Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1273
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LPG'li karbüratörlü araçta motor devri
M
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İmzamdaki aracımın fabrika verilerine göre uygun benzinli motor devri 700-750 rpm...Bu devirlerde benzinle yaz-kış sorunsuz çalışıyor ve yakıt ekonomisi uygun..Geçtiğimiz gün aracımı özel Renault servisinde ayar yaptırmaya götürdüm.Usta benzinle devri 700 rpm olarak ayarladı.Sonra lpg'ye geçtim ve yine motor devri 700 rpm olarak ayarlandı.Bu şekilde yakıt ekonomisi iyi ama sanki özellikle lpg ile ilk çalıştırmalarda araç zorlanıyor.Ve tam olarak ısınana kadar motor devri düşük ve çok az da olsa titreşimli gibi..Gerçi benzinde de motor ısınana kadar motor devri düşük oluyor ama en azından zorlanıyor izlenimi vermiyor.Sizce imzamdaki karbüratörlü aracımın lpg ile motor devrini kaç olarak ayarlatmalıyım?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.