E

Yüzbaşı
16 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
71 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT6 I Test
Herkese merhaba,
İkinci ayını dolduran,bu süreçte yaklaşık 2400 km yapmış olduğum, Peugeot 308 1.2 Puretech EAT6 modelini tanıtmak istedim sizlere. Aracı uzun yolda, şehir içi yoğun trafikte vs. neredeyse her türlü İstanbul yol koşulunda kullandım. Araç arayışında listesinde 308 olanlar için birinci kullanıcı gözünden deneyimlerimi aktarmak istedim. Daha önce kullanıp, fikir sahibi olduğum güncel C sınıfı modellerle kimi yerlerde karşılaştırmaları mevut.

Dış Tasarım
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Dış tasarım konusu kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilen bir konu. Ben kendi zevkime göre bir şeyler yazacağım bu konuda. Ön tasarım olarak keskin hatları ve far yapısıyla dinamik bir görüntüye sahip. Orta donanımdan itibaren gündüz ledleri geliyor. Active ve allure donanım arasında ön tamponda biraz değişim var. Ben allure donanımda bulunan fara entegre gündüz ledlerini daha hoş buluyorum. Arka tasarımda ise geniş tutulan çamurluklar sayesinde heybetli bir hava var. Kimisi arka tasarımını çok kaba bulsa da benim çok hoşuma gidiyor. Özellike stop lambalarının gece aydınlatması çok hoş. Skypackla gelen cam tavan da ayrı bir hava katıyor tasarıma.

İç Mekan
< Resime gitmek için tıklayın >
İç mekanda sizi 9.7'' lik konsola entegre bir ekran karşılıyor. Genel olarak içeride çok sade bir hava hakim. Dışarıdan ilk görüşte basit gelsede, aracın içine oturup detaylara bakmaya başladığınızda algı değişmeye başlıyor.
Kompakt sınıfta görmeye alışkın olduğumuz arka taraf için kolçağın arka kısmında bulunan arka havalandırma menfezlerine 308'de yer verilmemiş. Kliması 8 kademeli ve oldukça yeterli ve sessiz çalışıyor yine de arkada havalandırma kanallarına yer verilmeliydi.
Aracın işçilik kalitesi premium rakiplerle yaraşır düzeyde. Konsol ve kapı aralıklarında,ekran çerçevelerinin, torpido vs. gibi yerlerin birbirine uyumu, oturtulması kusursuz. Arada en ufak bir sapma ve boşluk yok. Vites topuzunun bulunduğu konum da işçilik kalitesi aynı şekilde başarılı. Bir aracın işçiliğinde genelde en zayıf noktalar vites bölümü ve kapı birleşimleri olur. Modelde buralara ne kadar baskı uygularsanız uygulayın bir esneme veya zorlanma görülmüyor.
Malzeme kalitesi olarak konsolda üst bölgede kullanılan malzeme oldukça kadifemsi bir yapıya sahip. Kompakt sınıfta neredeyse bütün güncel modellerde bunu görebilmek mümkün. Kapı üstleride yumuşak bir dokunuşa sahip. Kapı içlerinde ve torpidoda herhangi bir kaplama yok. Kolçağın alt kısmında bir kaplama var.
+ Malzeme kalitesi,
+ İşçilik,
+ Ergonomi,
- Kapı içlerinde kaplama olmaması,
- Klima kontrollerinin kaldırılmasıyla oluşan alanın iyi kullanılamamış olması,
- Arkada havalandırma kanalının bulunmaması,

Multimedya Sistemi
Araçta 7' boyutunda dokunmatik bir ekran var. Klima kontrolleri dahil bütün kontroller bu ekrana atanmış. Peugeout i-cocpit teknolojisiyle alışılagelmişin dışında bir tasarıma döndüğü için kullanmaya başladığızda klima kontrollerinin ekranda olması rahatsız edebiliyor. Ben kısa sürede alıştım ve neden ekranda demiyorum açıkçası. Ekranın sağ ve sol köşelerinde kolayaca erişmek isteyeceğiniz klima, araç bilgileri, araç ayarları, klima, gibi menüler bulunuyor. Ekranın dokunmatik hassasiyeti iyi. Aux, usb, bluetooth gibi bağlantılar mevcut. Ekrana sürüş sırasında uzanmak kolay. Ses sistemi ortalama diyebilirim. Daha kaliteli müzik dinlemek isteyenler için Denon opsiyonu mevcut. İç mekanda ergonomik olarak bir sıkıntı yok.
+ Dokunmatik hassasiyeti ve boyutu,
+ Hızlıca ulaşmak isteyeceğiniz menülerin sağda ve solda sabitlenmesi,
+ Ekranın konsola tam entegre yapısı,
- Telefonla konuşurken arada donmalar yapabiliyor,

Saklama Alanları
Modelin en büyük sıkıntılarında birisi saklama gözlerinin azlığı diyebilirim. Vites konsolunun önünde güzel eğimli bir göz var fakat telefon zor sığıyor. Eğer Apple'ın Plus serisi tarzı ekranı geniş bir telefon kullanıyorsanız buraya sığmaz. Allure modellerde elektronik el freni kullanımı sayesinde vites konsolunun arkasında geniş bir sürgülü göz geliyor fakat eğer araç allure değilse burada göz yerine mekanik el freni ve ufak bir bardaklık geliyor. Bu bardaklıkda zaten bir ley içmek imkansız, karton kahve bardakları, su şişeleri vs. durmuyor. Kapı içleri sınıf standartlarında diyebilirim. Yüksekliğinin az olması nedebiyle dikey olarak yarım litrelik şişelerden koyamıyorsunuz. 330 ml bunlar için özel yapılmış gibi. Genişliği vs. uzun yol için yeterli. Far kumandalarının altında bulunan göz ve gözlüklük yok. Kolçağın içi sınıf standartlarında diyebilirim.
- Saklama gözlerinin oldukça yetersiz olması,
- Saklama gözlerinin kullanışsız olması,

Yalıtım
İzolasyon olarak başarılı. Otoyol kullanımlarında 120-130'dan sonra rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Fakat yol sesi ve yuvarlanma sesi şehir içi kullanımlarında hiç duymuyorsunuz. Yüksek hızlarda bile içeri giren rüzgar sesi rahatsız edici değil.
+ Lastik yuvarlanma ve dışarıdan izolasyon başarılı,

İç hacim
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Yaşam alanına değinecek olursam. Bunun için çok önemli bir unsur var. Skypack(panoramik cam tavan) opsiyonu var mı ? Eğer bu opsiyon alınmışsa aracın içinde ciddi bir ferahlık algısı ve arka kısımda oturan yolcular için gökyüzünü seyredebilme şansı oluyor. Skypackle gelen beyaz tavan döşemesi ferahlık algısını destekliyor. Skypack olmayan araçlarda ise özellikle antrasit döşeme ve alçalan tavan biraz can sıkabilir.
183 cm boyunda biri olarak ön koltuğu ideal sürüş pozisyonuma göre ayarlayıp, arka kısma oturduğum zaman ne diz ne baş mesafesi olarak bir sıkıntı yaşamadım. Arka diz mesafesi için çok ferah bir alan var diyemem fakat abartıldığı kadar dar olmadığını düşünüyorum. Bagaj ise 430 lt ve sınfındaki en büyük bagajlardan biri. Hatchback kullanışlılığı sayesinde yükleme, boşaltma çok rahat. Sedanlarda görülen girinti çıkıntı vs. yok. Dümdüz bir yanal ve düşey alan var.
+ Bagajın büyüklüğü ve kullanışlılığı,
- Arka yaşam alanının nispeten darlığı,

Motor - Şanzıman
< Resime gitmek için tıklayın >
Modelde Peugeout'nun 308 ile birlikte tanıttığı 1.2 litrelik 3 silindirli 130 HP 230 nm Torka sahip ünitesi mevcut. İlk olarak toplumda 3 silindirli araba mı olur, 1.2 araba çekmez gibi algılar mevcut. Bunlar artık yıkılmaya başlamış olsa da ben de biraz bahsedeyim. 3 silindirli motorlara sıralı 6 silindirli motorun ortadan kesilmişi gözüyle bakabililiriz. Özellikle motor sesi bakımında çok keyifli ve 4 silindire göre çok daha yırtıcı bir motor sesi var. 3 silindirli motorlar piyasada görülmeye başladığında ciddi titreşim sorunları mevcuttu fakat yıllar içinde bunun önüne geçmeyi başardılar. Bu motorda rölantide ve yük üstünde rahatsız edici bir vibrasyon yok, 4 silindirden hiç farkı yok bu konuda. Blok, ve altyapı olarak tamemen PSA'nın kendisinin geliştirdiği bir motor. Motor turbo besleme sayesinde 5500 rpmde max hp, 1750 devirde max tork değelerini verebiliyor. Turbo besleme ve aktarmanın iyiliği sayeside 1.2 litrelik bir üniteden 9.1 saniyelik bir 0-100 değeri çıkarmaya başarmışlar. 0-100 aslında aldatıcı bir değer, motorun gücünden çok aktarma hızının önemi daha büyük bu değerde. Ara hızlanmalara baktığım da ise 40-140 arasını 15 saniye civarı 80-180 arasını ise 30 saniye civarında ulaşmak mümkün. Performans olarak tatmin edici bir yapısı var diyebilirim. Gönül sıralı altılara, v8'lere binmek isterdi fakat ülkemiz şartlarında yeterli diyebilirim.
Aracın yakıt tüketimine gelecek olursak. Öncelikle yapılan kilometrenin büyük çoğunluğu İstanbul şehir içinde yapıldı. Çok yoğun köprü trafiğine de girdim, akan trafikte de kullandım ve aracın aldığmızda sıfırladığımız yakıt tüketim değeri bize uzun dönem ortalamasını 6.5 litre olarak verdi. Genel olarak %30 dur kalk İstanbul trafiği, %50 akan trafik %20 otoban kullanımı yapıldı. Yaptığım denemelerde dur kalk yoğun trafikte 7-7.5, akan trafikte 5.7-6.5 civarı bir tüketimi var. Burada bahsedilen bütün değerler sakin, standart kullanım değerleridir. Aracı zorlamaya başladığınız zaman bütün turbo benzinli üniteler gibi sınırı yok. Spor modda aracı tanımak amacıyla çok tempolu 20 dakika civarı bir sürüşün sonunda 13.2 yakıt ortalamasını da gördüm. Uzun yolda sabit 95 ile 4.8, 120 ile 5.8 gibi bir yakıt tüketimi var. Şanzıman oranları iyi ayarlanmış altıncı vites 2000 rpmde 110 km hız ile seyir edebiliyorsunuz. Fotoğraflarla destekliyorum bu bölümü, ortalama hızdan ve kilometrenin uzunluğundan şehir içi olduğunu anlayabilirsiniz.
Şanzımana değinmeden olmaz. Şanzıman geçiş hızı, kararlılık ve uzun ömürlülük bakımından segmetindeki en iyi ünitelerden biri. Trafikte vs. bir saçmalama silkeleme, ısınma gibi uyarı almadım, alan bir kullanıcı da duymadım. Upshift ve downshift hızı olarak iyi, tabi mekanik olarak bir dsg hızı beklememek lazım fakat spor modda çok keyifli vites değiştirdiği bir gerçek. Spor ve kar olmak üzere iki modu var. Spor modunda bastığınız anda vites düşürmesi ve 3 silindirin zevk veren sesini duymaya başlamak keyif verici. Kar modunda , olması gerektiği gibi daha hissiz bi moda bürünüyor. Otopark'ın bir testinde Sinan Koç'un dediği gibi ulaşılabilir zf8 diyebiliriz bu şanzıman için.
+ Yakıt tüketimi,
+ Performans,
+ Şanzıman,
< Resime gitmek için tıklayın >

Konfor
308'de önde tam bağımsız Mcpherson tipi arkada ise yarı bağımsız torsiyon çubuk barındıran bir süspansiyon sistemine sahip. Aracın süspansiyon kalitesinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Bir süspansiyonun kalitesini belirleyen iki ana unsur var bana kalırsa. Birincisi kolay dipleniyor mu, yani laçka bir yapıya mı sahip ? İkincisi darbe emişi ne düzeyde. Bir 301'e yada Linea'ya bindiğiniz zaman süspansiyonlar ilk kasislerden geçerken yumuşacık oldukça konforlu hissettirir ama ne zaman bozuk yollarda ilerler veya çukurlara girmeye başlarsınız süspansiyon sürekli olarak diplenip, kötü sesler çıkaracak aynı zamanda bütün sürüş konforunu bozacaktır. 308 kasislerden geçerken bir Linea gibi yumuşak hissettirmese de bozuk yollarda da kolay diplenmiyor ve pat küt etmiyor. Arkada torsiyon olmasına rağmen fazla hissettirmiyor güzel ayarlanmış, derin çukurlarda arkanın torsiyon yüzünden öne göre daha kolay diplendiğini bir kaç kez hissettim. Sınıfındaki Golf kadar konforlu ve süspansiyonu sessiz çalışıyor diyemem fakat Leon ve Astra'dan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
+ Süspansiyonlar kaliteli hissettiriyor. Laçka bir yapısı yok.
- Şehir içinde ufak engellerde bile tam olarak bir emme yok, hissettiriyor.

Sürüş Dinamikleri
Gelelim benim için bir aracın en önemli kısmına, sürüş dinamiklerine. Virajlarını bildiğim, boş saatlerde ve asfalt kalitesi iyi olan yollarda viraj kovalamanın zevki benim için çok ayrı. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde ve günlük kullanımlarda genelde sağ şeritten sakin sakin giden biriyim, makasla vs. ile işim olmaz burası yanlış anlaşılmasın. Bu modelde karar kılmadan önce Octavia hakkında uzun bir süre düşündük fakat 308'in kısa test sürüşünde bana hissettirdiklerini Octavia'da göremediğim için bu modelden uzaklaştım. Aracı almadan önce izlediğim testlerde, kullanılan platformun hafifliği sayesinde, şasinin çevikliği ve direksiyonun netliğinden çok bahsediliyordu. 308'in direksiyonuna ilk oturduğumda, kısa çapı ve etli yapısıyla farklı duygular hissettirdi. Kadranları direksiyonun üstünden görüşünüz ve ters devir göstergesi alışılagelmişin dışında çok tarz bir yaklaşımdı. Kadranları yapısı gereği ideal sürüş pozisyonunda kullanmıyorsanız göremiyorsunuz. Apaçi kullanım stillerine elverişli bir yapısı yok. Benim koltuğa otorduğum zaman kadranlarda göremediğim herhangi bir nokta yok. Araca ilk oturduğumda hoşuma gitmeyen tek unsur koltuğun istediğim alçaklığa inememesi oldu. Yola çıktığımızda 3 silidirli motorun hırçın sesiyle beraber araca iyice ısınmaya başladım. Gazladığımda motorun devir çevirme isteği ve sesi, motor şanzıman uyumu tam da beklediğim gibiydi. Test sürüşünde aracı zorlayamasam da direksiyonun tok yapısı da ayrıca hoşuma gitti.
İlk olarak araçta esp off tuşu bulunsa da esp tam olarak kapanmıyor, esp kapalı ve spor mooda daha geç müdehale ediyor. 308 şasi dengesi ve rijitlik olarak gerçekten iyi bir araç. Şasi understeer(önden kayma)'lere karşı oldukça dirayetli. Viraj içinde zorlarsanız ilk olarak hafif kafadan açılmaya başlıyor, bu anda dengeli olarak gaz kesilip içi doğru hafif bir direksiyon hareketiyle aracın arkasını getirmek alıştıktan sonra çok kolay, tabi arka biraz oynadıktan hemen sonra gelen esp müdehalesi bütün eğleneceyi kaçırıyor. Şiddettli önden kaymalarda bile direksiyon sistemi tokluğunu koruyor ve aracın çevik yapısıyla beraber toparlayabiliyorsunuz. Tabi FWD ve açık diferansiyel bir araçta yapılabilecekler bir yere kadar bunu da göz önünde bulundurmak lazım, burada bahsettiklerim tamamiyle sınıfındaki golf, astra ve leon tarzı kullanıp gördüğüm araçlara göre olan karşılaştırmalar. Direksiyon sistemi için hisli diyemem, fakat limitlerde bile tokluğunu ve netliğini koruduğunu söyleyebilirim. Bir leon, octavia yumuşaklığı yok direksiyonda.
Arkanın torsiyon olmasından dolayı dengesiz açılabileceğinden endişe ediyordum açıkçası, fakat böyle bir durum yok. Aracın sevmediği tek yön torsiyon çubuktan dolayı viraj içinde bulunan engebeler ve yükseltiler. Özellikle yüksek hızlı viyadük geçişlerinde bile arka ciddi salınıma düşebiliyor, buna dikkat etmek gerek. Virajda bir engebeden geçerken daha limite var diye düşünürken bir anda arkanın açılmasıyla şaşırtmıştı, limitte sürüş biraz tecrübe istiyor. Kısaca temiz asfalt istiyor diyebiliriz ve bu ülkemiz koşulları için bir eksi.
+ Rijit ve çevik şasi,
+ Sürüş keyfi,
+ Limitlerde ruhunu teslim etmeyen direksiyon sistemi,
- Arkada kullanılan torsiyon çubuk sebebiyle, kötü asfaltta fazla salınım,
- Esp sisteminin tam olarak kapatılamaması,

Sonuç
Bundan çok değil üç sene önce PSA bu motor şanzıman kombinasyonuyla modeli getirdiğinde Active paket için 66.000, allure paket için ise 72.000 liralık bir fiyat etiketi belirlemişti. Şuan maktajlanan kasayla beraber gelen 2018 fiyatlarına baktığımızda 118.000 gibi rakamlar göze çarpmakta. Günümüzde vergiler ne olursa olsun, hiç bir kompakt hatchback'in 100.000 Türk lirasından fazla etmeyeceğini düşünüyorum. İkinci elde bunun gibi çok rağbet görmeyen modellerde iyi fiyatlara rastlayabilmem mümkün. Biz tercihimizi böyle kullandık.

Özet
308 ile beraber PSA, yenilenen platformu ve tasarım dilini kullancıların beğenisine sundu. Tarz ve inovatif detayların bulunduğu iç mekana alışması biraz zaman istiyor. İç hacim olarak çok geniş bir yaşam alanı bulunmasa da, panoramik cam tavan opsiyonuyla beraber iç mekanda oldukça ferah bir hava var. Yenilenen motor ve şanzıman ikilisi tüketim ve performans dengesi bakımından beklenilenin fazlasını veriyor. Konfor olarak biraz gergin ayarlanış süspansiyon sistemi, çalışma aralığı olarak oldukça geniş. Günümüzde kaybolmaya başlayan sürüş zevkini de PSA'nın yeni geliştirdiği platform ve direksiyon sistemiyle beraber aracı virajlarda zorlamaya başlaıdığınızda, yüzünüzde anlamsız bir tebessümle hissetmeye başlıyorsunuz.
Not: Yakıt tüketimi hariç kullanılan fotoğraflar temsilidir.
E
7 yıl
Yeni Fiesta Fiyatlar
1.1lt 3 silindir atm.-benzin 85ps, manuel şanzıman, Trend: 64.500TL
1.1lt 3 silindir atm.-benzin 85ps, manuel şanzıman, Titanium: 74.500TL
1.0lt 3 silindir turbo-benzin 100ps, otomatik, Trend: 74.500TL
1.0lt 3 silindir turbo-benzin 100ps, otomatik, Titanium: 84.500TL
1.0lt 3 silindir turbo-benzin 100ps, otomatik, ST Line: 90.500TL
1.5lt 4 silindir turbo-dizel 85ps, manuel şanzıman, Trend: 74.500TL
1.5lt 4 silindir turbo-dizel 85ps, manuel şanzıman, Titanium: 84.500TL

Kaynak:http://www.sekizsilindir.com/2017/09/yeni-ford-fiesta-fiyat.html

Ford yine yapmış yapacağını çağ dışı dizeller gelmiş, 1.0 da 140'lık manuel seçenek yok. Tamamıyla 1.0 powershift versiyonu satmak için yapılmış bir fiyat politikası.
Fiyatlar hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum ama b sınfı bir araba 90k fiyatları buldu, en alınabilecek versiyonu da 85k halimiz içler acısı. En azından 1.0 powershift titanium 75k olsaydı ibizaya karşı yok satardı diye düşünüyorum.
E
7 yıl
Yeni Ford Fiesta
Ford iç mekan darlığı, dashboard vs. gibi bir çok konuda eleştirilebilir. Fakat, markanın vazgeçmediği bir konu var sürüş kalitesi ve yol tutuş. Bir çok marka gelişen teknolojiyle beraber neredeyse tüm modellerinde elektrik sistemlerine dayanıp tatsız tuzsuz bir sürüş ve yapay bir his veriyorlar. Ford ise hala doğallık ve sürüş konusunda modelleriyle bizi heyecanlandırmaya devam ediyor.
Yeni Fiesta'da videodan anlaşıldığı gibi bu konuda tam not alacak gibi.

Videoyu izlemek için tıklayınız
E
7 yıl
EVO IX
Fazla söze gerek yok. Hasta bir makina, Allah ölmeden kullanmayı nasip eder inşallah şöyle arabaları.
Videoyu izlemek için tıklayınız
E
7 yıl
Otopark Hakkında
And Mehmet Çetin otoparktan ayrılıyormuş, sitede duyurusu vs. yapılmış. Gerekçe olarak yurt dışına yerleşme kararı yazılmış. Bu forumda seveni de çok vardı sevmeyeni de. Ben yıllardan beri otoparkı takip eden biri olarak şaşırdım açıkçası. İyi kötü baya emek verdi sonuçta bir yerlere getirdi otoparkı. Doğan Kabak ayrıldıktan sonra otoparkta işler eski halinden beter oldu gerçekten. Eskiden testler nadir geliyordu ama çok samimi ve içten gelirdi bana(220d, ilk cupra testi). Sonra bu kurumsallaşma mevzularından sonra özellikle And değişik triplere girdi, zaten uzun zamandır testlerde baygın yorgun görünüyordu sebebi buymuş.
E
8 yıl
Araç Sürmekten Keyif Aldığınız Yollar
Arkadaşlar her otomobil tutkununun en çok zevk aldığı aktivitelerden biri zevk aldığı yollarda araç kullanmaktır. Bu konuda eğer tutarsa Türkiye'de çeşitli yerlerdeki sürmesi keyif veren yolları bilip denk geldiğinde rotamızı oraya çevirmemize olanak sağlayacak bir arşiv sağlamak istiyorum. İlk olarak kendimden başlayayım İst. Anadolu yakasında oturuyorum şehir içinde çoğu zaman araç sürmek trafikten eziyet haline dönüşse de hafta sonu kaçamağı yapılabilecek şehrin biraz dışında güzel keyifli yollar mevcut. En sevdiğim yol Şile yoludur benim İst. için, harika virajları olan kimi yerlerinde doğayla iç içe kimi yerlerinde delice viraj kasabileceğiniz alanlar mevcut. Bir de İstanbul Park'ın alt tarafı var fakat orayı pek tavsiye etmem genelde süper spor araçlar falan roll-drag denemeleri atıyor orada.
E
8 yıl
Corsa Koltuk Problemi
Herkese iyi forumlar dilerim.
Belki bazı üyelerimiz biliyordur, Opel Corsa C sahibiyim. Aracımdan genel anlamda memnun olsam da koltukları beni deli ediyor. Koltuklar gereksiz sert ve yanal destek yok gibi bir şey. Sadece sürücü koltuğu değil arka koltuklar da aynen bu şekilde. Aracı sürekli kullandığım için uzun yola da çok sık çıkıyorum ve uzun yolda ilk 1 saatten sonra artık bel ağrısı yapmaya başlıyor. Uzun yolda 1 kere ihtiyaç molası dışında durmayı fazla sevmem fakat sırf koltuk yüzünden 2-3 kez durduğum oluyor. Geçen arkada oturan arkadaşlarda koltuk çok sert hiç rahat değil vs. gibi söylendiler haklılar da. Aracın sürüş pozisyonundan memnunum ideal alçaklığa iniyor o konuda bir sıkıntım yok. Size sorum ne yapılabilir ? Ortopedik bel desteği falan düşünüyorum ama emin değilim kullanıp memnun kalmış olanımız var mı ? File şeklinde olanı denedim fakat bir işe yaramadı. Tavsiyeleri bekliyorum.
E
8 yıl
İki Seçenek Arasında Kaldım
Herkese merhaba baya bir araştırmadan sonra Asus K55UB-XO066T ve Lenovo İdeapad 500 80NT00M2TX arasında kaldım.
Lenovonun en büyük artısı full hd görüntü kalitesi vermesi.
Asus da ise nvdia gtx940m var lenovodaki amdye fazla güvenemiyorum açıkçası.
Birde bilgisayar konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.
Bilgisayarlar günlük işler ve aynı zamanda bir kaç oyun için de kullanılacak. Rust, h1z1 gibi oyunlarda orta grafiklerde hangisi daha yüksek FPS verir acaba ?
E
8 yıl
Beşiktaş Trafiği
Arkadaşlar bahsettiğim yer tam yeni stadın yanında olan Beşiktaş- Kabataş-Maçka'yı bağlayan bağlantı yolu yokus aşağı olan bölüm, zaten o bölgeden geçenler daha konu isminde anlar bahsettigim yeri. Neyse gelelim asıl konuya bu stat bitecek diye bütün bağlantı yollarını tek seride indirdiler, ve ben her gün okuluma giderken bu yolu kullanmak zorundayım alternatif yok, ve her gün burada 2 km yolda tam 30 dk min. trafik var, bildiğiniz akmıyor. Eskiden bari 2-3 şerit vardı normal bir trafik oluyordu. Şimdi bu stat 15 gün önce bitecek diye o yollara kapattılar, yine mağdur olan biz olduk. O yolu daraltmayıp stadı 15 gün sonra bitirsen ne olur ?
E
8 yıl
Corsa-Fiesta
Arkadaşlar merhabalar
Bir arkadaşım için araç bakıyoruz şuan da seçenekleri ikiye indirdik başka marka, model önermezseniz sevinirim.
İlk araç 2005 model bir corsa c. Araç 155 binde, sadece bir parça boya var, değişen yok, araç oldukça diri duruyor.
İkinci tercih ise 2006 model bir fiesta bu araçta 180 binde 2 parça boya, 2 parça değişen var, bu aracı gidip görmedik ama resimlerden iyi duruyordu.
Asıl soruma geçicek olursak siz olsanız bu iki tercih arasından hangisini tercih edersiniz. Yol tutuş bizim için önemli bir faktör bunu da göz önünde bulunudurursak sevinirim. Kıyaslarken, teorik olarak değilde pratikte kullanmıs olan araçların tercihini merakla bekliyorum. Arkadaş opele biraz daha yakın, bende fiesta'ya.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.