H

Yarbay
06 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
112 üye
Görüntülenme (?)
1996 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
H
4 ay
Dacia Sandero Stepway 2014 1.5Dci Manual 152.000KM(ilk sahibinden)
Sahibindene yazdığım açıklamayı kopyalıyorum buraya da. Forum için fiyat 500.000 düz.

Aracın ilk sahibi benim.

En merak edilen önemli konudan başlayayım, kaza, değişen vs.

Önemli bir kazası yok. 2 küçük kazası var, toplam 5 tramer kaydı var. Biri dur kalk ilerleyen trafikte arkadan hafif çarpma, biri de kırmızı ışıkta kendi hatam ile öndeki araca çarpma şeklinde oldu. Hava yastığı vs açılmadı. Ana iskelette, kapılarda, tavanda vs hiçbir işlem yoktur. Yani aracın orijinalini bozan, güvenliği tehdit edecek hiçbir hasar ve tamirat yapılmadı. Yapılan tüm işlemler kasko tarafından resmi servisinde yapıldı. Kayıtları mevcut. Fotoğraflarda gördüğünüz bagaj kapağındaki ezilmeden dolayı mesela bagaj kapağı değişti. Eklediğim iki kaza dışında kaza denecek bir kazası yoktur. Kazalarla ilgili fotoğrafları ekliyorum en son fotoğraflara. Tamamen durum bu. 

Hiçbir şey kasko dışında yapılmadığı için her şey tramerde. Gizli saklı yok. Liste şöyle;

 Mesaj: (1/2) Sayin Ilgili, Kayitlarimiza gore ***5690 sasi nolu DACIA SANDERO STEPWAY 1.5 DCI 90 EURO5 markali arac 5 adet kazaya karismistir. 
KZ1: 09/12/2021 Carpisma 1043TL
 KZ2: 21/10/2021 Carpma 386TL
 KZ3: 12/09/2021 ERP-Carpma 1368TL
Üstteki 3 kayıt için fotoğraf yok çünkü kaza değil de park ederken vs olmuş sürtmelerdir. 

Fotoğraflardaki kazalar;
 KZ4: 30/04/2017 ERP-Carpisma 5982TL(önden çarptığım kaza) 
 KZ5: 06/03/2016 ERP-Carpisma 3528TL (bagaj kapağı değişen kaza)

Yazdıklarım dışında hiçbir şekilde gizli saklı bir şeyi yoktur. Güneş yanığı, Selde kalma, tramere işlemesin, kasko bozulmasın diye servis dışı işlem yaptırma filan asla yok. Araba bir gün bile kaskosuz kullanılmadı. Bu kadar tüm geçmişi bilinen başka araç varsa buyursun :)

8 yıl tüm bakımları, triger kayışı ve benzeri önemli değişimler resmi serviste yapıldı. Son 2 yıl yıllık bakımları Arı Teknik Serviste yaptırdım. Yağ, filtre vs kendim aldım değiştirttim. Motorda, amortisör vb gibi önemli hiçbir aksamda bildiğim bir problem yoktur. Bakımda her zaman genel bir kontrol ettiririm,bir sorun varsa anında yaptırılmıştır. Süre dolmadan bakımları yaptırıldı.

Kışlık lastikler Pirelli 2 yıllık en iyi değerlere sahip modeli. Yazlık lastikler de mevcut ama 5 yılı geçirmiştir, isteyene verilir ücretsiz. Continental marka.

Muayenesi Aralık 2024’te doluyor.

Arabada hiç sigara içilmedi ve içirilmedi:) Herhangi bir koku vs yoktur. Koltuklarda belirgin bir leke vs yoktur. Araba özenli kullanıldı. 

Bildiğim her şeyi yazdım :)

Otomatik araç almak için satılıktır. Takas söz konusu değildir. Araştırdığım kadarıyla benzer durumda araçlar içinde en az 50 bin uygun fiyat istiyorum. Pazarlık düşünmüyorum. Anlayışınız için teşekkürler.


Fotoğraflar için;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-sandero-stepway-1.5dci-ilk-sahibinden-1162959049/detay


< Resime gitmek için tıklayın >
H
3 yıl
PS Plus 180 tl görünüyor tıklayınca 240 çekmeye çalışıyor
Evet konsol dünyasına geçen sene katıldım xbox ile, bu sen de uygun bir ps4 pro bulunca alarak dedim exclusive oyunlarını oynayayım vs. Ancak fırsat oldu ilgilenmeye ve ps plus almak için ilgili bölüme giriyorum %25 indirim yazıyor 180 lira, tıklıyorsun 240 liraya çıkıyor. Bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulabilen varsa desteğine ihtiyacım var.

Teşekkürler, iyi eğlenceler herkese, sağlıklı günler.
H
4 yıl
Xbox\u0027ta hala Fifa 18 ve 19 FUT oynayan var mı? Transfer Markette kaç öğe var?
Merhaba. Ben Pc'de 3 ay filan Fifa 18 Fut oynadım. tabi 19 yılında oynadığım için sadece haftalık Squad Battles ile kart filan kazandım sayılır. Biraz da SBC yaptım. Keyifliydi eski yılda oynamama rağmen. Ben oyunu oynamaktan çok transfer yapmayı, kadro kurmayı filan seviyorum :)

Şimdi bir Xbox one satın aldım. PC'de tabi oyunu alınca online oynuyorsun. Ekstra bir şeye gerek yok. Xbox'ta gold üyelik lazım. Hem oyunu al ya da EA Acess al + gold üyelik al derken az para değil.

Fifa 18 ve 19'da FUT'ta Transfer Markette toplam öğe sayıları kaç, oynayan ya da elinde bulunan arkadaşlar Allah rızası için bu bilgiyi paylaşırsa çok memnun olurum. PC'de toplam 14000 öğe filan var şu an adam yok transfer markette Fifa18 için. oyun bitti yani.
H
5 yıl
bitmiş ... WD BLUE WDS250G2B0A 3D NAND 250 GB 2.5\u0027\u0027 (( 240TL - Amazon.com.tr))
En iyilerden biri, bildiğim kadarı ile blue serisi 5 yıl garantili, uygun fiyat. Tavsiye ederim.

https://www.amazon.com.tr/Western-Digital-250GB-BlueSeries-WDS250G2B0A/dp/B073SB2MXW/ref=lp_17727400031_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1567582317&sr=1-5
H
5 yıl
2. el araç alırken ÇOK ÇOK DİKKAT, kötü bir tecrübe içerir (sahibinden çakalı)
Evet arkadaşlar yaklaşık 1 ay oldu aslında olayı yaşayalı ama şöyle pc başına geçip de yazmaya fırsat olmadı. Başka bir konu gördüm forumda çok oy almış. Yazayım dedim artık oturdum pc'ye.
Kardeşime polo bakıyorduk 2015 ve üstü. Kırmızı 1.2 tsi lounge bulduk bir tane İstanbulda. Rengi harika, fiziksel durumu harika. Aradım ilk gün cevap yok, sonra da dönmedi. Ertesi gün babam aradı kapalı. 4-5 gün daha araba baktık bulamadık. Dediler bir daha arayalım diye. Ben soğudum satıcıdan da arabadan da ama arayalım dedik aradık buluştuk neyse.

Arabanın vites kutusunun alttaki bu kare tabla( üstünde vites işaretleri vs olan) yerinden çıkmış japonla ve slikonla yapıştırılmaya çalışılmış olmamış. USB bağlantı noktası kopuk. kabloyu dışarı çekip takıyorsun. öğrendik fiyatları vs bunları yaptıracağız hesapta, ya da fiyattan düşülecek filan adam çok rahat. Servisi arayınca tabi sadece o vitesin o tabla 2000 küsür lira.. Bunu işte ekpertize gitmeden öğrenmek lazım esasen. Biz önemsiz sandık gittik neyse. Sorun olarak bize klima biraz az üflüyor ve bu ayak altındaki kaplamalar sökülüp takılmış dendi. Çakal sahibi diyor ki işte galericiler açıp bakıyor. Ekspertiz aslında bu öyle bir şey değil dedi ama adamlar özellikle çok yorum yapmıyor. Ekpertizler de acayip. Biz arabadan anlasak zaten gelmeyiz. söylesene bunda başka bir şey var diye . hadi adamın yanında söyleyemedin. kaş göz yap. Klima motoruyla ilgili konunun masrafı ne diye sorduk. motorda hata varsa 3500-4000 , yoksa 800 civarı işi olabilir dediler. ezbere.. kendileri tamirat da yapıyor bu arada. dedim bir polen filtresine bakın belki orda bir tıkanıklık var. yok işte zor çıkıyor filan. dedim bizim arabada vidasız kapağı açıyorsun . zorla baktılar oraya. adam demesin mi polen filtresi yok ve içi çamurlu buranın. Kapağı da gösterdi bana çamur. araba çamura girmiş ya da işte sel mi neyse.

Sahibi 6 aydır bizde diyor. Yengemin diyor. 1 ay önce plaka değişmiş. plana değişimini de söylemiyor tabi. Allah allah filan diye şaşırdı güya. neyse içerdeyiz diyoruz bu alınmaz herhalde ne olacak şimdi filan. Adam böyle telefonla konuşarak kapıdan çıktı. bizim canımız sıkkın işte ekspertizden yorum beklerken adam arabaya bindi. geri çektiğini gördüm , dedim herhalde yana yanaşacak. adam bastı gitti.

herkes şokta tabi. o kadar canımız sıkıldı ki o anda gittik parayı da biz ödedik aptal gibi. desene 2 imza var bu kağıtta. yarısı benim yarısı o adamın. 300 lira bayıldıık. gidip isteyeceğim üşenmezsem parayı. helal etmiyorum ama o net.

Üstte olayı en kısa haliyle anlatmaya çalıştım. Arkadaşlar 2.el araba alırken en fazla 2. sahibinden ve sahibiyle ilgili bilgi, referans alabileceğiniz yerler varsa alışveriş yapın. Her şeyi önceden konuşun. ekspertize gitmeden herşeyi sorun. Şu an lastik bile 4 adedi en az 1500 lira düzgün bir lastik. bitmiş lastikle yeni lastik 1000 tl fark eder yani.

bakımları serviste yapıldıysa kayıtları vardır, görün, isteyin. hikayelere inanmayın.
muayene ne zamana kadar geçerli. (300 civarı)
sigorta ödenmiş mi(1000tl civarı)
100.000 e yakınsa 100.000 bakımı var, ciddi masraf olabilir.

yani araç alırken çok fazla konu var. ben bilgisayardan anladığımın 10 da biri kadar anlasam çok güzel bir liste hazırlardım rehber olarak ama anlamıyorum. Anlayan kardeşlerim, abilerim bu konuda Allah rızası için bir rehber hazırlarsa çok fazla kişiden dua alırlar.

Numarası bu: 0541 220 50 92 , isim olarak Halil ibrahim yazmıştı sahibindene.

araç plakası da : 34 CBJ 792
POLO 1.2 tsi lounge


bu arada adamın yanında ruhsat da yoktu. çalıntı bile olabilir. hanım getirecek diyordu ruhsatı. yedek anahtarı da yengesinin annesi vefat edip tam da o gün şehir dışına çıktığı için onların evindeydi... yersen. ruhsatsız araç kaçtı diye polisi aramak da gelmedi aklımıza. yani o an yaşadığımız şok ve moral bozukluğuyla hiç bir şey yapamadık. babama dedim ben bu adamı başka no dan arar buluşmaya çağırır ağzını gözünü değiştiririm diye ama bunlar silahsız gezmez vs canından önemli değil deyip beni ikna etti. Allah bin kere belasını versin. sizin de beddualarınızı bekliyorum.

herhalde kapora filan alıp sonra ortadan kaybolacaktı noter işlemleri için sözleşerek..

Düzensiz bir paylaşım oldu çünkü hızlıca yazıyorum, düşündükçe tansiyonum 35 e çıkıyor. öldürene kadar döverim herhalde eşit şartlarda karşıma çıkmış olsa şu anda. Sahibindene o gün şikayet ettim ve ilanı kaldırdılar. başka bir şey yapmadım ben. gittik DOD'dan aldık 6 ay garantili 55000km 1.4 tdi 2016 polo 79000 tl ye. hasar kayıtları var ama büyük şeyler değil. garanti de olunca aldık gitti.
H
8 yıl
Asus N56VZ , BİOSta Graphics Conf. DVTM yükseltildi AÇILMIYOR cihaz
Tek yaptığım işlem Bios ayarlarında Advanced sekmesinde Graphics Config. bölümünde
"DVMT Pre-Allocated" diye tek ayar var. Normalde 64M seçili, dedim 16GB ram var alette 512 olsa ne olur. Demez olaydım bilgisayar açılmıyor artık. Klavye aydınlatması yanıp sönüyor ilk düğmeye basınca sonra fan dönüyor başka bir şey yok. Söktüm iyice içini bios pilini dahi çıkardım, tüm manual seçenekleri denedim fakat sonuç yok. Sanıyorum bios gitti. Hiç bir şekilde ekrana görüntü gelmiyor.

Laptop i7 3.nesil 16ram hd4000 + gt650m, full hd vs. iyi de bir cihaz gözden çıkarılamaz yani.

Özel bir servisi aradım 150 lira diyorlar bios yazmaya. Yok mudur bu işi insaflı yapacak bir servis vs acaba? Teşekkürler.
H
9 yıl
MOBİLDEKİ google REKLAMLARına DİKKAT, PARA KAPTIRMAYIN( Tuzak var), OKUYUN
Avea kullanıcıları MOBİLODEME İPTAL yaz 5555e gönderin

Vodafone MOBILODEME KAPAT yazarak 7878'e SMS atabilirsiniz.

Turkcell Hattınızı Mobil Ödemeye kapatmak için Müşteri Hizmetleri'ni (532) arayabilirsiniz.




Üye arkadaşlar destek verirse memnun olurum. Şikayetvar.com daki şikayet linkim. Yazı biraz acele düzensiz oldu ama fırsatım olduğunda change.org da kampanya başlatacağım yine desteklerinizi isteyeceğim ki bu şerefsiz kansız hırsız köpekler çalamasın milletin parasını.

https://www.sikayetvar.com/avea-onaysiz-sifresi-mobil-odeme-aliniyor




Mobil sitede gezerken, msplash-tr.astroklub.com diye bir sitenin beyninizin yüzde kaçını kullanıyorsunuz şeklinde bir reklamı geldi karşıma, donanımhaber üzerinde gördüğüm için virüs zart zurt bir şey değildir bir IQ testi filandır sandım, tıkladım, ileri ileri diyerek devam ettim, meğer bir sayfada haftalık 14 aylık 56 tl ye üyelik diyormuş. Üye olunca ne oluyorsa üye bile olmadım, cihaz benim onaylıyorum kutucuğunu işaretleyip şimdi başla >> ya tıkladığım gibi avea mobil ödemeniz alınmıştır diye Avea'dan bir mesaj geldi 9230 dan. çat 14 lira gitti galiba.

Hemen müşteri hizmetlerini aradım, böyle imiş bu, mobil ödemelerimi hemen kapattırdım fakat bu para iptal olmazmış, bu splashın aradım müşteri hizmetlerini ,şimdi hizmet veremiyorlarmış, soyguna devam edeceğiz diyor pazartesi. Konuşan da kesinlikle bizim oralı yani arhavi-ardeşen-rize- pazar buralardan bir yerden şiveli bir telesekreter mesajı var, memleketim olduğu için anında anladım, utandım. Şebeke resmen. 56 tl ye neye üye oluyoruz LAN, adsl mi aldık eve, saçma sapan bir site tamamen soygun amaçlı. Donanımhaber'e de yazıklar olsun ya, nasıl böyle bir sitenin reklamını yapıyor. (Edit: Google reklamı imiş, bir arkadaşın uyarısı ile öğrendim başlığı da değiştiriyorum)

Aman dikkat, tüm forum üyelerinin okuması lazım burayı, benim gibi dikkatsizlik yapıp da 14 hatta farketmeyip 56 liraları faturanızda görmeyin.

Bu arada testi yapmaya gerek kalmadı beynimi kullanmıyormuşum hiç




2.Ekleme: Avea'nın mobil ödeme sayfasında şöyle iki madde var : - "Mobil ödeme servis bedeli her mesaj için 0,50 TL’dir."

- Avea Mobil Ödeme ile ödeme işlemini başlatmanızın ardından cep telefonunuza bir onay SMS’i gönderilmektedir. Bu SMS’i ONAY ya da EVET yazıp yanıtlayarak işleme onay vermenizin ardından ödemeniz gerçekleştirilecektir.

Demek ki mobil ödeme için mesaj atmak gerekiyor ya da gelmesi. 9230'dan gelen mesajı kastetmiyorlardır herhalde. Bu yapılan denetimsiz ödeme için başına gelen herkesin üşenmeyip şikayetvar.com da şikayetlerini yazmaları rica olunur. Şikayetim yayınlandığında burada link paylaşacağım desteğiniz ve bu tarz ödemelerin kesinlikle yapılamaması için. Sms ile onay vermeden bir şey yapmadan bu kadar saçma bir ödeme olur mu yahu.

< Resime gitmek için tıklayın >




Ekleme 3:

Ben iptal için BTK'ya şikayet dilekçesini aşağıdaki gibi yazdım, sırayla google sayfasının, gelen mesajın , aveadaki kesilen tutarın ve şikayet dilekçesinin fotoğraflarını ekliyorum. Saatler ileriden geriye doğru görünüyor çünkü sayfada geri geri yaparak görüntülerini aldım. Şaşırtmasın.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >







BTK şikayetinde terbiyesiz Avea'nın verdiği cevap vs;

< Resime gitmek için tıklayın >
H
9 yıl
İçeri ses almayan- Otomatik - DizelAraç Önerisi
Babam emekli oluyor, Dacia Sandero Stepway'imiz var 2014, daha 25k da kmsi yeni yani, araç iyi hoş ama memleket Artvin, Ankara'da yaşıyoruz git gel oluyor tabi, emeklilikten sonra daha da sıklaşır sanırım o yüzden 950 km yolda araç içeri ses alınca ne radyo dinleniyor ne kafa kalıyor insanda asfalt sesinden.

Araç 40 civarı gider herhalde, bir 30 daha koyulabilir 70 civarı verebiliriz. 2.el ama çok eski olmayan olabilir.

Otomatik vites de şu yüzden, yaş artık 60 a dayanmış, Ankara şehiriçi trafikte yorulmasın bıbıcııım

Babam sakin kullanıyor o yüzden seri olması gerekmez. Dacia gibi olsa yeterli :) Biraz da yüksek olursa ava mava giderken de çukurdu tümsekti çarpmasın arabayı. Yüksek araçlarda fiyat yükseliyor epeyce o yüzden ona başka çözüm buluruz Sedan önerilerini kullanan ya da sahibi olanlardan beklemekteyim. Jetta dizel otomatik var , Golf var BMW 3 serisi 2007 modeller filan var, çok yakmayan en önemlisi de SESSİZ :) Araç sahiplerinin yorumları çok işime yarar.

Bu kadar özellik bir arabada var mıdır? Tiguan düşündük ama çok tuzlu biraz iyileri. Golf'e değer mi mesela 70 civarı vermek? Konforlu güzel araba mesela.

Herkese teşekkür ederim şimdiden.
H
9 yıl
[ÇÖZÜLDÜ- cevap içeride]Arçelik 3650FT Ön Yıkama yanıp sönüyor- Resetleme Nasıl yapılır?
Makine de ön yıkama yanıp sönüyor işlem yapamıyoruz yıkarken kalmış böyle. Tuş kilidi değil onu denedik.Daha önce pompa moduna getirip makineyi kapatıp başlaya basılı tutarak açıp 3 saniye bekletip tekrar aç kapa yapıp düzeltmişliğim var fakat son 2 seferdir bu şekilde olmuyor ilkinde servis geldi 30 lira bayıldık iki düğme ile halletti ve ben tembellikten not etmedim adımları unutmam diye şimdi yapamıyorum. Şunu denedim pamuklu 90 a alıp makineyi başla ya basılı tutarak açtım, birkaç saniye bekleyip elimi çektim başla yanıp sönüyordu başla ya tekrar basınca tüm ışıklar yanıp sönmeye başladı. İşte bundan sonrasını bir türlü hatırlayamıyorum, başı böyleydi sanırım serviste tüm ışıklar yanıp sönme işleminden sonra ne yaptı acaba, serviste tanıdığı olan biri 1dk ayırsa çözümü söyleyebilir hemen. 10 lira da öderim havale-eft ile Allah razı olsun şimdiden yardımcı olabilen olursa. Olmadı yarın servise bizzat gidip bilgi alacam söylerlerse. Yazık ya makineyi satsak 100 lira veren olmaz 10 küsür yıllık servise ilk acemilik zamanları bir kere bu sebepten yazın da 2. Kez yine para verdik. 3. Artık aptallık olacak.
H
9 yıl
iphone 5 A1429, ios 7.1.2 jailbreakli telefonda FaceTime etkinleştiremiyorum
Başlık dışında çok anlatacak bir şey yok, ilex rat ile iki seçenekten de sıfırlamayı denedim değişmedi, jailbreak i kaldırmak için ipsw dosyasını indirdim itunes ile shifte basarak geri yükleme yapayım dedim onda da hata veriyor, imzayla alakalı bir şey galiba. eski itunes sürümüyle de bir deneyeceğim aynı şeyi jailbreak i ios yükseltmeden kaldırmak için. Velhasıl bu şekilde iken facetime a giriş yapamıyorum 2 hesapla denedim farketmiyor.

"facetime etkinleştirme etkinleştirme sırasında bir hata oluştu" uyarısı alıyorum. ios 8.3 de yapmak istemiyorum cihazı ama facetime da kullanmak istiyorum. Bir bilgisi olan varsa çok hayıra geçecek. İki soru oldu gerçi inşallah bir bilen çıkar bu işi :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.