M

Teğmen
30 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
62 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
6 yıl
Türkçe çeviri
Merhabalar arkadaşlar,

Ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Oyunlarla ve çeviriyle iç içeyim. Bir süredir türkçe yama konularını takip ediyorum ve bende bu sürece dahil olmak istiyorum. Deneyimli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.

Teşekkürler.
M
7 yıl
Türkiye\u0027de yetişen insanlar çok şanslı. (tariz içermez)
Arkadaşlar,

Uzun süredir böyle bir konu açmayı planlıyordum ama konu nasıl bir yankı uyandıracağını kestirmek amacıyla öncelikle çevremdeki kişilere konuyu açtım. Çoğu kişi benimle aynı fikirdeydi. Aslında şanslı demek gerçekten tariz içeriyor da olabilir. Bu bir paradox. Hangi açıdan baktığınıza bağlı. Bence şanssızlık.

Konu şu, türk insanı olarak çok şanslıyız. Neden mi? Burada bir çok öğrenci arkadaşımız var ve birçoğu sadece öğrenci. Yarı zamanlı iş gibi ya da ne bileyim eğer duruma iyiyse STK larda rol almak gibi hiçbir aktif birşey yapmıyorlar. Aynı zamanda kimse onlardan böyle birşey de beklemiyor. Batı ülkelerinin çoğunda öğrenciler üniversiteye başladıktan hemen sonra çalışmaya başlıyorlar. Eğer durum daha da kötüyse lisede başlıyorlar. Bu şans mı değil mi? Hayata çok geç başlıyoruz. Para yönetimi hakkında en ufak fikri olmuyor bu arkadaşların. Bu ne kadar kötü birşey. Daha sonrasında burada açtığımız konuları görüyoruz. Hayat böyle zor maddi şartlar, iş bulunamıyor... Arkadaşlar deneyim hemen kazanılmaz ama bizde deneyim kazanmak için birşey de yapmıyoruz ki. Elbette bazı istisna arkadaşlarımız var ama çoğunluk maalesef böyle. Bu akımı yayabilmemiz lazım. Özellikle ebeveynlere kedinlikle anlatılması lazım. Üniversite çağına giren kişinin artık kendi maddi özgürlüğünü eline alması ve hayatını idame ettirebilmesi gerekir. Bu olduğu takdirde toplumdaki tembellik ortadan kalkacaktır.

İkinci konu ise, bu öğrencilir sürecinden sonra hepimizin beklentisi rahat ve geliri yüksek bir iş. Niye olmasın, olabilir. Ama bunun için gerçekten çok iyi bir fikrin olması lazım ve insanları bu fikrin peşinden sürükleyebilmen gerekir. Bu da çok az sayıda insanda bulunan bir yetenek. Yine batı ülkelerinin birçoğunda gördüğüm insanlar ek iş yapıyorlar. Yani tam zamanlı işinin yanında bir de ekstra para kazanabileceği daha az yorulduğu düşük ücretli bir iş daha yapıyor. Bende ek iş yapıyorum. Gündüz evimde ingilizce özel ders veriyorum. Akşam ise taksi şöförlüğü yapıyorum. Bana göre normal bir hayat tarzı ve yorulmuyorum. Ayda 3 - 4 çeviride yaparsam o ay gerçekten çok iyi bir gelirim oluyor. Çevremdekiler bazenleri bana kıskançlıkla bazenleri de uzaylıımışım gibi bakıyor. Onlar diyor ki biz zaten çok yoruluyoruz. Arkadaşım vaktin var enerjin var. Çalışsana birikimini yapsana. İleride bundan daha da yorgun ve düşkün olacağın günler gelecek. Kesinlikle tembeliz hemde çok tembeliz. Buna rağmen hayatlarını idame ettirebilen insanlar var. Şaşırıyorum. Hiç mi tatile gitmezsin sen. Hiç mi demezsin 'ya bu yaz ailemi de alıp bir avrupa turu yapalım hem de çocuklarımız farklı kültürler görür ve tanır, dünya türkiye ile sınırle değil'. Kendi kendimizi sınırlıyoruz ve bunu devamlı olarak bir sonraki nesile aktarıyoruz. Şu anda ben ev hayatımı ve iş hayatımı çok güzel devam ettirebiliyorum. 3 yıla yaklaştı bu şekilde çalışıyorum. Yazın yurt içi yurt dışı kültür gezisi yapma imkanım oluyor. Bu hiçbirimiz için çok zor değil. Aynı zamanda bu şekilde çalıştığımız zaman ülkemize de hizmet etmiş oluyoruz.

Evet cevaplarınızı bekliyorum atış serbest... Bu düşünce doğru mu yanlış ve yayılmalı mı yayılmamalı mı?
M
8 yıl
Hiçbir partiye oy vermek istemiyorum.
İyi bayramlar öncelikle bütün dh camiası. Nice güzel bayramlar yaşamak ve yine hep beraber bu forumda düşüncelerimiz böyle güzel bir şekilde tartışmadan saygı ve sevgi çerçevesinde konuşmak dileğiyle.

İlk defa forumda siyaset bölümü altında konu açıyorum. Bu kadar konuşulan konuya kayıtsız kalamadım. Öncelikle kendimi apolitik bir insan olarak nitelendiriyorum. Bu zamanda biraz fazla lüks ama ne yapalım :( şartlar bunu gerektiyor. Benim sizlere sormak istediğim soru şu gerçekten a, b veyahut c partisine oy vermek istiyor musunuz? Bizi daha ileriye taşıyacağına inanıyor musunuz? Arkadaşlar artık icraatleri geçtim, söylenen vaatler bile kalmadı. Yakın türk siyasi tarihine bakalım. Sakın ama sakın aşağıda ben şunu görmek istemiyorum sen bu partiyi tutuyorsun..vs. Hakkıma girersiniz. Şimdi gelelim konuya. Milletimiz her zaman bunlar yönetemedi şunlara oy verelim bunlarda olmadı şunlara oy verelim diyerek devamlı hükümet değişimleri oldu. Gerçi son yıllar için geçerli değil ama neyse... Hadi hükümet değişti diyelim yaşantımızda ne değişecekti. Bu süreçte daha iyisini yapacağız diyen bir parti lideri mi oldu komik bir muhalefet dışında. Ülkemizde zaten muhalefetin nasıl olunacağı bilinseydi bu zamanlara gelmezdik. Onuncu yıl marşını aramızda bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ne diyordu orada. Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan. Türkiye cumhuriyeti tarihinin tek gerçek lideri Atatürk'ten sonra kim bir metre ray döşedi. Neden karayollarına teslim olduk. Eski bir siyasi liderimiz demişti ki... Demiryolu komünizme özgü bir ulaşım aracıdır. Özgür değildir. Ama karayolu öyle mi istediğin yerde iner istediğin yerde binersiniz. Hayatımda duyduğum en saçma laf. Hadi bu bir tanesi, ya şuna ne demeli.... Türkiye ekonomisi daha bebekken (bu arada bahsettiğim tarihler 80lerin sonu ve hala bebek) serbest ekonomiye hazır değilken serbest ekonomiye açmak... Denetim yok prosedür yok hiçbirşey yok. Ve sonuç olarak bankerlerin yurtdışına kaçırdığı milyarlarca tl, batık bankalar. Daha sonrasında siyaset içindeki kavgalar... Ve en son hükümet zamanında yaşanan bu dengesiz göç olayı. Daha ne kadar darbe vurulabilir türk ekonomisine. Baksanıza ne kadar güçlüyüz ki hala yıkılmadık. Ama artık yeter, bu kadar yeter. Artık milletin gerçekten yanında olan bir parti istiyorum. Halkın çıkarlarını düşünen gerçeklerden bahseden, ciddi planı projesi vaatleri olan bir lider görmek istiyorum. Burada bir kişi desin ki aha bak gözünün önünde nasıl görmüyorsun... Sizlere soruyorum herhangi bir partiye oy verirken hiç mi vicdanınız sızlamayacak. Ya da halk olarak bu kadar mı etkisiziz. Ya da bir kişi yazsın bana desin ki: haksızsın kardeşim yanlış insanlarda olsa oy vermeliyiz. Bu mu doğru olan. Gözlerinizi yorduysam hakkınızı helal edin.
M
10 yıl
Twingooo arıyorum :)
Merhabalar arkadaşlar

Forumun bu bölümüne ilk defa girmek nasip oldu:) senelerdir bu forum üyeyim henüz ihtiyaç duymamıştım. Neyse hayırlısı olsun diyip konuya gireyim.

99 ve üstü bir twingo arıyorum. Aranızda bilen eden varsa bana haber verirse çok memnun olurum. Açılır tavan olmazsa olmazlarımdan. Gerisine bakılır. + lar ve - leri göz önüne konup bakılacak. Hayırlısıysa bu baharda almak istiyorum.
M
10 yıl
Uygulama yapalım (donanımhaber halkından inciler)
Merhabalar arkadaşlar,

Ben uzun süreden beri bu mobil uygulama platformu ile ilgileniyorum. Amatör çalışmalarım oldu. Ama artık bu çalışmaları profesyonele dökmek istiyorum. Yapılacak olan iş ya bugüne kadar yapılmamış olabilir ya da var olan bir uygulama daha kullanışlı bir şekilde yenilenebilir. önemli olan bu uygulamanı 7-70 e herkese hitap etmesidir. örneğin wallit uygulaması. çok basit bir fikir ama çok geniş kitlelere hitap etmektedir. Mobil uygulama dünyası henüz çok gelişmiş değildir. Aslında yapılabilecek bir çok şey var. Sanal dünyanın sınırları yok gibi birşey aklınıza ne geliyorsa uygulamak mümkün. İşte esas soru burada. Ne yapmalı? Hepinizden fikirler bekliyorum. Fikiri veren kişi sadece fikiri vermekle kalmayacak. Birlikte güzel bir taslak ve proje hazırlayıp bunu uygulamaya geçireceğiz ve yapılacak bir anlaşmayla kazanılacak miktar ortak olarak bölüşülecektir. Arkadaşlar bir fikriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin. Bir fikiri başkalarıyla paylaşırsanız çalarlar diye düşünmeyin. Bir şeyi düşünmek ile uygulamak çok farklı şeylerdir. Gerçekten uzun bir süre, ciddi bir emek gerektirir. Paylaşın. Belki de dünya çapında büyük bir üne kavuşacak bir fikriniz var ama henüz adım atmadınız. Yurt içi, yurt dışı her türlü imkanımız var. Çok çeşitli yatırımcılarla irtibata geçme imkanımız var. Sadece bir fikir seçip onun üzerinde yoğun bir çalışma ve türkiye'den , türk bir yapımcıdan sağlam dünya çapında bir uygulama çıkartalım.
M
10 yıl
-5 : right violation message
Merhabalar

Son günlerde mesaj yazmak istediğimde bu şekilde bir hata alıyorum. Şu anda bu mesajı bile pc den yazıyorum. bu hatanın anlamı nedir? -5 rightviolationmessage
M
10 yıl
konudan geri dönüş
başka yaşayan mutlaka vardır ama artık gerçekten benim için biraz sorun oluyor. örneğin herhangi bir konuyu okurken o konuyla alakalı araştırmw yapmak için chrome a geçiyorum. sonra tekrardan uygulamayı açıp konudan ana başlığa dönmek istediğimde beni bildirimlere atıyor. ve ben tekrardan konuyu bulmam gerekiyor. bununla ilgili bir iyileştirme yapılacakmı?
M
10 yıl
dahili tarayıcı
merhabalar

dahili tarayıcı özelliği güzel ama normal tarayıcıda kullanmak isteyende olabilir. bunun için normal tarayıcıda aç menüsü eklenmeli.
M
12 yıl
hp dv6 renk sorunu
Merhabalar arkadaslar. Benim bana gore biraz karmasik bi sorunum var. Soyle anlatmaya baslayayim. Hp dv 6 bi laptopum var. İlk basta windows daki goruntu sanki 4 bit renkler gibi oldu ve yesil yesil noktalanmalar olustu. Fakat bu renk bozuklugu bios ve guvenli modda yok. Bilgisayari harici ekrana bagladigimda ise yine sorunsuz bir sekilde goruntu alabiliyorum. Ekran karti driverini guncelledim fakat ayni sorun devam etmekte. Su anda format atmaya baslayacagim. Fakat oncesinde size bi danismak istedim. Bu sorun ekran kartindan olma riski var midir??
M
12 yıl
yazin calisma hakkinda
Arkadaslar gecen gunlerde yazin ise giren arkadaslarin actigin birkac konu vardi ve cok dusuk ucretlerdi. Benden size bir oneri yakininizda burger king veyaz benzeri biryer varsa oraya girin. Yada istanbul mecidiyekoy yakinlarindaysaniz bana mesajla ulasin. Ben size yardimci olurum. Aylik rahat 1100 uzerinde para alirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.