H

Binbaşı
08 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
85 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
MetroEthernet hakkında iki soru. Fiyat? Kurumsal olmak zorunda mı?
Merhabalar,

Merak ettiğim iki konu var Türknet Metro Ethernet hakkında. Birincisi kullananınız var mı hız ve fiyat durumu hakkında bir bilgim olsun istiyorum. İkincisi sadece kurumlar için mi veriyorlar bu hizmeti yoksa bireysel kullanım için de görüşebilir miyim?

Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.
H
4 yıl
Asus DSL N16 75 Mbit\u0027lik bağlantı için yeterli midir?
VDSL hatlar ile ilgili iki sorum olacak:


1- Kullandığım Asus DSL-N16 modemi 75mbit için yeterli midir? Daha doğrusu daha iyi bir modemle hızın stabilitesi kosunda (ekstra özellikler dışında) bir avantaj yaşar mıyım?
2- Statik IP kullanmak kullandığım hizmetin kalitesinde bir farka yol açar mı? Biliyorsunuz aynı IP bir kaç kişi arasında paylaştırılıyor. İşim gereği zaten statik ip kullanacağım. Bu değişiklik kullandığım hizmete olumlu yansır mı diye merak ediyorum :)

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
H
4 yıl
Sistem Güncelleme Önerisi
Selamlar, eve tıkılı kalınca oyunlarla daha fazla vakit geçirmeye başladım. Dolayısıyla elimdeki sistemden maksimum verim alayım istedim ve sistemi güncellemeye karar verdim.

Sadece işlemci (gerekirse soğutucusu), anakart ve ram güncellemeyi düşünüyorum. Sistem bileşenleri aşağıda. Maksimum çıkabileceğim bütçe 6000 TL civarı. Bütçeyi tamamını harcayalım diye vermiyorum :). Elimdeki ekran kartından maksimum verim almak aslında amacım. Tabi bir miktar ileriye de dönük olsun istiyorum. Bütçeden artan kısımla yeni anakartta büyük ihtimal m2 slot olacağından m2 bir ssd alırım herhalde. Elimdeki parçalar aşağıda. Ekran kartına dar boğaz yapmayacak şekilde önerileriniz ne olur?

Değişecekler:
- işlemci: i5 4670K
- işemci soğucu: stok soğutucu
- ram: DDR3 1600MHz 2x8GB
- anakart: Asus H81M

Sabit Tutmayı Planladıklarım:
- ekran kartı: MSI RTX2060 Gaming 6GB
- ssd: Corsair 240GB (sata)
- hdd: 1TB WD Black, 640GB WD Green
- PSU: HighPower 650W 80+ Moduler
- Kasa: Cooler Master MasterBox MB520

Şimdiden teşekkür ediyorum önerileriniz için.
H
7 yıl
İş İçin Uygun PC Önerisi
Merhabalar,

Ablamın işi için bilgisayar toplamamız lazım. İnternet üzerinden satış yapıyor şuanda. Yoğun olarak Excel, Web Tarayıcı ve Yazıcıyı kullanıyor. Bunlar dışında kullandığı bir şey yok. Bir bütçe belirtmiyorum. Mümkün olduğunca ucuz ama rahatlıkla işini yapabileceği bir bilgisayar olması lazım. Depolamaya ihtiyacı yok. Dolayısıyla 500 gb veya 1 tb hdd yerine 120 gb lik bir ssd'nin daha yararlı olacağını düşünüyorum. Kasa ve monitör olacak. Tabi bu özellikleri sağlayacak hazır bir bilgisayar da biliyorsanız ona da sıcağız. Şimdiden teşekkür ederiz.
H
8 yıl
Sunucuya baglanamiyor.
Sabah sorunsuz calisiyordu uygulama. An itibari ile hata mesaji aliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
H
8 yıl
PHP ve MySQL icin Güvenlik Tedbirleri?
Merhaba arkadaslar. PHP ve MySQL konusunda deneyimli arkadaslardan yol gostermelerini isteyecektim. Sorum su:

Su anda PHP ve MySQL kullanarak bir sistem olusturuyorum. Yonetici panelinden veritabanina ilgili veriler eklenecek ve site ziyaretcisi bunlari gorecek. Sansliyim ki site uzerinde kullanici girisine gerek yok. Bir tek admin panele giris yapacak. Yani kisaca register veya kayit.php diye bir sayfayi bir kere kullanip daha sonra serverdan kaldiracagim. Benim istedigim bu sitenin disaridan gelecek saldirilara karsi korunakli olmasi. Bu konuda neler yapmam lazim. Su su konulara bak demeniz yeterli.

Su anda benim uzerinde ugrastiklarim:

1- Brute force u enellemek icin login-attempt i tutuyorum. Bir noktadan sonra kullanici kitleniyor ve manuel acmak gerekiyor.

2- Yine bruteforce u ve botlari engellemek icin captca kolayacagim.

3- Veri tabani ile baglanti kuracak butun kodlari barindiran php dosyalari ayri bir klasorde. User url kismina MySQL sorgusunu direk icermeyen sayfalari cagirabilsin istiyorum. Bu sayfalar include ile gerekli dosyalari icine aliyor. Bu gizlemek istedigim klasor icin dosya izinleri ne olmali mesela? Ve dogru bir yolmu sizce?

4- Baska neler yapmam lazim?
H
8 yıl
Tab Bar\u0027in kaybolmasi
Bence, UX acisindan Tab Bar'in sadece ana ekranda gozukmesi hem alisildik iOS tecrubesine ters dusuyor hem de bir konuya girdigimde mesajlarima ulasmak istersem geri tusuna sonuna kadar basmam gerekiyor.

Belki benim bilmedigim kisa bir yol vardir bilemiyorum. Eger oyleyde ogrenmek isterim.

Ama iOS ilk ciktigindan beri aliskanligim Tab Bar i her daim gormek olmustur :)


Cihaz: iPhone5,2 (9.0.2)
Sürüm: 2.0 (8908)
H
8 yıl
Gesture Sorunu
Kolardan birinin uzerinde sola sonuna kadar cekerek girip, ardindan geri donup, ayni konunun uzerinde sola kaydirdigimda butonlar sapitiyor.

Cihaz: iPhone 5 iOS 9.0.2
< Resime gitmek için tıklayın >
H
8 yıl
ASUS H81M-C Driver Sorunu
Merhaba,

ASUS H81M-C anakart aldım. Temiz windows kurulumu yaptım. Ama chipset ve lan driver'ını yüklerken problem yaşıyorum.

Chipset yüklemesini başlattığımda yeniden başlatalım yükleme devam edecek diyor. Yeniden başladığında bir kaç "ini" dosyasını bulamıyorum diyor. Windows her yeniden başladığında bu hatayı alıyorum.

Lan driver kurulumu sorunsuz yapıldı gözüküyor ama lan kontrolcüsünü tanımıyor yine de. Dolayısıyla internete de bağlı değilim.

Nasıl çözebilirim sizce.
H
8 yıl
i5 4670K\u0027yı sorunsuz kullanmak için anakart?
Merhaba, daha önce i5 3570K'yı sorunsuz kullanmak için diye konu açmıştım. O işlemciyi kaçırdım. Şimdi ikinci elden 1 yıl garantili i5 4670K buldum. Fiyatı 550TL. İki sorum olacak.

1) Fiyat uygun mu? Ucuz mu demiyorum ederinden pahalı olmaması yeterli benim için. 1 yıl garantisi ve stok fanı var yanında.

2) Bu işlemci ile kullanmak için sıfır alabileceğim en ucuz anakart nedir sizce. Vatan ve ya benzeri bir yerden gidip elden alabileceğim bir şey olmalı. Fiyatı mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışıyorum. Tabi düşük tutmaya çalışırken de kötü bir şey almak istemiyorum. Anakart için limitim 250-300 TL gibi. Bir de bazı 1150 soketli anakartlarda 8 pin cpu power girişi var. Bazıların 4pin var. 8pin olanlar overclock için mi? Ben işlemciye overclock yapmayı düşünmüyorum. 4 pin benim için sıkıntı çıkarır mı?

Teşekkür ederim şimdiden.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.