H

Yüzbaşı
26 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
951 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
H
4 ay
Apple Carplay Bildirim Kapatma Sorunu
Merhaba arkadaşlar, şu anda Mercedes A200 kullanıcısıyım, bundan önce de Golf 8 vardı. İkisinde de aynı sorun mevcut. Telefonumun Carplay menüsünde özelleştir kısmından ekrana bildirim düşmesini istemediğim uygulamaları aşağı alsam da yine de ekrana bildirim düşüyor. Hele ki takvim tam bir zulüm, 2-3 saat sonraki takvim hatırlamam ekranın sağ altta kalakalıyor, halbuki takvim ve wp bildirimlerini gösterme demişim, ikisini de gösteriyor. Bunun bir çözümü yok mu ? Teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >
H
5 ay
Verilemeyen İnternet iptali için Cayma Bedeli Çıktı Nasıl İtiraz Edilir ?
Arkadaşlar merhaba, Kablonet kullanıyor idim. İzmir Konak Alsancak mahallesinde aylardır internet sorunumuz var, arada upload değeri 0 mbps değerlerine düşüyor ve internet erişimimiz gidiyordu, arıyordum ve düzeliyordu. Ama son 1 ay bu hergün olmaya başladı. Gündüzleri geliyor, geceleri gidiyordu, her gece internetsiz idim. Upload hep 0 görünüyordu. 100'den fazla kez aradım, kayıtlar oluşturdum ama hiçbir şekilde düzelmemişti. Hatta buraya da yazmıştım ve buradan @m4shroom arkadaş mesaj atarak Kıbrıs şehitleri caddesine yakın mı yaşıyorsun demişti, arkadaşta buralarda imiş ve aynı sorun onda da varmış. Ben 1 aya yakın dayanabildim, cep telefon internetimi bilgisayara bağlamaktan bıktım ki cebimden de 100 gb a yakın internet harcaması yapmıştım. Baktım sorun düzelmiyor mecburen 1 ay önce aboneliğimi iptal ettim. Birkaç gün önce Kablonet den 1950 tl cayma bedel faturası çıktı. Arayıp aylardır sorunlu olduğunu, ücretini ödediğim hizmeti alamadığımı söyledim ve hatta ekledim siz bu faturayı iptal etmez iseniz ben ücretini ödeyip alamadığım hizmetten ötürü sizi dava ederim dedim ki bu işin peşini bırakmayacağım. Talebime binaen mail geldi ve diyorlar ki sözleşmem gereği iptal ettiğim için ödemem gerekiyormuş ?! Ya küfür etmemek için zor tuttum kendimi, ben ücret ödicem ama siz hizmet vermeyeceksiniz ?! Aşağıya belirli tarihlere ait speedtest sonucu atıyorum ve devamı da var bende. Sorum şu ben keriz gibi bu faturayı ödemek istemiyorum, insanı aptal yerine koymaktır. Bildiğim kadarıyla vaat edilen hızı dahi vermemek sözleşme iptali için yeterli idi, ki benim hiç internetim yoktu. Bu aşamada nereye başvurabilirim ? BTK ? THH ? Teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >
H
7 ay
1.7m’a kadar sıfır araç önerisi lütfen
Son durum düzeltmesi; Arkadaşlar Mercedes A200 AMG+ Sedan almaya karar verdim, karar verdim ama alamıyorum çünkü bulamıyorum. Geçen gün İzmir’de bulunan 2 tane Mercedes yetkili satıcısına gittim, ikiside sipariş versenizde yılbaşı öncesi gelmez diyor ve durum böyle olunca da yılbaşında eklenecek zamlı fiyattan olacakmış. Ancak sipariş veren biri iptal ederse bana bildireceklermiş. İnternet sitesinden sipariş veriliyor, sürekli takip ediyorum sayfayı ama stok girmiyor. Yarın yakın illerde bulunan bayiileri de arayacağım. Var mıdır bulabilmem için öneriniz ? Teşekkürler




Merhaba, belki haberdarsınızdır 26 Kasım’da İzmir’de sel ve deniz taşkını oldu ve golf 8 aracım pert oldu. Kaskodan paramı aldım, şu an araç arayışındayım ve borçsuz almak niyetindeyim. Aslında kafamda bmw 2.18i grand coupe var ama bütçem yetişmiyor. Audi A3 nasıldır ? Bir de Cupra araçlar çıkmış, cupra leon a baktım biraz küçük gibi, suv gibi olan formentor var, bilgisi olan var mıdır ? 1.5 altı düşünmüyorum, kasada yakışıklı olması tercihim :) Marka önerileri olan ? Teşekkürler.
H
geçen yıl
Akıllı lens/mercek hakkında yardım lütfen
Merhaba arkadaşlar, umuyorum herkes iyidir? 40bin ağır bakımına girdim. Saçlarımın tepe kısımlarında açılmalar vardı ve 2 ay önce ekim yaptırdım, diş plağı taktırdım, lazer epilasyon ve şimdi de akıllı lens/mercek de dahil edeyim diyerek araştırmaya koyuldum. 2 numara astigmat ve 1.5 miyop mevcut. Derslerimde genelde gözlük takarım, dışarda takmıyorum. Ama araç kullanırken bilhassa hava karanlığında astigmattan ötürü sıkıntı yaşıyorum. Geçen hafta nette araştırma yaparken dünya göz hastanesine baktım, form doldurdum ve beni aradılar. İzmir'deki hastanelerine gittim 4 gün önce, muayene oldum. Doktor 2 seçenek sundu;
1- 40 yaşına kadar lazer yapılıyor ve siz tam aradasınız. Yapılır ama ileride yakın görme sorunu yaşarsınız ve o zaman gözlük kullanmanız gerekir.
2- Akıllı mercek eğer bu kullanılırsa yakın veya uzak olmaksızın bir daha gözlük ihtiyacınız olmayacak. Ve bir ihtimal görüşünüzde hale şeklinde halkalanma olabilir ama eğer buna karar verirseniz onun da muayenesini yaparak ve ona göre lens seçebiliriz. Önerdiği mercekte; alcon panoptix toric.

Ardından asistanla görüştüm fiyat lazer için 30bin tl ve %10 indirim yapılabiliyor.

Akıllı mercek fiyatı Ağustos itibari ile 91bin tl olmuş ama bu ay sonuna kadar 71bin tl yapılabilirmiş.

Düşüneyim diyerekten hastaneden ayrıldım ve 2 gün sonra 2 gün kadar sonra hastaneden fiyat görüştüğüm kişi aradı karar verdiniz mi diye. Hale olayı kafama takıldı dedim. Tekrar gelin ücretsiz olarak doktorla görüşün dedi ve dün tekrar gittim. İlk görüştüğüm doktorla görüştüm ve mercek uygunluğu ile ilgili 4-5 farklı makinede filmler çekildi ve bunlar içinde 1020 tl ödedim (%40 indirimliymiş). Doktora durumumu izah ettim, ben hale istemiyorum ve bu işlere sadece yaşam konforum artsın diye kalkışıyorum. Aynı doktor çekilen filmlerden birine bakınca kafasında soru işareti oluştu ve Türkiye'de bu işin ilklerinden biri olduğunu söylediği ve aynı hastanede bulunan başka bir doktora yönlendirdi.

Ona gittim ve durumumu izah ettim ama şunu belirteyim, bu doktor kendinden çok daha emin ve özgüvenli gördüm. Bu doktorumuz diğer doktorun aksine farklı bir mercek önerdi; alcon vivity toric. Elinde de tüm modellere ait mercek örnekleri vardı. Önceki önerilerini gösterdi ve halkalı idi. Ama onun önerdiği halkasız ve kesinlikle hale olayı olmaz diyor ve bu mercekler kişinin gözüne özel olarak üretiliyormuş. Fakat önceki merceke göre 2 eksi durum mevcut; 1- Dominant olan gözüm (baskın, daha aktif kullandığım) göz numaramı miyopta 0'a düşürüyormuş, diğer gözümü ise miyopta 0,75 bırakılıyormuş. Dominant gözüm 0 olduğundan görme sorunum olmuyormuş. Sadece göz numarası testlerine girdiğimde 0,75 çıkar diyor. Bu bir sorun değil gibi. Bunun yanında ömür boyu yakın, uzak ve astigmat sorunum olmayacakmış.
2- ise diğeri 71bin tl iken, bu mercek fiyatı Ağustos'ta 140bin oluyormuş ama Pazartesi günü son olmak üzere 115bin tl yapılabilirmiş.

Şimdi bu alanda bilgi veya tecrübesi olan var mıdır ? Nihayetinde geri dönüşü olmayan bir operasyon. Teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
H
geçen yıl
Konsol Kulübü ve Trendyol Dolandırıcılığı
Merhaba, başıma gelen bir durumu anlatmak istiyorum. Trendyol eticaret sitesinde bulunan Konsol Kulübü adlı satıcı firmadan 27 Mart 2023 tarihinde "Varta Longlife Aa 10'lu Paket Pil alkaline" satın aldım. Bana gelen pillerin aslında almak istemediğim piller olduğunu fark ederek pil ambalajını açmadan aynı kargo poşetine yerleştirdim ve Trendyol'dan aldığım iade kodu ile bizzat geri gönderdim. Konsol Kulübü adlı firmaya ulaştıktan sonra iade talebimin reddedildiği bilgisi mail olarak geldi, firmaya Trendyol üzerinden gerekçe sorduğumda pillerin ambalajından çıkarılmış ve pillerin dağınık olarak geri gönderildiğini söyledi! 20 yıldır eticaret sitelerinden alışveriş yaparım, haftalık en az 5 siparişim Amazon ve Hepsiburada sitelerinden mevcut. Fakat daha önce böyle bir şark kurnazlığı görmedim! Ve bunu sadece 159 TL gibi rakam için yapan bir firma. Dolayısıyla ürün tarafıma geri gönderildi ve gönderilen kargoyu altta linkini attığım video kaydı ile açtım. Elbet tabii tekrar iade talebi oluşturarak firmaya geri gönderdim ve firma 2.defa bana geri gönderdi. Bu sefer Trendyol'u gerek telefonla, gerek mesaj yoluyla ulaşarak talep oluşturdum. Hiçbir koşulla ben bu iadeyi kabul etmeyeceğim ve dedim ki bakınız peşinde olduğum ücret iadesi değil, peşinde olduğum adil olmaktır. Nitekim ödemeyi de bana iade etmeyin, çok değil ama gerekirse üzerine eklerim; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışlayın. Trendyol'un yanıtı; ilgili firma ile görüştük, firma pillerin ambalajının açık olduğunu ve bu sebeple sizin iade talebinizi kabul edemiyoruz yanıtı verdi! Ben açmadım diyorum, bu durumda bana yalancı diyorsunuz diyorum, üzgünüz yapabileceğimiz birşey yok diyor. Özetle; kardeşim senin beyanının bir kıymeti yok, satıcı firma ne diyorsa o'dur diyor. Çok sevgili(!) Trendyol firması tüketiciyi önemsemediği gibi 6502 sayılı kanunu da yok saymaktadır. Konsol Kulübü ve Trendyol 6502 sayılı kanunu seve seve öğreneceksiniz. Bugün THH başvurusu ve ardından nereye, ne gerekiyorsa takipçisi olacağımın sözüdür bu paylaşım.

Video;

https://www.youtube.com/watch?v=ulTASM7VhLs&feature=youtu.be

İade gelen ürün fotosu;

< Resime gitmek için tıklayın >
H
2 yıl
Mavi ekran konusunda yardım lütfen
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce Sapphire RX 580 nitro+ 4 gb kullanıyor idim ve özellikle oyunlarda wattman veya farklı hata kodları ile mavi ekran veya crash almaktaydım. Sorunun ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünerek Gigabyte RTX 2070 ekran kartı aldım, ddu ile AMD ait driver kaldırarak Nvidia driverı kurdum ve oyunlarda tekrar crash ve mavi hatası alıyorum. Bu sefer sisteme format atarak sıfırdan temiz bir kurulum yaptım, fakat yine crash ve mavi ekran hatası almaktayım. Bu sefer hata nedeninin farklı bir donanımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Memorytest yaptım lakin onda da bir hata almadım. Haziran 2022 tarihine ait minidump dosylarımı da ekledim. Alta AIDA64 ve Minidump dosyalarıma ait link iliştiriyorum. Sorunun ne kaynaklı olduğunu çözemedim. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum, teşekkürler.



​Minidump ve Rapor​​​


https://drive.google.com/file/d/1laOKkJaE70_FqhXg2vh3WyKGK6ELoEtX/view?usp=share_link
H
2 yıl
Sil Süpür Dolandırıcılığı !
Merhaba, Geçen ay X operatörden, Türk Telekom'a geçme gafletinde bulundum ve net olarak dolandırıcı bunlar. Selfy+ mı ne haltsa bir tarifeye geçtim ki geçmeden bana dediler ki 20 gb hattınıza, 20 gb ise sil süpürden tanımlanacak. Sil süpür her neyse ben ayrıntısını nereden bilebilirim ? Açtım sil süpürü bana 2 gün için gece 00'dan 06 kadar 5 gb internet verdi ve bunu son 1 ay içerisinde 2 defa yaptı! Yani 20 gb internetin 10 gb ı çöp oldu. Birkaç gün önce aradım müşteri hizmetlerini, bu ne kardeşim diyorum, diyor ki sil süpürün sistemi böyle ! Başlatmayın sisteminize bana bu ayrıntıyı verdiniz mi diyorum ?! Ki sizinle tek sefer değil, birkaç defa görüştüm ve bana tarifeyi anlattınız fakat asla saate dayalı bir internet olduğunu bahsetmediniz diyorum, sistem böyle diyor. Sonuç olarak bende tekrar X operatöre dönüş talebinde bulundum. Hayatımda gördüğüm en saçma sistem. Tamam 1 hafta, 3 gün, 5 gün tanımlarsın da internet kullanımı için saat aralığı koymak nedir yahu !


< Resime gitmek için tıklayın >
H
2 yıl
Ekranda yeşil çizgiler, sanırım Ekran Kart sorunu ?
Merhaba, masaüstü kullanıyorum ve hdmi ile tv ye bağlanarak kullanıyorum.
Sistemim; Asus B450-Plus Gaming, Ryzen 5 2600, Sapphire rx 580 4 gb nitro+, 8*2 16 gb ddr4 3000 mhz.

Dün akşam itibari ile ekranda anlık yeşil çizgi/dalgalanmalar oluyor. Alta video ekledim. Ekran kartı driverı güncelledim yine aynı. Ekran kartı sıcaklığı 35-40 arası. Biostayken bu yeşil dalgalanmalar olmuyor, sadece windows açıkken oluyor. Sorun nerede olabilir ? Windowsla alakalı bir sıkıntı mı veya başka bir neden mi ? Teşekkürler.

Video;https://streamable.com/enfza1
H
4 yıl
Sıvı Soğutucu AM4 Braketi eridi, yardım lütfen ?
Merhaba arkadaşlar,
2 ay öncesi Cooler Master Masterliquid Lite 240 Sıvı Soğutma aldım. Ve çok da memnundum, cpu sıcaklığı İzmir sıcağında 40 derecelerin üstüne çıkmıyordu. 1 saat önce tv izliyordum ve bilgisayar açık ama hiçbir şey açık değildi, oyun yada başka bişey açık değildi. Sonra fanın yüksek hızda dönme sesini duydum bilgisayara bakayım dedim kapandı. Tekrar açayım dedim tam açılacak yine kapandı. Sonra bios a girdim ki cpu sıcaklığı 90 derecelerde. Buyrun fotoğraf;

< Resime gitmek için tıklayın >

Sıvı soğutucu çalışmıyor diye düşündüm ama radyatör fanları vs dönüyordu ve cpu takılı kısma baktım ki oynuyor, tırnağa takılı kısmı gevşek. Çıkardım cpu modülünü am4 anakart braketinin üst tırnağı bildiğin erimiş ve boşta sallanıyor, haliye cpu soğutucuyu takamıyorum. Eriyen kısım şurası;

< Resime gitmek için tıklayın >

Alta video attım bakabilirsiniz. Şimdi bu neden olmuş olabilir ? Anlayamadım ? Kendim monte ettim, bilmiyorum da değil ama brakette mi sorun vardı acaba ? Ve hatırlayamadığım bu braket anakart kutusundan mı çıkmıştı, sıvı soğutucu kutusundan mı çıkmıştı hatırlamadım. Hangisinde oluyordu bu ? AM4 braket alsam tekrar olmayacağının garantisi var mı ? Yada ben mi gözden birşey kaçırıyorum ? Sıvı soğutucuyu sıfır aldım, daha 2 aylık. Firmayla mı iletişim kurmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var, teşekkürler.


Braket videosu
https://streamable.com/it6vbz
H
4 yıl
Kasa ve PSU, Sistem Soğutma Önerisi
Son durum şunu almaya karar verdim ve buna psu da alayım diyorum. PSU için bütçe 400 tl, öneriniz nedir?
Almaya karar verdiğim kasa;https://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/dark-powersiz-guardian-dkchgrmini-4-x-rgb-fanli-gaming-mid-tower-P432821042

Selam arkadaşlar,
İzmir'de yaşıyorum ve gün geçtikçe havalar ısınıyor, hali ile de kasa sıcaklığımda artıyor. İşlemci sıcaklığı boşta 55 derecelerde iken, yükte 85 derecelere çıkıyor. NVMe disk ise 45-50 derecelerde oluyor, diğer diskler ortalama 35 derecelerde. Özellikle işlemci sıcaklığı çok çabuk yükseliyor, bu sebeple kule tip soğutucu alayım derken Cooler Master MasterLiquid Lite240 CPU Sıvı Soğutma aldım, fakat kasama pek uyumlu değil. Bu sebeple kasamı da değiştirmeye karar verdim. Ve hatta NVMe için de soğutma önerisi arıyorum.
Mevcut sistemim şu şekilde;
Lian Li kasa (11 yıl önce almıştım)
Asus Tuf B450 Plus Gaming
Ryzen 5 2600
Sapphire RX 580 Nitro+
Crucial 2*8 DDR4 3000 Mhz
Corsair MP510 NVMe
8 tb wd
4 tb seagate
Thermaltake 600W psu


Kasa ve NVMe için öneriye ihtiyacım var. Şu anda 2 tane 3.5 disk takılı, sanırım 3. de takabilirim. Bu sebeple 3 tane 3.5 takabileceğim veya içine yerleştirebileceğim kasa önceliğimdir. Fakat şu önünde yuvarlark, rengarenk ışıklı olanlardan istemiyorum. Daha şatafatsız, fakat iyi soğutan bir kasa arıyorum. Ve PSU ihtiyacım var mı? Mevcutta Thermaltake 600W PSU var, PSU'lulu/PSU'suz ne almalıyım? Kasalar konusunda pek bilgim yok. Bütçe olarak PSU'suz olursa sanırım 500 civarı, PSU'lu da ise 850 civarı olabilir sanırım. Birkaç model buldum ama nasıldır emin değilim, linkleri bırakıyorum.

Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

MSI MAG VAMPIRIC 010M Temperli Cam 1x Fan RGB ATX Gaming Bilgisayar Kasasıhttps://www.hepsiburada.com/msi-mag-vampiric-010m-temperli-cam-1x-fan-rgb-atx-gaming-bilgisayar-kasasi-p-hbv00000mmbas


Cooler Master MASTERBOX M B501L 600W Elite V3 Psu Gaming ATX Kasahttps://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-masterbox-m-b501l-600w-elite-v3-psu-gaming-atx-kasa-P421924812


CORSAIR CASE - CC-9011151-EU WITH VS550 PSU OYUNCU KASASIhttps://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/corsair-case-cc-9011151-eu-with-vs550-psu-oyuncu-kasasi-P385020367



Sistemime ait fotoğraflar;

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.