0

Onbaşı
01 Mayıs 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
0
5 ay
(2023-2024) SESSİZ ve Kaliteli PSU önerisi
Herkese merhabalar.

Güncel markları ve piyasayı düşündüğünüzde sessiz ve ayrıca kaliteli bir PSU önerisi yapabilir misiniz?

(Yakın zamanda forumlarda araştırma yaptım ancak çoğu konu oldukça eskiydi (2007 civarı) bu sebeple yeni bir konu açmak istedim.)

Not: baktığım markalar; Be queit, Corsair RMX, Deepcool, aerocool, bunların çeşitli modellerinin sessiz ve kaliteli diye önerildiğini duydum.
Sistemin güç ihtiyacı: TDP değerim 350W civarı şu an 500w bir psu kullanıyorum ve güç anlamında sorunsuz çalışıyor. (kasamdan çok fazla ses geliyor birkaç defa sesin kaynağını tespit etmeye çalıştım ve vardığım sonuç bazı fanların ve özellikle psu'nun çok ses çıkardığı oldu bu sebeple hem kasayı (eski bir kasa olduğu için fanlarla birlikte kasayı da) hem de PSU'yu değiştirmek istiyorum. bilgisayarımı yakın zamanda topladım hazır sistem olarak almadım bu sebeple bazı parçalarını o anki ekonomik durumum sebebiyle kıytırık parçalardan seçmiştim bu sebeple kasayı ve psu'yu değiştirmek istiyorum.

PSU için bütçe: en fazla 4500
kasa için bütçe: en fazla 3000 (kasa çok da önemli değil)
==> özellikle Corsair rmx serisi ile Be Quiet markasının karşılaştırmasını yapmak istiyorum sizce hangisi daha iyidir? en çok duyduğum bu ikisi oluyor sessiz psu ararken.

İlgilenen herkese teşekkürler...
0
geçen yıl
Windows 11 Çift Monitör Ekran 1 Ekran 2 değiştirme.
Samsung LS24AG30ANUXUF Odyssey G3 24" 1 ms 144 Hz Full HD Çerçevesiz Oyun Monitörü

Bugün bu monitörü aldım önceki monitörüm oldukça eskiydi ilk başta çıkarıp kenara kaldırdım ancak sonra çift monöitör kullanma fikri geldi aklıma bunun üzerine çift monitör nasıl kullanılır üzerine bir video izleyip eski monitörü bağladım kısa bir süre için her şey iyiydi ancak sonra bir sorunla karşılaştım bilgisayarım her nasıl oluyorsa eski monitörü her şart altında Ekran1 olarak görüyor ve örneğin BİOS'a girdiimde iki ekranda açık olmasına rağmen sadece eski ekranda açılıyor BİOS. Bunun gibi birkaç sorun daha yaşadım Windows ayarlarından 2. ekranı yani yeni olanı ana monitör olarak ayarlamama rağmen eski monitörün adı Ekran1 yeni monitörün adı Ekran2 olarak geçiyor ne yaptıysam düzeltemedim.

Denediklerim:
1) Aygıtlar ve yazıcılar ayar sekmesinden eski monitörün adını bulup cihazı kaldırmak ( bunu yapmam rağmen monitörün bağlantısı kesilmedi ve kullanmaya devam edebildim kısacası hiçbir işe yaramadı gibi)
2) monitörün bağlantı kablosunu çıkartıp driver booster yardımıyla bağlantısı kesilmiş cihaz verileri temizlemek.
3) monitörün bağlantısını kesip BİOS a girip VGA detection ayarını false duruma getirdikten sonra bilgisayarı açıp monitörü bağlamak.

Eski Monitör: Samsung marka oldukça eski 60Hz bir ekran bağlantısı VGA yani
< Resime gitmek için tıklayın >

bu.

Yeni monitörün bağlantısı HDMI.

Sistem özellikleri:

< Resime gitmek için tıklayın >
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim iyi günler.
0
geçen yıl
Microsoft klavye sorunu
yaklaşık 3-4 yıl kadar önce aldığım microsoft comfort curve 3000 adlı klavyem yakın zamanda kafayı yedi her tuş takılıyor bilgisayara virüs girmiş gibi herşey açılıyordu sonra klavyenin içini açtım güzelce silip kapattım ve düzeldi ancak o zamandan beri control (ctrl) + R tuşunu basınca r tuşu fonksiyonu iş görmüyor yani kısacası örneğin lolde (moba oyun) ctr + r tuşu ulti skilinin levelini arttırmıyor (kısayol tuşlarını kontrol ettim bir sıkıntı yok ve ctrl +e/q/w çalışırken sadece r ile çalışmıyor) yani ctrl + r sanki klavyeyi kapatıyormuş gibi hiçbir işe yaramıyor örneğin ctrl + r bir sayfayı yenilemesi gereken bir komut ise bastığım halde sayfa yenilenmiyor herhangi bir şey olmuyor. ancak ctrl + t tarayıcıda yeni sekme açıyor. bahsettiğim sorun haricinde hiçbir sorun yok klavyede ancak ctrl + r tuşu anlamsız bir şekilde atandığı hiçbir işlevi yerine getirmiyor.

denediğim çözümler:
windows update driver güncellemesi.
harici program ile driver güncellemesi.
aygıt yöneticisinden klavyenin driverını silip klavyeyi çıkarıp takmak vasıtasıyla tekrar yüklemek.

Şimdiden çözüm önerileriniz için teşekkürler iyi günler.
0
2 yıl
Unreal engine.
Unreal engine ile yapılmış bir oyunu (bahsettiğim oyun singleplayer ve offline.) Epicgames'deki unreal engine motoru ile açıp başkasının (başka şirket/şahıs) yapmış olduğu bu oyunu düzenlemek modlamak dil çevirisi eklemek gibi şeyler mümkün müdür? En merak ettiğim şey diyelim unreal engine 5 ile bir oyun yapılmış ve bu oyun korsan olarak indirilmiş olsun bu oyunu UE5 de açıp kodlarına vs erişmek karakter modellemelerine erişip değiştirmek/düzenlemek kısacası üzerinde oynama yapmak kurcalamak mümkün mü? Mümkünse en basit şekilde düzenleme yapılabilecek ekrana/panele/arayüze nasıl ulaşılır anlatabilecek birileri varsa ve vakit ayırırlarsa çok minnettar olurum. Eğer böyle birşey mümkün ise boş vakitlerimi UE motorunu öğrenmek için harcayacağım. Bu yüzden bunun mümkün olup olmadığı çok önemli. Boş yere UE öğrenmek hayal kırıklığı olur.

Kıymetli vaktini ayıran herkese teşekkür ederim.
0
3 yıl
Win7 Windows İnstaller Hizmeti Silinmiş
ne yaptıysam olmadı internette pekçok sitede araştırdım çoğu insanın sorunum çözüldü dediği yöntemlerin hepsini denedim komut satırına
sfc/scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
msiexec /unregister
msiexec /regserver
komutlarını tek tek yazdım ve işlemlerin bitmesini bekledim.
registry repair programını kurdum ve çalıştırdım 10 adet reg hatası düzeltti.
internette bulduğum bilgilere göre son kurulan win7 güncelleştirmesi sebebiyle oluyormuş bu o yüzden güncellemelerden son 4-5 güncellemeyi kaldırmayı denedim ancak windows installer hatası aldım ve bu yüzden kaldıramadım ne yaptıysam hizmetler penceresinde windows İnstaller hizmeti gelmedi nasıl olduysa silinmiş bi türlü geri getiremedim.
YARDIM LÜTFEEEN.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >




ne denediysem olmadı sonunda format attım şu an servis olarak windows installer var ve çalışıyor durumda çoğu programı kurabiliyorum ancak League of Legends i kurmaya çalışınca hala  0xc0000005 hatası alıyorum.
0
3 yıl
Apktool X-7.2.2a_Armv7 android 4.4.2 (KitKat) kullanımı ile ilgili bazı buglar(hatalar).
Bu forumu genel APK düzenleme dex düzenleme ve bunları derleyip tekrar oluşturma işlemlerini android cihazda yapma ile ilgili genel bilgiler ve hatalar konuşulsun diye açtım internette bu konularda pek fazla türkçe kaynak yok özellikle bu işleri anorid cihazda yapmaya gelince.....
Şimdi gelelim konuya: Android tabletimde (root erişimim var magisk kullanıyorum) apktool kullanmaya başladım bir uygulama apksının içindeki classes.dex dosyalarını decompile edip düzenleyip sonra recompile ederken sorun yaşamadım ama iş dalvik-cache yolu içerisindeki bir .dex dosyasını düzenlemeye gelince recompile işlemi tamamlandıktan sonra apktool şöyle bir uyarı verdi:

"Warning: You are disassembling an odex file without deodexing it. You
won't be able to re-assemble the results unless you deodex it with the -x
option
OK!"

bunu görmezden gelip dex i düzenleyip işimi bitirdim ve sıra recompile etmeye gelince saatlerce -hatta 8 saate yakın- beklememe karşın işlem tamamlanmadı sorunun kaynağını bilmiyorum ama internete bu hata yı araştırınca bişey bulamadım ve (İngilizcem iyi değildir) anladığım kadarıyla bu hatada bir odex dosyasını düzenlemeye çalıştığım ve bunu yapmak için önce deodex işlemi yapmam gerektiği yazıyor ancak düzenleme çalıştığım dosyanın uzantısı .odex değil .dex ve bu dosyayı MT manager ile açmaya çalıştığımda da hata veriyor şöyle bir hata :

"l.ۗۡ۬ۚ: Not a valid dex magic value: 64 65 79 0a 30 33 36 00
 at l.ۡۖۘ.۬(Unknown Source)
 at l.ۡۖۘ.ۚ(Unknown Source)
 at l.۫ۡ۬ۚ.ۚ(15S3:156)
 at l.ۘۛ۫.۠(W1F0:74)
 at l.ۘۛ۫.ۚ(W1F0:26)
 at l.ۤۦۗ.ۚ(J1KH:609)
 at l.ۜۤۗ.ۢ(W1J6:398)
 at l.۬ۚۜ.۬(W4X1:69)
 at l.۠ۡ۟.run(K6B0)
 at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1112)
 at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:587)
 at java.lang.Thread.run(Thread.java:841)"

kısacası dalvik-cache dizinindeki bir dex dosyasını bir türlü düzenleyemiyorum ve bunu win 10 işletim sistemli bilgisayarımdaki apktool ile de açamadım. düzenlemeye çalıştığım dex dosyasını görmüyor kullanmaya çalıştığım hiçbir komut. bu bir odex dosyası olduğu için mi dalvik-cache dizinindeki dex dosyaları aslında odex dosyaları mı oluyor bunları düzenlemenin yada dex e dönüştürüp düzenleyip tekrar odex e dönüştürmenin bir yolu var mımümkünse android kitkat da çalışan bir yöntem çok memnun olurum şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
0
4 yıl
Samsung Galax Tab 4 (SM-T230) (Android 4.4.2) ROM
Samsung SM-T230 galaxy tab 4 tabletime root attım sürümünü yükseltmek için ancak bir türlü rom atma işlemini yapamadım 1 haftayı aşkın bir süredir araştırmaktayım ancak ne rom un nasıl atıldığını anlayabildim/öğrenebildim nede uygun bir rom dosyayı internetten bulabildim android sürümünü sağlıklı bir şekilde olabilecek en yüksek noktaya çıkartmak istiyorum ama rom atma işini beceremedim bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen yardım edin .....


tablete odin yardımıyla (twrp) root attım ancak rom atmayı başaramadım.....
0
4 yıl
Windows 10 klavye sorunu
Bilgisayarımı windows 10 a yükselttim ve klavyem basmamaya başladı yani şöyle bazen birşeyler yazdığımı sanarken bi bakıyorum hiçbişey yazamamışım bu sırada tuşlara bastığımda klavyenin çalışmadığını fark ettim bazen klavye çalışmıyor bunun sebebinin klavyenin sürücüsü olduğunu düşündüm çünkü bilgisayarım win 7 iken aygıt yöneticiside klavyeler bölümünü açtığımda Comfort Curve Keyboard 3000 sürücüsü vardı ancak windows 10 yükselttikten sonra bunun yerine HID Klavye Aygıtı yazıyordu... internetten Comfort Curve keyboard 3000 driverını araştırdım 1 saat aradım aradım bulamadım sorunun sürücüden kaynaklandığını düşünüyorum ancak bundan emin değilim çözümü bilen varsa yardım lütfen cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....



Dipnot: klavyemin hiçbir fiziksel sorunu bulunmamaktadır klavyem başka bilgisayarlarda sorunsuz çalışmaktadır bilgisayara bağlandığı usb soketininde hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır bilgisayarımın ve klavyemin kesinlikle hiçbir donanımsal sorunu bulunmamaktadır....
0
4 yıl
Formatla silinenleri geri getirebilen yazılım varmı
Bilgisayarıma virüs bulaştı format atmak zorundan kaldım ancak müziklerimi bilgisayardan almayı unutmuştum yaklaşık 50Gb müzik vardı yılların birikimi ve hepsi silindi bunu geri getirmemin bir yolu var mı çeşitli programları denedim ancak kurtaramadım bilen varsa yardım lütfen.....







Dipnot: format attıktan sonra silindiğini fark ettim ve recuva kurup denedim ancak tarama sonrası silinenleri recuva listesinde bulamadım bile aradan birkaç ay geçti.... ve 15 gün kadar önce tekrar format attım bilgisayara ve aklıma forum açıp sormak geldi.
müziklerim silindikten sonra bilgisayara birkaç kez format atmış durumdayım acaba buna rağmen müzikleri kurtarabilir miyim ?
0
5 yıl
İşlemci almak için dikkat etmek gerekenler
Herkese Merhaba bir işlemci almak istiyorum bilgisayarım pro200 donanım olayından pek anlamam bir aslında ram alıcaktım ama bir arkadaşım ram almadan önce işlemci al yeni nesil ramler takabilmek için ortalama bir işlemci alman gerek demişti bende şimdi nasıl işlemci alıcağımı sizlere soruyorum uyumluk falan hiç anlamam bunlardan nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Teşekkürler....
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.