T

Teğmen
20 Aralık 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
179 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
3 yıl
Biyokimya Uzmanı Soner Yeşilbaş\u0027tan \u0027Kıyamet varyantı\u0027 uyarısı
Bugün Cumhuriyet.com.tr de gördüğüm konu başlığı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/biyokimya-uzmani-soner-yesilbastan-kiyamet-varyanti-uyarisi-1860943

İyi yazılmamış bir haber, genel olarak okuması yorucu. Spekülatif bilgiler var, buradaki uzman daha çok başka uzmanların ortaya attıkları iddiaları yorumlamış. İki farklı görüş var, varyantları aşısızlar mı aşılılar mı ortaya çıkarıyor konusunu açmaya çalışmışlar. Merak edenler yukarıdaki linkten okuyabilir.

Dikkatimi çeken şey son soru cevap kısmı oldu. Onu burada paylaşıyorum.

"AŞI VE İLAÇ ENDÜSTRİSİ
Mirror Gazetesinin iddiasına göre pandemi sürecini Eylül sonuna kadar bitireceğiz. Sizce pandeminin bitiş süreci ne zaman olacak?

Pandeminin ne zaman biteceği, Dünya ölçeğinde pandemiyi gelir kaynağına dönüştürmüş kişi ve kurumların kararına bağlı."
T
4 yıl
Yıllık bakım servisi tavsiyesi (İstanbul Avrupa yakası)
Merhaba,

Yetkili servislerin yıllık bakım ücretlerinin biraz tuzlu olması sebebiyle(şimdiye kadar hep Nev'e götürüyordum) yan sanayi servislerini araştırmaya karar verdim.

Ben Etilerde oturuyorum. Yakın olması tercihim, ama iyi tavsiye üzerine biraz mesafe katedebilirim.
Kendim ararken General Oto diye bir servise rastladım. Fena gözükmüyor, çok uzak da değil. Daha önce deneyenler yorum paylaşabilirse sevinirim.
T
4 yıl
İsveç Yıllık ölüm ve Covid
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


2010-2019 yılları ölüm ortalaması : 90.655
95.022 - 90.655= 4367

Kağıt üzerinde 9142 covid ölümü var. Neden yıllık ölüm toplamına bunun sadece yarısı yansımış gibi gözüküyor ?
T
4 yıl
\"Kısıtlamalar işe yarıyor\" Gerçekten öyle mi ?
Son bir kaç gündür eğer takip ettiyseniz sağlık bakanı Koca başlıkta yazdığım gibi kısıtlamaların işe yaradığı yönünde açıklamalar yapıyor. Gün be gün vaka, yeni hasta ve ağır hasta sayısındaki azalmalar, bu açıklamayı destekliyor gibi gözüküyor. Peki gerçekten de öyle mi ?

18 aralık test sayısı : 205 bin, vaka 26 bin, hasta 4 bin 100
19 aralık test sayısı : 173 bin, vaka 22 bin hasta sayısı 4 bin
20 aralık test sayısı : 158 bin vaka 20 bin hasta sayısı 3 bin 500

Bir azalma trendi görülebilmesi için, test sayısını aşağı yukarı aynı tutmak gerekmez mi ?
Plandemi için yapılan bu algı oyununu görmemek şu aşamada mümkün mü ?
T
4 yıl
Danimarka\u0027da yapılan protestolar sonrası \"Salgın Kanunları\" yasa tasarısından vazgeçildi.
Orjinal : https://summit.news/2020/11/16/forced-vaccination-law-in-denmark-abandoned-after-public-protests/

Yasa tasarısıyla ilgili yapılan bir haber : https://geopolitic.org/2020/11/15/explained-what-is-denmarks-proposed-epidemic-law-and-why-is-it-being-criticised//

Hiç bir ana akım medya kuruluşunun haber yapmadığı önemli olayın özeti şöyle :
Danimarka'da "Epidemic Law" adı altında yeni bir yasa tasarısı parlamentoya sunuldu.

İçeriğinde :

"Hasta olan kışiler, zorla muayene edilebilir ve karantinaya alınabilir."
"Devletin seçtiği bir grup insan, salgını yok etmek için zorla aşılanabilir."
"Karşı koymaları halinde polis zoruyla göz altına alınabilir."

Gibi son derece faşizan maddeler olan yasa tasarısı, günler boyunca vatandaşların protesto etmesi sonucu rafa kaldırıldı.

Sadece vatandaşlar değil, sağlık çalışanları da bu gibi yasa tasarılarının devletlere "çok fazla" güç verebileceği endişesini dile getirdiler.



Videoyu izlemek için tıklayınız
T
4 yıl
Fiber Talebi Gecikmesi
Merhabalar,
Yaklaşık üç hafta önce fibere geçmek için TT genel müdürlüğüne gidip talep oluşturdum. Bir kaç gün sonra eve bir arkadaş geldi. Fiber'i bağlayamayacağını çünkü apartmanın önündeki kutudan daireye daha kablo çekilmediğini söyledi. Bunun üzerine kablonun çekilmesi için talep oluşturacağını ve kablo çekildikten sonra gelip bağlayacağını söyledi. Bir hafta sonra türk telekomu aradım,
müşteri temsilcisi talebimin açık olduğunu en kısa zamanda ilgilenileceğini söyledi. Aradan bir hafta geçti, tekrar aradım, başka bir müşteri temsilcisi "en kısa zamanda hallolacağını" ve başka bilgi veremeyeceğini söyledi. Toplamda 3 hafta gibi bir süre geçti. Ben her hafta aradığımda "en kısa zamanda hallolacak" gibi bir cevap vererek kestirip atacaklar gibi duruyor. Bu konuda benim muhatabım kimdir ? Tekrar genel müdürlüğe gitsem neler olup bittiğinden haberi olan veya karar verme yetkisine sahip birisiyle görüşebilir miyim ?

Bu konuda akıl verebilecek kimse var mı?
T
4 yıl
Fiber için modem önerisi lütfen
Merhabalar,

Geçen haftalarda sonunda oturduğum yere fiber geldi. Her ne kadar apartmanın içine çekmeye üşenmiş olsa da TTnet, talebim sonrasında yapacaklar inşallah. VDSL'den fiber kabloya geçerken bağlantı kurmak için gelecek ekibin yanında fiber için modem getireceğini söylediler. Şöyle bir durum var, ben getirecekleri modem ne bilmediğim için kullandığım asus gibi QOS ve misafir WIFI özellikleri var mı bilmiyorum. O yüzden konuştuğum arkadaşa ben başka modem alsam olur mu dedim. Olmaz dedi. Sadece onların getirdiği modemle kurulum yapabiliyorlarmış, ve başka modemle fiber kullanamazmışım.
Söylediğinin bir aslı var mıdır ? Gerçekten başka modemle TTnet fiberi kullanamaz mıyım ?
Eğer kullanabiliyorsam hangi modemleri düşünebilirim ?

Şu anki modemim ASUS DSL-n16. QOS ve misafir ağı olması önemli. Fiyat aralığı 300-800 civarı olabilir.

Teşekkürler.
T
5 yıl
TTnet ile devam veya diğer alternatifler
Merhaba,

Uzun yıllardır TTnet kullanıcısıyım. TTnet oturduğum mahallede 100mbit alt yapısı olmadığını ve sadece vdsl kullanabileceğimi söyledi. Ben de yaklaşık iki senedir 50mbit sınırısız paket kullanıyorum(eskiden 300gb akn idi). Bir kaç ay önce apartmana gelen TTnet görevlisine de konuyu açtım. Şimdiye kadar modem arayüzünde 70mibt görünen hat değerimin 99 göründüğünü bunun da acaba artık 100bit kullanabileceğim anlamına mı geldiğini sordum. Kesinlikle hayır dedi. Bölge 100mbit'e ne zaman geçer sorusuna da "asla" diye cevap verdi.

Bir kaç hafta sonra Vodafone'cu arkadaşlar kapımı çaldılar, ve 100mbit fiber teklifinde bulundular. Haliyle şaşırdım, sadece 100mbit olması değil, VDSL yerine "gerçek" fiber teklif ediyor olmaları da ilginçti. Ocak ayına kadar taahhüt durumu olduğunu, sonrasında teklifi değerlendireceğimi söyledim.

Bir kaç hafta önce de annemin kapısını Türknet çalmış, ve 100mbit fiber teklif etmişler. Daha öncesinde sadece VDSL olan bir mahalle daha fibere geçmiş son bir kaç ay içerisinde.

Merak ettiğim şey şu ; Acaba Türknet ve Vodefone teklifleri göründükleri kadar cazip mi ? Yani vaat edilen 100mbit fibere gerçekten o fiyata sahip olunabilir mi(fiyat performans) ?

Duruma göre gerçekten hem kendim hem de annem için bu teklifleri değerlendirebilirim.

Türknet veya Vodefone fiber kullanan arkadaşlar yorum yapabilirlerse sevinirim.
T
5 yıl
Samsung Smart TV tavsiyesi
Merhabalar,

2 senedir Samsung MU7000 43" smart tv kullanıyorum. aslında gayet memnunum sadece ekranı izlediğim oda için biraz küçük kalıyor. 55" tv almak istiyorum.

Fiyat aralığını 4000-5500tl olarak belirlemiştim ama değeceğini düşündüğüm bir model için biraz daha yukarılara çıkabilirim.

Kendim araştırırken bir kaç model arasında kaldım.
1. Samsung 55Q60RAhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_samsung-55q60ra-55-139-ekran-uydu-al%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1-smart-4k-ultra-hd-qled-tv-1195301.html
6600tl şu an indirimde. Qled ve 100hz. Ben steam apple tv'ye oyun yansıtyorum o yüzden 100hz olması ve düşük input lag i olması ilgimi çekti. Sadece fiyatı biraz yüksek.
2. Samsung 55ru7105https://www.teknosa.com/samsung-55ru7105-55-139-ekran-4k-uhd-tv-p-110019240
Bunun fiyatı çok uygun. Akıllı kumandası ve bluetooth yokmuş ve anladığım kadarıyla görüntü kalitesi mu7000 serisinin üzerinde değil.

Ru7400 serisi var ama onun fiyatı 6200 civarı, onu alacağıma 55q60Ra'yı alırım diye düşündüm.
Fiyat/performans ve smart kumanda önemli faktörler. Tepkime hızı ve yenileme hızları çok önemli değil ama iki televizyon arasında büyük fark yaratıyorsa önemli olabilirler.
Bu TVler arasında veya haricinde tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Doğrusunu söylemek gerekirse son yıllarda hiç tv araştırmadım o yüzden biraz uzak kalmışırım.
T
6 yıl
Makelsan kesintisiz güç kaynağı
Merhabalar,
Eksen bilgisayardan Makelsan lion 1500Va kesintisiz güç kaynağı aldım. Bugün elime ulaştı. Prize takar takmaz çalışmaya başladı ve gürültülü bir fan sesi var. Önde bulunan açma kapama düğmesi sadece çalışma modunu değitiriyor, ve yaklaşık 3 saattir prize takılı olmasına rağmen şarj seviyesinde hiç bir artış olmadı. Klavuzda kullanmadan önce 6 saat şarj edin demiş, ben de direk prize taktım. Üzerine takılı başka bir şey yok.
Kullanım klavuzu yetersiz, acaba tecrübe sahibi olan birileri yardımcı olabilir mi ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.