H

Yarbay
29 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
166 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
Melih Gökçek filo kurmuş! 15 uçak, bir helikopter…
Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 15 uçak ve bir helikopterden oluşan bir filo kurduğu, daha sonra ise bu uçak ve helikopterleri sattığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettirilen Melih Gökçek’in döneminde, ASKİ’nin tamamına sahip olan ABB şirketi olan BELKA AŞ tarafından, belediyeye “uçuş okulu” kurmak için milyonlarca TL değerinde uçak alındığı ortaya çıktı. Cumhuriyet’in ulaştığı belgelere göre, daha önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevinde olan ve uçuş brövesi sahibi eski ASKİ Genel Müdür İrfan Kaya’nın talimatı ile 2012’de “BELKA Seğmen Uçuş Okulu” kurulması kararı verildi. ABB’de müfettişlerin yaptığı incelemeler sonucunda ise okul için, Güneydoğu Havacılık İşletmesi Ltd. Şti., Vizyon Havacılık Ltd. Şti. ve Çam Grup Dış Ticaret AŞ’den uçak alımlarına başlanırken değişik tip ve modellerde 15 uçak ve bir helikopter alımının peyderpey gerçekleştiği belgelendi. 2012 ile 2016 yılları arasında BELKA tarafından alınan ve toplam maliyeti 8 milyon 612 bin 775 dolara denk gelen uçakların modeli ve alış fiyatı listesi ise şöyle:

– Eğitim ve gösteri amaçlı uçak: 59 bin 356 dolar

– Ul Gyrocopter Trixy 2013 model uçak: 110 bin 127 dolar

– Ul Gyrocopter Trixy 2012 model uçak: 79 bin 864 dolar

– Bell430 A – Textron Company 2003 model helikopter: 3 milyon 102 bin 664 dolar

– 5 adet Cesna Skyhawk 2015 model uçak: 1 milyon 808 bin 208 dolar

– Carbon Cub 2011 model uçak: 389 bin 260 dolar

– Arrow Copter 2015 model uçak: 179 bin 608 dolar

– Guimball Gabri 2014 model uçak: 489 bin 516 dolar

– 2 adet Piper Aircraft Seminole 2015 model uçak: 1 milyon 721 bin 336 dolar

– Piper Aircraft Arrow III Standarts Airplane 2015 model: 116 bin 491 dolar (yalnızca avans ödemesi yapılmış)

– Piper Aircraft Archer DX Standarts Aircraft: 106 bin 837 dolar (yalnızca avans ödemesi yapılmış)

FAZLA FİYATLARA SATMIŞLAR
Öte yandan, zaman içinde uçaklara bakım, onarım hizmetleri yapıldı ve hizmetler de aracı şirketler tarafından BELKA AŞ’ye fatura edildi. Ayrıca, Güneydoğu Havacılık’tan ortalama birim fiyatı 450 bin dolara denk gelecek şekilde alınan Cesna model uçağın, başka bir yerli kurumca 305 bin dolar bedelle temin edildiği, BELKA’nın doğru fiyattan alım yapmadığı da belgelendi. Uçakların birçoğunun BELKA’ya bu şekilde satıldığı ortaya çıktı.

SATTIĞI UÇAKLARI KİRALADI
Uçaklar, daha sonra ise satın alınan Vizyon Havacılık ve Güneydoğu Havacılık şirketlerine kiralandı. Güneydoğu firması ise önce alım yapıp ardından uçakları kendisi kiralayarak uçuş okulunda kullandı. Firma; THK, Gökçen Havacılık gibi firmalardan öğrenci temin ederek gelir elde etti, fakat BELKA’ya kestiği faturalarda tüm giderlerini yansıtmasına karşın elde ettiği gelirleri yansıtmadı.

15 TEMMUZ ACELESİ
Uçak alımlarının üzerinden uzun bir süre geçmesine karşın uçuş okulu kurulmadı ve uçaklar BELKA’yı milyonluk zararlara uğratmaya başlayınca, BELKA yönetimi, uçakları satma kararı aldı. Uçaklar, bu kez de Vizyon Havacılık şirketine 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, 5 günde bir ihale yapılarak alış fiyatının çok altında 17.5 milyon TL bedelle, o günün dolar kuru üzerinden 6 milyon 5 bin dolara satıldı.
H
4 yıl
Ucuzluk Marketleri Birlikte Hareket Ediyor.
Konuyu öne çıkarıp ekşide yayınlarsanız sevinirim.

Arkadaşlar Bim A101 Şok vb ucuzluk marketleri ile birlikte kendi markasını satan Migros Carrefour gibi marketler rekabet şartlarını hiçe sayarak adeta tek elden çıkmış gibi fiyatları beraber artırıp beraber azaltıyor.

En basit örneği son zamanlarda ki süt ve ürünlerine yapılan fiyat ayarlaması.

Küçük süt Bim'de 75 kuruşa düştüğünde sanki sözleşme yapmışlar gibi diğer marketlerde indirim yaptı. Sonra sütün fiyatı sırayla 90 kuruş ve 1 liraya çıktı. Diğer marketlerde aynı zamanda aynı zammı yaptı.

Geçen hafta litrelik süte zam geldi. Bi anda tüm marketler aynı fiyat etiketini koymaya başladı.

Bu müşteriyi yolunacak kaz gibi gören bir anlayıştır. Bu tarz marketler istediği gibi hareket edemezler. Belki sesimizi çıkartırsak tekelleşmenin önüne geçebiliriz.

Saygılarımla.
H
5 yıl
Otoyollarda Hız Limiti Artıyor. Resmi açıklama geldi.
< Resime gitmek için tıklayın >

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız limitinin artırılmasıyla ilgili yaptığı bir açıklamada, “120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6’lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var” dedi. Önümüzdeki yıl yani 2020 için düşünülen bu değişiklik, birçok sürücüyü oldukça sevindirecek gibi görünüyor. Bu arada Soylu’dan başka bir açıklama da geldi. Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ve plaka tarama sisteminde yeni bir yazılım ürettiklerini belirten İçişleri Bakanı, tüm otoyollarda ortalama hız koridoru sistemi oluşturduklarını söyledi. “Otoyola girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasında eğer 120+12’ye 132 kilometreye uyarsanız ancak bu saatte çıkarsanız değil, buradan eğer bunun üstünde bir zaman dilimiyle çıkarsanız otomatik olarak size ceza gelecek” diyen Bakan Soylu, bunun caydırıcılık oluşturduğunu belirtti

Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada aynı zamanda trafik kazaların büyük bir bölümünün artık yol kusurundan değil sürücü hatasından kaynaklandığını, kazaları azaltabilecek faktörlerin devreye alınmasıyla olası ölüm ve yaralanmaların da azaldığını aktardı. Bu konuda başka önlemlerin de alınacağı aktarıldı.

https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-otoyollarda-hiz-limiti-artiyor
H
5 yıl
Samsung Teknik Servis Rezaleti.
Arkadaşlar herkese merhaba.

23 Nisan'da Evkurdan Samsung TR garantili 0 Galaxy A30 cep telefonu aldım.

3 gün sonra eşim telefonun sol arka batarya kapak kısmında bir açıklık fark etti. İlk önce evkura gittim. Birşey yapamayacaklarını, teknik servis değişim kağıdını yollarsa değişim yapabileceklerini söylediler.

Ardından Samsung Teknik Servisi aradım. Telefonu BDH Bilişim denen Allahın belası bir firmaya yollamamı, nota da 3 günlük cihaz olup değişim istediğimi yazmamı söylediler. Gereken herşeyi yaptım ve full kutu içeriği ile cihazı kargoladım.

Ürün servise geldikten 4 gün sonra tarafıma kasanın yamuk olduğunu söyleyip ürünü garanti dışı bıraktılar. Kasa ve ekran değişimi olarak 500 lira ücret çıkardılar. Kabul etmediğimi söyledim. Çünkü cihaz hiç düşürülmedi. Alındığı gün kılıfı ve koruyucusu takıldı.

Cihaz 10 gün boyunca onlarda kalıp onay vermediğim için ürünü geri yolladılar.

Bu saatten sonra nasıl bir yol izleyebilirim arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Siz siz olun bu saatten sonra ne Samsung servisine güvenin nede garantili telefonum var diye rahat edin. Allah bu tarz firmaların hepsinin belasını versin. Konuyu yukarıda tutarsanız sevinirim.
H
5 yıl
Turknet İnternet Kapatma Sorunu
Arkadaşlar 6 ay boyunca Dondurduğum Turk.neti kapatmak istediğimde hizmetin tekrardan aktif hale gelip öyle iptal talebinde bulunabileceğimi söylediler. E haliyle faturada buna göre çıkacak. Ben hizmeti aktif etmeden neti kapatmak istiyorum. Müşteri Hizmetleri de bana bu konu hakkında bilgi vermedi. Böyle saçmalık olamaz.
H
5 yıl
Zyxel Vmg3312 b10b modemi Router olarak kullanma
Arkadaslar merhaba, Hepinizin bildiği gibi kablonetin verdiği netmaster modemin kablosuz performansı çok kötü. Bu sebeple Ttnetten kalan zyxel modem ile arasinda router baglanti kurmaya calisiyorum. Her turlu yolu denedim ama Zyxelden bağlantı alamadım. Yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden teşekkürler.
H
6 yıl
Turknet Başvuru İptali
Arkadaşlar iyi günler.

Akrabayı Ttnetteyken Turknete taşımak istedik. Başvuruyu 10 gün sonra devreye aldılar ama 1 aydır neti taşıyamadılar. Eksik evrak var diyorlar. Oysa tüm evrakları yolladık. Resmen kaybettiler evrakları. Arayıp şu evrağı istiyoruz da demediler. Taşıma işlemini iptal etmek istiyoruz. Yardımcı olur musunuz



Nasıl iptal edeceğiz başvuruyu yardımcı olur musunuz
H
6 yıl
Avrasya Tüneli geçiş ücretine büyük zam
Avrasya Tüneli'nin yeni geçiş ücreti belli oldu. Son dakika haberine göre bu geceden itibaren tek yön geçiş ücreti otomobiller için 16,60 TL'den 21 TL'ye, minibüsler için ise 24,90 TL'den 31,50 TL'ye yükseltildi.

20 Aralık 2016’da açılan Avrasya Tüneli, İstanbul’un iki yakasını deniz altından birbirine bağlıyor. Avrasya Tüneli’nde otomobiller için geçiş ücretinin 1 Şubat 2018’e kadar ilk etapta 4 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası, minibüsler için 6 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası seviyesinde olacağı açıklanmıştı. (DHA)


< Resime gitmek için tıklayın >
H
7 yıl
Renault 0.9 Tce + Lpg ile ilgili bir soru
Arkadaşlar malum Renault'nun 0.9 tce motoru lpg ile uyumlu bir motor.

Yalnız bu motorda sıcaklık yükseldi mi blok içine belli bir miktar benzin püskürterek motor içi sıcaklığın yükselmesi engelleniyor.

Bu motora lpg takınca bu sorun nasıl aşılıyor acaba bilgi sahibi olan bi arkadaşımız var mı?
H
7 yıl
1962\u0027den Beri İlk Kez Koltuğu Kaptırdı
< Resime gitmek için tıklayın >


İsveç'in dünyaca ünlü otomotiv devi Volvo, ülkede 1962 yılından beri ilk kez en çok satan araç modeli koltuğunu Alman otomotiv devi Volkswagen'e kaptırdı.

Ülkeyle özdeşleşmiş markalardan olan Volvo 1962 yılından bu yana ilk kez ülkenin en çok satan modeline sahip değil. İsveç'te yarım asırdan uzun bir süredir liderliği elinde tuttuğu bu koltuğu Volvo'nun elinden alan ise Volkswagen marka bir araç modeli oldu.

Golf modeli ülkedeki tüm satışların yüzde 5,9'unu oluşturdu. Yani neredeyse İsveç'te 2016 yılında otomobil alan 100 kişiden 6'sı aynı modeli tercih etti. Volvo ise bu sene yüzde 5,7'de kalarak ikinci oldu. 1962 yılında da Vosvos/tosbağa olarak bilinen Volkswagen'in Beetle modeli ülkede en çok satan araç olmuştu.
İsveçli otomobil üreticisi Volvo 2010 yılında Çinli Zhejiang Geely Holding Grubu'na satılmış olsa da halen ikonik bir İsveç markası olarak görülüyor.

EN ÇOK SATAN MARKA

En çok satan model koltuğunu kaptırmış olsa da Volvo halen ülkenin en çok satan otomobil markası. Genel satışlarda yüzde 21,5 gibi bir oran yakalayan Volvo'nun en yakın rakibi Volkswagen ise yüzde 15,7'de kaldı.

İsveç'teki araba üreticileri birliği tarafından yayımlanan raporun sonuçlarına 2016 yılında 372 bin yeni araçla ülkede yeni bir rekor kırıldı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.