J

Teğmen
22 Mart 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
8 yıl
Grundig eski günlerine dönmeye başladı.Mı?
Geçen bir teknosa mağazasına uğradım,televizyonları inceleyeyim dedim.2 şey gözüme çarptı;
1.si 4k televizyonların oldukça ulaşılabilir seviyelere inmiş olması(teknosa da bile)
2.si ise Grundig televizyonların aynı fiyat aralığındaki rakiplerinden gözüme daha iyi gelmesi oldu.Mesela sanırım oradaki en pahalı grundig modeli olan 2016 9600 serisi olan 3.999 tl lik televizyon rakiplerinden çok öndeymiş gibi geldi.
Bende bunun üzerine eve geldim kendi çapımda biraz araştırma yaptım ve gerçekten kaliteli,yüksek teknoloji televizyonlar üretmişler gibi.
Biraz daha derine iniyim türk malı diyolar arçelik beko diyolar dedim,öğrendim ki Hisseler arçelik ve bekonun elindeymiş fakat tasarım Almanya'da Alman teknolojisi ile yapılıyormuş.Hatta Almanlar da grundige bizim malımız gözüyle bakıyorlarmış.Zaten pek çok ürünü de yurtdışında Alman teknolojisi adı ile pazarlanıyor.Anlıyacağınız sanırım ülkemize de büyük katkıları olacak bir Alman markası yükseliyor.
Siz ne diyorsunuz?
Sizce de durum özellikle televizyonlarda böyle mi?
İyi forumlar
J
8 yıl
Fethullah Gülen in okullarında kalmak mantıklı mı?
Merhaba.Ben İstanbul'da bir fatih kolejinde 11 e geçmiş bir lise öğrencisiyim.Bursluyum.Zamanında bu cemaatten pek haz etmememe rağmen eğitiminin çok üst düzey olduğu söylendiğinden bu okulu seçtim.
9 dan 10 a geçerken de bi takım sürtüşmeler olduğundan başka bir okula geçsem mi diye çok düşünmüş ama düzeni bozmamaktan yana karar almıştım.
Şimdi işler çok büyüdü.Fetö artık resmi bir terör örgütü.Bu nedenle okuldan ayrılmam kesinlikle en mantıklı karar/karardı.Fakat okula kayyım atandığı aklıma geldi. Kayyım okul yönetimine sahipken bu okuldan mezun olsam yinede damga yer ve zarar görür müyüm?
Yoksa kayyım atandığından okul normal bir devlet okulu ile aynı statüde mi olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
J
8 yıl
Fizik için ALMANYA vs FRANSA
Merhaba arkadaşlar soru konuda da yazdığı gibi fizik lisansı için Almanyayı mı yoksa Fransayı mı seçmeliyim?(Ve bu konuda gerçekten yardımınıza ihtiyacım var)
Şimdi biraz açarsak; bu sene 11 e başlayacağım yurtdışında okumak yaklaşık 6. sınıftan beri kafamda.Uzun araştırmalar,bazı olanaksızlar ve benzeri şeyleri göz önüne alarak seçimimi 2 ülkeye indirgeyebildim. Bu kararı bu hafta içinde vermeliyim çünkü bayram sonrası tüm yaz sürecek yoğun bir dil kursuna başlayacağım.Seçeceğim ülke dili de belirleyecek.

Eğer Almanya olursa Kist,Tum ,Heidelberg university ve LMU için

Eğer Fransa olursa Ecole normale supeiore,Ecole polytechnique ve belki university pierre and marie curie için ÇABALAYACAĞIM.

Eğer bunlardan birine giremezsem isteksiz olarak boğaziçi fizik yolu gözükür,yurtdışı hayali yüksek lisansa kalır.

Temel 2 sorum var;

1. (Önümde daha iki sene var bu nedenle yandaki bilgilerin hiçbiri kesin değil fakat muhtemel şeyler bu yüzden lütfen bu bilgilere göre cevaplayınız) Ortalamam 96 , iyi bir anadolu lisesinde okul birincisiyim(bu okul fransız yada alman lisesi değil ayrıca onların seviyesinde de değil) , badminton ve voleybol lisansım var (okuldan) , okul dışı katıldığım bir kaç kısa süreli eğitim programı var, C biliyorum , üniversite yerleştirme puanı olarak okuldan gelen 60 puan ile 500 ü geçerim(Umarım) Önümüzdeki 2 yılda neler değişir pek bilemiyorum ama şimdilik tahmini bilgilerim bunlar.
Şimdi asıl soru : Bu cv ile saydığım Alman üniversitelerinden kabul alabilir miyim?(Büyük ihtimal evet gözüküyor)
Fransız üniversitelerinden kabul alabilir miyim? (İşte bu konuda hiç bir fikrim yok)

2. Hangi ülkede daha iyi bir eğitim alabilirim?
Rankinglerde bu iki ülkenin de üniversiteleri birbirine yakın.
Almanya teknoloji olarak Fransa'dan bir hayli önde bu bir avantaj
Ama Almanya'da eğitim sistemi biraz daha bizdekine benziyor gibi.Sistem biraz daha ezberci.İnsanlar öğrenmekten çok geçmek için çalışıyor.Yaptığı işten keyif almıyor daha çok savaşıyor gibi geliyo.(Sonuçta öğreniyorsun diyosanız lütfen bunu dile getirin)
Fransa ise bu yönden öğrenciyi biraz daha rahat bırakan,biraz daha keyifle öğrenilen bir yer gibi geliyor bana.Mesela Amerika bu ezberci,dayatmacı olmayan ama öğrenmek isteyenin çok şey öğrenebileceği bir sisteme sahip olduğundan üniversiteleri bu seviyede deniyor. Bu da Fransa için Avantaj.


Sorularım bu kadar lütfen bu konuda en ufak bir fikriniz varsa dahi benimle paylaşın.
İyi forumlar..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.