A

Yüzbaşı
04 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Netflix\u0027e uygulanan bandwidth throttling.
Merhabalar. sol altyapısı üzerinden 100mbit fiber kullanıyorum. 3-4 gün önce netflix içerikleri 720p-1080p(uhd paketim var) arasında neredeyse çamur gibi görüntüde kalınca fast.com testi yapayım dedim.

kendi ip'im ile yaptığım testler 20-25mbit'in üstüne çıkmıyor. hatta şu anda 10mbit'i geçmiyor. vpn açıp türkiye serverına bağlandıktan sonra yaptığım testte ise 95mbit hız alıyorum. aynı şekilde televizyonumdaki netflix uygulamasının içinde bağlantı denetleme seçeneği var. orada da normal şekilde 8-9mbit hız alırken vpn ile 80+mbit hız alıyorum.

oturduğum yere 500 metre mesafede sol fiber kullanan arkadaşım fast.com'da 100mbit alırken yine aynı lokasyonda oturan sol altyapısı üzerinden vodafone kullanan bir diğer arkadaşım ise benim gibi 10mbit'i geçemedi.

bu olan biten her şeyi tane tane müşteri hizmetlerini arayıp anlattım fakat tahmin edeceğiniz üzere "modemi açıp kapatın,modeme reset atın,yapabileceğimiz bir şey yok" tarzı cevaplar aldım.

acaba bu olay bulunduğum lokasyon kaynaklı bir sorun mu yoksa vodafone.net ülke çapında bi kısıtlama yapıyor merak ediyorum. fast.com testinizi burada paylaşırsanız sevinirim.
A
7 yıl
hdd\u0027ye elektrik gelmiyor.
merhabalar. bu sabah pc'yi açmaya çalışırken güç 1 saniyeliğine gelip bilgisayar kapandı. güç kaynağının arıza verdiğini düşünerek güç kaynağını değiştirdim ve ilk sorunum çözüldü. ikinci ve en mühim olanı ise 1 ssd 2 hdd aynı kablo üzerinden güç almasına rağmen hdd'lere güç gitmiyor ama ssd çalışıyor. ayrı ayrı kablolarla denedim gene bir çözüme varamadım.

güç kaynağı bozulurken o 1 saniye içinde 2hdd'me de aynı anda zarar verme ihtimali var mı? şu anda sorun nerde hiçbir fikrim yok.

3tb veri vardı içinde hddlere bir şekilde tekrardan nası güç sağlayabilirim.
A
7 yıl
xigmatek vector s sata problemi
arkadaşlar merhaba. bugün güç kaynağım bozulduğu için alelacele xigmatek vector s güç kaynağı satın aldım.

güç kaynağının hddlere güç götüren kablosunu bağlayıp 1ssd 2 hdd olmak üzere 3 tane diske dağıttım. ama içlerinden yalnız ssd çalışıyor 2 tane normal hdd çalışmıyor. güç gitmiyor,bilgisayarın tanımamasıyla alakalı bir durum değil. onun dışında sadece hddlere özel ekstra bi güç sağlayayım dedim onda da hiçbir şekilde güç gitmiyor hddlere. ama garip bir şekilde ssd çalışıyor.

yardımcı olursanız çok sevinirim.
A
7 yıl
Kulaklık Amfileri Hakkında
merhabalar. bir kaç gün önce elime ulaşan audio technica ATH-M50X kulaklığım hakkında yerli ve yabancı sitelerde yorumlar okurken çoğunlukla "kulaklık amfisiyle daha da güzelleşiyor" tarzı yorumlar okudum.

kulaklık amfisi tam olarak ne işe yarar açıklar mısınız? anakartımı incelediğimde 600ohm'a kadar desteklediği yazıyor. eğer amfi alırsam ses kalitesi artar mı yoksa sadece volume ile alakalı bir şey mi?

ayrıca ali expresde 40dolar civarında lambalı kulaklık amfileri var? sizin önerileriniz ne olur? bir de lambalı amfiyle normal amfinin farkı nedir? ya da ali expresdeki lambalılar sadece görüntüye mi yarıyor :)
A
8 yıl
Windows 10 HDD Sorunu
merhaba arkadaşlar herhangi bir sorunu olmayan hard diskim windows 10 yükledikten sonra anlık takılmalar yaşıyor. görev yönetisinden takip ederken takıldığı anlarda disk kullanımı %100 oluyor ve tekrar düşüyor. bu dalgalanmalar belli bir periyot içerisinde gerçekleşiyor. örneğin hard diskimin bulunduğu yerdeki müzikleri dinlerken 5 saniye çalıyor ufak bir takılma yaşıyor sonra tekrar kaldığı yerden devam ediyor. işin ilginç tarafı diğer hard diskimde böyle bir problem yaşamıyorum.

ayrıca hdtune ve smart aracılığıyla yaptığım testlerde de bir şey çıkmadı.

çok sinir bozucu bir durum ve önerilerinizi bekliyorum.
A
8 yıl
Sistem Değişimi
Arkadaşlar merhaba şu son gtx1080'den sonra gaza geldim ve 2011'de aldığım sistemi yenilemek istiyorum. malumunuz fiyatlar bu kadar yüksekken mevcut psu ve kasaya ekstra masraf yapmak istemiyorum.

kullandığım kasa dark'ın dark knight modeliydi sanırım psu ise ocz fatality 550w

işlemci olarak i7 6700k düşünüyorum
anakart olarak MSI H170 Gaming M3

ram konusunda gelişmelerin bayağı gerisinde kaldığım için tam olarak f/p ürünlerine hakim değilim.

ayrıca 1080p monitöre sahibim ama asus'un 27" 2k modeli çok hoş olsa da fiyatı çok yüksek bu konuda da önerilere açığım.

ayrıca kasa ekran kartının büyüklüğünü kaldırabilir mi acaba 36cm vga falan yazıyordu kasanın tanıtım görsellerinde.
A
8 yıl
Ethernet Uzatma Aparatı
merhabalar. yer değişikliği yaparken modemime bağlanan ethernet kablosunun kısa geldiğini farkettim. superonline fiber kullanıyorum. ethernet kablosunu rj45 to rj45http://www.belkin.com/images/product/R6G089-S/372.jpg şu fotoğraftaki gibi bir aparatla uzatmak istiyorum. kablolar cat6 bu aldığım aparat cat6 destekliyor mu acaba. herhangi bir hız kaybı yaşar mıyım.

bu aparat eğer cat6'da sıkıntı çıkarırsa ne gibi bi öneriniz olur? aslında ethernet kablom yeteri kadar uzun ama sağolsun superonline teknik servisi kabloları kapatırken modem kısmında hiç boşluk bırakmamış ve duvarların üstünden odama geldiği için hiçbir şekilde kablo hareket etmiyor.
A
8 yıl
2000tl\u0027ye kadar 4k lcd tavsiyesi
merhabalar 40" olacak şekilde özellikle film performansı güzel 4k lcd önerisi olan var mı acaba? bütçe 2000-2500 arası. herhangi bir şekilde uydu yayını kullanmayacağım. blu-ray ve 4k film-dizi ağırlıklı kullanacağım.
A
10 yıl
2.Modemim Kablosuz AP Olarak Kullanılabilir Mi?
Merhaba arkadaşlar. Asus N55U modeme sabihim. Modemi uygun bir yere koyma şansım olmadığından ötürü kendi odamdan düşük sinyal alıyorum ve verimli kullanamıyorum.

İnternet bağlatırken servis sağlayacısının verdiği kullanmadığım D'link 2640U model modemi kablosuz olarak kendi kullandığım modeme bağlayıp, d'link ile kendi bilgisayarım arasında ethernet bağlantısı kurmam mümkün müdür?
A
10 yıl
TN Horde \"Concept\" Oyuncu Alımı
İkinci 10 man progressi için Oyuncu alımı düşünüyoruz. Haftalık düzenli olarak flex ve normal progress kurulacaktır. olası bir eksiklikte main kadrodan deneyimli oyuncularımız da yardıma gelecektir.

Progresslere gelebilecek olan her class'dan arkadaşı bekliyoruz. flex için 530+ normal progress için 550+
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.