A

Çavuş
15 Mayıs 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
RX5700XT Resleme Sorunu
Merhabalar. Yaklaşık 4-5 aydır RX5700XT kullanıyorum. Aşağıdaki ürün.
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-radeon-rx5700-8gb-gddr6-ekran-kart%C4%B1-1201242.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjwpfHzBRCiARIsAHHzyZpUKDJnUqnKLfCwC-5UKfkzpK7k17JGKlerXEhSKzjEaI5UyCWVTmQaAgLQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds


Gayet memnunum. Performansı falan işime yarıyor. Fakat şöyle bir sorunum ortaya çıktı.

AMD Software'den hiç bir ayar yapmadan kullanıyordum ekran kartını. Geçenlerde bir arkadaşım benim ayarlara bakarken gördü ki benim ekran kartı 90 derecede falan çalışıyor. Yani ben okuduklarım kadarıyla AMD Ekran Kartları için 90-100 derecenin normal olduğunu düşünüyordum. Ki şu ana kadar da hiç bir sorun yaşamamıştım. Sürekli sıcaktı yani oyun oynarken falan. İşlemcim de yük altında max 45-50 derece oluyordu. Neyse işte fanını hızlandır dedi arkadaş. Fan ayarlarını yaptım. Fan yük altındayken artık 3000-4500 rpm'de falan çalışıyordu. 2-3 gün hiç bir sorun yoktu. Ta ki düne kadar.

Dün şöyle bir sorun ortaya çıkmaya başladı. Yük altındayken bilgisayar kendini reslemeye başladı. Yani fan hızını arttırsam da arttırmasam da artık bilgisayar kendini resliyordu. Hala da öyle. Yük altına girdiği an pc res atıyor kendisine. Bu fan ayarlarıyla oynamadan önce ben sabah akşam Black Desert arkada remastered ayarlarda, önde fifa20 ultrada takılıyordum hiç bir şey olmuyordu. Artık BDO remastered modu geç, yüksek ayarlarda bile kapanıyor pc. Fifayla beraber oynamayı hiç saymıyorum bile.

Sorun sizce nedir? Nasıl çözebilirim? Acaba yüksek sıcaklığa gelince pc'yi resleyecek bir ayar falan mı açtım anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ha bu arada, pc reslendikten sonra normalde AMD software direk açılırdı, bu ısı sebebiyle reslenmelerde açılmıyor amd software.

Ayrıca en düşük ayarlarda pc kendini reslemiyor :D
A
4 yıl
İ9 Sistem Uyumluluğu
İyi günler. Donanım konusunda pek bilgim yok. Sistemimde şu an i7 7700 işlemci var. Ana kartım MSI H110M PRO VD. Elimde İ9 9900KF bir işlemci var. Bu işlemci, benim sistemime uyar mı? i7 olan işlemcimi i9 ile değiştirmek istiyorum.

İşlemci Türü : Intel Core i7
İşlemci Hızı : 3.60 GHz
Sabit Disk : 1 TB
Bellek : 16 GB
İşletim Sistemi : Win 10 Home
Ekran Kartı Tipi : Harici
Ekran Kartı : NVDIA
Ekran Kartı Hafızası : 4 GB
Ekran Kartı Modeli : GeForce GTX 1050 TI
İşlemci Nesli : 7. Nesil
İşlemci Modeli : i7-7700

Sistemim bu. Exper Xcelletor 270Tİ.

Ben bu sisteme İ9 9900KF takarsam ne olur? Uyumlu mudur? Uyumsuz ise uyumlu hale getirmek için ne yapmam gerekir?
A
5 yıl
Bilgisayar açılırken BİOS\u0027ta kalıyor
Arkadaşlar dünden beri bir sorunum var. Bilgisayar açılırken BİOS ekranından öteye geçmiyor. Boot settingse baktığımda SSD'yi de HDD'yi de göremedim. İçini açıp SSD ve HDD kablolarıyla 1-2 sök tak ile oynayınca geri düzeldi. İstanbul'dan Ankaraya taşınmıştım o arada herhalde sallandı bişey oldu diye düşündüm. Bu sabah yine aynı hatayı verdi. Yine kablolarla oynadım düzeldi. Yüksek ihtimalle sorun kablolarda. Ayrıca HDD'nin takılı olduğu kabin oynuyor böyle tam sağlam değil gibi. SSD'de bir sıkıntı yok sapasağlam duruyor. Windows'um da SSD'ye kurulu bu arada. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum Windowsum da MSI Anakart driverlarım falan da güncel ve orjinal.

Ayrıca şöyle bir sorunum daha var HDD ile ilgili. Mesela Steam Library klasörünü HDD ye kurduğumda, oyunlarımı oraya taşıdığımda oyunlar açılmıyor. İstisnasız hiç birisi açılmıyor. Ayrıca taşırken de ara ara hata veriyor. Fakat aynı dosyalar aynı oyunlar 2 TB WD Harici disketimde denediğimde açılıyor veya SSD'ye taşıdığımda açılıyor. Veya en basiti HDD'de bir dosya silmek istediğimde ara ara "Beklenmeyen bir hata klasörü silmenize engel oluyor. Bu hatayı almaya devam ederseniz, bu soruna ilişkin yardım almak için hata kodunu kullanabilirsiniz. Hata 0x80070570: Dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda." bu hatayı veriyor, çıkıp yeniden silmeye başlıyorum yine biraz siliyor sonra yine aynı hata falan. HDD'yi sağlıklı bir şekilde kullanamıyorum. Hatta hiç kullanmıyorum son zamanlarda.

İlk sorun biraz acil. Çünkü sürekli ben kasanın kapağını açıp kablolarla rastgele oynayıp açılması için dua mı edeceğim :D İkinci sorun da önemli ama aciliyeti yok harici diskimi takıp kullanabiliyorum.

Bu arada bilgisayarımın özellikleri aşağıda:

İntel Core İ7 7700 3.60 ghz
MSI H110M PRO-VD Anakart
Crucial 8-8 iki adet RAM
NVİDİA Geforce 1050Tİ
Sundisk SSD Plus 120 gb
Seagate ST1000DM010-2EP102 Harddisk


Teşekkürler şimdiden.
A
5 yıl
Yerel Disk D sorunu
Arkadaşlar harddiskimde bir sıkıntı var. Arada bir bilgisayar kendi kendine harddiski görmüyor, sonra aniden "Yeni bir bellek algılandı Yerel Disk D" diye geri geliyor. Harddiske yüklediğim hiç bir dosya doğru düzgün işlem yapmıyor. Mesela Steamdan oyun indiriyorum, oyun açılmıyor, oyunu SSD ye alıyorum Yerel Disk C ye, oyun sorunsuzca açılıyor. Veya, bir programın kurulumunu o harddiske indirdiğimde, programı kurarken hata veriyor dosya bozuk falan diyor. Veya veya, indirdiğim bir dosyayı silmek istediğimde:

"Beklenmeyen bir hata klasörü silmenize engel oluyor. Bu hatayı almaya devam ederseniz, bu soruna ilişkin yardım almak için hata kodunu kullanabilirsiniz. Hata 0x80070570: Dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda."

Mesela Stemdan Bless Online indirdim, açmak istediğimde bana "Dosya Kilitli" hatasını verdi steam. Total War:Atilla indiriyorum, harddiskte açmıyor SSD de açıyor falan.

Böyle böyle sorunlar mevcut. 2-3 ayda bir bilgisayarıma format atarım. Bu olay en son format atışımdan sonra gerçekleşmeye başladı. Acaba harddiskimde ki sorun donanımsal mı yazılımsal mı? Benim çözebileceğim bir şey ise kasayı hiç Exper'in garanti servisine yollamayacağım.

Teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden.
A
6 yıl
3 Aylık S9 \"Amoled Yanması\"
S9 telefonumu alalı daha 3 ay kadar oldu fakat araştırmalarım üzerine "ghost screen" denilen belli belirsiz ekran izleri gördüm. İlk başta sadece klavye yansıyor sandım. NataVega AVM, AnkaMall AVM ve Çankaya Yıldız Samsung bayilerine götürdüğümde bana "Klavyeyi çok kullandığından veya açık unuttuğundan" ya da "Prize takılıyken Whatsapp'tan mesajlaştıysan olmuştur" dediler ve garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler. Telefonda bembeyaz bir PDF sayfası açtığımda gördüm ki sadece klavyenin değil, artık ne zaman yanmışsa o anda ekranda olan herşeyin yansıması vardı. Whatsapp'ta iken yanmış evet dikkatli bakınca kiminle ne konuştuğum bile gözüküyor o an :D :D :D Sadede gelecek olursak, benim ne yapmam lazım? Ankara Necatibeyde bulunan samsung servisine götüreceğim daha 3 aylık telefon ve şarjda oynasam bile orijinal şarjı idi yani. Ki sorarlarsa şarj olurken telefonu kullanmadığımı söyleyeceğim. Eğer kullanıcı hatası derlerse ne yapacağım?

Aklınıza gelen ve bana yardımı dokunacak yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. Ayrıca Zamzung pişmanlıktır...
A
6 yıl
Ekran Kartı Yormak
Arkadaşlar elimde MSI 1050Tİ GamingX model ekran kartı var, sıkı bir oyuncuyumdur, malum yaz da geldi sabah akşam 8-9 saat uyku dışında bilgisayarım hep açık, genelde de oyunlar oynarım. Başta ekran kartına olmak üzere bilgisayarıma zarar verir mi bu mevzu? Sizce ne yapmalıyım? Tamam mı devam mı böyle yoğun mesaiye 😂
A
6 yıl
Performans Düşüşü
Arkadaşlar bilgisayarımda i7 7700 16 gb ram msı 1050Tİ var, daha bir kaç gün oldu alalı. İlk başta oyunlar gayet sağlam açılıyor full grafiklerde kasmadan 60-120 fps arası oynuyordum. Fakat dünden beri bir kasma takılma drop yeme meydana geliyor. Sebebi nedir? Çözümü nedir?
A
6 yıl
SSD ne kadar hız katar?
Arkadaşlar bizim bir kırtasiye var içeride 2-3 tane PC var, bu PC lere 256 lık veya 120 lik SSD takarsak aşağıda yazacağım programlar hızlanır mı? Hızlanırsa normal hızlarının üstüne çıkarlar mı? Çünkü müşteri geliyor mesela acil işi oluyor Autocad'i açmak uzun sürüyor falan.

-Office 2016
-Photoshop
-CorelDraw
-Autocad

vb. programlar.

Yani SSD alsam windows+ bu programları ssd ye kursam verim alır mıyım?
A
6 yıl
SSD Garanti Bozar Mı?
Arkadaşlar bir kaç sorum var sizlere. Yeni bir bilgisayar aldım. Exper CX270Tİ. İntel İ7 7700, MSI Nvidia 1050Tİ Gaming X,Asus Anakartlı falan ama sorun bu değil.

Bilgisayar Exper olduğu için Experden garantili. Ben buna SSD taktırmak istiyorum veya takmak işte. SSD takarsam garanti dışı kalır mı? Kalmaz derseniz sorun yok. Kalır diyorsanız, ben taksam sonra bir şey olursa garantiye yollamam gerekirse SSD yi söksem garanti SSD takılıp takılmadığını yani benim müdahale ettiğimi anlar mı?

Ben taksam anlarlar ve garanti dışı kalır diyorsanız, ben bunu Exper yetkili servisine taktırabilir miyim? Yani kasamı götürüp servise onlara taktırırsam garantisi devam eder mi? Eğer eder diyorsanız, ben kendim alıp gitsem onlara taktırsam işçiliği neyse ödesem olur mu yoksa Exper'den satın almam mı lazım?

Bir diğer mevzu. Garanti dışı kalmasını göze aldım diyelim ve garanti dışı kaldı. Bunun içinde ki atıyorum MSI 1050Tİ ekran kartının MSI dan garantisi devam eder mi? Mesela kasa Exper'in garantisi dışında kaldı ve ekran kartında bir sorun oldu, ben bunu Exper'e değil de MSI'a yollarsam ekran kartını hala garanti çerçevesinde midir? Sonuçta Exper'in yaptığı da benim yapabileceğim bir şey, kasayı topluyorlar kendi üretimleri bir parça takmıyorlar tek ürettikleri kasanın dış görünüşü. Yoksa ben mi yanlış biliyorum, aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada yukarıda SSD için sorduğum sorular bilgisayarın dış kasası için de geçerli. Yani dış kasayı da değiştirmek istiyorum. Atıyorum kasamı alıp gitsem Exper servisine onlar içinde ki parçaları boş yeni kasaya aktarsalar devam eder mi garanti?

Teşekkü ederim şimdiden bilgiler için.
A
6 yıl
Psikolojik Çöküntü
Arkadaşlar yıllardır bir bilgisayar istiyordum, hani böyle sağlam bir şey güncel ve önümüzde ki yıllarda çıkacak oyunları kaldıracak bir şey. Yani öyle böyle değil, 21 yaşındayım 10 yaşından beri istiyorum. Eski bilgisayarımla hiç unutmam Ninja Kaplumbağların oyunu çıkmıştı hemen indirip fps drop yiye yiye bitirmiştim oyunu, gözlerim ve algım resmen takılıp duruyordu gerçek hayatta :D

Neyse sadede gelecek olursak, 1 hafta önce sağlamından bir PC aldım ve PC yi alacağım için 2 hafta öncesinden hazırlık yapmıştır, oyunlar satın almalar, indirmeler falan filan. 1 haftada bir sürü oyunu denedim. Sorunum şu, şu aralar deneyecek oyun bulamıyorum ve psikolojik çöküntüdeyim resmen. 10 yıllık beklenti 1 hafta için miydi falan diyorum. Hani hevesim gitmiş gibi gibi ama oynayacak oyun arıyorum. Black Desert'e sardım güzel de bir hesap dizdim ama Single Player oyunlar daha çok ilgimi çekiyor. FPS, AKSİYON, HAYATTA KALMA vb kategorisi fark etmeksizin, bana hikayesi güzel sağlam oyunlar lazım ki şu 3 ay yaz tatilinde tamamen oyun oynayacağım listeme ekleyeyim.

Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.