B

Onbaşı
22 Temmuz 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
AMD FX 8320 Boşta 87 Derece
RAM:
16 GB DDR3 1600 MHz G-SKILL RIPJAWS
Anakart:
ASUS M5A97 R2.0

2021 yılının ilk ayında ikinci ele aldığım bir bilgisayar. 2 ay önce bilgisayar boşta çalıştığı halde 20-30 dakika sonra kapanıyordu. İşlemci sıcaklığını kontrol ettiğimde ise 87 dereceydi. Ondan sonra hasta oldum ve bir takım sıkıntılardan dolayı bilgisayara vakit bulamadım. 3 gün önce ise Teknobiyotik'ten sipariş ettiğim Arctic MX-4 markalı termal macun geldi ve bilgisayarın tozunu silip, yeni macunu işlemciye uyguladım. 2 gündür ki işlemci boşta 17-20 derece iken yükte ise 50-60 derecelerdeydi ve her şey çok güzel gidiyordu ki bugün yine bilgisayar boşta, işlemci sıcaklığından dolayı 20-30 dakika sonra kapandı. İşlemci fanı stok fan değil ama RGB ışıklandırmalı normal bir fan. Kule tipi bir fan gerekli ama 1 sene hiç boşta kapanmayan bilgisayar şimdi neden kapanıyor? Acaba işlemci de bir sıkıntı mı var? Yardımlarınız için şimdiden sağ olun.
B
4 yıl
HDMI to VGA Dönüştürücü Karıncalanma Sorunu
https://www.teknobiyotik.com/review/product/list/id/15689/category/119/
Teknobiyotik'ten aldığım aktif dönüştürücü kabloyu micro USB ile güç verdiğim halde, kabloyu beslediği halde görüntüde biraz karıncalanma oluyor ve kenarlara doğru bulanık gölgemsi şeyler oluşuyor. Bunun nedeni nedir? Daha yeni aldım kabloyu. Monitörüm AOC E2270SW modelidir. MSI R7 370 ekran kartında kullanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
B
4 yıl
GA-P31-DS3L Anakarta SSD, RAM ve İşlemci Tavsiyesi
Öncelikle merhaba,

600 TL bütçem var ama belki 700 TL'ye çıkabilirim.

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/kingston-2gb-ddr2-800mhz-ram-240p-cl6-pc-ram-islemci-secmez_pdp_619196305
2x2 4 GB'lık RAM düşünüyorum. Sizce uyar mı? Uysa bile stabil bir şekilde hatasız çalışır mı?

https://m.n11.com/urun/kingston-a400-serisi-sa400s37240g-25-240-gb-sata-3-ssd-742400?magaza=tamerkenger
Bu SSD anakartıma takılır mı? Uyar mı? Montajlama işi nasıl olur?

İşlemci olarakta Dual Core Q9550 düşünüyorum. Aliexpressten sıfırını bulabilirsem alacağım. Bulamazsam mecburen ikinci el alacağım. Bu işlemci anakartımda stabil bir şekilde çalışır mı?

Şu anki sistemim:

İşletim sistemi: Windows 7 Ultimate 64 Bit.

RAM: Biri Kingston markalı 667 MHz DDR2'lik RAM. Diğeri de Adata markalı 800 MHz DDR2'lik RAM. 1x1 2 GB.

İşlemci: Intel Pentium E5300 2.60GHz.

Ekran kartı: AMD R7 240 DDR3 2 GB.

Anakart: Gigabyte GA-P31-DS3L. BIOS: F10A betaya yani en son çıkana güncelledim.

Güç kaynağı: 220V.

Eski parçaları topladığımı biliyorum fakat bütçem bu kadar. Windows 10'a geçmek istiyorum ama galiba işlemcimden dolayı hata verip kurmuyor. Bu 3 parçayı kendime uygun gördüm. Fakat sizin tavsiyelerinize, fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
B
5 yıl
Barajı geçemedim. Seneye hedefim için yardım eder misiniz?
arkadaşlar 3 kere sınava girdim. imamhatip sözel bölümü çıkışlıyım 1 yıl sınıfta kaldım. 98 doğumluyum. Gelecek sene için hazırlanacağım. hedefim sayısalda ilk 250 bine girmek. nasıl bir çalışma yapmalıyım? dershaneye gitmeyeceğim. evde çalışacağım. lütfen ayrıntılı şekilde yardımcı olursanız memnun olurum. hangi hocalardan çalışmalıyım? hangi kaynaklara çalışmalıyım? nasıl başlamalıyım? sayısal temelim sıfır gibi birşey. sınav yıllarında bazı sağlık problemleriyle uğraştım. bu sene adam akıllı çalışmak istiyorum. lütfen yardımcı olun.


YGS 2017 SONUCUM
< Resime gitmek için tıklayın >


LYS 2017 SONUCUM
< Resime gitmek için tıklayın >


YKS 2018 SONUCUM
< Resime gitmek için tıklayın >


YKS 2019 SONUCUM
< Resime gitmek için tıklayın >
B
5 yıl
Mavi Ekran Hatası Yardım Edin
Selamun aleyküm.

Kardeşlerim format atmadan önce bu hatayla uğraşıyordum. Belki düzelir diye format attıktan sonra tekrar aynı hatayı aldım. Sadece oyunlara girdiğim zaman bu hatayı alıyorum.

Sistemim:

Windows 7 ultimate
2 GB DDR2 RAM
İntel pentium E5300 2.60GHz İşlemci
R7 240 2GB ASUS Ekran Kartı
P31-DS3L Gigabyte Anakart

Hata Resmi:

< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
lütfen yardımcı olun şu kardeşinize kafam çok karışık
1998 doğumluyum. ilkokul ve ortaokuldan pek birşey öğrenemedim. sbs den 221 puan almıştım. düz bir imamhatip lisesine gittim. lise 1 de kaldım ve 2 kez okudum. sonra alan olarak sözeli seçtim. lisemi hiç sevmemişimdir. hiç dershaneye gitmedim. lise sonda üniversite sınavına bi kaç ay çalıştım. sözel çalışıyordum. akşam 6 da oturup gece 11 de kalkıyordum. bide okulun verdiği kursa gidiyordum. derken lise son daki sonucum yani ilk senemdeki sonucum aşağıdaki gibi geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >


sonra mezuna kaldım. yaz ayından itibaren ayağım ağırmaya başladı. aylar boyunca ağrı çektim. gitmediğim doktor kalmadı hepsi ödemdir dinlen geçer diyip ağrı kesici yazdı. bi günde 6 tane ağrı kesici içtiğimi bilirim. nisan ayına kadar 4-5 farklı doktora görünmüşümdür. sonra nisan ayında istanbul daa gittiğim bi özel hastanede ağrının sebebi tümör olarak belirlendi. ayağımda iki tane tümör varmış. ama çok şükür Allah'a tümörler iyi huyluymuş. ameliyat oldum tümörleri aldıktan sonra ağrı falan kalmadı. dolayısıyla ilk mezun senemde çalışamadım. yani geçtiğimiz sene. sonucum aşağıdaki gibi geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >


bidaha mezuna kaldım.yani bu sene. dershaneye gitmiyorum evdeyim. bu sefer sayısaldan hazırlanacam demiştim. bi arkadaşım var sayısalcı bana yardımcı oldu. antrenmanlarla metematik 1 kitabını bitirmemi söyledi. yazın başladım. bölme konusuna kadar geldim. bakkal bölmesinde takıldım biraz. 15 - 20 gün çalıştıktan sonra ne olduysa onuda bıraktım. ve 6 aydır çalışmıyorum. nedenini bilmiyorum. çalışmaktan korkuyorum sanki.

sayısaldan 270 puan alsam yeterdi aslında ama sayısal çok zor geliyor bana. çalışmam gerek ama çalışamıyorum. sözelden hazırlansam sözel meslekleri beğenmiyorum. babam sırf çalışmıyorum diye işkura yazdırdı adımı. ne yapmalıyım bilmiyorum. kafam çok karışık. lütfen yardımcı olur musunuz?

sizce sözeldenmi hazırlanmalıyım? yoksa sayısaldan mı? ne yapmalıyım? aslıdna esas sorunum çalışmamak. ama daha alan seçme konusunda ve meslek konusunda da tam karar verebilmiş değilim. ne yapmalıyım?
B
6 yıl
Üniversite Açık Öğretim Kayıt Durumu
Selamun aleyküm kardeşlerim. Anadolu Üniversitesine 2017 yılında kayıt yaptırdım ve birinci dönem harç parasını yatırdıktan sonra hiç harç yatırmadım sınavlarınada girmedim. Acaba şuan kaydım var mıdır? Bu soruyu sormamın nedeni, askerlik tecili yaptırırken yada ÖSYM tercihlerinde çıkan sorulara nasıl cevap verebileceğimdir. Örneğin; lise mezunu mu? Üniversiteye gidiyor mu? Tarzındaki sorulara nasıl cevap vereceğim? Tam soru tiplerini unuttuğum için yanlış yazmış olabilirim. Şimdiden Rabbim sizlerden razı olsun.
B
6 yıl
MODEM KABLOSUZ KÖPRÜLEME SORUNU
Selamun aleyküm kardeşlerim. Modemim ZyXEL P-660HN-T1 v2 modeli ve komşumun modeminin modeli ise TP-LİNK TL-WR840N. Değerli kardeşlerim sorunum şudur; benim modemden nasıl kablosuz köprüleme işlemini yapacağımı bilmiyorum. İnternetten araştırdım lakin benim modemin modelinden nasıl yapılacağına dair bir sonuç bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim kardeşlerim. Rabbim sizlerden şimdiden razı olsun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.