P

Yarbay
20 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
12 yıl
☁☁☁☂☔☔☀☀☀-deneme
213123123123
P
12 yıl
deneme
deneme
P
14 yıl
***
***
P
15 yıl
Yarın alınacak sisteme son yorumlar?
GIGABYTE - GA-EP45-DS3LR 109 USD - 189 TL
INTEL-E7400 125 USD - 205 TL
ZOTAC GTX 260 SYNERGY 896 MB 448Bit GDDR3 16X 190 USD - 302 TL
KINGSTON HYPERX - 2 GB DDR2 1066 CL5 38 USD - 66 TL
SATA2 SAMSUNG-250 GB SATA2 NCQ 46 USD - 73 TL
AKASA ZEN SİYAH ATX KASA + 450W PSU (AK-ZEN450-BKTK) 89 USD - 154 TL

KDV Dahil Toplam: 989 TL

Sistem genellikle oyun için kullanılacak. Kasadan biraz tereddütlüydüm ama sonra yorumları görünce bu sisteme yeteceğini düşündüm. RAM olarak dual koymadım, ileride 2 GB tek modül daha eklenir belki diye. Belki hafif bir OC yapılabilir, ama aşırı yüklenilmeyecek. E7400 ekran kartı ile sıkıntı yaratmaz sanırım. Oyun PC'si olacağı için ekran kartını da çok kısmak istemedim.

Sistem bu. Son önerilerinizi bekliyorum...

(sistem intel olmalı, buna göre yorum yaparsanız sevinirim)
P
15 yıl
e4300 3 GHz\u0027e çıkmıyor
Uzun süredir bu işlemciyi 2700 MHz'de günlük olarak kullanıyordum. Şimdi biraz daha oc yapıp 3 GHz'e çıkarayım diyorum fakat nedense olmuyor. 1.475 V verdim yine de 315 FSB'den ileriye gitmiyor. Halbuki bunu kullanan çoğu kişi 1.35 V gibi değerlerle 3 GHz'i geçiyor bile.

Sistem şu şekilde:

Gigabyte DS3 rev. 3.3
Veritech DDR2 800 2x1 GB
500 W FSP Bluestorm II

RAM'leri 2 çarpanıyla çalıştırıyorum. Normal değerine yaklaşmıyor bile yani. Zamanlamalar şu anda 5-5-5-16, RAS'ı 18 yaparak da denedim değişen bir şey olmadı. RAM'leri farklı yuvalara taktım, sadece biri ile denedim, tüm RAM kombinasyonlarını denedim yani. Yine de çıkabildiğim en yüksek FSB 315 oldu. RAM'e voltaj verdim ama zaten yavaş çalıştırdığım için bir etkisi olduğunu sanmıyorum.

Voltajlar aşağıdaki gibi:

DDR2 +0.2
PCI +0.1
FSB +0.1
MCH +0.2

BIOS'tan problem çıkarabilecek tüm ayarları kapattım sanırım. C1E, EIST vs. hepsi disabled durumda. PCI frekansını 100 MHz'e sabitledim. RAM ayarlarının hepsi manuel durumda ve SPD'ye eşit. Tüm bu ayarlarla 316 MHz'e bile çıksam makine ayarları resetliyor. Voltaj 1.475'te. Sanırım problem RAM'lerden kaynaklanmıyor ama neden olmadığını da hala anlamış değilim.

Yardımlarınızı bekliyorum...
P
15 yıl
SpeedFan ile TAT arası sıcaklık farkı (80 derece normal mi?)
e4300'ü 2700 MHz'de Gigabyte 965P-DS3 rev 3.3 ile birlikte kullanıyorum. Res atma problemini çözmek için işlemciye, RAM'lere ve FSB'ye çok az voltaj verdim. Şu anda kararlılık ile ilgili bir problemim yok. Fakat sıcaklık değerleri beni düşündürüyor, SpeedFan ile baktığımda idle sıcaklığını 37 derece olarak görüyorum, TAT ise aynı anda 54 derece gösteriyor. Bu arada BIOS olarak F11 kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca işlemciye TAT ile workload verdiğim zaman sıcaklığı 80 dereceyi buluyor. Aynı anda SpeedFan'e baktığımda 68 derece gösteriyor. Bu farklılıklar neden kaynaklanıyordur? Hangisine güvenmem lazım? 80 derece olmasına pek aklım yatmadı çünkü.

Tavsiyelerinizi bekliyorum... (RAM'ler 3:4 ile 800 MHz'de oc'suz 5-5-5-15 olarak çalışıyor bu arada)

Ekleme: BIOS'tan görünen idle değeri de SpeedFan'inkiyle uyuşuyor, Core Temp'in gösterdiği değerler ise TAT ile aynı. Ayrıca bu değere voltaj vermeden çıkması gerekmez miydi bu konudan da bahsederseniz sevinirim.
P
15 yıl
Bu malzeme kutusundan gören var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu 16'lı siyah malzeme kutusunun aynısından arıyorum, Koçtaş'tan veya Bauhaus'tan alınmıştı yanlış hatırlamıyorsam, fakat şimdilerde hiçbir yerde göremiyorum. İstanbul'da veya internet üzerindeki satışlarda bu kutudan gören var mı? Yazıcıoğlu'nda mavi kutulardan görebildim sadece, Karaköy'de ise etraflı olarak araştırma fırsatım olmadı.
P
16 yıl
Eğitim Sen’e erişim engellendi
Eğitim Sen’in internet adresine “Harun Yahya” olarak bilinen Adnan Oktar’ın başvurusu üzerine Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendi.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Genel Merkeze konuyla ilgili herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını açıkladı. Bozgeyik, bugün sabah saat 09.40’dan itibaren Eğitim Sen’in web sitesinewww.egitimsen.org.tr girenlerin son dönemde sıkça karşılaştığı “Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir” ifadesini gördüğünü belirterek, “bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı yapılmıştır” dedi.

Eğitim Sen’in daha önce “Adnan hocacılar” tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen “Yaradılış Atlası” ile ilgili olarak yaptığı açıklama nedeniyle internet adresinin kapatıldığını belirten Bozgeyik, söz konusu nedenden sitenin kapatılmış olmasının her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaştığına işaret eden Bozgeyik, “Bunun son örneği Eğitim Sen’in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur. Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur. Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Bozgeyik, internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimlerin başlatıldığını bildirdi.

Kaynak




Siteye ttnet DNS'si ile girmeye kalktığımızda o meşhur uyarı geliyor. Artık iyice keyfi hale dönüştürdüler bu engelleme işini. Zaten öyle olmasa bile içeriği ne olursa olsun bir yayının sansürlenmesi düşünce özgürlüğüne aykırıdır. Mahkeme kararıyla bile olsa kimsenin bunu yapmaya hakkının olmadığını her fırsatta dile getirmemiz gerek. Yoksa bu durum daha ciddi bir hal alacağa benziyor.
P
16 yıl
Bu alet neye yarar?
http://www.futurlec.com/Tools-Nibbling.shtml Bu aleti gören ya da kullanan var mı? Neye yarar, nerede bulunur, varsa bizdeki adı nedir? PCB kesmek için kullanışlı bir şey mi acaba en çok onu merak ettim.
P
16 yıl
***
***
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.