Q

Er
03 Ağustos 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
12 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Q
5 yıl
Elementary OS 5.0 Juno \"sudo apt-get update\" sorunu
Arkadaşlar selamlar, dün Windows işletim sistemini bilgisayarımdan tamamen kaldırarak Linux'un dağıtımlarından biri olan Elementary OS 5.0 Juno versiyonuna geçiş yaptım.
Birkaç uygulama yüklemek için terminali açtım ve ilk olarak firefox indirdim, buraya kadar her şey normal ancak daha sonra spotify indirmeye kalkışınca hatalar almaya başladım, aynı şekilde app center'dan da sürekli hata alıyorum.

sudo apt-get update yazdığım takdirde önüme şu hatalar çıkıyor;

< Resime gitmek için tıklayın >

Ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi, bu hataların hepsini tek tek araştırdım, stackoverflow ve redditten çok sayıda makale okudum ve yapılması gerekenleri yaptım fakat maalesef bir sonuca varamadım.
Bu hatalardan önce, bunlardan farklı olarak 2-3 hata mesajı daha alıyordum, tekrardan rufus ile reboot ettim fakat bu sefer bu hata kodlarıyla karşılaşmaya başladım. Henüz linux'ta yeniyim, yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler, saygılarımla...
Q
6 yıl
2500-3500 TL Sistem Önerisi
Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta da yazdığım gibi monitörü dahil 2500-3500 TL arası, oyun oynarken ve aynı zamanda Twitch vs. üzerinden yayın yaparken en az 80 FPS veren bir sisteme ihtiyacım var.

LoL ve CS:GO ağırlıklı oynayacağım onun harici WoW ve Starcraft II gibi oyunlarda oynamayı düşünüyorum. Anlayacağınız benim rahatça oynayacağım, izleyicilerimin de rahatça donmadan kasmadan kaliteli bir yayın izlemelerini sağlamak istiyorum. (en az 80 FPS) Sistem önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
Q
8 yıl
HP Pavilion E9L06EA Modelli Laptop\u0027un İçinin Açılması Hk.
Beyler bi kaç ay önce laptop aşırı derece ısınmaya başladı sonra bir kaç gün geçti ben genelde kucakta bakıyorum bacağımı oynatınca fan hırlamaya ve gürültülü çalışmaya başlıyor reset atınca düzeliyordu bende düz zeminde bakmaya başladım bi kaç hafta sonra yine düz zeminde olmasına rağmen çok aşırı hırlamaya başladı böyle kolumu koyduğum yer falan titriyor fena halde bende korktum 2 haftadır açmıyorum pc 2,5 sene oldu alalı garantisi yeni bitti büyük ihtimalle içi baya kirlenmiş tozlanmıştır diye düşünüyorum ama laptopu açayım diye kolları sıvadım karşıma şu manzara çıktı iyice korktum beyler eski laptopum böyle değildi sadece fan bölümü 3 vidayla açılıyordu ama bu laptopta imkansıza yakın neredeyse ben buraya bir kaç fotoğraf atayım sizden fikir almadan olmayacak bu iş :(

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Laptopun içi daha önce hiç açılmadı. Tek oynadığım oyun LoL ama günde 12-15 saat arası oynuyorum laptop aşırı derecede ısınıyor çoğu zaman mavi ekran veriyor bazen şarkı açıksa dırrrr diye kalıyor ekran donup kalıyor kapatıyorum açma kapama tuşuyla sonra tekrar açıyorum tabi aşırı derecede ısınıyor eskiden 350-400 fps alırdım şimdiyse 60-250 arası alıyorum içini temizle geçer dedilerde içini açmaya korkuyorm klavye falan açılır mı diye çünkü önceden gördüğüm sistemlere hiç benzemiyor...
Teşekkürler şimdiden...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.