C

Yüzbaşı
17 Aralık 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
245 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği.
Bu sıralar sürekli olarak öğretmen veya memurların maaşının gereksiz yüksek olduğu hakkında konular açılmakta ve yalan yanlış rakamlar söylenmektedir. Ülkemizde asgari ücret 2324 lira iken ortalama bir öğretmen maaşı ise 4400 liradır. (Bazı branşlar ek ders alabilirken, birçok branş ek ders ücreti alamıyor. Ek ders ise ortalama 100 lira ile 1200 lira arasında değişiklik gösteriyor.) Ülkede eğitim kalitesinin artması için öğretmeninin tüm enerjisini öğrencilerine vermesi gerekli ve geçim kaygısı hissetmemelidir. Ayrıca bu ülkede maaşından düzgünce vergi veren kısım ise memur kısmıdır. Birçok işveren çalışanlarının maaşını düşük gösterip vergi kaçırmakta ve çalışanlar da buna göz yummaktadır. Ülkede özel sektörün iyi denetlenmesi ve onların maaşlarından da daha adaletli vergilendirilmesi şarttır. Ben ise vergi diliminde olduğum için bu ay aldığım para 4270 lira. Açıkçası 4 sene okul okuyup üstüne bir de KPSS gibi bir sınavı başarıyla geçtikten sonra asgari ücretli ile aramızdaki farkın az olması biz öğretmen ve memurlara haksızlıktır. Ayrıca memurların maaşlarını merak eden memur maaş hesaplama yazıp istediği unvandaki memurun maaşına bakabilir.
< Resime gitmek için tıklayın >
C
3 yıl
CNN Türk\u0027ün yaptığı algı oyunu ve yanlış haberi
< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer meslekler en alt derece maaşları gösterilirken öğretmen maaşları en üst derecede gösteriliyor. Ayrıca Temmuz maaşı ile artışı toplayınca 5226 etmiyor. Açıkça algı oyunu yapımakta
C
4 yıl
Öğretmen Maaşının Çok Az Olduğu Gerçeği
Durum ortada.. Vergi dilimine girmiş ve BES kesintisi olan öğretmen maaşı. Asgari ücretlinin 2300 lira aldığı ülkede 4100 lira öğretmen maaşı çok az. Ek derssiz maaş bu. Bu arada söylemem gerekli çoğu branş öğretmeni ek ders alamıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
Alternatif baro\u0027 için gözler AK Parti MYK\u0027da
AK Parti, baroların yönetim yapısı ve seçimlerinde önemli değişiklikler içeren yasa teklifi taslağı, bugün gerçekleşecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak


Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre: Alternatif baro düzenlemesi kamuoyunda tartışmalara neden olurken, Erdoğan'ın söz konusu seçeneğin pazartesi günü yeniden değerlendirilmesi talimatını verdiği ifade edilmişti. O toplantı, dün Meclis'te bazı grup başkanvekilleri ve AK Partili hukukçu vekillerle gerçekleştirildi.

AK Parti kurmayları, çalışmanın henüz tamamlanmadığını, ancak baroların yönetim yapısı ve seçim yöntemleriyle ilgili alternatif çözümlerin tek tek masaya yatırıldığını kaydetti. Barolarda nispi temsil usulüne göre seçimin ağırlıklı yaklaşım; çoğulculuk anlayışı gereği çoklu baro sisteminin ise masadaki en önemli başlıklardan biri olduğunu bildiren AK Partili yetkililer, taslağın bugün MYK'da Erdoğan'a sunulacağını; bundan sonraki süreçte Erdoğan'ın değerlendirmeleriyle yola devam edileceğini bildirdi.
C
4 yıl
Giresunlular konuya
Arkadaşlar Giresun'a yeni atandım ve ev tutmak istiyorum Tek başıma yaşıyorum hangi mahalleleri tavsiye edersiniz
C
4 yıl
8000 liraya sistem tavsiyesi
Arkadaşlar 8000 liraya sadece kasa tavsiyesi verebilecek var mı? Her türlü öneriye açığım
C
4 yıl
Yazı işleri müdürü adliyeyi havaya uçuracaktı
Şırnak'ın Silopi Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan B.Ç.,'nin adliye binasına bombalı saldırı planladığı ihbarının ardından harekete geçen polis ekipleri, bina içinde yapılan aramada 4 kilo 400 gram patlayıcı ele geçirildi. B.Ç. ile birlikte 6 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Silopi ilçesinde dün meydana geldi. Silopi Cumhuriyet Başsavcısı'nı telefonla arayan bir kişi, Silopi Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan B.Ç.'nin 4 ay önce definecilik amaçlı 45 kaya kırıcı olarak tabir edilen patlayıcıyı kendisine temin ettirdiğini ve B.Ç.'nin patlayıcıyı Silopi Adliyesi'nde yerleştirdiğini ihbar etti. E.A.'nın ihbarının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ekipleri adliye binasında arama yaptı. Yapılan aramada, Silopi Adliyesi'nde bulunan bilgi işlem odasında 4 kilo 400 gram patlayıcı bulundu.


Ele geçirilen patlayıcının ardından gözaltına alınan B.Ç.'nin evinde yapılan aramada ise alüminyum folyo içerisine sarılı 1 patlayıcı madde, 3 balya halinde 29 bin 805 dolar bulundu. Operasyonu genişleten terörle mücadele ekipleri, B.Ç.'nin dışında 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.
C
4 yıl
7.500 liraya sistem tavsiyesi ve topladığım sistem
Topladığım sistem
-ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 DVI VGA mATX Anakart

-Gigabyte GV-N206SGAMING OC-8GC GeForce RTX 2060 Super 8GB GDDR6 256Bit Gaming Ekran Kartı

-AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz 35MB Soket AM4 Fanlı İşlemci

-Cooler Master MPE-6501-ACABW-EU 650W 80+ Fanlı Power Supply

-Team T-Force Delta RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Gaming Ram - TF3D416G3200HC16CDC01

-Adata XPG SX6000 Pro ASX6000PNP-256GT-C 256GB 2100/1200MB/s NVMe M.2 SSD Disk

-Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5" 7200RPM SATA3.0 NCQ 64MB 210MB/s Sabit Disk

- GamePower Dark Side 1x120mm ARGB Fan ARGB Led Bar Temperli Cam Gaming Mid ATX Kasa

Arkadaşlar tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.