M

Çavuş
20 Mayıs 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
79 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
6 ay
Laptop Çantası Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, ben grafik tasarımcıyım. Şu an için 15.6inch laptopum var, ileride değişebilirim. Zarif bir klavyem, mousem var. Bazen yolculuk yapıyorum, kıyafetlerimi de laptopumu da yanımda taşımam gerekiyor. Bu yüzden gerçekten uzun seneler kullanabileceğim, kullanışlı ve geniş bir laptop çantası bakıyorum.

Dikkatimi şu ürün çekti:https://www.amazon.com.tr/dp/B07XXXP9VB?ref_=cm_sw_r_apann_dp_PKQ8NEXAZ4C2F4WCNW4J&language=tr-TR

Fakat ürün çıkalı 3 yıl olmuş, tam emin olamadım ama gerçekten ilgi çekici duruyor. Rakiplerine göre de fiyatı iyi gibi.

Sizin bir tavsiyeniz var mıdır? Bu kadar bütçelere çıkmaya gerek var mı? Ne almalıyım?
M
8 ay
Oyun Geliştirme ve Grafik Tasarım İçin Dizüstü Tavsiyesi
Merhaba, ben Grafik Tasarımcıyım. Genellikle Adobe programlarını kullanıyorum. Oyun geliştirmeye, oyun tasarımı yapmaya başlayacağım. 3D modelleme için Blender ile basit modellemeler yapmak istiyorum oyun geliştirme ve portfolyo için. Bir işe girdiğimde, oranın donanımlarını kullanmayı tercih ederim diye düşünüyorum. Çünkü çok yüksek bütçem yok devasa iyi bir bilgisayar satın almak için.

Bütçem: 20.000 - 30.000TL arasında. Tamamen bu amaçlarıma yönelik, mobilitesi iyi olan, bana sıkıntı çıkarmayacak ve mümkünse taksitle alabileceğim en uygun dizüstü bilgisayarı araştırıyorum.

Tüm bu söylediklerim için, tavsiyeniz bir Dizüstü varsa aşağıya link bırakabilirsiniz.
M
geçen yıl
Grafik Tasarım İçin Laptop Önerisi Yardımcı Olabilir Misiniz?
Merhaba. Adobe programları ve grafik tasarım programları (İllustrator, Indesign, Photoshop, Figma, Blender, Uİ UX) kullanacağım. Render alacağım. Dijital çizimler yapıyorum, arayüzü tasarımı yapıyorum. Hangi laptopu almalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Bütçe: 28.000TL
M
geçen yıl
Grafik Tasarım, Modelleme ve Animasyonlar İçin Sistem Tavsiyesi
Grafik Tasarımcıyım, Illustratorüm - Adobe programları, figma, Uİ UX Design, arayüz tasarımı, render, modelleme ve animasyon (yeni öğreneceğim, giriş seviyesi) için sistem tavsiyesi bekliyorum. QHD, 2K iyi bir monitör de alınacak. Oyun oynamıyorum arada kafa dağıtmak için belki. Remote olarak çalışacağım. Kendimi daha çok geliştirmeyi düşünüyorum. Bu anlamda sistemin performansı yüksek, uzun ömürlü ve kaliteli olması çok önemli.

Bütçe: 25000TL - 35.000TL arasında Sistem + Monitör

Ek olarak: Bu bütçe içerisinde ortalama bir fiyatta gerçekten kaliteli, batarya sorunu olmayan, beklentilerimi karşılayacak alternatif bir dizüstü de olabilir.
M
geçen yıl
Grafik Tasarım için Apple iMac 24inc M1yeterli mi?
Merhaba. Apple iMac 24 inch M1 16GB/512GB versiyonu Adobe programları, grafik tasarım, arayüz tasarımı, render, 3d modelleme başlangıç için yeterli olur mu? Freelancer olarak ufak çaplı işler yapıyorum. Kendimi daha çok geliştirecegim ve uzun soluklu olması gerekiyor. Bu yüzden bütçemi iyi değerlendirmeliyim.

Sizce bu bütçeye başka bir sistem mi tercih edilmeli? Uzun soluklu olur mu? Nvidia ekran kartlı bir sistem mi tercih etmeliyim? MacBook Air gibi daha ekonomik notebooklar ihtiyacımı karşılar mı? En verimli, performanslı hangi sistem olur?
https://www.pt.com.tr/imac-24-inc-45k-m1-8cpu-8gpu-16gb-512gb-gumus-z12r000pz
M
geçen yıl
Mac Mini M2/M2 Pro Alınır Mı?
Arkadaşlar, mac mini kullanan var mı? 2022 güzel sanatlar mezunuyum. Asıl mesleğim öğretmenlik ve atama bekliyorum. Ancak freelancer olarak grafik tasarım sanatçısıyım. Çizim tabletim var. Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop, mobil arayüzü tasarımı programları ve temel düzeyde Blender kullanıyorum. Anlayacağınız üzere işim genellikle dijital çizim, tasarım ve basit düzeyde 3d modelleme ile ilgili. Evde çalışırken Mac minili bir ana bilgisayar kurmak istiyorum. Performansı nasıldır? Mac Mini alınır mı? İlerleyen zamanda satıp model yükseltmek istediğimde satabilir miyim? İyi bir monitörü kaç paraya satın alabilirim? Dışarıda mobil çalışmak istediğim zamanlarda Windows tabanlı veya ilerde alacağım bir MacBook Air'i tercih edeceğim. Bu yüzden şu an için evde bir çalışma ortamı yaratmak istiyorum.

Bütçem: 25.000TL - 34.000TL arasında (Bütçeye monitör eklenecek)


Almayı düşündüğüm birinci opsiyon: M2 8CPU, 10GPU - 16GB RAM / 512GB SSD (21.200TL)

https://www.pt.com.tr/mac-mini-m2-8cpu-10gpu-16gb-512gb-z16l00072

Almayı düşündüğüm ikinci opsiyon: M2 Pro 10CPU, 16GPU - 16GB RAM / 512GB SSD (27.100TL)

https://www.pt.com.tr/mac-mini-m2-pro-10cpu-16gpu-16gb-512gb-mnh73tua
M
geçen yıl
Grafik Tasarım İçin Sistem Tavsiyesi
Merhaba. Adobe programlarını (Ai, İn, Ps vs.) kullanıyorum. Çizim tabletim var. Çizim yapıyorum, amatör olarak kendi çapımda projeler geliştiriyorum. Blender veya AutoCAD MAYA'yı basit modellemeler, basit animasyonlar için denemek istiyorum. En azından karakter tasarımlarım için. Elimdeki cihaz yetersiz kalmaya başladı. Yeni bir cihaz arıyorum. Bütçem 28.000TL'ye kadar çıkabilir. Görsel Sanatlar öğretmeniyim ve atama bekliyorum. Bu sebeple şu an için masaüstü sistem düşünmüyorum. Benim için grafik kartı, işlemci, ram ve batarya çok önemli. İlerleyen zamanda notebooka monitör ekleyebileceğim için bütçeyi iyi değerlendirmek istiyorum.

Adobe ve Grafik Tasarım programlarını kullanan, çizim ile ugraşan, modelleme ve animasyon konusunda tecrübeli olduğunu düşünen kişilerin önerilerine açığım. Bu bütçemi aylarca çalışarak zor biriktirdim. Yanlış bir tercih yapmak beni çok yoracaktır. Oyun oynamak istersem elimdeki sistemle idare ederim veya daha sonra başka bir sistem satın alırım. Önceliğim grafik tasarım. Oyunu ikinci plana atabilirim. Windows veya MAC fark etmez. Her öneriyi değerlendirebilirim.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim dostlar  Güzel önerilerinizi bekliyorum.
M
geçen yıl
Grafik Tasarım İçin Notebook Önerisi
Dostlar, ben remote olarak grafik tasarımcıyım. Adobe programlarını kullanıyorum. Şu anda elimdeki laptop yetersiz kalıyor. MacBook Pro 16 fiyatları çok yükseldi. Bu yüzden dizüstü Windows bir cihaz bakıyorum. Grafik Tasarım, Adobe Programları ve render için kullanacağım. Bütcem 35.000TL ancak tüm paramı vermeyedebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim :) Benim için ekran boyutu, performans ve batarya çok önemli :)
M
geçen yıl
Tasarım İçin Hazır Sistem Tavsiyesi
Merhaba, grafik tasarım için uygun fiyatlı bir hazır sistemi özelleştirdim.

Anakarttan, Kasadan, PSU'dan çok emin olamadım. Seçili SSD'yi Windows vs için kullanıcam. Birkaç ay sonra çok daha iyi bir M2 SSD alıp programları oraya kurucam.

Tavsiyenizi ve fikirlerinizi almak isterim. Sistem parçaları nasıl?

Sistem linki: İncehesap Hazır Sistem Linki

Özelleştirdiğim sistem:
< Resime gitmek için tıklayın >
M
geçen yıl
Grafik Tasarım İçin Sistem Tavsiyesi
Merhaba. Grafik Tasarımcıyım. Aşağıda yazdığım parçalar hazır sistem olarak ekonomik olduğu için tercih ettim. Photoshop, İllustrator, İndesign kullanıyorum ve Çizim Tableti ile çizim yapıyorum.

Sistem nasıl olmuş? Anakart yeterli mi? Sıvı soğutucu gerekir mi? SSD okuma yazma arttırılmalı mı?

Ryzen 5 5600X için Photoshop testi:
< Resime gitmek için tıklayın >

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 3.70 Ghz 6 Çekirdek

Anakart: Asus Prime B450M-A II 4400mhz(OC) Aura Sync RGB M.2 AM4 mATX Anakart

Bellek: Kingston 16GB (2x8) Fury Beast 3200mhz CL16 DDR4

Ekran Kartı: Asus Tuf Gaming RTX 3060 Ti OC Edition 8GB GDDR6X 256Bit Nvidia Ekran Kartı

SSD Disk: Kingston NV2 500GB 3500/2100MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk

Kasa: Asus TUF Gaming GT301 ATX Tempered Glass

Güç kaynağı: ASUS Tuf Gaming 650w 80+ Bronze
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.