S

Çavuş
20 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
8 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
11 yıl
Piranha Business II Tab İçin Android Güncellemesi Mümkün mü?
Arkadaşlar selam,

Giriş seviyesinde bir tablet almak istiyorum. Biraz araştırdıktan sonra Piranha'nın Business Tab II modelini beğendim. Bugün gidip Vatan'da da inceledim, dokunmatiği filan iyi, bir de sitesinde yazan özelliklerde kapasitif beş noktalı dokunmatik olduğu filan yazıyor. Ufak tefek eksileri var ama bu fiyata normal bence, ipad'lere ya da galaxy'lere ilk etapta o kadar para dökmek istemiyorum.

Şu adresten resmi sitesindeki açıklamaları görebilirsiniz:
< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.piranha.com.tr/product.php?product_id=328

Kafama takılan 2 şey var:
1- Yukarıdaki linkte Android 4.0.4 Jelly Bean var yazıyor (gerçi bildiğim kadarıyla Jelly Bean'in model numarası da 4.1) ama benim baktığım cihazda ve internette satan sitelerde android 4.0.1 (Ice Cream Sandwich) yazıyor. Cihazı incelerken ayarlar kısmından yazılım güncellemeye girdim ama yazılımınız güncel uyarısı verdi. Acaba bu cihazda Android versiyonu yükseltmek imkansız mıdır?
2- Bu cihaza kendimiz elle Android yükleyebilir miyiz? Yani şu telefonlara "yazılım atmak" gibi bi olay var mı Android'de?

Piranha'nın müşteri desteklerini öğleye doğru ve akşam üzeri 2 kere aradım, çalıyor ama açan yok. Mail attım ona da cevap yazmadılar. Mağazadaki arkadaşlar da "giriş seviyesi çok bir şey beklememek lazım" deyip geçiştirdiler.

Kullanan/bilgisi olan varsa aydınlatabilirse ya da fikir belirtebilirse çok makbule geçer. Teşekkürler.
S
13 yıl
Digitürk\u0027ten Gelen Görüntüyü TV ve TV Kartı Arasında Paylaştırabilir Miyim?
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç aylık DT abonesiyim, HD destekli uydu alıcısı var.

55 ekran tüplü televizyona görüntüyü Scart girişinden alıyorum.

Aynı zamanda PC'de TV kartı var. TV'ye Scart'tan giden görüntüyü TV kartı ile paylaştırabilir miyim?

Aklıma şöyle bir yol geldi,
Uydu alısından gelen scart kabloyu scart çoklayıcıya taksam, bu çoklayıcıdan gelen scartlardan birini TV'ye taksam, TV kartında scart girişi olmadığı için çoklayıcıdan gelen diğer scart'ı RF modülatör'e bağlayıp RF'ten gelen kabloyu TV kartına taksam görüntüyü paylaştırabilir miyim? Aynı kanalı izlemek falan sorun değil, TV'nin bulunduğu yer dolu olduğunda içeri odadan rahatça izleyebilmek istiyorum, en fazla 5-6 mt olur kablo uzunluğu.

Dün RF modülatör'ü alıp DT ile TV arasına bağladım. TV'ye gelen görüntü tam net değildi. Çok yakındı ama netleştiremedim, çok hafif karıncalanma ve seste cızırtı var. Bu da biraz tereddüte düşürdü beni. RF modülatör tek başına görüntüyü aktaramıyor mu, nedir yani problem?

< Resime gitmek için tıklayın >
S
13 yıl
Fotosel/Reflektör ile Süre/Hız Ölçümü Yapan Ünite Nerden Bulabilirim?
Arkadaşlar merhaba,

En basit haliyle anlatayım, bir koşu parkurunun girişine ve çıkışına birer sensör koyup bunların arasından kişi geçtiğinde geçiş süresini usb porttan bildiren bir ekipmana ihtiyacım var. Örneğin Newtest firmasının PowerTimer diye bir ürünü var ama hem pahalı hem detaylı, benim bu kadar detaya ihtiyacım yok.

Benim istediğim şey sensörlerin birini başa birini sona koyduğumuzda, baştan sinyal aldığında saymaya başlayıp sondan sinyal aldığında duran ve bu süreyi usb porttan, olmadı rs-232'den bilgisayara ileten (ve bilgisayardan reset sinyali alabilen) bir yazılımı içinde barındıran ufak bir ekipman.

Bildiğiniz böyle bir ürün var mı? Yurtiçi-yurtdışı fark etmez.
S
13 yıl
Biostar G31-M4 Anakartta P4 3.0 Uyum Problemi
Arkadaşlar merhaba,

Eski olan sistemimde mavi ekran hataları artmaya başlamıştı. Asus P4P800-X üzerinde 2x512 + 1x1024 DDR RAM vardı, 1 GB olanı çıkarınca mavi ekranlardan kurtulmuş gibiydim. Ben de RAM takviyesi yapayım dedim ancak DDR'ların uçuk fiyatlarını görünce DDR2 RAM ve Anakart alayım dedim.
Piyasada en uygunu BIOSTAR G31-M4 DDR2 SES VGA LAN SATA 16X 478p modeliydi. PC'nin performansından genel anlamda memnun olduğum için işlemciyi ve diğer ekipmanları değiştirmeyi düşünmeyip 83 liraya bu anakartı aldım. Üzerine de 2x2GB Kit Hyper DDR2 Ram aldım.

Bugün ürünler geldi, parçaları taktım ve çalıştırdım. Ancak şu anda işlemci ile anakart uyum sorunu yaşıyor. Windows derecelendirmesinde işlemciye 1.2 puan verdi ve eski anakartta bu rakam 3.0'a yakındı. İşlemci de inanılmaz yavaş çalışıyor, tıkladığım bir şey en erken 5-6 sn sonra geliyor.

Bios'ta overclock yapmaya çalıştım, işlemci hızı ya da frekansı vs, tam bilmiyorum bi değeri Default'tan maksimum olan 120'ye yükselttim, Windows loading ekranında kaldı, sonra 80'e aldım, bir de 40 vardı sanırım, her neyse 80'de çalıştı ama çok geç açıldı ve hala yavaş.

Not: Bios ekranında da şöyle bir uyarı alıyorum:
"A 200MHz system bus processor is installed. This processor is not supported on this system board, and will run at reduced processor clock speed. System performance will be impacted."

CPU-Z programını indirip işlemci bilgilerinin resmini aldım. Anlayan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
http://twitpic.com/4xjqvm

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
S
13 yıl
Asus M4A78T-E AMD 790GX Anakart Üzerine Hangi İşlemci En Uygun Olur?
Selam arkadaşlar,

Bizim emektar masaüstüne bi el atayım diyorum :) Anakart-İşlemci ve Ram yenilemesi yapmak istiyorum.

Anakart olarak Asus M4A78T-E AMD 790GX 5200MT/s DDR3 1600(O.C)/1333 Soket AM3 modelini tuttum. Çok oyun oynayan birisi olmadığım için onboard HD3300 yeter sanıyorum.

Ram içinse Kingston 4GB (2x2Gb) 1600Mhz DDR3 HyperX Ram KHX1600C9AD3K2/4G yeterli sanırım.

Ama işlemci noktasında kararsızım. x2 mi x4 mü alayım? x2'lerin önbelleği daha yüksek, x4'lerin yüksek modelleri de doğal olarak pahalı.

Şu modeller iyi gibi gözüme, tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
Amd Phenom II X2 555 3.2GHz (Soket 938) (128x2 L1, 512x2 L2, 6144 L3 Cache)
Amd Phenom II X2 565 3.4Ghz Black Edition (2x512 L2, 6144 L3 Cache)
AMD Phenom II X4 945 Quad-Core 3.0GHz (soket 938) AM3 8MB Cache (Çarpan kilidi yok demişler, nedir bilmiyorum)

Tabi saçma bi soru oldu, X4 varken diğerlerine niye bakıyosun diyebilirsiniz, fiyattan ötürü. Yani mesela 555'i alsam çok şey kaybeder miyim?

Edit: Bilgisayarı daha çok programlama ve web tasarım amaçlı kullanacağım. Visual Studio, NetBeans, Dreamweaver, Photoshop, Flash gibi programlarda yüksek performans istiyorum. Bütçe olarak da işlemciye 200-300 lira arası para ayırabilirim.
S
14 yıl
Şapka işaretinden 2 tane çıkıyor (^^a şeklinde)
Merhaba arkadaşlar,
Klavyemde(ya da bilgisayarda) ilginç bir problem var. Son zamanlarda Shift+3 ardından harf kombinasyonuyla şapkalı harfler yapabilirken artık Shift+3'e basar basmaz iki şapka çıkıyor ve ardından harfi yazıyor. Mesela ^^a, ^^u, ^^i şeklinde. İnternette aradım ve bu problemi yaşayanlar olmuş, hiç birisine çözüm bulunamamış. Bir fikri olan var mı?
Not: Lütfen şapkalı harfin nasıl yazıldığını tekrar anlatmayın.
S
14 yıl
Windows 7\u0027de .flv Uzantılı Videoları Görüntülerken \"explorer.exe\" Yanıt Vermiyor.
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir Windows 7 kullanıyorum ancak bu sorun son zamanlarda baş gösterdi.

Bu sorun çıktıktan sonra format attığım da oldu ancak sorun devam etti, internette arama yaptıysam da kesin bir şey bulamadım.

Sorun şu, mesela Youtube'dan ya da herhangi bir video sitesinden .flv uzantılı video indirip videonun bulunduğu klasöre gittiğimde, birden bilgisayarın fanı hararetle çalışmaya başlıyor ve sonra bilgisayar aşırı yavaşlıyor. Mesela videoya tıklasam 2 dakika sonra tıklanmış oluyor, del tuşuna bassam gene 2-3 dakika sonra silme ekranı geliyor, bundan da ancak Ctrl+Alt+Del'den görev yöneticisine gelip explorer.exe'nin görevini sonlandırıp tekrar başlatınca kurtulabiliyorum.

Mesela format attıktan sonra hiç bir codec yüklemeden videoların bulunduğu klasöre gittiğimde bir sıkıntı olmuyordu, ancak K-Lite Codec'i yükledikten sonra böyle olmaya başladı.

Bir de bu sorun videonun küçük resmini görüntülerken yapıyor. Yani klasörün görüntüleme modu listeleme şeklinde olursa böyle bir sorun yaşanmıyor.

Ben de artık videoları MS-Dos'tan siliyorum, siz düşünün. Bu problemi kesinlikle .flv dosyalarında yapıyor.

Daha önce karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler..

Edit: Probleme tam olmasa da bir çözüm buldum. Video dosyalarında "Simge yerine küçük resim göster" ayarını kapattım, artık windows önizleme yapmaya çalışmıyor, dolayısıyla sorun çıkmıyor. Ama gene de tam çözümü bilen varsa yardımına muhtacım.
S
15 yıl
Sinema Vesaire
Merhaba arkadaşlar, sinema blogumda güncel filmlerin ve klasiklerin kritikleri, güncel sinema haberleri, araştırmalar, biyografiler vb. sinema üzerine ne varsa yazıyorum. Sinemayla ilgiliyseniz beğeneceğinizi umuyorum.
Sinema Vs.
S
15 yıl
Transfer Sezonu Karma 11
Arkadaşlar transfer sezonundaki dedikodulardan ve balon haberlerden ortaya süper bir 11 çıkıyor:
Kuzsczak
Hamit - Cris - Marquez - Drenthe
Deco - Vieira
Tevez - Seedorf - Ronaldinho
Kanoute

Yedekler:
Rubinho
Naldo
Mellberg
Ujfalisu
Lucas Neill
Luca Toni
David Suazo
Schweinsteiger
Riise
Baptista
Van Der Vaart
Babel
Saviola
A. Hleb

KAYNAK
S
15 yıl
nVidia Chipset / Ati Ekran Kartı?
merhabalar, bi bilgisayar topluyorum (daha doğrusu toplamaya çalışıyorum) ancak ekran kartı onboard olmasın istiyorum. bu doğrultuda vga hariç anakartlara ve amd işlemcilere baktım.
anakart olarak, Asus'un M2N68-AM SE (GeForce 7025, GLAN, SATA, RAID, AM2+) modelinde karar kıldım,
bunun üzerinde kullanmayı düşündüğüm işlemci ise Athlon 64 X2 7750 AM2+ (2.7GHz, 1024K, AM2+) BOX.
İlk sorum, bu iki ürün birbirine uyum sağlar mı ? Detaylı bilgileri içeren adresler:

Anakart:http://www.mavibilgisayar.com/ud/13419
İşlemci:http://www.mavibilgisayar.com/ud/13413

Bir diğer kafamı kurcalayan mesele ise, anakart hakkında gene.
Bu anakartın özelliklerinde Yonga Takımı: NVIDIA GeForce 7050PV yazıyor.
Ben bu anakart üzerinde 512MB ATI Radeon 3450 Hypermemory (PCI-E) Ekran Kartını kullanamaz mıyım ?
Anakartın özelliklerinde Grafik Arabirimi: NVIDIA GeForce 7 Serisi yazıyor.
Bu durumda eğer ATI değil de nVidia kullanmak zorundaysam nVidia'nın 7 serisi mi olması lazım? 9400GT falan olmaz mı?

Ekran kartı:http://www.mavibilgisayar.com/ud/13129

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
teşekkürler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.