L

Er
28 Temmuz 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
108 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
8 ay
Ünide gruplaşma
Gruplaşmanın olduğunu biliyordum da bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim, öğrenciler daha ilk günden gruplaşmaya başladılar. Grubu dışındaki insanları da umursamıyorlar baya enteresan bir durum. Çevreyi genişletmek için tek çare kulüp aktivitelerine katılmak gibi görünüyor şimdilik.
L
9 ay
Bilsiste Danışman Bilgilerinin Gözükmemesi
Hazırlıktan 1. sınıfa geçtim danışman bilgilerim gözükmüyor. Danışman ders kaydı yaptıktan sonra mı tanımlanacak
L
10 ay
Yaşamın Sonluluğu Hk. Düşündürecek Dizi Önerisi
Yaşamının temellerini henüz tam olarak atmamış, önünde halihazırda değerlendirebilecek birçok fırsatı olan veya birçok fırsat yaratabilecek öğrenciler-gençler için faydalı olacağını düşündüğüm bir dizi: Six Feets Under
Ölümü korkutucu bir durum olarak değil de; cesaret verici bir olgu olarak betimleyen dizi, cenaze evi işleten bir ailenin hayatını anlatıyor. Her biri özenle yazılmış, psikolojik derinliği olan bu karakterlerin gelişimi için bile izlenebilir bu dizi. Dizi hakkında spoiler vermeyeceğim fakat herkesin kendi yaşantısından enstanteler bulacağına emin olduğum bir dizi. Gençlerde atalet (Bilinçaltında ölümün (sonun) ulaşılmaz bir yerde olduğu yanılgısının sonucu) ve korkuya (eyleme geçmek için hala vaktinin olduğunu düşündürtür) sebebiyet veren ölümü anlatan bu dizi sizlere yeni bakış açıları kazandırabilecek, sıkmayan hikaye anlatımı ile de keyifli bir vakit geçirmenizi sağlayacaktır.
L
11 ay
İstanbul\u0027da Okumak
Merhaba arkadaşlar ben şuan Hacettepe makine hazırlık sınıfındayım ailemle kalıyorum fakat YTÜ makineye geçmek istiyorum. İstanbul'da devlet yurdunda kalanlar için birkaç sorum olacak: Aylık ortalama ne kadar harcıyorsunuz? İstanbul'dan memnun musunuz mülteciler Araplar çok problem çıkarıyor mu? Bir de kendime ait, özgür olduğum bir hayat kurmak için şehir dışında okumak istiyorum fakat ailemi maddi ve manevi olarak zora sokmaya değer midir bu sizce?
L
11 ay
Geçmiş olsun herkese
Sınava giren arkadaşlar bu iki gün sosyal medya vb platformlara girmemeniz moralinizin bozulmaması adına önemlidir. Sınav kolay deniyor bakalim sonuçlar nasıl olacak umarım hak edenin hakkını alacağı bir sınav olmuştur.
L
11 ay
ChatGPT, İngilizce sınavı
Arkadaşlar üni hazırlık yeterlilik sınavına gireceğim. Gramer kısmı için ChatGPT kullanmayı düşünüyorum sorular B1+ düzeyinde ve şıklı olacak. Sizce bu düzey için ChatGPT yararlı olur mu yoksa yazılımın saçmalama ihtimali var mı? Deneyen varsa eğer iyi bir sonuç elde ettiniz mi?
L
geçen yıl
Yurt dışında mühendislik eğitimi alanlar
Bu konuda deneyimi olan varsa sürecin nasıl işlediğini anlatabilir mi? Ya da yurt dışında çalışmak adına var olan anlaşma, program veya burs olanaklarını bilen varsa paylaşabilir mi? Basit bi haber olsa bile olur. Bu küçük platformda böyle bir bilgi akışının olması hem biz gençlere yararlı olur hem de forumda halihazırda çok kişi olmadığı için rekabet de fazla olmaz diye düşünüyorum.
L
2 yıl
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Hk.
Hacettepe'de ilk yılım, makine mühendisliği okuyorum, şuan hazırlıktayım. Gördüğüm kadarıyla; üniversitenin işleyişinde, acilen çözülmesi gereken fakat yönetimin çözümünde katkısını görmediğim birçok problem var. Bunlardan biri ve bana göre problemlerin temeli de kaynak yetersizliği. 30 bin kişiyi barındıran Beytepe kampüsünde herhangi bir kaynağa erişmek istiyorsan; dakikalarca sıra beklemeyi, sırada durmasını bilmeyenleri, şuursuzca kaynak yapanları göze almak zorundasın.

Halihazırda kaynak yetersizliği olan kampüste kapalı olan birçok mekan görmek de, koskoca Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birinin ne denli plansız-programsız şekilde yönetildiğini gözler önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerin aklındaki "üniversite" imajının, profesyonelliğinin yerle bir edilmesine sebep oluyor.

Hacettepe'de veya devlet üniversitelerinde okuyanlar siz ne düşünüyorsunuz? Eskiden de böyle sorunlar var mıydı?
L
2 yıl
Burs Mülakatında Ne Soruyorlar?
Burs için mülakata giren varsa, genel olarak ne soruyorlar insanı zorluyorlar mı?
L
2 yıl
YTÜ Temiz Enerji Teknolojileri Enstitüsü
Böyle bir enstitü kurulmuş da, internette bunun hakkında ayrıntılı bilgi bulamadım. Bilgisi olan varsa; bu kurum yeterli değeri ve desteği gören, gelecek vadeden bir kurum mudur? Enerji alanında ilerlemek istiyorum, Ytü ye yatay geçiş yapma sebebim olabilir o sebepten soruyorum. Yoksa Ytü'de yolsuzluklar olduğu söyleniyor. Bu kurum da koltuk doldurma amaçlı kurulmuş bir kurum mudur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.