriyor. Üzerindeki 2 scart girişinden birisine receiver bağlı ve türksat yayınlarını izliyorum. Acaba sorunu tüpüyle mi ilgilidir (görüntüsünde herhangi bir renk bozukluğu, kararma vs. yoktu) yoksa elektirik akımına bağlı bir sorun mudur? Sorun ve çözümü ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
D
11 yıl
Acer k11 Projeksion\u0027da Hdmi Üzerinden Ses Çıkışı
Selamlar,

Vodafone'un Smart Tab II 10' tableti mini hdmi portu üzerinden Acer K11' bağladığımında ses çıkışı da projeksiyona veriliyor. K11'in speakerları çok zayıf olduğundan sesi farklı bir kaynaktan almak istiyorum ancak speakerları tablete bağladığımda gene ses sadece projeksiyondan geliyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.