R

Teğmen
12 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
73 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
10 yıl
6970 GPU\u0027ya gidecek bir sistem
Merhabalar,

Elimde kullanmadığım HD6970 ekran kartımı takabileceğim ve rahat rahat BF 4 oynayabileceğim bir sistem önerisine ihtiyacım var. Sadece kasa olacak.

CPU-Mainboard-PSU-Harddisk-Kasa bileşenleri ile maksimum 1500'e ne toplayabilirim acaba?
R
11 yıl
HD6970 Temizlikten kaynaklanmayan GPU ısısı
Birkaç gün öncesinde bilgisayarım ekran kartı ısısından dolayı reset atmaya başladı. Sıcaklık değerleri bilgisayar boştayken de oldukça yüksek durumda olduğundan, tüm bileşenleri söktüm, temizledim ve yeniden monte ettim.

Temizlemeden önceki ekran kartı sıcaklık değerleri;

Oda sıcaklığı: 20-25 C
Kasa sıcaklığı: 35-45 C

Boşta: 85c
Fan: %35


Yüklenme: 105C ve üstü
Fan: %80 ve üstü


Burada da sadece Mozilla Firefox açık hali yer alıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu değerler varken haliyle bilgisayarı temizlemem gerektiğini düşündüm. Kaliteli bir macun kullanarak gerek CPU gerekse GPU macunlarını yeniledim ve bilgisayarı tüm tozlarından arındırdım.

Bilgisayarımı tekrardan açtığımda değişen tek şey CPU ısısı oldu diyebilirim. GPU ısısı olduğu gibi kaldı. Uzun zamandır Win8 kurmak istiyordum, bugün gördüğüm tablodan sonra Win8'i de kurdum belki işletim sistemli bir problem olmuştur düşüncesi ile ama o da olmadı. Belki ekran kartının soğutucusunu takarken arada hava boşluğu falan bırakmışımdır diye tekrardan kontrol ettim o da değil.


Az önce yeni format atılmış haliyle PC'yi açtığımda GPU ısısı değerleri şu şekildeydi

< Resime gitmek için tıklayın >


Test ettiğim oyunlar ve sıcaklık değerleri:

Dota2 - Ultra ayarlar: 95 C Reset Yok 60 FPS Sabit

WarZ - Ultra ayarlar: 115 C Karakter seçme ekranında ekran donmaları ve sonrasında reset 40-60 FPS

Önceden Ultra ayarlarda WarZ oynarken misal ekran kartı fanı oldukça yüksek hızlarda çalışırdı fakat oyuna yansımazdı bu. Şu an için oyuna giriş yapamıyorum çünkü ekran donmaları yaşanıyor, ayarları LOW yaptığım zaman 95 C olan ısı değerlerinde oyunu sorunsuz oynayabiliyorum.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var ise yardım beklemekteyim, net üzerinde çok fazla konu var. Bazıları BIOS güncelleyin diyor bazıları tam aksini söylüyor. Direk servise mi yollasam ne yapsam bilemedim.

Sistem bileşenlerim

I7 2600
P8-P67 Deluxe
Sapphire HD6970
R
13 yıl
2001 Palio S Modifiyeli - Tesisatlı
Sahibinden.com Tek Palio Link

Bu karizmatik Palio sizinde görebileceğiniz gibi kendine ait bir karakteri olan emsalsiz bir araçtır. Araç benim açımdan büyük bir manevi öneme sahip durumdadır. Bugüne kadar en ufak bir problem dahi inanın çıkartmadı, herhangi bir şekilde yolda bırakma, tekleme gibi bir problemi asla ve asla olmadı. Bu bakımdan aracıma hep güvenmişimdir. Satma amacım sadece daha üst düzeyde bir araba alabilmek. Bu fiyat aralığında bulabilceğiniz en güzel araçlardan biri şu an bu Palio. Araç İstanbul Anadolu yakasında bir çok yerde tanınmakta. Bostancı Sanayi ve Ümraniye Sanayi de bir çok seveni var bu aracın.

Alacak kişiye şimdiden hayırlı olsun.

Sahibinden.com Tek Palio Link
R
13 yıl
PC açılmaması ve Overlock Failed hatası.
Arkadaşlar merhaba sistemimi daha yeni topladım. Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım,

Bilgisayarı açmaya kalktığımda fanlar normal olarak çalışıyor fakat ekrana bios ekranı gelmiyor ve klavye ışıkları da yanmıyor. Bilgisayarın açma kapama düğmesine biraz elimi basılı tutuyorum ve yeniden makinayı açıyorum, bu sefer makina açılıyor fakat ilk bios ekranında " Overlock Failed Press F1 Setup " yazısı geliyor buradanda bios ayarlarına gidip makinayı restartlayınca Windows 7 yükleme ekranı en nihayetinde karşıma çıkıyor. Sorun tam olarak nerde bulamadım. PC de başka herhangi bir sorun yok, tek bu açma kapama davası sinir bozucu olmaya başladı. Ayrıca şunu da yazayım makinayı kapattığımda PSU hala çalışıyor, 5 dakika sonra kapatıyor kendini. Sorun ile alakalı olup olmadığını bilmiyorum fakat eklemek istedim.

Asus P8P67 anakart
i7 2600

Sistem bileşenlerimde bunlar.



Şimdiden teşekkür ederim.
R
13 yıl
Ekran kartı tavsiyesi
INTEL i7 2600K 3.40 GHz Quad Core Socket 1155 8MB, 32nm, 95W, OverClock

ASUS P8P67 DELUXE, P67, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI

G.SKILL Ripjaws 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 (7-8-7-24)

COOLER MASTER HAF X RC-942-KKN1 Big Tower XL-ATX Kasa (PSU Yok)

SilverStone Strider Plus 1000W 80Plus Silver Güç Kaynağı (Tek 12V Kanal, 80A Akım)

Thermalright Silver Arrow Intel LGA 775/1156/1366 İşlemci Soğutucusu

OCZ SSD Vertex 2 120GB Serisi SATA-II Uyumlu Süper Hızlı SSD (275/285)


Arkadaşlar sistem bileşenlerim tamam, bu sisteme uygun 1900x1080 çözünürlükte beni memnun edecek bir ekran kartı önerirmisiniz.
R
13 yıl
3000+ Liraya Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi Sadece Kasa
Selamlar, 3000 lira belki biraz daha üstü 3250 falan bütçem var. 1920x1080 çözünürlükte full ayarlarda rahat rahat oyun oynayabileceğim canavar gibi bir bilgisayar toplamak istiyorum. =) Sadece KASA alacağım, monitörüm hazır durumda. Bu konuda öncelikle gelip sizlerin önerilerinizi almak istedim. PC bileşenlerinden uzak kaldığım için şu an pek bu konularda bilgim yok. Şimdiden teşekkür ettim.
R
14 yıl
Joygame Wolfteam 1. Klan Turnuvası Sona Erdi!
Mart sonunda başlatılan Joygame – Wolfteam Klan Turnuvası Haziran ayında sona erdi. İstanbul Adeks internet cafede buluşan Joygame yöneticileri ve oyuncuları burada yapılan etkinliklerle finali daha eğlenceli kıldı.
Turnuvaya toplam 140 klan katıldı.
Finalde rakibini eleyerek kupayı kaldıran klan “Zuhaha” oldu. Gün boyu etkinliklerin sürdüğü Adeks internet cafede Joygame’in ilk buluşması da gerçekleştirilmiş oldu.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
14 yıl
Joygame oyuncuları ile buluşuyor!
Daha önce yapılmamış bir etkinliğe imza atan Joygame, tüm Türkiye’yi il il dolaşıyor. Şehirlerde seçilen cafelerde Wolfteam ve Son Destan karşılaşmaları düzenleyen ekip hem oyuncuları ile tanışıp etkinlikler düzenliyor hem de görüşlerini, öneri ve şikayetlerini alarak çizgisini belirliyor.

20 Haziranda İstanbul’da başlatılan tur ile toplamda 54 il geziliyor. Tur, 20 Ağustos tarihinde Edirne’de yapılacak etkinlik ile sona erecek. Tüm etkinliklerde hediyeler, ödüller sahiplerini bulurken posterler ve DVD’ler dağıtılıyor.
Etkinlik takvimini takip etmek ve ücretsiz etkinliklerden yararlanmak için gidilecek adresler bu bağlantıdadır.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
14 yıl
Jamia yenileniyor !
< Resime gitmek için tıklayın >
Jamia gün geçtikçe gelişiyor, değişiyor, yeniliklerle doluyor!

Sohbet (Chat) sistemi tamamen yenilendi.

Bundan böyle yeni sohbet sistemi ile arkadaşlarınızın çevrim durumlarını görebilecek, çevrimiçi arkadaşlarınızla çok daha rahat mesajlaşabileceksiniz!

< Resime gitmek için tıklayın >

Tabi ki Jamia’daki tek yenilik bu değil!
Ev sistemi de baştan aşağı yenileniyor. Artık evlerinize haritalardan girebileceksiniz. Bundan sonra evinizin keyfini daha çok çıkarabileceksiniz. Hatta isterseniz keyifli partiler vererek arkadaşlarınızla da paylaşabileceksiniz. Çok yakında Jamia’da yeni dekorasyonlar ve çok eğlenceli oyunlarla partiler verebileceksiniz.
Evinizi düşünen Jamia Online ekibi alışveriş zevkinizi de unutmadı, Pazar sistemi yeniden yapılandırılıyor. Çok yakında açık artırmalara katılabilecek, eşyalarınızı açık artırmaya koyabilecek, alışveriş zevkini doyasıya yaşayabileceksiniz.
Tüm bu yenilikler ve daha fazlası için Jamia’dan ayrılmayın !
R
14 yıl
Joygame Yenileniyor !
JOYGAME YENİLENİYOR

Haberler
Joygame Oyuncularının heyecanla bekledikleri Kor Puanı Sıfırlama ürünü geliyor! Kale savaşları, Maden savaşları ile oyun daha da zevkli olacak! Geri atma problemi, görünmeyen eşyalar, karakter dengesizliği ve lag, bug sorunları ortadan kaldırıldı!

Wolfteam Oyununda Yeni Karakterler ile Heyecan Dorukta!

< Resime gitmek için tıklayın >

Erkek karakterler ile +%30 GP, Bayan karakterler ile +%30 Altın Kazanın. Harita Bugları ve Lag sorunu çalışmaları ilerletildi! Arayüz tamamen değiştirildi. Yeni eşyalar ve dövmeler eklendi! Kurt Parasında yaz dönemi için geçerli %90 indirim yapıldı!






Son Destan'da Yeni Yama Heyecanı!

< Resime gitmek için tıklayın >

JOY Game oyuncularının heyecanla bekledikleri Kor Puanı Sıfırlama ürünü geliyor! Kale savaşları, Maden savaşları ile oyun daha da zevkli olacak! Geri atma problemi, görünmeyen eşyalar, karakter dengesizliği ve lag, bug sorunları ortadan kaldırıldı!


Rakion Artık Daha Eğlenceli!

< Resime gitmek için tıklayın >

Rakion'da hilelerin oyuna girişi tamamen yasaklandı. Dünya Kupası Etkinliği başladı! Dünya Kupası sürdüğü sürece nakit eşyalarda %30 indirim!






Dünya Kupası heyecanını Jamia'ya taşıdık! Yeni oyunlar, çekişmeli yarışmalar ve harika ödüllerle bu heyecana ortak olun!

< Resime gitmek için tıklayın >

1. Artık kasabada yeni biri var! Altın Ayak Tekir, Dünya Kupası heyecanını size getirmek için Jamia'ya yerleşmeye karar vermiş, yanında hepinize hediyeler getirmiş! Yola çıktı cumartesi burada olacak. Cumartesi günü Evrim Yörünge sokağında "Altın Ayak Tekir" sizleri bekliyor olacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

2. Madam Despina da bu arada boş durmamış, hepinize çok havalı Dünya Kupası formaları tasarlamış. Formalar bitmek üzere butiğinde sizi bekliyor olacak pazartesi! Bu formalar sizi havalı göstermekle kalmayacak, size muhteşem ödüller kazanmanızda da yardımcı olacak! Pazartesi başlayacak bu etkinlik için tüm ayrıntıları pazartesi vereceğiz.
3. Dünya Kupası Güney Afrika'da, heyecanı Jamia'da! Bu heyecan için artık Jamia'yı terketmenize gerek yok, yeni oyunlarla heyecan tam burada! Yepyeni futbol oyunlarımırilecek.

Orjinal Kaynak : Joygame
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.