M

Yüzbaşı
15 Temmuz 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
118 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
8 ay
Chery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!
Chery Tiggo 8 Pro Lastiklerinin Emniyetsizliği


Selçuk
3 gün önce
4.158
Chery Tiggo 8 Pro aracındaki Lastikler yağmurlu havalarda güvenlik tehlikesi oluşturuyor. Temmuz sonunda eşime Chery Bayisinden sıfır km Chery Tiggo 8 Pro araç aldık ve üzerinde Cooper Marka Lastikler yer alıyordu. Aracın sürüşünde normal havada bir problem yok ancak yağışlı havalarda rampalarda araç rampayı çıkmıyor. Özellikle dur kalk trafikli (ki İstanbul'da yaşayan biri olarak günün her saatinde böyle bir senaryo geçerli) yağışın etkisiyle kaygan olan rampalarda araç kayıyor. Durumu kendilerine bildirdiğimizde iletişime geçtiler ve servise çağırdılar. Yağışın bu sene az yaşanmasından ötürü kuru yolda test edip böyle bir durumun olmadığını ilettiler. Ancak durumun farkında olan teknik arkadaşlar off the record olarak lastik değişimi tavsiye ettiler. Böyle bir sıkıntının bilinmesine rağmen aracın güvenlik sorunu oluşturan bir lastikle satılıyor olması gerçekten endişelendirici. Ek büyükçe masraf oluşması ve sıfır lastiklerin çöp olması bir yana bir de sıfır kilometre araca yeni lastik bulmak için zaman harcamak can sıkıcı. Daha önce de 10 yıldır suv sınıfı aynı hatta daha yüksek ağırlıkta 3 farklı araç kullanmış biri olarak böyle bir şey yaşamadım. Eşim çocukla seyahat ederken haklı olarak endişeleniyor.

Aracı alacaksanız göz önünde bulundurun..Lastik değişimi şart gibi..en az 15.000 ilave bütçeniz olsun..Memnun olacağım derken mağdur olmayın !!
M
6 yıl
Mazda kendini kanıtladı
Forumda bazı üyelerin ''köpeğin önüne atsan yemez'' dedikleri Mazda , bu sözü boşa çıkardı.. Mazda düşmanlarına gelsin
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/sakaryada-inanilmaz-olay-luks-araci-kopekler-parcaladi-40918400
M
7 yıl
Pazar payını ve karını artırmak isterken etik prensiplerini yitiren bir şirket
Ufaktan başlamışlar..GEO ya doğru gelirler..Elin oğlu bizim gibi değil..Hırsızın uğursuzun gözünün yaşına bakmıyorlar..İyi de yapıyorlar..http://www.ototeknikveri.com/haber/11034/eski-vw-muhendisi-40-ay-hapse-mahkum-edildi

Eski VW mühendisi 40 ay hapse mahkum edildi
Ototeknikveri 28 Ağustos 2017 02:27
Volkswagen'in global dizel emisyon skandalında soruşturmayı yürüten yetkililerle işbirliği yapan eski bir mühendisi ABD'de federal cezaevinde 40 ay ve skandaldaki rolünden dolayı 200.000 $ para cezasına çarptırıldı.
3 yaşında, Endonezya kökenli ancak Almanya vatandaşı olan James Liang, Cuma günü Yargıç Sean Cox'un yönetiminde ABD Bölge Mahkemesinde cezalandırıldı. 30 yıldan fazla bir süredir VW ile birlikte çalışan bir dizel uzmanı olan Liang, skandal ile ilgili üst düzey VW yöneticilerine karşı dava hazırlayan savcılara yardımcı olmuştu. Savcılar, Liang'ın "pazar payını ve karını artırmak isterken etik prensiplerini yitiren bir şirkete içeriden bir bakış açısı sağladığını" söyledi. Liang'ın avukatı David Nixon, 21 ay ev hapsine mahkûm edilmesini talep ederken, Liang komplo suçuna verilen maksimum ceza olan 5 yıldan 2 yıldaha az, 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Ancak Cox, Liang'ın yetkililerle olan işbirliğine rağmen, VW'nin dizel emisyon hilesinde önemli bir rolü bulunduğunu, Güney Kaliforniya'nın seçkin bir bölgesindeki beş yatak odalı lüks evinin kirasını ödeyen işverenine "fazla sadık" olduğunu söyledi. Ayrıca, Cox sektördeki diğer çalışanlara, işverenlerinin yasadışı işleri yapmasına göz yummamaları gerektiği konusunda mesaj verecek bir ceza uygulamak istediğini de belirtti.,
Cox, "Bana göre, Güney Kaliforniya'daki bu yaşam biçiminden ve bu gelirden uzaklaşmak istemezsiniz. Yapılması gereken doğru şey buydu. Bana göre, bu ciddi bir suçtur ve Amerikan tüketicisine karşı büyük bir sahtekarlık içerir. Liang bundan haberdardı ve yolsuzlukta önemli bir rol oynadı." dedi.

Mart ayında Volkswagen, emisyon hilesi ile ilgili üç yolsuzluk davasından suçlu bulundu.

Eski bir VW yöneticisi olan Oliver Schmidt de, skandalla bağlantılı olarak Detroit'teki federal mahkemede suçlu bulundu. Schmidt, ABD devlet yetkililerini yanıltmak ve temiz hava yasalarını ihlal etmek için komplo kurmak suçlarını kabul ettikten sonra yedi yıla kadar hapis ve 400.000 ABD Doları para cezasına çarptırıldı. Schmidt 6 Aralık'ta cezasını çekmeye başlayacak. Cox, Cuma sabahı mahkemede Liang'ın cezasında Schmidt'in davasını da göz önünde bulundurduğunu söyledi.

ABD'li savcılar şimdiye kadar skandal ile ilgili eski veya halen görevini sürdürmekte olan sekiz Volkswagen yöneticisi hakkında işlem yaptı. Schmidt ve Liang'ın yanı sıra, daha önce VW markası için eski geliştirme yöneticisi olan Heinz-Jakob Neusser ve motor geliştirmeden sorumlu Jens Hadler ve Richard Dorenkamp da suçlandı.

VW tarafından yapılan açıklamada "ABD Adalet Bakanlığı tarafından şahıslara ilişkin soruşturmalara devam edildiğini ve personel meselelerini görüşmenin uygun olmayacağı" ifade edildi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.