B

Onbaşı
12 Mart 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
122 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Hi Level HL49FAL403 49\u0027\u0027 Ultra HD Android Smart D-Dual Led TV #2.399,00₺#
Evet arkadaşlar uzun süredir internet sitesinde bu boyutta stok görünmüyordu, şu anda satışı yeniden başladı.
Televizyon Sunny garantisi altında, ekran boyutu ve android işletim sistemine sahip olması ile bu fiyata emsali bulunmayan bir TV olduğu kanatindeyim, ihtiyacı olan kaçırmasın.
Tek negatif yani Sunny "nasıl bir teknik servis hizmeti sunar fikir sahibi olmasam da" işiniz düşmesi halinde sizi üzebilir.

Link aşağıdadır. A-101 web sitesinden de televizyonlar kısmında ulaşabilirsiniz.
Forumda 100/20-200/20 kuponlarla cüzi bir indirim de sağlayabilirsiniz.

- 5 mm çerçeve ile daha geniş ekran görüşü
- 1000 Hz
- 3 adet HDMI girişi
- 2 adet USB girişi
- Kablosuz görüntü aktarma
- SPDIF ses çıkışı
- 4 çekirdekli Android işlemci
- Dahili wi-fi
- Dahili UHD uydu alıcılı
- 4 K Ultra HD
- Smart TV
- 2 yıl Sunny garantisi altındadır.
- Kurulum yetkili servis tarafından ücretli olarak yapılmaktadır.
Üretim Yeri: Türkiye
Fiyat:2.399,00₺

https://www.a101.com.tr/elektronik/hi-level-hl49fal403-49-ultra-hd-android-smart-d-dual-led-tv/


< Resime gitmek için tıklayın >
B
4 yıl
13”-14” Bayan Notebook Bütçe:Max 5000TL
Üstadlar merhaba;

Ufak boyutlarda, şık,hafif bir laptop arıyorum, office Programları ve basit yazılımlarla, video konferanslar için kullanılacak,arada film vs. İzlenecek bir laptop arıyorum.Daha uyguna gelirse SSD ve RAM’i ben takviye edebilirim özellikle işlemcisi iyi olsun istiyorum.

Önerilerinizi rica ederim.
B
4 yıl
Hayatımda ilk kez araç alacağım USTALARDAN ÖNERİLER? [1998 model 5.28 İA]
Üstadlarım merhabalar,

İlk birikimim ile bir araç almak istiyorum ve bu konudan çevremde anlayan hiç kimse yok. Bir aracı beğendim yarın gidip galeride inceleyeceğim, sizlerin önerilerini almak istiyorum, bu araçta neleri kendi gözümle incelemeliyim ve ekspertize nerelerini göstermeliyim. Neredeyse teknikten hiç anlamayan birisi olarak bu aracın kendi gözümle nelerini tespit edebilirim?

Kendimce eğer boyasında ve koltuklarda bir problem yoksa motor testine sokacağım.
Yardımlarınız benim için çok değerli.

Ayrıca olur da bir sıkıntısı yoksa motor testi için hangi ekspertiz firmasını önerirsiniz? Araç Kartal, Esentepe'de.
Galericiyi de tanıyan bilen varsa yorum yaparsa mutlu olurum.

Aracı görmek için TIKLAYINIZ.
B
4 yıl
PCI-E(4X) portlu anakartıma SSD takabilir miyim?
Öncelikle herkese merhabalar;

Ana kart modelim LENOVO I3X0MS, anakartımda 2 adet PCIE4X yazan port var buralarda The CORSAIR Force MP510 NVMe PCIe Gen3 x4 M.2 SSD kullanabilir miyim?

Sata 3 portum da var halihazırda 1 adet, sizce sata ssd midir yoksa kullanılabilecekse m.2 ssd midir?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Yardımlarınızı rica ederim. Teşekkürler.
B
4 yıl
TOSHIBA SATELLİTE C855D-12D SSD TAKMAK?
Üstad'larım TOSHIBA SATELLİTE C855D-12D bilgisayarıma ssd disk takmak istiyorum, linkte verdiğim teknik özelliklerden pek anlayamadım, cd-rom veya mevcut hdd'yi iptal etmem gerekiyor mu ssd takmak için, sizlerden yardım rica ediyorum.

Genişleme kısmında 2 x Memory Slot demiş buradan ne anlamalıyım?

Bu bilgisayarı adam edebilmem için en f/p ssd nedir onu da önerebilirseniz çok mutlu olurum.

İyi pazarlar
B
5 yıl
ZORUNLU ASKERLİK İÇİN BULDUĞUM ÇÖZÜM..[YENİ MEZUNLAR İÇERİ]
İlk olarak; artık iş yerlerinin eleman aramalarında erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ibaresini kullanılması yasaklanmalı. Yeni mezun bir genç olarak bu durumda kadın meslektaşlarımız bize dezavantaj yaratarak bir çok firmada önemli pozisyonu dolduruyor.

İkincisi; Erkekler iş bulamaz vaziyete geldi askerlik şartından ötürü. Artık ticarileşen zorunlu askerlik sistemine yepyeni bir çözüm getirilmeli, kimse 31bin küsür meblağı ödeyemez.
Çok güzel ücret hesaplıyorlar ya memur maaşı üstünden zam vb. gibi(!), bir hesapta ben size yapayım; Türkiye'miz gerçeğinde 31000/5=(6250TL+Geçim Gideri+KYK Borcu) çıkaracak kadar kimse para kazanmıyor(Babası müteahhit ya da armatör olmayanlar dışında). Üzerine 1 ay da askerlik zorunluluğu geldi. Bu durum da ayrıca bizi kör noktaya sürüklüyor. Devletimiz artık bu konuya bir el atmalıdır, bu dezavantaj ortadan kalkmadığı sürece bu ülkenin gençliği daha fazla sevdiği vatanına nasıl hizmet edebilsin lütfen açık yüreklilikle yanıtlayınız, insanlar yurt dışına hızla beyin göçü olarak en çok bu sebeplerden kaçıyor.

Önerim: Yeni mezun olan kadın veya erkek farketmeden, herkes 6 ay maaşının yarısını devlete ödeyecek ve hem kadın hem erkek zaten okuyarak ilim, bilim yayıp kullanacak insanlar olarak bu görevimizi de eşit olarak tamamlamış olalım. Gönül ister ki askerlik zorunluluktan kalksın ve biz de rahatça hayatımıza devam edelim ancak ne yazık ki coğrafyamızda vatansever insanlarımız en zor şartlarda görev yapacaklar, bu para o insanlara aktarılabilir.

Önerimi Mustafa Kemal'in şu sözüyle bitireyim; "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.".

Bırakın biz en iyi olduğumuz görevimizi yapalım. Bırakın para kazanıp ailemizi de kuralım. Bırakın Vatanımızı ve Türk Milletimizi yüceltelim..
B
5 yıl
TurkNet Müşteri Hizmetleri Kurnazlığı ve Firma İlgisizliği! [BULAŞMAYIN!!]
TurkNet firması hizmetini satmadan önce(kendi fikirlerince sizi kafalamadan(!) önce) gayet rahat iletişim kurduğunuz hatta ve hatta abonelik hakkında konuşurken bağlantı kopup görüşmeniz yarım kesilirse sizi defalarca arayacak kadar da ilgili ve iletişimi üst düzeyde tutan bir firma(!).
Gel gör ki tamam anlaştık dedikten hemen sonra müşteri hizmetleri numarası bir muammaya dönüşüyor. Ara ki ulaşasın, en ufak bir şans bile tanımıyorlar size görüşme sağlayabilmeniz adına. En kötü eyvallah madem bunlarda ahlak böyle deyip online işlemler üzerinden yazıyorsunuz ama o da hak getire olmasın mı? Siz siz olun sizi insan yerine koyup birisi ile konuşturmaya bile değer görmeyen bu firmaya ne paranızı ne zamanınızı ne de sinir sisteminizi emanet edin.
İstedikleri sözleşmeleri imzalayıp gönderiyorsunuz bağladıkları telesekreter defalarca kargo firması üzerinden bize ulaşıp ulaşmadığını kontrol ediniz diyor ancak zaten kontrol ettiğim ve TurkNet ile benim aramda 3. parti şirket olan Kargo firması çoktan belgelerin TurkNet'e ulaştığını söylüyor. Gel gelelim Kargo firmasına sor bizde yamuk olmaza lafı getiren TurkNet'in sisteminde 1 gün önce ulaşmış olan kargo hala ulaşmamış görünüyor. Soralım bakalım ne olmuş diyorsunuz karşınıza bir duvar çıkarıyor TurkNet, kocaman sizinle adeta alay eden bir duvar.


Bu firma ile çalışmak isteyen veya hizmet almak isteyen kardeşlerim, hİÇ bulaşmayın!. Bırakın internetinizde AKN de olsun 4 Mbps de yavaş olsun ama sizinle iletişime geçmek yerine alay eden bu firmaya paranızı kaptırmayın. Lütfen buradan hizmet almadan önce bu firmaya bulaşmış olan tanıdıklarınıza bir kez başvurun ve telefonlarından müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışın, ardından karar sizin. Bunu sadece ve sadece bu rezilliğe benden başkaları bulaşmasın diye yazma gereği duyuyorum, umarım dikkate alan birkaç kişi de olsa kurtarmış oluruz.


Okuduğunuz için teşekkür ederim.
B
6 yıl
Vodafone Faturasız Tarifeyi Faturalıya çeviriyor!
Vodafone firması bana ne yazık ki hayatımın ilk mağduriyetini yaşatmıyor, buradan herkese bildirmek istiyorum ki bu firma legal bir firma değildir, aleni hırsızlık yapmaktadır ve ne yazık ki ben bu hataya 2. Kez istemeyerek de olsa düşmüş bulunmaktayım. İstanbul'da oturduğum muhitte sadece Vodafone ile düzgün bağlantı sağlandığından hattımı taşıdım, daha önce bana vermemiş olduğu internet hizmetini sözleşmesini reddedip iptal ettirmek istediğim için 500 TL cayma bedeli almıştı, gözümü kırpmadan verdim bu veremli firmadan kurtulmak için, sonrasında kendime yaşattığım bu mağduriyeti beni bir linke tıkladığımı iddia ederek faturasız ve paketi ödenmiş olarak kullanılmakta olan hattı faturalıya taşıyıp 1 ay fatura ödedikten sonra geri geçebileceğimi söyleyerek kazığını atmıştır. Müşteri temsilcisi başta Vodafone Yanımda üzerinden faturalıya geçtiğimi söylemiş ardından bir linke tıklayarak bunu başardığımı iddia etmiştir. Vodafone hırsızdır, ahlaksızdır. Müşteriye saygı ve malının emniyetine tacizleri had safhayı çoktan aşmış pişkin bir firmadır. Bu kez peşinizi bırakmayacağım her forumda her kurumda sizi dile getireceğim, ahlaksızlıklarınız müşterinizi düşman edebilecek bir vaziyet almıştır. Kimse bu ahlaksız firmaya bulaşmasın, hayatımda kimseye bir şeyi kesin yap ya da yapma demedim ama bu yazıyı okuyup fikir almaya çalışan bir vatandaş varsa güzel abim, kardeşim, ablam bu firma ahlaksızdır sakın bulaşmayın, sakın güvenmeyin bedava verseler kökü ile bir şeyler alıp sizden çıkarıyorlar, Vodafone'dan hizmet almaya çalışmak yavuz dolandırıcıya boş kağıt vermekten farksızdır. Geri dönüş filan da beklemiyorum artık sadece hattımı iptal edeceğim ve bir daha ömrüm boyunca dumanla da haberleşsem bu firmaya bulaşmayacağım.
B
6 yıl
Proje Ofisi için uygun bilgisayar.
Mimari proje üzerinde elektrik projesi çizimi yapacağım ve sadece CAD uzantılı programlar kullanılacak masaüstü bilgisayara ihtiyacım var.

Siz uzman abilerimden ve kardeşlerimden naçizane sistem önerilerini rica ediyorum.

Bütçe: 3000TL - 3500TL

Edit 1-

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

iŞLEMCİ------>AMD A8 9600 3.10GHz 2MB 4 Çekirdekli AM4 Soket 28nm İşlemci
ANAKART------>Asus PRIME B350M-A AMD B350 AM4 DDR4 3200(O.C.)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart
RAM---------->Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL15 Bellek - HX424C15FB2K2/16
EKRAN KARTI-->Gigabyte RX 550 D5 VGA 2GB 128Bit GDDR5 DP/HDMI/DVI Ekran Kartı - GV-RX550D5-2GD
DAHİLİ DİSK-->Kingston 240GB UV400 550/490MBs SUV400S37/240G
GÜÇ KAYNAĞI-->Nagas AO400 80+ Bronze 12CM Power Supply 400W
KASA--------->Deep Cool Tesseract BF 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1x120mm Fanlı ATX Siyah Kasa
MONİTÖR-------->Philips 223V5LHSB2/01 21.5"5ms (Analog+HDMI) Full HD Led Monitör

Şimdilik bu sistem iyi gibi duruyor, yine de kıymetli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit 2-
1-)Ekseri 2D çizim yapacağım 3D ile pek ilişkim bulunmayacak.
2-)Bu konuda son zamanlarda açılan yegane ve en iyi başlığa da buradan ulaştım;
https://forum.donanimhaber.com/autocad-icin-genel-sistem-tavsiyesi--129332546

B
7 yıl
26 Eylül 2017 Üniversite Sınavının Değiştirilmesi
Tıpkı TEOG'da olduğu gibi yine hiçbir şey anlatmayan, belli belirsiz, saçma sapan bir açıklamayla gündeme düşmüş; bir adamın isteğiyle bir haftada apar topar gerçekleştirilmiş olay. Allah'tan bu defa "herkes evine en yakın üniversiteye gider, sorun çözülür keh keh" demek yerine yine sınav yapacaklarmış. kafalarına göre iş yapıyorlar, işin kötüsü hocalar bu sisteme -ne kadar sistem denebilirse- bu sene geçileceğini söylüyor ancak bu sene olup olmayacağıyla ilgili bir bilgi yok. bu adamlar "endişelenmeyin, korkmayın!" dedikçe "kesin gene sıçıp batırdılar," diyorum.

"Yekta Saraç'tan açıklama geldi. Saraç, "sınav bir hafta sonu yapılıp bitirilecek" dedi.

Akademik yıldaki hedefimiz araştırma üniversiteleri başlığımızdır. araştırma üniversitelerinde YÖK olarak verimli, gelişmelerimize katkı sağlayacak ortaklıklar olacaktır.

15 temmuz'dan sonra akademik ortamlarda yabancı öğrenci girişinde sekteye uğrayacağı söylendi, ancak yabancı öğrenci girişinde artış oldu. bu ülkemize olan güveni göstermektedir.

Yüksek öğretim dünyanın her yerinde dinamiktir. dolayısıyla bu durum belirli zaman aralıklarında değişiklik zorunlu olmaktadır.

Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte sınav stresini azaltacak daha yalın sistemin Türkiye'ye kazandırılmasının kaçınılmaz olduğu bir gerçek. şu an uygulanan sistem iki aşamalı.

"Sınavı bir hafta sonunda bitireceğiz"

İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir, yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız.

Bir başka değişiklik de puan türünde. şu an var olan 18 puan türü yönetilmesi gereken süreci zorlaştırıyor. Bazı programlar için aday havuzunu daraltmakta. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz.

Temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacak. her bir puan türünde Temel Türkçe ve Matematiğin katkısı olacak. Türkçe ve Matematik bu sınavın merkezinde olacak.

Sorular eskisi gibi MEB müfredatından sorulacak."

Kaynak;
http://www.star.com.tr/guncel/ygs-lys-2018-yapilacak-mi-ygs-lys-kalkti-mi-yok-aciklamasi-haber-1258310/
http://www.haberturk.com/universiteye-giris-nasil-olacak-ygs-lys-kalkti-mi-yeni-universite-sistemi-1648540

Alıntıdır ancak altına imzamı atarım :https://eksisozluk.com/26-eylul-2017-universite-sinavinin-degistirilmesi--5460865?a=popular
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.