R

Teğmen
16 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
106 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
2 yıl
bilgisayardan gelen tıkırtı sesi
Doğru yere mi açıyorum konuyu bilmiyorum o yüzden baştan özür dilerim hatalı yer ise.

Sorunum dün yaşandı ilk kez, cyberpunk oyunundan çıktıktan sonra bilgisayardan tıkırt diye ses gelmeye başladı. sanki fana çarpan bir kablo var da sürekli sekip çarpıyormuş gibi. bir süre sonra kesildi. Ekran kartının fanları %100 yapıp çalıştırdım bir süre bu sesi duyamadım.

yeniden cyberpunk girdiğimde ise ses yoktu ancak menüye, envantere girdiğimde açılışta ve çıkışta bu bahsettiğim kablo çarpma sesi geliyor. Burada benim bilgim yetersiz kalıyor çünkü oyunda envanter açınca ses gelmesinin sebebini çözemedim.

teşekkür ederim.
R
2 yıl
ryzen 5600 için soğutucu
Birçok konuda tavsiyeler verilmiş ancak anakart kasa uyumu olaylarından çok anlamadığım için tekrar açmak zorunda kaldım. Stok soğutucu var cyberpunk 2k ultra ayarda 96 derece görüyor işlemci. malum istanbul çöl sıcağında şu sıralar.
Kasam TUF Gaming GT301|Gaming Cases|ASUS Global
Anakartım PRIME B550M-K|Anakart|ASUS Türkiye

Sıvı soğutucu bu işlemciye değmez kule tipi al deniliyor genelde. AG400 ismini çok duydum ancak 1000tl civarında alınabilecek en iyi soğutucu hangisi acaba ? ek ram baskısı vs olmamasına nasıl dikkat ederim?
R
2 yıl
Oyun sırasında pc donması
Merhaba, oyun oynarken bilgisayarim donuyor, hiçbir sekilde yanıt vermiyor ancak seste bozulma yok. Sadece yanit vermeyi kesiyor ve mavi ekran vermiyor. Elle kapatmam gerekiyor düzelmesi için.

Tesadüf mü bilmiyorum, hatayı 3 kere aldım nadiren oluyor ama aynı oyunda alıyorum. Diğer oyunlarda bir sorunum yok. Kapatıp açınca amd adrenaline watman ayarları beklenmeyen bir sistem hatası yüzünden sıfırlandı diyor.

Bu uyarıdan anladığım sorun herhangi bir parça kaynaklı ya da driver olabilir ancak kesin bilgim yok.
R
2 yıl
Asus rog strix rx6800 fan çalışmıyor.
Rdr2 oyununda ultra ayarda oynamama rağmen fanlar çalışmıyor. Sıcaklık 55 derece civarı sürekli. Belirli bir derecesi mi var yoksa fanlar arızalı mı yardımcı olabilecek var mı?
R
2 yıl
2k için hangi monitör alınmalı?
R
2 yıl
sistem konusunda yardım (bütçe 20-25k)
Merhaba tekrardan. Bu sistemde karar kılmıştım

MANTIS-6800 / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon ROG RX 6800 GAMING OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

öncelikle bu sistemde geliştirebileceğim ne var özelleştirme kısmında ? bir diğer size danışmak istediğim olay ise aynı bütçeyle şimdilik düşük bir ekran kartı ve işlemci ile başlayıp ileride geliştirilebilecek bir sistem kurmak mı daha mantıklı ? yani ilerde bu sistem eskidiğinde çat diye işlemci ve ekran kartını yenileyip devam edebileceğim bir sistem kurabilir miyim ? yarın sipariş verilecek ondan bu vesveseler
R
2 yıl
20k bandında bundan iyi sistem var mıdır?
Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki sistemi almayı düşünüyorum ama bu fiyata daha iyisi var mıdır en iyi burdan öğrenirim. Düşünceleriniz neler?

MANTIS-6800 / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon ROG RX 6800 GAMING OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar https://www.gaming.gen.tr/urun/204927/mantis-6800-amd-ryzen-5-5600-asus-radeon-rog-rx-6800-gaming-oc-16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar//
R
2 yıl
Max 20k bütçeli oyun bilgisayarı tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, uzun zaman sonra bilgisayae toplamak istiyorum ama en son bilgisayar topladığımda en iyi ekran karti 1050ti idi o yüzden bilgim yok. Rx 6700 xt veya 3060ti diye bi izlenim edindim genelde ama yardımınıza muhtacım açıkçası. Ryzen mi intel mi? İleride parça ekleyip gelistirebilecegim bir sistem olursa harika olur.
https://www.incehesap.com/simurg-oyuncu-bilgisayari-fiyati-60388/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber bu bilgisayar tavsiye edilmiş konuları incelerken gördüm. Bunun 6700 xt lisi nasıl olur? Yoksa 3060 ti mi daha iyi lütfen önerilerinizi yazın. Oyun olarak sadece lost ark oynuyorum şu an için ama tatillerde ağır oyunlar da oynamak isterim.
Ekleme: bu bilgisayar nasıl? https://www.itopya.com/lenovo-legion-t5-26amr5-90rc017ctk-r5-5600g-16gb-ddr4-rtx-3060-ti-8gb-gddr6-512gb-ssd-freedos-gaming_u20071
R
7 yıl
1200tl bütçe laptop
evet bilgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. laptop babam için kendisi gazete okur arada tarayıcı oyunları oynar. oyunla falan işi yok. Bu işlemleri yaparken rahat edebileceği sekme arası geçişlerde,çoklu sekmelerde kasma donma yapmayacak en fazla 1200tl olan laptop önerilerinizi alabilirmiyim ?

kendim baktım birkaç bilgisayar buldum bunlar hakkında yorumlarınızı da bekliyorum.

HP14-Bs006NT

Asus E402NA

Acer Aspire 114-31
R
8 yıl
Yeni kuracağım sistem hakkında yardım
max 4000tl olacak şekilde bir sistem kurmayı planlıyorum. kuracağım sistemin uzun ömürlü olmasını istiyorum yani ilerde eskiyen parçaları değişip yoluma devam edebileceğim bir sistem. Sizin tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Daha iyisi yada uyumlusu varsa lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Anakart: MSI Z170A GAMING M3http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z170a-gaming-m3-intel-z170-soket-1151-ddr4-3600mhzoc-usb-31-anakart.html

İşlemci INTEL i5 6600http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-6600-soket-1151-33ghz-6mb-onbellek-14nm-islemci.html

Ram: kingston 8gb (2x4)http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-2x4gb-hyperx-fury-black-series-ddr4-2666mhz-cl15-12v-xmp-ram.html

hard disk :WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB http://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-caviar-blue-sata-3-0-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html

kasa :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-k380-80plus-700w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

Ekran kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rx480-strix-gaming-8gb-gddr5-256bit-amd-radeon-ekran-karti.html

şimdiden teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.