Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
420
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Hepsiburada.com ve Flo.com 'efsane' indirim rezaleti, ispatlı. KANMAYIN.
T
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar herkes olmasa da en azında burada bulunan forumu takip eden bilinçli tüketici kitlesi firmaların "efsane indirim" adı altında nasıl efsane kazıklar attığını biliyordur.

Yine de bilmeyen olabilir düşüncesi ile bizzat yaşadığım 2 deneyimi sizlere aktarmak istiyorum. Adını andığım 2 site dışındakileri birbirinden farklı zannediyorsanız yine yanılıyorsunuz demektir. Hepsinin tek amacı sizin cebinizdeki paraların onların cebine doğru akması, bunu asla unutmayın. O yüzden UYANIK KALIN.

Flo.com dan 11.11 indirimleri münasebeti ile alışveriş yaptım. Kendimce kardayım sanarak. Hanıma aldığımız bot ayak numarası bakımından sıkıntı çıkarınca tuttuk mağazanın yolunu. İlk mağazada ürün yok, hem bunlar outlet ürün dedi ordaki arkadaş, olsun dedim başka mağazada varmı bi bakarmısınız. Baktı ki Elvankent mağazasında var. Gittim ki ne göreyim. Outlet katında bulunan üründe 3 al 2 öde kampanyası var. İlk şoku böyle yaşadım zira ben böyle bir kampanyadan faydalanmadım.

2. ve büyük şok ise, bu derece kurumsal bir firmanın mağazasında ürünler arasında fiyat farkı olduğunu gördüm. İnternet mağazasından 90 TL ye aldığım ürün mağazada 70 TL birde bunun üstüne 3 al 2 öde kampanyasında.

Tabi ben eski kasiyer olarak sistemin nasıl işlediğini iyi bildiğimden aynı ürünü gidip numara değişikliği yapmadım. Böyle yapsam yediğim kazığın acısıyla evde ağlardım heralde.

Naptım? Gittim kasaya ürünü verdim iade istediğimi belirttim, hediye çeki verelim dedi, tamam olur dedim. 90 liralık çeki elime aldım. Yukarı çıktık tekrar. Aynı ayakkabının 1 büyük numarasını, üzerine 2 tane daha 70 lira etiketli ürün aldık aşağı indik. İlk kampanya olan 3 al 2 ödeden faydalanarak ayakkabının bitanesi bedavaya geldi 140 TL tuttu. Üstüne az önce aldığım hediye çekini verdim hesap kaldı 50 TL. Neticede 50 TL ödeyerek 2 tane daha ayakkabı aldım.

Birdaha tövbe, sizin " indirim " yalanlarınıza kanmayacağım. Laf aramızda ürün 180 TL den 90 TL ye düşmüştü o yüzden baya bi cazip gelmişti. İyi dedim ya daha ne olacak. Adamlar bizi nasıl kandıracaklarını çok iyi biliyorlar.

2. Tespitim ise ispatlı olan. Normalde fiyatını takip etmediğim bir ürün olsa bunu farketmem zannederim ki çok zor olurdu. Hepsi burada normalde 69,99 TL ye sattığı ürünü 74,50 TL ye büyük indirim olarak satışa sunmuş :) Ürünün fiyatını iyi bildiğimden Google da aratınca her ne hikmet ise google reklamlarında ürünün 69,99 TL ye göründüğünü farkettim. Sanırım gerekli güncellemeleri yapmadılar. Özellikler ekrandaki tarih ve saati kesmedim ki sizde ayrıntısıyla görün.

Bunlar açıkça milleti aptal yerine koyuyorlar. Umarım devlet buna karşı bir önlem alır. Yada daha iyisi biz halk olarak neden bir önlem almıyoruz? Mesela ne indirim yaparlarsa yapsınlar, siz sahtekarsınız deyip alışverişi kesmiyoruz?

Tabi sizene değil mi, siz niye böyle bir fedakarlık yapasınız. Kandırılan siz değilsiniz sonuçta. Ama size şunu söyliyeyim, bugün bu yılana dur demediğiniz sürece elbet birgün gelip sizide sokacak. O zehir bir şekilde sizede zerk edilecek...

UYANIK olalım ve bunlardan alışveriş yapmayalım. Esen kalın.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



B
4 yıl
Çavuş

Daha iyi örnek verilemezdi herhalde, yurtdışında bu tip indirimlerde gerçekten cazip fırsatlar olduğunu duyuyoruz ama burada nedense kimse edeceği kardan düşmeyip milleti aptal yerine koyuyorlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.