O

Yüzbaşı
12 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
Kasaya su döküldü.
Arkadaşlar merhaba,

Kasaya geçen gün su döküldü ve bilgisayar kapandı. Kasayı açtığımda anakartın ps2 mouse klavye girişleri ve güç kaynağının üzerine su gelmişti. Sildim kuruladım vs ama bilgisayar açılmıyor tabi ki.

Güç kaynağını değiştirdim (750w High Power) değişen birşey yok. Fişe taktığımda bilgisayar sanki açıkmış gibi kasanın power ışığı sürekli yanıyor, açma tuşuna bastığımda cpu fanı çok az hareket ediyor (en fazla 1cm dönüyordur) sonra duruyor. Kısa devre vb nasıl kontrol edebilirim? Bu saatten sonra da AM3+ anakarta para veresim yok, olmazsa zaten bahaneyle Ryzen sisteme geçerim artık. Aklınıza gelen deneyebileceğim yöntemler varsa paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
O
9 yıl
Ucuz yollu ekran kartı tavsiyesi
Arkadaşlar selam,

Emektar PS3 sarı ışık hatası verince PS4 alana kadar işimi görecek bir ekran kartı almaya karar verdim. Guild Wars 2 dışında PC'de pek oyun oynamıyorum ama belki GTA V alırım arkadaşla online filan takılırız.

Sistemim:

FX6300 işlemci
8 GB ram
Asrock 970 Extreme 3 anakart
Sapphire HD 6850 Ekran kartı
High Power 550W güç kaynağı (12v kanalından 420w veriyor)
1440x900 monitör

Gördüğünüz gibi monitör zaten tırt. Şimdi monitördü, güç kaynağıydı vs derken bir PS4 parası yatırım yapmak istemiyorum, dolayısıyla bu sistemde işimi görecek bir ekran kartına ihtiyacım var. Uzun zamandır PC dünyasına uzağım, ufak bir araştırmayla R9 270X işimi görür gibi geldi ama üstadlara da sorayım dedim. Bütçe 650 lira, 1 lira bile oynamaz. Bu doğrultuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sevgiler&saygılar.
O
9 yıl
XDuoo x2 için kulakiçi kulaklık tavsiyesi.
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi xduoo x2 ve sansa clip+ için kulakiçi kulaklık tavsiyesine ihtiyacım var. Şu anda kulaklık olarak V-Moda faze kullanmaktayım. Mp4nation'dan sipariş vermeyi düşünüyorum. 50-60 doları geçmeyen (150 lira diyelim düz hesap), rock müzik için uygun (bass manyağı olmayan), ve tabi ki v-moda'dan daha iyi performans verecek kulaklık tavsiyelerinizi benden esirgemeyin. Özellikle enstrüman ayrımı ve sahne konusunda fiyatına göre iyi olan modeller tercih sebebidir. Şimdiden teşekkürler.
O
10 yıl
Clip+ için kulak içi kulaklık tavsiyesi.
Arkadaşlar selamlar.

Forumdan bir arkadaştan aldığım Clip+ ve V-Moda faze ikilisini işimi görmesine rağmen, "daha iyi bir kulaklıkla nasıl olur acaba?" düşüncesi bu aralar kafamı -ve cüzdanımı- kurcalamaya başladı. Çok fazla kulaklık deneyimim olmadığı için bu işi bilenlerden yardım alayım istiyorum.

Klasik rock ve metal ağırlıklı müzik dinlediğim için zannedersem "geniş sahne" özelliği benim için önemli oluyor. Ayrıca mümkün olduğunca dengeli bir kulaklık almak istiyorum. Yoğun bas veren kulaklıkları pek tercih etmiyorum. Mp4nation'dan alışveriş yapmayı düşündüğümden bütçeyi 50$ olarak belirledim. Bu fiyatta V-Moda Faze'den daha iyi bir kulaklık tavsiye edebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
O
11 yıl
İşlemci mi, ekran kartı mı almalıyım?
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar. :)

Öncelikle sistemimi yazayım:

Fx 4100 işlemci
8 GB DDR3 ram
Radeon HD 6850 gddr5 ekran kartı.

Şimdi ben bu makinada sadece MMO türü oyunlar oynuyorum (Guild Wars 2 ve Tera Online) ancak performans açısından pek memnun değilim. Özellikle oyuncuların çok olduğu yerlerde (şehirler vs.) fps 25 civarına düşüyor. Boş haritalarda ise 50 fps altına pek düşmüyor high ayarlarda. Bu arada GW2'de etraftaki oyuncuların ne kadarının görüneceğini ayarlayabiliyoruz ve bu ayar fps üzerinde büyük bir etkiye sahip benim makinamda.

Araştırdığım kadarıyla MMO oyunları ekran kartından ziyade işlemciye daha fazla yükleniyormuş. Yukarıda anlattığım durumlar da bunu doğrular nitelikte ama ben yine de size sormak istiyorum; sizce işlemciyi 8xxx serisine mi terfi ettireyim yoksa ekran kartımı mı upgrade edeyim? Ekran kartı için en fazla 500 lira ayırabilirim dolayısıyla şu anki kartımı da satıp forumdan 2. el garantili bir kart almayı düşünüyorum. İşlemciyi sıfır alabilirim ancak şu anki işlemcimle arada büyük bir fark olur mu merak ediyorum. Bu arada monitörüm 1440x900.
O
11 yıl
GTA V kardeşlik sorunu.
Arkadaşlar selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi forumdan bir arkadaşla GTA kardeşliği konusunda anlaştık, hesap bilgilerini yolladı vs vs.

Ancak oyunu indirmeye kalktığımda:

"This PS3 system could not be activated. This content cannot be used.
Your account has 5 PS3 systems activated for game content. You must deactivate another PS3 system." mesajı alıyorum.

Anladığım kadarıyla daha önce kardeşlikle yapılan alışverişlerde karşı taraf download bittikten sonra hesabı deaktive etmemiş. Şimdi oyunu aldığım arkadaş PS3'teki hesabını deaktif etse, ben indirdikten sonra tekrar aktif etse bir sorun oluşur mu? Bu esnada oyunu oynayabilir mi yoksa benim downloadımı mı beklemesi gerekir? Bu sorunun başka bir sebebi olma şansı var mı? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar GTA aşkıyla yanıyorum.
O
11 yıl
GW2 ücretsiz deneme 23-25 ağustos.
Arkadaşlar aşağıdaki linkten kaydınızı yaparak 23-25 ağustos tarhleri arasında oyunu ücretsiz deneyebilirsiniz.

https://www.guildwars2.com/en/news/register-today-for-the-guild-wars-2-free-trial-on-august-23-25/?utm_source=client
O
11 yıl
Güç kaynağını ters kullanma
Arkadaşlar güç kaynağım kasanın altında takılı ve havayı dışarıdan alıyor ancak bu şekilde kullandığımda gürültülü çalışıyor. Denemek için fan yukarı bakacak şekilde çalıştırdım ve ses kesildi. Psu'yu bu şekilde kullanmak sorun oluşturur mu bilenler cevaplarsa sevinirim.
O
11 yıl
Fan konumu hakkında.
Arkadaşlar kasama (aerocool sixth element) bir fan daha eklemek istiyorum ancak yan kapağa takıp içeriye mi üfleteyim yoksa arkaya takıp egzos fan olarak mı kullanayım karar veremedim. Kasamda biri önde diğeri üstte (egzos) olmak üzere iki tane 14cm aerocool shark fan mevcut. Sanki yana takılan fan sirkülasyonu bozar gibi geliyor, bir yandan da iki egzos fan gereksiz olur diye düşünüyorum. Ustalar yardımcı olursa sevinirim. (Takacağım fan cooler master blade master 12 cm)
O
11 yıl
PSU ses sorunu.
Arkadaşlar selamlar. Havaların ısınmasıyla birlikte güç kaynağım (high power 550W) sürekli gırlayarak çalışıyor. Kasam aerocool sixth element, güç kaynağı altta ve toz filtresi mevcut. Zaten sorunun toz kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü geçen yaz topladığımda da aynı sesi yapıyordu, bütün kış gayet sessiz çalıştı ve şimdi yine ses yapmaya başladı. Bu sesi kesmek için odaya klima taktırmaktan başka bir çözüm var mı?

Yan kapağa ekstra fan taksam faydası olur mu? Linkteki iyi gibi duruyor:

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-r4-bmbs-20pk-r0-blade-master-120mm-fan/productdetails.aspx?I_ID=58838
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.