M

Yüzbaşı
12 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
3 yıl
Clio 4 İlginç Ses Sorunu
Arkadaşlar aracımda fabrikasyon orijinal iki hoparlörlü ses sistemim var. Joy (baz) paket olduğu için standart teyp mevcut. Son 7 aydır ilginç bir sorun yaşıyorum. Sabah hava serin olduğunda ya da yaz mevsimi olsa bile klima açıp araç içi soğuyunca sağ ön hoparlör ses kesiyor. Sanki bir temassızlık var gibi ses gelip gidiyor. Sonra dengeyi sağ hoparlöre verip sesi yükseltince düzeliyor ve sorunsuz çalışıyor. Orijinal tesisata hiç dokunulmadı ve ön kapı içleri herhangi bir sorun nedeniyle hiç sökülmedi. Servise danıştım hoparlör patlak dedi. Ama öyle olsa sıcak soğuk hava fark etmeksizin hoparlör bozuk ses vermez mi? Aranızda buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu hiç? Sorun hoparlör değilse boşa para vermek istemiyorum açıkçası.
M
13 yıl
LPG tankının neden olduğu paslanma
Malum tank montajı için bagajda civata delikleri açılıyor.Eski aracım Renault 9'du ve 1 yıl sonra tank sehpası için açılan deliklerin kenarlarında paslanma başlamıştı.Aracımda profil demiri uzunlamasına çamurluktan çamurluğa olduğu için bu paslanmaları net görebiliyordum.Pek çoğumuz bagaj zemini üzerine monte ettirdiğimiz için halının altındaki durumu farkedemiyoruz.Açıkçası sırf bu yüzden şimdiki aracıma lpg dönüşümü yaptırmaya çekiniyorum.Bir paslanma başladı mı kanser gibi yayılıyor.Yoksa manifolt delinmesi falan benim için sorun değil.Bu konuda bildiğiniz bir önlem ya da çözüm var mı?
M
14 yıl
Clio Symbol Kulübü nerede?
Başlık kayıp mı oldu ben mi göremiyorum?
M
16 yıl
Motor Yağındaki Köpük
Aracını düzenli olarak kontrol eden ve bakımlarını yaptıran biriyim.Geçen gün yağ çubuğunu çektim,baktığımda ucuna doğru köpük benzeri bir madde olduğunu gördüm.Temizleyip tekrar yerine takıp çıkardığımda yine çok az da olsa köpük vardı.Daha önce hiç böyle birşey olmamıştı.Yağ özelliğini mi kaybetmiş,yoksa yağa karışan bir madde mi var?Yağ değişimi yapalı sadece 1000 km oldu.
M
17 yıl
Dolum ağzı problemi
Arkadaşlar otogaz almak için istasyona uğradığımda bazı istasyonlardaki dolum tabancalarından aracıma yakıt doldurulamıyor.Tank bomboş olduğu halde gazı dışarı püskürtüyor.Sonra başka bir tabancayla deniyoruz,bu defa oluyor.Başka bir istasyona gidiyorum,ya hemen dolum yapılıyor ya da hiçbir tabanca uymuyor.Montaj yaptırdığım yere gittim,bunun normal olduğunu,aynı markanın aynı dolum ağzını değiştirip taksalar bile sorun olabileceğini söylediler.Bu sorunu yaşayan var mı aranızda?
M
17 yıl
Lpg ayarından anlamıyorlar mı?
Ne zaman ayar yaptırmaya götürsem regülatörün alt kısmında bulunan düğmeyi çevirerek ayarlamaya çalışıyor ustalar.Peki üstteki düz tornavidayla ayarlanan düğme ne işe yarıyor o zaman?İnternette yaptığım araştırmaya göre lpg rolantisi asıl regülatörün üzerindeki sarı vidadan yapılıyor.Ama bunu bilen yok mu?Ustaya rolantiyi biraz yükseltsek diyorum,bu sefer karbüratörün rolanti ayarından yükseltiyor.Haliyle benzin rolantisi bozuluyor.Yok mudur bunu bilen?İmkanım olsa senede bir benzinli ayarını cihazda yaptırıp lpg ayarını kendim yapacağım artık
M
17 yıl
LPG\u0027li karbüratörlü araçta motor devri
İmzamdaki aracımın fabrika verilerine göre uygun benzinli motor devri 700-750 rpm...Bu devirlerde benzinle yaz-kış sorunsuz çalışıyor ve yakıt ekonomisi uygun..Geçtiğimiz gün aracımı özel Renault servisinde ayar yaptırmaya götürdüm.Usta benzinle devri 700 rpm olarak ayarladı.Sonra lpg'ye geçtim ve yine motor devri 700 rpm olarak ayarlandı.Bu şekilde yakıt ekonomisi iyi ama sanki özellikle lpg ile ilk çalıştırmalarda araç zorlanıyor.Ve tam olarak ısınana kadar motor devri düşük ve çok az da olsa titreşimli gibi..Gerçi benzinde de motor ısınana kadar motor devri düşük oluyor ama en azından zorlanıyor izlenimi vermiyor.Sizce imzamdaki karbüratörlü aracımın lpg ile motor devrini kaç olarak ayarlatmalıyım?
M
17 yıl
Buji kabloları değişimi ve yükselen rolanti
Arkadaşlar R9 aracımı kontrole götürdüğümde motor ustası buji kablolarını değiştirmemi önerdi.Parçacıya gittik,elinde R9 buji kablo takımı olmayınca usta R12 için olanlardan ver dedi.Ben de sesimi çıkarmadım.Yalnız taktıktan sonra çalışmada sorun yaşamadım.Ama sanki rolanti yükseldi,yüksek devirlerde de aracın sesi değişti gibi geldi.Bu durum kabloların yeni olmasından mı yoksa R9 aracıma R12 buji kablo takımı monte edilmesinden mi kaynaklanmıştır?
M
17 yıl
LPG\u0027li araç kaplumbağa gibi oldu
Arkadaşlar imzamdaki karbüratörlü aracımı yaklaşık 4 aydır lpg'li olarak kullanıyorum.Son haftalara gelinceye kadar benzinle arasında performans kaybı neredeyse yok denecek kadar azdı.Bu aralar garip bir şekilde gaz pedalı sertleşiyor ve 2.viteste bile sonuna kadar gaza yüklensem de araç geç devirleniyor.Sonra ertesi gün bir bakıyorum,pedal yumuşamış ve araç gaza dokununca fırlıyor resmen.Bu duruma bir anlam veremedim.Gaz pedalını gres yağıyla yağladım ama nafile.Benzine alıp denedim,pedal yumuşuyor ve çekişte bir sorun göremiyorum.Hem benzin hem lpg'de rolantide gayet iyi çalışıyor,hani saat gibi tıkır tıkır derler ya öyle..Sizce yeniden ayar mı yaptırmalıyım,sorun gaz pedalında mıdır,yoksa motor bir yerlerden hava mı alıyordur?
M
17 yıl
Benzinde stop eden araç
Arkadaşlar aracım lpgli ama bu aralar benzin sistemiyle başım dertte.Rolantide ya da bir kasise geldiğimde vites küçültürken debriyaja bastığımda stop ediyor.Ayrıca yine benzindeyken ve motor sıcakken zor çalışıyor.Ama genel gidişi iyi,bir sorun yok.Benzindeyken araç fırlıyor,o derece yani.Tek sıkıntım stop etmesi...Lpgye geçtiğimde ise herhangi bir sorunum olmuyor.Sizce neden olabilir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.