J

Teğmen
19 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
36 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
9 yıl
Yardım SYM Fiddle II. Soğukken stop ediyor
MErhaba Arkadaşlar.

2. el bi motor aldım 2200 km de 2014 model temiz bi motor ama ilk çalıştırmada gaz vermeden çalışmıyor ve motor ısınana kadar gaz vermezsek stop ediyor.

Satıcı bu durum için normal demişti ama normal mi sizce. Rölanti de çalışmaya devam etmesi gerekmez mi...

Çözüm ne olabilir ?
J
9 yıl
3000-4000 TL Arası scooter tavsiyesi
Arkadaşlar istanbulda gezme amaçlı, belki yaz aylarında işe de gidip gelebilirim, bir scooter motor almayı planlıyorum.

Honda Spacy veya Yamaha Delight tarzı bişeyler düşünüyorum.

Bu benim için başlangıç olacak 125-150cc arası motorlar düşünüyorum. ilk başta Çin malı ucuz bişeyler almayı düşünüyordum fakat arızalarıyla uğraşmayı gözüm yemedi.

ne tavsiye edersiniz. Yukarıdaki markaların sıfırını mı almalşıyım. ya da 2. el bir Honda pcx 125 fazla mı gelir bana ?

başka bişey de olabilir..
J
10 yıl
pioneer HTP-071 seti kullanan bilen var mi
Arkadaslar 600 tl ye hoporlor seti, sub ve Vsx321 avr set olarak alinir mi acaba. Muadillerinin yari fiyatindan ucuz. Yani 1500 tl verip baska bisey almaya deger mi...
J
10 yıl
SİSTEM TAVSİYESİ. LÜTFEN..
Arkadaşlar forumu araştırdım biraz ama tamda sonuca varamadım. Ses sistemi alacağım TV için. Önce pc için kullandığım 5.1 Logitech setini tv ye bağlamaya çalışmıştım ama olmadı araştırdım olacak gibi de değil, 150-200 tl ye decoder almak gerekiyormuş.

Neyse;

Önce 600-700 tl ye satılan hazır setlerden almayı düşünüyordum ama burayı okudukça AVR'li sistemler önerilmiş. Sizin önerilerinize göre hareket edeceğim. İlla AVR li al derseniz 1500 tl ye kadar çıkabilirim ama bunların tek artısı ses kalitesi midir. Ne bileyim hazır setlerin yaptığı herşeyi bu avr lerde yapar mı. usb den film izleyebilir miyim mesela. Ne dersiniz, Tv LG marka. Aynı markadan bi ses sistemi mi alayım yoksa avr mi?

Önerileriniz nedir??
J
11 yıl
Ford Focus sabahları çalışmıyor
Arkadaşlar focus 2001 aracım var. Sabahları veya uzun bi beklemeden sonra çalıştırdığımda çalışmıyor, birkaç denemeden sonra veya kontağı bir kaç kere aç-kapa yapıp benzin pompaladıktan sonra çalışıyor. yani başlangıç için yeterli benzin ilk çalıştırmada gelmiyor. Benzin pompasını değiştirdim, yakıt filtresi temizlendi, bujiler ve bobin yeni. Fakat problemde hiç bir değişiklik olmadı. verdiğim paralarda boşa gitti. Usta artık enjektörlerden olabilir dedi.
Araba çalıştıktan sonra hiçbir problem yok sadece ilk çalıştırmada olan bişey.
Ben işin içinden çıkamadım bir fikri olan var mı acaba ?
J
15 yıl
İ900 OMNİA FOTOĞRAF KALİTESİ HAKKINDA
Arkadaşlar bundan önce sony-erikson K750 kullanıyordum ve onun 2mp kamerası bile daha iyi ve stabil resimler çekebiliyordu diye düşünüyorum. Ne bileyim her ortam için ayrıntılı ayar mı yapmak lazım nedir... siz ne düşünüyorsunuz beğeniyor musunuz...
Zaten kamera koruması olmadığı için kamera camı kirli- isli olabiliyor ve net çekim yapmayı engelliyor..
J
15 yıl
Sistemi topladım nasıl...
Gigabyte EP-45 DS3L
Q6600 Quad Core
Palit 9800 GT
2x2gb 800mhz Ram

Hepsi toplam 860 tl

Arkadaşlar bunları aldım dün akşam. Nasıl sizce oyun amaçlı aldım bütçeye göre.

Bir şey soracam ram'ler 4 gb ama 3.25 olarak gözüküyor, nedendir acaba??
J
15 yıl
İşlemci-Anakart-Ram-Ekran Kartı dörtlüsü alacam lütfen yardım.
Arkadaşlar bu parçaları alarak sistemi yükseltmek istiyorum yeni oyunları oynayabilmek için.

İşlemci 4 çekirdekli olsun istiyorum . Yani sistem biraz geleceğe dönükte olsun istiyorum fakat çıkamadım işin içinden. Siz bilirsiniz bu işleri ne alabilirim.

Bütçe 700-800 tl arası.

Lütfen birkaç öneri verebilir misiniz...
J
15 yıl
Focus 1,6 - 3000 devir 120 km gösteriyor. Normal mi?
Arkadaşlar, 1600 motor arabaların 3000 devirde 105 km gösterdiğini biliyorum ama benim araç 120 km gösteriyor ( 118km gibi).

Sizde durum nasıl acaba bende mi bir problem var ?

Ayrıca 55 yanaklı lastiklerimi 60 yanağa çevirdim dolayısıyla göstergedeki hızla gerçek hızda bir değişme olmuştur. Bunu ayarlamanın bir yolu var mı?
J
16 yıl
Focus motor sorusu ? İlginç...
Biraz uzun olacak ama okursanız sevinirim, ilginizi çekebilir.

Şimdi başıma şöyle bir olay geldi. 2001 focus-ghia ile abanta gidiyoruz, araba tamamen dolu. Otobandayız ve 160-170 km hızla yol alıyorum. Hararet göstergesi birden yani yavaş yavaş değil, aniden sona dayandı ve ünlem şeklinde olan soldaki uyarı lambası yandı bunla beraber motor arıza lambası da yandı. Hızı düşürdüm hararet göstergesi birden normal haline döndü ama ışıklar yanmaya devam etti. Bu iki uyarı lambasıda yandığı için sistem motorun soğumasına yardımcı olmak için motorun silindirlerine birer atlayarak yakıt beslemesi yapmaya başladı dolayısıyla 3 silindir gitmeye başladım ve çekiş bariz düştü araba 70’i geçemedi. Bir süre sonra ünlem uyarı ışığı söndü arabanın çekişi normale döndü. Ondan bir süre daha sonra motor arıza ışığıda söndü.

Şimdi benim fikirlerim şunlar :
-Bu hızda giden bir arabanın hararet yapmaması lazım. Ayrıca yapsa bile bu hararet göstergesinin aniden artıp aniden azalması olağan değil. Ama sonuçta hararet ibresi arabada hararet olmasa bile sona dayandığı için beyin göstergeye aldanarak arabada hararet var zannetti, uyarı lambalarını yaktı ve silindirlerden sırasıyla birini iptal ederek soğutma sistemini çalıştırdı.
-Bence bendeki hararet göstergesi belli bir hızdan sonra kendi kendine sona dayanıyor , çünkü aynı şeyi birkaç kere daha yaptı yani aniden arttı ve aniden azaldı. Arabada hararet problem yok ama gösterge problemi var diye düşünüyorum.

Fikirlerinizi alabilir miyim, benzer bir problem yaşayan var mı acaba.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.