I

Teğmen
13 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
12 yıl
Windows ( de bilgisayardaki oturum hesapların birleştirme sorusu
Windows 8 yüklü bilgisayarımda önce; yerel bir hesap açıp, ihtiyacım olan programları kurdum. Sonra da microsoft hesabı ile oturum açtım, ancak yerel hesaptaki kurulumları, microsoft hesabım ile oturum açtığımda göremiyorum. Bu ikisini nasıl birleştiririm?
I
12 yıl
3 PC arasında kaldım, acil alınacak.
Geçen hafta eve giren hırsız dell xps notebook'u götürdüğü için acilen yeni bir tane almam gerekiyor. Ofis, internet ve zaman kalırsa da starcraft 2 (skype açıp 4vs4 maç yapıyoruz arkadaşlarla) oynamak için kullanılacak. Eski alet 2.nesil i7 işlemcili idi, ve sanırım bana biraz fazla geliyordu. Hırsızın yaratmış olduğu masraflar nedeni ile bütçem de kısıtlı. aşağıdaki 3 makineden hangisini önerirsiniz. En geç bu haftasonu almam gerekiyor (işim yüzünden), yardımlarınızı rica ederim. Bütçemi de şöyle söyleyeyim; aşağıda son sırada yazdığım alet biraz aşıyor, ama önerilen bir cihaz olursa, zorlarım.

1.http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/hp-c6g55ea-g6-2212st-core-i5-3210m-250ghz-8gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2048mb-7670m-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=64367 (hiç bir fikrim yok, fiyatı makul geldi)
2.http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5520-s21f45c-notebook-urun8776.html (dell ile artık gönül bağım var, eğer bunu alırsam 3. olacak)
3.http://sonyavrasya.com/asp/product/1857/Sony-Vaio-SVE1512P1EB-15-5-Siyah-Notebook (ms office 2012 yanında hediye imiş, bir de kasa çok sağlam duruyor)

teşekkürler.
I
12 yıl
wushu sanda
İstanbul şişli-mecidiyeköy-beşiktaş ya da avrupa yakasında bunlara yakın herhangi bir yerde eğitim veren bir yer bilen var mı?
I
12 yıl
Muay Thai konusunda sorularım var
Merhaba,
Yaşım 32 boy 180 kilo 80. Çok ciddi bir spor geçmişim yok. 1 sene kadar, aralıklarla wing chun çalıştım bir kaç sene önce. tekrar başlamak istiyordum ama ücretleri çok yüksek. Amacım spor yapmak, ve yaparken sıkılmadığım, wing chun yaparken de çok eğlendiğim için için bir savaş sanatı ile uğraşmak istiyorum yine. bir arkadaşım muay thai yi önerdi, hem kendini savunma anlamında çok işe yarar, hem de kondüsyonun ve yaşam kaliten artar dedi. Yıllardır yaptığı için hadi lan oradan diyecek halim yok tabii ki.
Şimdi bir kaç sorum olacak;
yıllardır sigara içen bünyem boku yemiş durumda. ringe çıkarım, tek başıma 20 kişi döverim gibi dertlerim olmadığı için fazla hırpalanmadan sporumu yapmak istiyorum. Muay Thai bunun için uygun mudur? wing chun genelde benim gibi yaşını başını almış insanların rağbet ettiği bir alan olduğu için ondan yana çok sorunum yoktu ama, Muay Thaiyi bilmiyorum.
bir ikincisi, arkadaşım beni burhan felekteki salonuna çağırmıştı ama benim çalışma saatleri fazla esnek olduğundan ve avrupa yakasında çalışıp oturduğum için bana biraz zor olur.
şişli, mecidiyeköy, beşiktaş civarlarında benim çalışabileceğim fazla da tuzlu olmayan salon öneriniz var mıdır?
Bu arada başka savaş sanatları öneren arkadaşları da zevkle dinlerim :)
teşekkürler şimdiden
I
13 yıl
Dell XPS ısınma sorunu
Selamlar;

Donanımhaberi 1 ay boyunca okuya okuya, tekno marketlere gide gele bir dell almaya karar verdim ve %20 indirim gününde güzel bir makine aldım, linki aşağıdadır.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/dell-xps-502s67p67-xps-502s-core-i7-2670qm-22ghz-6gb-750gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58217

i7 işlemcilerin çok ısındığını falan okuyordum, bir aydır da sadece internet ve film için kullandığım bu notebook'u az önce asıl alma amaçlarımdan birini gerçekleştirmek için starcraft 2 yi kurdum

oyunu açar açmaz, fanın çığırından çıktığını farkederek hemen oyunu kapattım. oyun oynamadım bile login oldum ve fan delirdi. fazla kasmadan hemen oyunu kapattım ve speecy denen ısı ölçer programı açtım. aşağıdaki ısı değerleri normal mi size sormak istedim. yani anakart nasıl işlemciden daha sıcak olabilir?

http://c1202.hizliresim.com/u/6/2hgr4.jpg
I
13 yıl
Sistem tavsiyesi 4 parça
Merhaba arkadaşlar. Normalde maddi koşullar nedeni ile sistem toplamayı ertelemiştim ama, bir arkadaş sağolsun eski kasasını bana verdi. Şimdi elimde ASUS TA-5A bir kasa mevcut. İçinde de 2 çekirdekli bir amd işlemci ve geri kalan parçalar var. Açıkçası ne olduğunu ben de bilmiyorum henüz açıp bakma fırsatım olmadı. Sizden ricam phenom 955x4 işlemci olmak üzere, anakart, ram ve güç kaynağı önermeniz. ekran kartı olarak şimdilik varolanı kullanacağım. bütçem 600 tl ve istanbulda kredi kartı ile alışveriş yapacağım güvenilir site ya da mağaza aramaktayım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Bu arada kasa linki olarak buradan buyrun

http://www.pclabs.com.tr/2006/07/06/ekonomik-asus-kasalar-testte-ta-5a-ta-55-ta-88/
I
13 yıl
1500 TL ile İntel sistem
Başlıkta da görüleceği üzere 1500 liraya bir sistem almak istiyorum. Intel tercihimdir, render falan yapılacak, amatör olarak. Oyun olarak wow ve starcraft 2 dışında birşey oynanmaz. AMD önermeden önce, intel in oluru ne onu görmek isterim. Sadece kasa...
I
14 yıl
1500 TL ye PC
Başlıkta da görüleceği üzere 1500 liraya bir bilgisayar toplanacak. Monitör de dahil. Kullanım amacı video edit, photoshop falan. bunun dışında film, oyun vs de zaman kalırsa olacak.

Şimdi şöyle bir durum var, işin içinde video edit olduğundan açıkçası tercihim intel. her ne kadar amd f/p olarak daha iyi görünse de, benim kullanacağım uygulamalarda intelin bariz bir üstünlüğü var maalesef. bu fiyata intel sistem çıkar mı bilemiyorum açıkçası. Bir de bu sandybridge chipsetlerdeki sorun da beni kıllandırdı.

monitörün çok büyük cafcaflı olması önemli değil. ses kart da istemiyorum. bütçe belki bir 100 -150 lira daha esneyebilir (esnemese daha güzel olur tabii ki )

bu yazdıklarım ışığında ne önerirsiniz?

not: ekran kartına çok para yatırmak istemiyorum ama starcraft 2 yi de merak etmiyor değilim
I
14 yıl
I5 750 için onboard ekran kartlı anakart önerisi
Bir arkadaşıma bilgisayar topluyoruz. Oyun oynanmayacağı için aman aman bir ekran kartına ihtiyaç yok. Çok anlamam ama, P55 lerde onboard bir kart göremedim. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
I
15 yıl
1300 TL sistem önerisi
Merhabalar

Başlık ta da göreceğiniz üzere bütçe bu kadar. Normalde 1-2 ay kadar sonra biraz daha fazla param olacak ve istediğim I5 li sistemi alacaktım ama elimdeki makine ölünce mecbur kaldım şimdiden almaya. Yeni oyunlarla pek aram yok, vaktim de yok zaten. arada bir world of warcraft oynar raid yaparım. Onun dışında photoshop, ve kısa film kurguları yapıyorum. I5 tercihim biraz da OC performansı ve ön bellek yüzündendi. İşimi çok yarıyordu.

Aslında daha önce sistem önerilerini burada alıp; kesin kararımı vermiştim ama, bu son arıza elimi kolumu bağladı maalesef

Bu arada ekran kartını şimdilik ikinci el alabilirim. ilerde daha eli yüzü düzgün bir kart alırım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.