B

Yüzbaşı
24 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
360952 Gün Cezalı
356712 gün 11 s. 37 dk.
Gönderiler Hakkında
B
14 yıl
NTV Sunucusu Serdar Kılıç - Yılan Yiyor
B
14 yıl
Khedira Real Madrid\u0027de
Khedira Real Madrid'de
Alman Birinci Ligi takımlarından Stuttgart'ta forma giyen Alman milli oyuncu Sami Khedira'nın, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olduğu bildirildi.

Stuttgart Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Khedira'nın sağlık muayenesinden geçtikten sonra Real Madrid ile sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

Stuttgart ile 2011 yılın kadar sözleşmesi bulunan Khedira için Real Madrid'in ne kadar transfer ücreti ödediği açıklanmadı.

Stuttgart'ın menajeri Fredi Bobic, Khedira'nın Real Madrid'e gitme isteğini anlayışla karşıladıklarını ve ona başarılar dilediklerini belirtti.

Bild gazetesinde yer alan haberde de, Khedira'nın Real Madrid ile 2015 yılına kadar bir sözleşme imzalayacağı ve yılda 3 milyon Avro alacağı ifade edildi.

Haberde, Real Madrid'in, Khedira için 14 milyon avro transfer ücreti ödediği kaydedildi.
30.07.2010
Kaynak : AA
B
14 yıl
Güntekin Onay : Hücum Zamanı
Schuster bildiğiniz Almanlar’dan değil. 20 yıldan fazla İspanya’da yaşadı. 13 yıl İspanya’nın 3 Büyükleri’nde oynadı. 6 yıl da İber Yarımadası’nda teknik adamlık yaptı.

Futbolocu iken de Alman gibi değildi. Fizik gücü, tempo, dayanıklılık değil, oyun zekâsı, teknik ve yaratıcılığıyla ön plana çıkan bir usta, bir maestro idi.

Teknik adamlıkta geldiği noktayı tırnaklarıyla kazıyarak elde etti. Xerez, Levante ve Getafe gibi kulüpleri çalıştırdıktan sonra zirveye çıktı. Mütevazı Getafe onunla tarihinin en iyi lig derecesini elde etti ve 7. oldu. Kral Kupası’nda 5-2’nin rövanşında Rijkaard’ın Barcelonası’nı 4-0 yenerek sansasyonel bir şekilde turu geçti ve takımını finale taşıdı.

2007 sezonunu şampiyon kapatan Real Madrid, Capello’nun yerine Schuster’i takıma iyi futbol oynatması için getirdi. Schuster’in Real’i kimilerine göre tarihin en kötü kadrolarından birine sahip olmasına rağmen Barcelona’ya 18 puan fark atarak şampiyon oldu.

Schuster'in takımı Capello’nun Real’ine göre 9 puan fazla topladı, 19 gol fazla attı ve 36 gol yedi. (Capello’dan 4 gol az). Schuster bunu yaparken, gözdeleri Drenthe, Sneijder, Nistelrooy, Cannavaro, Heinze, Robben, Soldado, Saviola, Baptista, Metzelder, Salgado (Sonra gönderildiler), Raul ve Pepe
(Şu an oynayamayan) gibi isimlerdi. (Schuster’in kadrosundan şu an Real’de 11 oynayan sadece Casillas ve Higuain var.)

Schuster'in takımı derbilerde puan kaybetmedi. Barça’yı 1-0 ve 4-1, Atletico’yu da 2-1 ve 2-0 ile geçti. Peki Schuster bunları nasıl yaptı, onu farklı kılan özellikler neydi?

1-Hep iyi rotasyon yaptı. Oynamayan mutsuz futbolcu, as-yedek gibi sorunlar yaşanmadı.

2-Gençleri oynatmaktan çekinmedi.

3-Tek önliberoyla 4-4-2’nin farklı varyasyonlarını kullandı. Öncelikli tercihi 4-1-3-2 oldu.

4-Guti ve Raul gibi emektar oyunculardan maksimum verim almayı başardı.

Oyun felsefesi olarak da rakibe değil, kendi oyununa odaklanan bir teknik adam. Pasa dayalı, tempolu, saha içi organizasyonu ve yardımlaşması iyi olan ofansif anlayışı var.

YÖNETİME ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Hücumda sürekli alan değiştiren ve savunma dengesini bozmaya yönelik bir anlayışı benimsetiyor. Orta alanda tercihi ise pas yüzdesi yüksek, teknik oyuncular. Hücumda klasik santrfor yanında çabuk, yetenekli, hareketli bir oyuncuyu serbest oynatıyor. Kanat beklerin hücuma katılmasını istiyor.

Uyum sorununu çabuk aşması ve istediği 1-2 anahtar oyuncu transfer edilirse başarısızlık için bir neden yok. Oyun kurucu özellikleri olan bir orta saha kesin talep edecektir.

Ancak şunu da vurgulamak lazım. Kimse Schuster’in, Denizli’nin yönetim-medya-taraftar-oyuncu eksenindeki krizleri çözmesini beklemesin. Aylarca para alamayan oyuncuları oynatabilmek Denizli gibi bir fenomenin yapabileceği bir iş. Yönetim Schuster için iyi bir zemin hazırlamak zorunda. Harika bir basketbol takımını yok eden bu yönetim, oyunculara ücretlerini zamanında ödemez, verdiği sözleri yerine getirmez ise değil Schuster, Mourinho olsa hiçbir şey değişmez.
B
14 yıl
Robinho\u0027yu döverdim!
Kolot, gündemdeki Robinho için "O kadar para vereceksin o da oynamayacak. Başkanı olsam döverim. Allah Beşiktaş'ı ondan korusun" dedi
fotomac.com.tr / 13.06.2010 03:20


Beşiktaş eski futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot, Radyospor'a konuştu. Kolot, Robinho ve Guti isimlerinin Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğunu belirterek, "Ben Robinho'nun başkanı olsam, döverim. 35 milyon pound veriyor onu alan kulüpler; ondan sonra 'Ben buraya ısınamadım, çekerim giderim' diyor. Bunu Manchester City'de de yaptı, Real Madrid'e de yaptı. Gelirse Türkiye'yi karıştırır. Allah Beşiktaş'ı Robinho'dan korusun" ifadesini kullandı.

KULÜBÜN PARASINA YAZIK
Kolot, iki oyuncunun Beşiktaş'a gelebileceğini de dile getirdi. Celal Kolot transferde siyah-beyazlı kulübün uzun vadede pek başarılı olamayacağını da ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Robinho ve Guti Beşiktaş'a transfer olabilirler. Onlar parayı görünce her yere gelir. Kısa vadede belki faydalı olurlar ama uzun vadede yine olan Beşiktaş'ın paralarına olur. Çok çok iyi düşünmek gerekir. Çünkü bu oyuncular kaşarlanmış tipte futbolculardır.


Çok Doğru söylemiş.
B
14 yıl
Beşiktaş\u0027ın ilk transferi!
Beşiktaş'ın ilk transferi!
Beşiktaş, Stuttgart'ın sağ kanat oyuncusu Roberto Hilbert ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, ilk olarak Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma ile temasa geçmiş, ancak bu oyucuyu kadrosuna katamamıştı. Bir yandan Quaresma transferi ile uğraşan Siyah-Beyazlı yönetimin, bir yandan da Alman futbolcu Roberto Hilbert ile görüştüğü ve 26 yaşındaki oyuncu ile anlaştığı öğrenildi.

Almanya'nın Stuttgart takımında forma giyen 1.82 metre boyundaki sağ kanat oyuncusu ile anlaşan Beşiktaş'ın, bu futbolcu için bonservis bedeli ödemeyeceği öğrenildi. 30 Haziran'da Stuttgart ile mukavelesi bitecek olan Hilbert'in Beşiktaş ile 3 yıllık mukavele imzaladığı ve Alman takımı ile sözleşmesinin bitmesinin ardından bu transferin kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

ROBERTO HİLBERT KİMDİR?

26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu futbol kariyerine 6 yaşında SpVgg Jahn Forchheim takımda başladı. İlk profesyonel anlaşmasını ise 2002 yılında SC Feucht yapan Hilbert, 2004-2006 yılları arasında Greuther Fürth takımda forma giydi.

2006 yılında Stuttgart ile sözleşme imzalayan Alman futbolcu, son 4 sezonda bu takımın formasını giydi. 8 kez de Alman A Milli Takımı'nın formasını giyen Hilbert, son 4 yılda Stuttgart forması ile 17 gole imza attı.
03.06.2010
Kaynak : DHA
B
14 yıl
Dünya Kupası Finali nasıl olur.
Dünya Kupası Finali nasıl olur.
B
14 yıl
Beşiktaş\u0027ın 80 milyon Euro\u0027su gitt
Beşiktaş'ın 80 milyon Euro'su gitti
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören göreve geldiği 2004 yılının Mayıs ayından itibaren 60'dan fazla oyuncuyu Siyah Beyazlı takıma transfer etti.

Bu oyuncuların 40'a yakını yine Demirören'in başkanlığı döneminde Beşiktaş ile yollarını ayırdı veya takımdan gönderildi. Bu oyuncular için yaklaşık 80 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Siyah Beyazlı kulüp, son 2 sezondur transfer dönemlerinde 6 artı 2 yabancı kontejanı sebebiyle sıkıntılar yaşadı.

Beşiktaş yönetimi 2007 - 2008 sezonun devre arasından bu yana her transfer döneminde yabancı kontejanı sebebiyle yaşadığı sıkıntıları maddi zararlara girerek çözmeye çalıştı.

2010-2011 transfer sezonunun başlamasına bir aydan az bir süre kala Siyah Beyazlı yönetim yine 'Yabancı Oyunucu' krizi ile karşı karşıya kaldı.

Bu sezonun sonunda kadrosunda 11 yabancısı olacak olan Beşiktaş, bu futbolculardan en az beşi ile yollarını ayırarak, yeni yabancı oyuncu transferi için kontejan yaratmaya çalışacak.

Beşiktaş'ın 2007-2008 devre arası transfer döneminden bugüne yaşadığı sıkıntılar ise şunlar oldu:

2007-2008 DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİ: HIGUAIN VE DIATTA GİTTİ, HOLOSKO VE SCHILDENFELD GELDİ

Siyah Beyazlı takımda 2007-2008 sezonun ilk yarısı süresince Bobo, Cisse, Higuain, Diatta, Delgado, Ricardinho ve Tello, yabancı kontejanın da oynayan futbolculardı. Yönetim devre arasında Holosko ve Schildenfeld'i transfer etmek için kadrodan en az bir oyuncu ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Yaşanan bu durum yönetimin bir süre başını ağrıtmış, sorun Higuain ve Diatta'nın takımdan gönderilmesi ile sonuçlanmıştı.

2008-2009 SEZON BAŞI TRANSFER DÖNEMİ: SCHILDENFELD GİTTİ, ZAPOTOCNY, SİVOK VE SERİC GELDİ

2008-2009 sezonu transfer dönemine de hızlı giren Beşiktaş Zapotocny, Sivok ve Seric'i transfer etmiş, ancak kadrodaki yabancı oyuncu sayısı sebebiyle 6 ay önce yaşadığı sorun ile yine karşı karşıya kalmıştı. Hatta resmi sözleşmeyi imzalayan Seric'in mukavelesi 2 hafta sonra fes edilmişti. 6 ay önce 2 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Schildenfeld'in yoğun uğraşlar sonunda Duisburg'a kiralık olarak verilmesi ve Ricardinho'nun takımdan ayrılması o dönemde de Beşiktaş yönetimini sıkıntıdan kurtarmıştı.

2008-2009 DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİ: SERIC GİTTİ, ERNST GELDİ

2008-2009 sezonu devre arası transfer dönemine girildiğinde de Beşiktaş'ta değişen bir durum yoktu. Yönetim bu dönemde de 6 ay önce kadroya dahil edilen Seric'i göndermek ve Ernst'i transfer edebilmek adına yoğun çaba harcadı. Hırvat oyuncuyu maddi zarara girilerek takımdan gönderildi ve Fabian Ernst transfer edildi.

2009-2010 SEZON BAŞI TRANSFER DÖNEMİ: ZAPATOCNY, SCNILDENFELD, CISSE VE DELGADO GİTTİ, FERRARI, FINK VE TABATA GELDİ

Bu sezon başında da Beşiktaş yönetimi tecrübe kazandığı bu sıkıntı ile yeniden karşı karşıya kaldı. Yaklaşık bir yıl önce takımdan gönderilmek istenen Zapotocny oluyor, yerine ise Ferrari alınmak isteniyordu. Ayrıca Duisburg ile sözleşmesi sona eren Schildenfeld'de Beşiktaş'ın mukaveleli oyuncusu olarak yeni sezonun başlaması bekliyordu.

Uzun uğraşlar sonunda 1 yıl önce 4.2 Milyon Euro'ya transfer edilen Zapotocny Bursaspor'a bir yıllığına kiralık verildi. Ferrari ise 4 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu.

"Problem Adam" Schildenfeld ise ücretinin büyük bir kısmı Beşiktaş tarafından ödenmek üzere Strum Graz takımına kiralandı. Beşiktaş yönetimi yine bu sezon başında Delgado'nun sözleşmesini askıya alıp yerine "10,5" numaralı bir oyuncu almak için yaklaşık iki ay sıkıntı yaşadı. Sonunda yine zararlı çıkılsa da Delgado'nun mukavelesi askıya alındı ve 8 Milyon Euro'ya Tabata geldi. Ayrıca mukavelesi sona eren Cisse, Marsilya'nın yolunu tutarken, Fink Beşiktaş'ın yeni Alman'ı oluyordu.

2009-2010 DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİ: DELGADO YENİDEN ASKIYA ALINDA, KİMSENİN GİTMESİNE GEREK KALMADI

Yaşadığı olaylardan ve maddi kayıplardan tecrübe kazanamayan Beşiktaş yönetimi, Delgado'nun altı ay askıya alınan sözleşmesinin 2010 Ocak ayında yeniden geçerli hale geleceğini bile bile önlemin almadı ve devre arası transfer döneminde de aynı sorun ile karşı karşıya kaldı. Uzun süren uğraşlar sonucu Delgado'nun mukavelesi yeniden 6 aylığına askıya alındı ve takımdan yabancı oyuncu gönderilmedi.

Beşiktaş 1 Haziran'da başlayacak transfer sezonu öncesi kadrosunda 11 yabancı oyuncu ile girecek. Siyah Beyazlı kulübün yöneticileri transfer dönemi öncesi Kuranyi ve Quaresma ile ciddi olarak görüşmelerde bulundular. Bu futbolculardan Quaresma'nın Beşiktaş'a transfer olma olasığılı bulunuyor. Ancak 11 yabancı Beşiktaş'ın başını ağrıtacak en büyük sorunu oluşturuyor.

Son 5 transfer döneminde olduğu gibi Siyah Beyazlı yönetim yine aynı problem ile uğraşmak zorunda kalacak. Yaşanan maddi kayıplardan ders çıkaramayan Beşiktaş yönetiminin bu durum karşısında ne yapacağı ise henüz belli değil. 11 yabancı oyuncudan Zapatocny ve Schildenfeld İstanbul'a dönmeden yeni takımlarına imza atmaya en yakın iki isim olarak göze çarpıyorlar.

Ancak kalan 9 futbolcudan en az ikisinin daha takımdan gönderilmesi gerekiyor. Bu isimlerin hangisi olacağı konusunda karar veremeyen yönetim, teknik direktör Mustafa Denizli'den rapor bekliyor.

Beşiktaş yönetiminin bu sıkıntıyı nasıl aşacağı merak edelirken, yönetimin bu transfer dönemini de maddi kayıp ile geçirmesi sürpriz olamayacak.
11.05.2010
Kaynak : DHA
B
14 yıl
Kuranyi tercihini yaptı!
undesliga ekiplerinden Schalke'de oynayan Alman futbolcu Kevin Kuranyi, gelecek sezon Dinamo Moskova'nın formasını giyeceğini açıkladı.

Adı, Turkcell Süper Lig'deki bazı takımlarla da anılan Kuranyi, internet sitesinde yaptığı açıklamada, tüm olasılıkları dikkatlice gözden geçirdiğini ve Schalke'den Dinamo Moskova'ya transfer olma kararına vardığını söyledi.

28 yaşındaki futbolcu, açıklamasında, Moskova ekibiyle yapacağı anlaşmanın ayrıntılarına değinmedi.

Schalke'de bu sezon 18 gol atan Kuranyi, disiplinsiz davranışları nedeniyle teknik direktörü Joachim Löw tarafından milli takım kadrosuna dahil edilmiyor.
09.05.2010
Kaynak : AA
B
14 yıl
Flaş! Flaş! Alex transfer mi oluyor
B
14 yıl
Hertha ligden düştü
Bundesliga'nın son sırasındaki Hertha Berlin'in, bitime bir hafta küme düşmesi kesinleşti.
Bundesliga'nın 33. haftasında Hertha Berlin, deplasmanda Bayer Leverkusen'le 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla 24 puanda kalan mavi-beyazlı takımın, sezonu son sırada tamamlamayı kesinleşti.

Hertha Berlin, gelecek sezon Bundesliga II'de mücadele edecek.

Ligin 16 ve 17. sırasında yer alan Nürnberg ile Bochum'un 28 puanları bulunuyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.