_

Yüzbaşı
19 Eylül 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
244 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
_
geçen hafta
KMH ile ilgili soru
Arkadaşlar merhaba. Ben denizbanktan geçen ağustosta 30.000 TL 12 taksitle KMH kullandım. Aylık 2000 ödüyorum ama sistem hesabıma her giren parayı KMH kullanımı olarak sayıyor. Mesela biri para gönderiyor veya ben yatırıyorum, o parayı kredi kartı ödemesinde kullandığında KMH kullanımı olarak sayıyor. Müşteri hizmetlerine sorduğumda KMH bakiyeniz ana hesaba bağlı olduğu için 30.000 TL'nin tamamını ödemeden yapacağınız her kullanım sayılır gibi bir şey söyledi. Bu zamana kadar boşa mı ödeme yapmış oluyorum o zaman? Ekstrede şu an 15.000 devir bakiyesi görünüyor ne yapacağım bilemedim
_
geçen ay
TAÇ patlayan tencere kapağına destek olmadı
Merhaba. Biz 2 ay önce bir marketten tencere almıştık, cam kapağı geçenlerde yüzümüze patladı yemek pişirirken, annem kör olmaktan kılpayı kurtuldu. Market müdürü kabul etmedi 2 ay geçtiği için. Ayrıca elimizde fiş yok, sadece kredi kartı dökümünden bulabiliyoruz. Orada da annem alırken bir kısmını nakit bir kısmını karta çektirdiği için tam tutar görünmüyor. Market müdürü markaya başvurmamız gerektiğini söyledi. Markayı aradığımda papağan gibi aldığınız yer ile görüşün dedi sürekli. Hiçbir şekilde destek olmadı. Fakat ürün 2 yıl garantili, garanti belgesi mevcut. Ben tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum ama dediğim gibi elimde fiş yok. Nasıl yapabilirim?
_
4 ay
Bu Türk telekom\u0027u ne yapacağız?
Bugün 100 megabit internet bağlattım teknik ekip geldi binaya gelen kablonun müşteri hizmetleri tarafından bana söylenen hızı desteklediğini ama bina girişinden daireye gelen kablonun desteklemediğini bu paketle internet verirse kesintiler olacağını,aboneliğimi iptal ettirip düşük paketten tekrardan başvuru yapmamı söyledi. Ben de 50'ye düşürüp tekrardan başvuru yaptım. Kiracıyım yeni taşındım bina içi tesisat hakkında bilgim yoktu ama bina da çok eski bir bina değil modern bir binaydı. Yani IK'cıların müşteriyi yanıltır nitelikte konuşmaları iki taraf için de sıkıntı oluyor desteklenen hızı söylerken bina içi tesisat da önemli diye uyarsalar mesela. Teknisyen onlara inanma satışcı onlar diyor.. Şirket içerisinde ikilik...
Başlangıçta çağrı merkezi üzerinden başvurmuştum, dijital kurye diye bir şey çıkarmışlar teknik ekip kurulum yapmadan önce kimlik onayı için kapıya kurye geliyormuş. Bu da 1 sene önce başlamış. İnternet şirketinin kimlik onay şekli kapıya kurye göndermek.. İptal edip bayiden başvuru yapmak durumunda kaldım. Adamlar alacağımız kıçı kırık hizmeti bile nasıl zorlaştırırız diye düşünüyorlar. Ne yapacağız bu şirketle bilmiyorum. Devlet de ayar vermiyor bunlara. İşin kötüsü tekel olmaları. Bu devirde 50 mbps için istenen fiyatlar küfür gibi..
_
4 ay
EGM tarifesine referans arıyorum
Arkadaşlar merhaba. Annemin hattında taahhüt 22 mart gibi sona erecek egm tarifesine geçirtmek için bu tarihe yakın işlem yapacak şekilde ref arıyorum
_
5 ay
EGM tarifeme her ay arayanıbil ücreti ekleniyor
Arkadaşlar emniyet yeni 20 tarifesindeyin. Her ay faturama arayanıbil servisi ücretsiz olmasına rağmen ücret yansıyor. Mobil uygulamadan fatura detaylarına gelince paket dışı adı altında 7073 ismiyle 10 lira ücret gözüküyor. 2 aydır müşteri temsilcileri kayıt oluşturuyor ama kaydın sonucu hata bulunmamaktadır olarak geliyor.

Kullandığım tarifenin ücreti 150 lira, vergiyle 177 liraymış ama benim faturam 10 lira arayanıbil ekli haliyle 149 olarak kesiliyor. Geçen ay kayıt oluşturduktan sonra kayıt değerlendirilirken faturam 136'ya düşmüştü, o şekilde ödedim. Banka kayıtlarımda dekont var. Yani normalde 136 ödemem gerekirken arayanıbil ekli haliyle 149 oluyor fatura. Az önce temsilciye anlattım bunları ama sorun göremiyorum diyor. Anlayan var mı bu durumu?
_
6 ay
Depremzedelere yardım platformu var mı?
Arkadaşlar depremzedelere kiralık ev ayarlama veya başka yardımlar konusunda bildiğiniz bir platform var mı? Baivurulabilecek bir yer?
_
6 ay
Askerlik tecili amacıyla yüksek lisans
Arkadaşalar merhaba. Ben şu anda 28 yaşındayım. Hukuktan 2023 yılında mezun oldum, 1 sene de staj yaptım. Üniden 2023'te mezun olduğum için askerliğim temmuz 2025'e kadar tecilli gözüküyor. Fakat 2026 yılında muhtemelen temmuz ayında yapılacak olan KPSS'ye ve o tarihe kadar yapılacak sınavlara girebilmem için askerliği ertelemem lazım. Tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama bazı sorularım var;

1-) Mezun olunan bölüm dışında yüksek lisans yapılabilir mi? Sırf askerliği tecil amacıyla önerebileceğiniz üni ve bölüm var mı bunun için? Ücreti de makul olacak şekilde. (YDS istenmeyecek, sadece ALES ve not ortalaması)

2-) Tezsiz yüksek lisans, kayıt olduğumuz andan itibaren askerliği ne kadar tecil ediyor? Mesela bir dönem sınavı geçemezsek direkt ilişiğimiz kesiliyor ve tecilimiz bozuluyor mu? Tercihim uzaktan tezsiz yüksek lisans almak.
_
12 ay
Türkiye\u0027deki hayatın aşırı zorlaşması
Herhangi bir alanda herhangi bir aktivite yaparken dahi o kadar çok detay işin içine giriyor ki... eskiden sadece yapardık, bu derece her şeyin en ince ayrıntısına kadar dikkat etmemiz gereken sürekli diken üstünde oldugumuz bir durum yoktu. Yaptigimiz seylerden keyif aliyorduk. Ekonominin de etkisiyle yaşanılmıyor artık gercekten. Günlerim para gitmesin diye odada beklemekle geçiyor. Pazara gidiyorum mesela enflasyondan mıdır nedir aldigim ürünler böyle bir tuhaf, bozuk çıkıyor. Eskiden ürünlerin kalitesi de bu kadar kötü degildi. Salatalik aliyorum ne tadi var ne kokusu. İşsizlik desen zaten almis basini gidiyor. Sınavlar eskisi gibi degil, barem sürekli yükseliyor ama adayların baremi sabit, kişi ne kadar yapabiliyorsa o. En basit sinavlar bile kazik gibi olmus. İnsanların yanina yaklasilmiyor bile herkes kendinden yüklü, gergin. Karşı cinsle ne konusabiliyorsun ne anlasabiliyorsun. Ne yapacağız biz böyle? Birilerinin bu konuda bir şeyler yapıp şu baremi biraz asagi cekmesi gerekmiyor mu? Barınmak imkansiza dogru gidiyor. Cumhuriyet tarihinin en dusuk nufus artis hizi 2023'e ait. Boyle giderse hicbir alanda verim alinamayacak. Ama herkes hersey normalmis gibi yasamaya devam ediyor. Nasil oluyor bu ben anlayamadim.
_
2 yıl
Vesikalık Foto Çeken Stüdyolarda Kravat Gömlek Olur mu?
Arkadaslar Ankara'ya yeni geldim kravatlı foto cektirmem lazım bu sıcakta da kıyafet bakasım gelmiyor fotografcilarda kravat gömlek oluyor mu?
Bir de çankaya'da stüdyo tavsiyelerine açığım
_
2 yıl
TT 2 Yıllık sözleşmeyi feshettim 500 lira fatura gonderdiler
Arkadaşlar ben depremzedeyim malatya'dan ankaraya bir yakinimizin evine geldim onlarin kullandigi bir Zyxel modem vardi evde ama musteri hizmetleri VDSL desteklemiyor diyip modem satmaya calisti ustelik depremzede oldugumu gecici geldigimi soylememe ragmen 2 yillik paketlerden yapmis sozlesmeyi. Ben modem konusunu sonradan arastirinca ogrendim sozlesme konusunu ise yine TT'den birileri arayip teklif yapinca ogrendim. Ogrenir ogrenmez sikayet kaydi olusturdum ses kaydim incelensin diye ama bir hata yoktur diye donus yaptilar ben de sozlesmeyi feshedip fixnete gectim ama bana 500 lira fatura gondermisler 1 ay bile olmamisti ben bu faturaya nasil itiraz edeyim? 2 yillik sozlesmeleri herhangi bir ucret odemeden feshetme hakkimiz var kanunda ama bunlar cayma bedeli demeyip damga vergisi bilmem ne ucreti diyip 500 lira yapmislar gene.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.