T

Çavuş
06 Ekim 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
94 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
Hepsiburada.com ve Flo.com \"efsane\" indirim rezaleti, ispatlı. KANMAYIN.
Arkadaşlar herkes olmasa da en azında burada bulunan forumu takip eden bilinçli tüketici kitlesi firmaların "efsane indirim" adı altında nasıl efsane kazıklar attığını biliyordur.

Yine de bilmeyen olabilir düşüncesi ile bizzat yaşadığım 2 deneyimi sizlere aktarmak istiyorum. Adını andığım 2 site dışındakileri birbirinden farklı zannediyorsanız yine yanılıyorsunuz demektir. Hepsinin tek amacı sizin cebinizdeki paraların onların cebine doğru akması, bunu asla unutmayın. O yüzden UYANIK KALIN.

Flo.com dan 11.11 indirimleri münasebeti ile alışveriş yaptım. Kendimce kardayım sanarak. Hanıma aldığımız bot ayak numarası bakımından sıkıntı çıkarınca tuttuk mağazanın yolunu. İlk mağazada ürün yok, hem bunlar outlet ürün dedi ordaki arkadaş, olsun dedim başka mağazada varmı bi bakarmısınız. Baktı ki Elvankent mağazasında var. Gittim ki ne göreyim. Outlet katında bulunan üründe 3 al 2 öde kampanyası var. İlk şoku böyle yaşadım zira ben böyle bir kampanyadan faydalanmadım.

2. ve büyük şok ise, bu derece kurumsal bir firmanın mağazasında ürünler arasında fiyat farkı olduğunu gördüm. İnternet mağazasından 90 TL ye aldığım ürün mağazada 70 TL birde bunun üstüne 3 al 2 öde kampanyasında.

Tabi ben eski kasiyer olarak sistemin nasıl işlediğini iyi bildiğimden aynı ürünü gidip numara değişikliği yapmadım. Böyle yapsam yediğim kazığın acısıyla evde ağlardım heralde.

Naptım? Gittim kasaya ürünü verdim iade istediğimi belirttim, hediye çeki verelim dedi, tamam olur dedim. 90 liralık çeki elime aldım. Yukarı çıktık tekrar. Aynı ayakkabının 1 büyük numarasını, üzerine 2 tane daha 70 lira etiketli ürün aldık aşağı indik. İlk kampanya olan 3 al 2 ödeden faydalanarak ayakkabının bitanesi bedavaya geldi 140 TL tuttu. Üstüne az önce aldığım hediye çekini verdim hesap kaldı 50 TL. Neticede 50 TL ödeyerek 2 tane daha ayakkabı aldım.

Birdaha tövbe, sizin " indirim " yalanlarınıza kanmayacağım. Laf aramızda ürün 180 TL den 90 TL ye düşmüştü o yüzden baya bi cazip gelmişti. İyi dedim ya daha ne olacak. Adamlar bizi nasıl kandıracaklarını çok iyi biliyorlar.

2. Tespitim ise ispatlı olan. Normalde fiyatını takip etmediğim bir ürün olsa bunu farketmem zannederim ki çok zor olurdu. Hepsi burada normalde 69,99 TL ye sattığı ürünü 74,50 TL ye büyük indirim olarak satışa sunmuş :) Ürünün fiyatını iyi bildiğimden Google da aratınca her ne hikmet ise google reklamlarında ürünün 69,99 TL ye göründüğünü farkettim. Sanırım gerekli güncellemeleri yapmadılar. Özellikler ekrandaki tarih ve saati kesmedim ki sizde ayrıntısıyla görün.

Bunlar açıkça milleti aptal yerine koyuyorlar. Umarım devlet buna karşı bir önlem alır. Yada daha iyisi biz halk olarak neden bir önlem almıyoruz? Mesela ne indirim yaparlarsa yapsınlar, siz sahtekarsınız deyip alışverişi kesmiyoruz?

Tabi sizene değil mi, siz niye böyle bir fedakarlık yapasınız. Kandırılan siz değilsiniz sonuçta. Ama size şunu söyliyeyim, bugün bu yılana dur demediğiniz sürece elbet birgün gelip sizide sokacak. O zehir bir şekilde sizede zerk edilecek...

UYANIK olalım ve bunlardan alışveriş yapmayalım. Esen kalın.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
T
5 yıl
ASKIDA EKMEK - YEMEK VS... ( Acaba yine dolandırılıyor muyuz ? )
Birçoğunuz bilirsiniz, askıda uygulamasını. Yardım yapmak isteyen kişi gider satışı yapan yere ( fırın - bakkal - restoran ) bağışta bulunur, firmada bunun karşılığı ürünü ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verir. Alan el veren eli görmez, çok ince ve güzel bir uygulama...

Gelgelelim benim sorumaa....

Şimdi arkadaşlar bir dönerciden misal alalım. Tavuk döner 10 TL olsun. Ben gidip bu dönerciye 20 TL bağışta bulunsam. Bu adam dönerin satış fiyatı 10 TL deyip 2 tane ücretsiz döner veriyor veya bu dönerin maliyeti ( dükkan kirası elemanı falanı filanı dahil ) 5 TL deyip 4 tane ücretsiz döner veriyor. Şimdi bu iki durumu düşündüğümüzde, dönerin maliyeti 5 TL deyip 4 tane ücretsiz döner veren esnaf adam gibi adamdır hayırseverdir dürüsttür ancak dönerin fiyatını 10 TL den alıp 2 tane ücretsiz döner veren adamın yaptığı ne oluyor?

Bunun hayrı, yardımı nerede kaldı? Sen parası karşılığında ürününü sattın paşa paşa kar ettin. Üstelik birde yedirdiğin fakire normal müşteri gibi değil yardım ettiğin biri gibi davrandın, adamı kendine minnet ettirdin.

Sabah sabah bizim fırının önünden geçerken bu aklıma takıldı. Acaba nasıl yapıyorlar bu uygulamayı ? Yoksa herşeyde olduğu gibi buda sadece göz boyamak için oynanan bir oyun mu ? Sizce ?
T
5 yıl
TOKİ hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
Bilindiği üzere 50.000 dar gelirli için konut projesi başlatıldı ve başvurular alınıyor şu sıra.

Konutların büyük kısmı emekli - engelli ve şehit yakınları için ayrılıyor ve kalan kısım çok büyük bir gruba kalıyor yani bize dar gelirli ve normal insanlara.

İlk ve en önemli sorum şu. Ben kendi adıma başvuru yaptım zaten ama çıkması olasılığı bayağı düşük. Bu sebeple şartları uyan ve basvurmayacak olan tanıdıklarım basvursa ve ben onların yerine o evde otursam? Alt gelir grubunda bu durum yasak biliyorum ama benim merak ettiğim, devlet bunu kontrol ediyor mu ? Yoksa sadece laftan ibaret bir uyarı mı ? Gerçekten bu durumu bilen deneyen tecrübe eden varsa bilgilerini paylaşirsa çok memnun olurum.

Bu kura işlerinde torpil dönüyor mu ?


Eski tokilerden neredeyse herkes şikayetçi. Peki yeniler nasıl ? Malzeme kalitesi ? Belirtilen metrekareler brüt mu net mı?


Belirtilen tutarlar haricinde ( peşinat ve aylık ödeme ) haricinde ne gibi masraflar çıkarıyorlar.

Aklıma bile gelmeyecek ama sizin tecrubelere dayanan fikirleriniz varsa lütfen onlarida belirtiniz...

Şimdiden teşekkürler. Allah kimseyi kiraci olmakla sınamasın.
T
5 yıl
Devlet Hastanesinde Diş REZALETİ !!!
Öncelikle belirteyim ki zaten cebimde özelde yaptıracak kadar para olsa 5 dakika düşünmeden özele giderdim. Ancak bu sıralar ayın sonu zor geliyor...

Askerlik hizmeti mi Malatyada yaptım. O sırada dişim ağrıdı ve oradaki doktora gittim, dolgu yaptı, kanal tedavisine gidebilir dedi, tekrar ağrı olmasına rağmen hafif olması ve askerdeki görevimin yoğun olması nedeniyle tekrar dişçiye gitmedim gidemedim, kafama edeyim keşke gitseydim...

Gel zaman git zaman diş tekrar ağrı yaptı, kanal olacak besbelli, Ankara ili Sincan ilçesinde ikamet ediyorum, randevu alayım diye bir baktımki Sincan ADSM de hiçbir güne randevu yok! ( Sincan halkına nasıl eziyet edersen et hep aynı partiye oy verdiği için burayı pek umursamıyorlar) Etimesguta aldım bende randuvuyu, yaklaşık 10 gün falan sonraya. ( Başka ilçelerde ertesi güne bile randevu olan yerler vardı ama uzak ulaşımı zor)

Gittiğim DİŞÇİ!! (Hakkım hukukum haram zıkkım olsun, devletten aldığı maaş boğazına dursun) ne dese beğenirsiniz. Bu dişi kime yaptırdıysan ona göstermen gerekiyor.( önceden dolgu olmuştu ya) Kardeşim ben bu dişi MALATYAda yaptırdım MALATYAYA mı gideyim? Yapacak bişey yok sağlık bakanlığının sistemi böyle dedi.

Şimdi anladığım kadarıyla bunlar iş yapmamak için kıçlarından bir yönetmelik uydurmuşlar. Ben bu işten nasıl sıyrılırım bilen kardeşler bana yardım etsin. Dişimi çektirmek istemiyorum, yazıktır. Ne dersem nasıl bir yalan söylersem dişimi yapmak zorunda kalır bu dişçi bozuntuları? 1 yıl boyunca dişi yapan doktora gitmek zorundaymışsın, sistemlerinde buna ilişkin kayıt varmı falan bir bilgim yok.

Bana bir çare ey dostlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.