S

Teğmen
19 Nisan 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
50 Km\u0027de DSG Arızası Veren Golf
Şaka gibi. Araba sıfır. 50. kilometrede DSG arızası vermişler çekici ile servise götürülmüş. Garantiden yapılacakmış. Hani trafikte yok N konumuna al yok P konumuna al arıza çıkarmaz diyenler bu aracın hatası neydi :D Bir de Volkswagen'in fan sayfasının sahibinin başına geliyor.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
Aveo 2 mi Colt mu?
Halihazirda babamin arabasi olan laguna 2 1.6 manuel arabasi var. Fakat babamdan dolayi aktif kullanamiyorum. İlk arabam olacak. Manuelin İstanbul trafiginde cok zorlugunu cektim. O yuzden otomatik istiyorum. Butcem 45 bin tl civari. En az 5 yil civari kullanmayi dusunuyorum. O yuzden 2.eli falan pek umrumda degil.
Yol tutus ve otomobilden zevk alacagim bir araba istiyorum. Ve lpg'li kullanacagim. Lpgde sikinti cikarmamasi da baş kriterlerimden.
Colt 1.3 motor. Oldukca az yakiyor. AMT sanzuman smartlarda kullaniliyor. Yokusta kaydirma sikintisi ve donanim fakirliginden baska bir sorunu yok. Kivrak,kucuk ve guzel.
Aveo 1.4 LT veya LTZ Tork konvertörlü otomatik vites. Yine lpgli kullanacagim. Donanim yonunden oldukca iyi ve tipi oldukca bana hitap ediyor. Fakat lpgde sikinti cikarir diye korkuyorum. Aveoya daha yakinim.

Siz olsaniz ilk arabasi olacak birine hangisini onerirdiniz?
S
8 yıl
Renault Mais Servisinden Yeni Çıkan Arabada Sorunlar
11 Nisan 2018'de 107.000'de 2006 Model Laguna 2 Faz 2 aldım. Arabayı epey kullandım. Hiç bir sıkıntısı yoktu. Araba bu zamana kadar full yetkili servis bakımlıydı.

1-2 ay sonra klimanın soğuk hava verdikten sonra otomatik kapanıyordu. Sonra yeniden soğuk veriyordu. Yani sürekli resetlenme durumu vardı.

Sonra 18 Temmuzda İstanbul'da bir Renault Mais'e klima ve kurban bayramında uzun yola çıkacağımdan son kontrolleri yaptırmak amacıyla getirdim. Arabanın viraj rot parçası ve klimaya giden parçasının değişeceğini, başka bir şey olmadığını söylediler.

25 Temmuzda aracı aldım. Aracın Star Stop düğmesine basarken sanki istop edecekmiş gibi bir şey oldu. Yani garip bi duyguydu fakat kafaya takmadım. Garaja çektim bekledi.

Bugün arabayı test ettiğimde içinin benzin koktuğunu ve gaza basarken egsozdan su attığını gördüm. Yarın servise götüreceğim. Ne olmuş olabilir? Kafayı yemek üzereyim. Nasıl bir üslupla konuşmalıyım, ne yapmalıyım fikir verir misiniz?
S
8 yıl
Laguna 2 Expression Plus Aldık
Selam beyler. Babamla uzun araştırmalarımız ve 30 bin TL bütçemiz ile sedan, güvenli ve nispeten C sınıfı araba arıyorduk. Yaklaşık 1 sene araba modeli seçme araştırması yaptık. Uzun zamandır arabamız olmuyordu, bu yüzden nispeten benzinli güzel bir araba bakıyorduk. Türlü türlü arabalara baktık fakat 1 senenin sonunda Laguna 2 de karar kıldık. D sınıfı bir araçtı nihayetinde. Bu çok hoşumuza gitti. Artık gözümüz öyle kararmıştı ki paketlerine bile bakmıyorduk. Yani en boşu bile biraz dolu aslında arabaların. 4 buçuk aydır şöyle temiz, düşük kilometreli, hasar kayıdı fazla olmayan, 1.9 Dizel motor veya 1.6 atmosferik benzinli araba modeline bakıyorduk Laguna'nın. Malum siteden (neden böyle deniyor bilmiyorum ama gelenek bozulmasın) bir sürü araştırma yaptık, 3 tane 1.9 Dizel, 2 tane 1.6 modelini ekspterte soktuk. Birinin ağır hasar kayıdı olduğunu öğrenince koymamıştık. Çoğunun motoru bitmiş, bakım arifesi geldiğinden satıyormuş satıcıları. Biraz hüsranla ayrıldığımızdan hepsinden; Laguna 2'den vazgeçecektik o derece. Ya arkadaş bir tanesinin bile motoru temiz olmaz mı?

8 Nisan'da bir ilan gördük. Bir de buna bakalım dedik. 2006 model Faz 2 (makyajlı kasa) 109 bin KM'de benzinli. Hiç gaz takılmamış ve yetkili servisinde yapılmış her bakımı. Yedek anahtarı da duruyor. Muaynesi de 2020'ye kadar varmış. Çok içimize sindi fakat ilan sahibi 35'e yazdığından pek umudum yoktu açıkçası. Neyse dedik uygun zamanda babamla gidip bakarız. Yine de bakalım ne kaybederiz dedik. İyi ki de gitmişiz.

9 Nisan'da arabayı gittik gördük. Araba tertemiz. İnce ayrıntılarına içine v.s baktık. Her şeyine baktık çok içimize sindi. Yani araba süper bakılmış tek bir aşınma bile yok. İçine diyecek bir şey yok zaten. Dışında göçük yok fakat çizik var normal olarak. Eksperte götürmeden adamla pazarlığa oturduk 34'e bırakırım dedi. Araba güzel fakat bütçe meselesi işte. Bu kadar beğendiğimizden babam ben borç bulurum diyip arabayı ekspterte götürdük.
Arabada tek bir tane bile kusur çıkmadı. Direksiyon yağında çok az bir şey kaçak varmış. Ekspertçi onu da uygun olduğunuzda götürün dedi. Okey verdik. Motoru yüzde 92 çıktı. Yani içimizde öyle bir sevinç uyandırdı ki; bu zamana kadar hiç böyle yüksek dyno verisi veren, hatasız, nispeten yağ kaçaksız araba yoktu. Oh güzel çok güzel dedik ve kaporamızı verdik.

Bugun 11 Nisan ve arabayı almış bulunuyoruz. Allah'a şükür yolda izde bir şey olmadı. 34 milyara D sınıfı 2006 model 109 binde araba aldık. O kadar beklememize, araştırmamıza değdi. Tofaşlar, Symboller bile 30-35 civarındayken böyle bir arabayı almak bizim için iyi oldu.

Arabanın piyasasını, sorunlarını, parça pahalılığını biliyoruz. Bunu bilerek aldık. Alan adam da hatırlattı sağ olsun. Gerçekten üzerimizden büyük bir yük kalktı ve böyle iyi bir araba sahibi olduk. Darısı araştıranların başına. Okduğunuz için teşekkür ederim. Resimleri de yarın atarım inşallah.


Edit: Araçta 2 parça boya var. 2500 TL de hasar kaydı var. Merak edenler için yazma gereği duydum Boyalar yetkili servisinde yapıldığından pek sorun teşkil etmedi bizim açımızdan.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
Laguna 2 1.6 privilage alinir mi?
Butcemiz 30 milyar dolaylarinda. Laguna 2 kasaya bakiyoruz. Laguna 2 alinir mi? 1.6nin lpg ile uyumu nasildir? Privilage paket var aklimiza yatan. Yardimci olur musunuz?
S
9 yıl
Chevy Aveo veya Cordoba (25-28 milyar)
İyi gunler. 25-28 milyar bandinda sedan araç bakiyoruz. Yaklasik 8 aydir arastiriyorum piyasayi. Adam akilli bu 2 arac buldum fakat ikisi de b segmenti. Haliyle bazi eksileri cok. Araba pek fazla kullanilmayacak. Agirlikli olarak hafta sonlari kullanilacak. Baska tavsiyelerinize de acigiz.
Chevrolet Aveo diyoruz cunku: yas itibari ile yeni. Yipranmamis aracla oluyor genelde. Dusuk km de. Babamda chevy hastasi fakat euro n cap'te 1.5 yildiz almasi kafa karistirici biraz. Fazla da ozellik yok. Hiz sabitleyici vs de goremedim. Biraz zayif arac fakat yaş itibari ile one cikiyor.
Cordoba: babam arabayi kullanmis. Arka tarafi segment itibari ile dar. Motor sesi biraz fazla sesli (dizel) fakat ekonomik bir arac. Tip olarak da one cikiyor. Durusu karizmatik. Ayrica vw grubu uyesi. Suspansyonlari pek fazla onemli degil bizim icin. Ayrica fiyatina gore iyi guvenlik ve donanimlari var. Euro n cap'ten 3 yildiz almis bu da iyi degil fakat elimizdeki en iyisi.

Sizin onerileriniz nedir?
S
9 yıl
Huawei hg658c WİFİ Hız Problemi Sorunu
Merhaba. Ben bilgisayarımda 29 mbit sabit hız alırken WİFİ ile tablet telefon veya laptop ile bağlandığımda hızım 0.20 mbit gibi iğrenç bir hıza düşüyor. Ne yapmam gerekli?
S
9 yıl
Meddler\u0027in NA Forumda Rengar Hakkindaki Yazi
https://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/developer-corner/9KovwJ7c-quick-gameplay-thoughts-august-4
Eski rengarin gelme olasiligi var mi? Ben mi yanlis anladim? Anlayan varsa bizimle paylaşabilir mi
S
9 yıl
Ne Yapsam Yükselemiyorum (Plat1-Elmas5 elo QQ içerir)
Ne yapsam yaranamıyorum cidden. Her maç sırtımdan terler aka aka taşımaya çalışıyorum olmuyor. Biri satıyor diğeri de satıyor veya kavga edip afk kalan feedleyen... Plat 1-2 Dia 5 elo cidden aşırı kötü. Takımla uyumlu olmaya çalışıyorum cidden her şeyi en iyisiyle yapmaya çalışıyorum. Gerekirse jungleda farm almıyorum gank atıyorum ama sonuç oyun sonu yine lose. :DDDDDDDDDD Aşırı ağladım yalnız :DD Hak ediyor muyum diye düşünüyorum ama cevabını bulamadım. Kda atacağım fakat kda önemli değil oyun içi tutum önemli diyeceksiniz inanın arkam terliyor :D Yani önerileriniz var mı ne yapabilirim :D Herşeye gülücük koyarak sizi de kanserliyorum ama.< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
Takıma Nişancı (ADC) Arıyoruz
Plat+ ligte takımımıza nişancı aramaktayız. 4 turnuvadan 3 birinci olarak kazanmış bulunmaktayız. ADC main, rage atmayacak bir kişi arıyoruz. TS şart.
Kullanıcı adım AspandaBürküt eklerseniz oyundan da konuşabiliriz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.