A

Çavuş
17 Şubat 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
17 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
F/P cep telefonu önerir misiniz?
Merhaba arkadaşlar.
Ben şu an J7 Prime kullanıyorum. 5 senedir kullanmaktayım ama maalesef 16 gb alan hiçbir şekilde yetmediği için yeni uygulamalar yükleyemiyorum. Borsa işleri ile uğraştığım için de bir çok borsanın uygulamasını yüklemem gerekiyor. Kamerası önemsiz neredeyse hiç kullanılmayacak. Olmasa bile sorun olmaz yani. Oyun oynanmayacak. En az 128 Gb depolama alanı olsun, arayüzü hızlı olsun ve kasma donma yapmasın yeterli. J7 prime hala kullanıyorum depolama alanı dolmaya yakın değilse kasma donma yapmıyor. Yani bana j7 prime kalitesinde bir telefon önerir misiniz?

Not: 2. el önermeyin lütfen. Şimdiden öneride bulunanlara teşekkür ederim.
A
2 yıl
FTX TR Üye Ol ve 200 TL Kazan
Merhaba arkadaşlar

FTXTR yeni bir kampanya duyurdu. Referans linkiyle üye olup kyc tamamlayan ve 100 TL üzerinde al sat yapan kişilere 150 TL hediye veriyor. Benim referansımdan üye olanlara ise referans gelirinin yarısını yani 50 TL veriyorum.

Görev 1: FTX TR’ye üye olun ve KYC (Kimlik doğrulama) işleminizi tamamlayın,

Görev 2: Etkinlik süresi boyunca TRX/TRY işlem çiftinde 100 TRY veya daha fazla alım veya satım işlemi yapın. (TRX/TRY işlem çiftinde yapmaya dikkat edin)

Belirtilen 2 Görevi tamamlayan yeni kullanıcılar, 150 TRY ödül kazanacaktır.

Etkinlik Süresi: 28/06/2022 00:01 - 08/07/2022 23:59 (Türkiye saati ile)

Ödül Hesaplama Süresi: 09/07/2022 00:01 - 12/07/2022 23:59 (Türkiye saati ile)

Ödüller Ödül hesaplama süresinden sonraki 7 gün içinde dağıtılacaktır.

Referans Linki:
https://ftxtr.com/referrals#a=110386020

Referanssız Link: Ödül yok kazanç da yok.
https://ftxtr.com

Ödül dağıtımı yapıldığında 50 TL'lik ödemeler de aynı gün yapılacaktır.

Not: Ödül için referans kodu zorunludur. Ayrıca benden üye olanlar %5 daha az komisyon ödeyecektir.



< Resime gitmek için tıklayın >
A
3 yıl
Düdüklü Tencerede Pişmiş Yemek Zehirler Mi?
Merhabalar

Her zaman yaptığım şekilde nohut yemeği yaptım fakat bu sefer musluk suyunda hafif koku varmış. Normalde algılanmıyor ama nohut yemeği için bir gün öncesinde suda beklettiğim nohuttan yediğimde tadının çok hafif farklı geldiğini ve musluk suyunu kokladığımda kokusunun benzediğini fark ettim. Ama çok çok azdı bu fark bu yüzden pek üstüne gitmedim ve musluk suyuyla düdüklü tencerede nohut yemeğini yaptım. Dün akşamüstü 2 avuç suda bekletilmiş nohuttan yedim. Akşam ise bir tabak nohut yemeğinden yedim. Gece ise zehirlenme belirtileri yaşadım terleme titreme çift görme halsizlik kusma baş ağrısı vb bir sürü belirti. Yani asıl sormak istediğim şey sadece suda bekletilmiş nohut mu yaptı? Düdüklüde pişirdiğim nohut yemeğinin zehirlemeye etkisi olur mu? Sonuçta kaynatılıyor ve bakterilerin hepsi ölüyor diye düşünüyorum ama emin olamadım bilgili kişilerden yardım istiyorum.
A
3 yıl
Rahat, Uzun Kullanıma Uygun ve Terletmeyen Koltuk Arıyorum
Merhabalar

Şu an oturduğum koltukta ne bel desteği ne boyun desteği düz bir ofis koltuğu ve sırtım belim her yerimi ağrıtıyor uzun süre kullanımda ayrıca hiç rahat da değil yaslandığımda belim ve boynum boşta kalıyor. Yazın hele cayır cayır yanıyorum deri olduğu için.

Kısacası uzun kullanımlarda (en az 10 saatlik kullanımlarda) rahat, terletmeyen ve sağlık açısından iyi olan bir koltuk arıyorum.

Bütçe 1500 TL'ye kadar çıkabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Edit: Boyum 1.77 Kilom 85.
A
3 yıl
RTX 2060\u0027lı Özelleştirilmiş Hazır Sistem vs 1660S\u0027lı Hazır Sistem
Merhabalar
Bu 2 sistem arasından hangisi daha iyi olur? 1.5k lık farka değer mi? 2060 lı sistemin ekran kartı daha iyi, kasanın soğutması daha iyi(mesh yapıda önü öyle görünüyor), ssd çok daha iyi, anakart da daha iyi yani işlemci hariç her şeyi daha üstün sizce hangisini almak daha mantıklı? Bir de 2060'lı sistemi kullanan var mı kasanın soğutması iyi mi bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
3 yıl
Tamamen Oyundan Bağımsız Toplama PC Önerisi
Merhabalar

Öncelikle bu konuya giren arkadaşlar lütfen oyunu tamamen unutun fps'i unutun. (Bunu yazmamın nedeni bütün forumdaki herkes fps ve oyun bilgisayarı önerdikleri için)

Bilgisayarın Amacı: Tamamen oyundan bağımsız bir şekilde en az 10 yıl götürecek hızlı, sağlam, sessiz, uzun süre kullanımda ısınmayan ve ekran görüntüsünü üst düzey veren bir bilgisayar toplamak. (Buradaki sağlamdan kasıt hiçbir parça arızalı olmasın ve uzun süre kullanımda arızalanma yapmasın)

Bütçe: En fazla 12.000 TL (Bilgisayar parçaları en az 8-10 yıl değişmeyecek. Bu işlere pek vakit ayıramayacağım ileride bu yüzden ileriye dönük bir pc olması lazım. Tek değişebilir parça ileride ekran kartı olur.)

  • İşlemci: i5 10400f/11400f (işlemciyi değiştirebilirsiniz fakat bu ayarda veya daha iyi bir işlemci olması gerekiyor)


  • Anakart: Wifi bağlantısı içeren ileriye dönük bir anakart ve ayrıca 980 Pro'yu destekleyecek bir anakart PCI 4.0 galiba. (OC yapılmayacak)


  • Kasa: Soğutması iyi ışıklandırması önemli olmayan bir kasa. Yani ışıklandırmadan kısıp soğutmaya ve sağlamlığa önem verilebilir.


  • Ekran Kartı: GT 1030 2 GB (Üst düzey oyunlar oynanmayacak çok ileride değişebilir)


  • Ram: 32 GB 3200/3000mhz cl15/16 (Seçimi 10400f veya 11400f seçimine göre değiştirebilirsiniz 11400f için 3200, 10400f için 3000mhz) (OC yapılmayacak)


  • SSD: 500 GB Samsung 980 Pro


  • HDD: 3/4 TB Seagate Barracuda (1 TB Orta hızda bir ssd de olabilir fakat hdd yerine bir ssd eklediğimiz için 2 tane m2 ssd yuvalı bir anakart öneriniz)


  • İşlemci Soğutucu: Güzel bir soğutucu özellikle 11400f seçilirse iyi bir soğutucu gerekebilir bazı sitelerde 11400f in ısındığından şikayet edilmiş.


  • PSU: İleriye dönük olursa iyi olur çok daha iyi bir ekran kartı alındığında sorun çıkarmasın.


  • Monitör: 1080p video izlemek için çok iyi görüntü sağlayan yani görüntünün orjinaline en yakın değerinde veren f/p ips monitör. 144hz ve ips olması önemli çünkü ips en kaliteli görüntüyü veriyormuş birçok siteden edindiğim bilgiye göre.

Benim genel araştırarak edindiğim bilgiler bunlar buna benzer veya bundan iyi bir sistem kurabilirseniz çok çok sevinirim. Benden çok daha bilgili birçok arkadaş var bu forumda yardımlarınızı bekliyorum.
A
3 yıl
10.000 TL Bütçeli Monitör Dahil Sistem Önerisi
Merhabalar
10.000 TL bütçem var. Daha düşük olursa daha iyi olur yani minimuma kadar indirgeyebilirsek o kadar iyi olur ama her türlü öneriye açığım.

Olması gereken özellikler önem sırasına göre:
1. Asla kasmaması oyun dışında özellikle. Örneğin; en az 40-50 chrome sekmesi açık + video edit programı gibi programlar + arkada windows güncelleştirmesi (2 güne bir pc güncelleştirme aldığı için yavaşlatmaması önemli) + torrent bütün bunların açık olduğu halde kasma, yavaşlama dahi olmaması.
2. Bunlar açıkken ısınma probleminin olmaması özellikle yazları burası çok sıcak oluyor ısınma problemi olmaması 2. önemli madde.
3. Uzun süre açık kalacak ve kullanılacak. (Günlük 8-10 saat aktif, 4-5 saat inaktif kullanım toplam 15 saate yakın süre)
4. Monitör en düşük 25 inch ve 1080p olması gerekli özellikle film video izlerken 1080p görüntü kalitesini iyi veren bir monitör olursa çok iyi olur.
5. Ufak da olsa arşiv için kullanılacak bu yüzden 500 gb ssd ve 1 TB HDD olursa minimum çok iyi olur.
6. Online oyunlarda örneğin Lol, pubg, csgo, valorant, metin2 vb oyunlarda orta ayarlarda 60'dan aşağı fps vermemesi. (Yüksek sistem gereksinimi isteyen yeni oyunların çok bir önemi yok)

Bilgisayarı çok hızlı kullanan birisi olduğum için hız benim için en önemli etkendir. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler. Yardımlarınızı bekliyorum.
A
4 yıl
Laptopa fiber interneti kablo ile bağlama sorunu
Merhabalar ben 2 gün önce TurkNet'ten fiber internet aldım. Evde TurkTelekom fiber altyapısı var. Şu an wifi ile bağlanıyorum ama kablo ile daha stabil internet alabileceğimi düşündüğüm için kablo ile bağlanmak istiyorum. Telefonun kamerası bozuk fotoğraf çekemiyorum ama anlatmaya çalışıyım duvardaki prizde telefon hattına bağlanılan uç gibi giriş var (cat6 kablonun küçüğü), benim bilgisayara giren uç ise normal laptoplara giren cat6 internet kablosu. Modem biraz uzak kaldığı için modemden kablo çekemiyorum şu anlık. Duvardaki bu prizden laptopa bağlantı sağlanabilir mi? Sağlanabilirse nasıl sağlayabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
A
4 yıl
Turknet Davet Kodu
Turknet abonelik alacağım fakat davet kodu gerekiyor 1 aylık ücretsiz internetten yararlanabilmek için aktif kullanan ve ihtiyacı olan varsa yazabilir mi? Yardımım dokunsun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.