K

Teğmen
10 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
117 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
İkinci el araba alırken devir işlemi nasıl gerçekleştirilir ?
Merhabalar yarın bir araç alacağım ikinci el. Devir işlemleri nasıl olur , noterde parayı ne zaman yatırmalıyım , nelere dikkat etmeliyim ?

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
K
5 yıl
İlk iş günü tavsiyeleri
Merhaba forumdaşlar kısmetse Pazartesi ilk işimin ilk günü. Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Kurumsal bir şirkette Voip-Network Mühendisi olarak başlayacağım. Aynı şirketin ilgili departmanında 30 günlük bir staj yapmıştım. Haliyle ekipteki bir çok kişiyle tanışıyoruz ve aramız iyi. Yeni mezun olduğum için teknik bilgim yok ve bunu biliyorlar. Junior olduğumu bilmeme rağmen üzerimde büyük bir baskı var. Ben bütün bunları ne zaman öğreneceğim ne zaman adapte olacağım gibi düşüncelerle dolu kafam. Tecrübeli arkadaşlar bu süreçle ilgili tavsiye verebilirse çok memnun olurum
Hepinize mutlu seneler dilerim
K
5 yıl
Opel Astra HB vs Seat Leon
Merhaba arkadaşlar 2015 1.4tdi dsg comf. Polodan C sınıfı HB bir araca geçmeyi düşünüyorum. Tasarım olarak beğendiğim iki araç hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2020 Astra HB 1.4t 145hp CVT GS Line
2020 Leon 1.5tsi 150hp DSG Excellence


Aslında yeni seat leonu beklemek istiyordum ama en iyi ihtimalle 1.0tsi dsg %50lik dilimde kalacak gibi. Uzun yol yapmayı sevdiğim için 1.0 motorla sorun yaşarım diye düşünüyorum. İlginize teşekkürler
K
6 yıl
VW Polo Bluetooth sorunu
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2015 VW Polo 1.4TDi BMT Confortline.
2 sene önce ikinci el olarak aldım. Satıcı ilan açıklamasında Bluetooth olduğunu yazmıştı ancak alırken kontrol etmedim açıkçası. Aldıktan sonra multimedyayı kurcaladım fakat Bluetooth ile ilgili herhangi bir şey göremedim. 2 yıl Aux ve SD kartla idare ettim. Geçen hafta ise Aux-Bluetooth dönüştürücü bir kit aldım. Telefonumdan kite bluetooth ile bağlandım ve kiti aux girişine taktım. Multimedyada arama simgesi çıktı. Bu şekilde telefon konuşması ve müzik dinleme işini yapabildim. Sonra kiti çıkardım ve bir baktım ki aux kiti arabaya bağlı olmadan da müzik çalmaya devam etti ve arama yapabildim.

Araçta bluetooth olmadığını düşünüyordum fakat aux-bt kitinin aux çıkışını araca bağlamadan bile kullanabilmek çok saçma. Acaba aracimda bluetooth var da yazılımsal bir güncelleme falam mı gerekiyor?

Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum
K
6 yıl
Görmeye - duymaya tahammül edilemeyen kelimeler
Adı lazım olmayan zat'ın ve yardakçılarının hayatımıza kattığı tahammül edilemeyen kelimeler listesidir. Önerilerinizce eklemeler yapılacaktır..

- Yerli ve milli
- Beka
- Faiz - döviz lobisi
- Vatan haini
- İç - dış mihraklar
- Dava
K
6 yıl
Ne oldu da Ayasofya böyle kıymetli oldu
Hayır anlamıyorun yani ne oldu da insanlar zafer kazanmış gibi coşuyor. Kardeşim zaten bizim topraklaramızdaydı.
E madem bir kişinin 2 dudağının arasındaydı cami olması , neye karşı zafer kazanmış gibi coşuyor muhafazakar kesim
K
6 yıl
Allah devletimize zeval vermesin oturduğumuz yerde paramız artıyor
1 buçuk yılda param ikiye katlandı. Allah devletimize zeval vermesin oturduğumuz yerde paramız katlanıyor. Bir de beğenmezsiniz yazıklar olsun vicdansızlar.

2019 Martta
52bin km 2015 VW Polo 1.4TDi DSG Comfortline : 72bin TL

2020 Temmuzda
72bin km 145bin TL
K
6 yıl
Gamepower Horizon kasa kullananlar bakabilir mi
Arkadaşlar 3.5inch hdd yi nereye takacağımı bulamadım şaka gibi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
< Resime gitmek için tıklayın >
K
6 yıl
İncehesap.com Rezalet ötesi süreç yönetimi ( Çözüldü )
Üst edit : 14.07.2020 tarihinde genel müdürlük ile iletişime geçilmiş olup, sorunum çözülmüştür..


04.07.2020 tarihinde incehesap.com üzerinden satışta olan hazır bir sistemi özelleştirip, 636544 numaralı siparişimi verdim. 08.07.2020 tarihinde sistem üzerinde siparişimin halen " Ödeme Onaylandı " aşamasında olduğunu görünce müşteri hizmetlerini aradım.

50 dakika bekleyerek yaptığım görüşmede siparişimdeki ürünlerin tedariğinde herhangi bir sorun olmadığı , faturalandırma aşamasından sonra montaja verileceği , belirtmiş oldukları 10 günlük zaman diliminde siparişimin kargoya verilmiş olacağı belirtildi tarafıma.

10.07.2020 tarihinde siparişimin halen " Ödeme Onaylandı " aşamasında olduğunu görerek tekrar müşteri hizmetlerini aradım 37 dakika sonra cevap verildi. Tekrar siparişimin durumunu ve neden gecikme yaşandığını sorgulattım. Ürünlerin stoğunu kontrol etmek için beni hatta bekletti, sonrasında sipariş verdiğim James Donkey 710 model kulaklığın stoklarında kalmadığını ve siparişimin bu nedenle " Ödeme Onaylandı " aşamasında beklediğini söyledi. ( Bir önceki görüşmemde müşteri temsilcisi ürünlerin tedariğinde bir sorun olmadığını belirtmişti. Üstelik bu site James Donkey markasının Türkiye Distrübitörü ). Önceki konuşmamda bir sorun olmadığı bilgisini kendisine ilettim ve sonrasında depo birimiyle iletişime geçti. Ürünün tedarik zamanının 1 haftayı bulabileceğini , bu durumda gecikmeden dolayı mağdur olmamam için depo biriminin benimle iletişime geçip ürün değişikliği talebinde bulunabileceğini söyledi ve görüşmeyi sonlandırdık.

11.07.2020 tarihinde tekrar sistem üzerinden siparişimi sorguladığımda halen " Ödeme Onaylandı " aşamasında beklediğini ve daha da kötüsü ürünlerimden James Donkey 710 model kulaklığı Gamepower Warcry model kulaklıkla değiştirdiklerini gördüm! TARAFIMA HERHANGI BİR ŞEKİLDE ULAŞILIP ONAYIM ALINMADI.

Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve durumu kendisine ilettim. Haberim olmadan yapılan değişikliğin hesabını sordum. Konu ile ilgili özür diledi ve değiştirilen ürünün önceki ürünle muadil olduklarını söyledi. Ben habersiz böyle bir şey yapılmasının sinirini yaşıyordum ancak itiraz durumunda süreç daha çok uzasın istemediğim için iyi niyet gösterip itiraz etmedim. Siparişimin en kısa sürede elime ulaşması koşuluyla şikayetçi olmayacağımı söyledim. Müşteri temsilcisi siparişimin bütün işlemlerinin tamamlanıp 13.07.2020 tarihinde montajlanıp aynı gün kargoya verileceğini garanti etti. Israrla garanti ediyor musunuz diye sordum ve garanti ettiğini belirtti.

13.07.2020 (bugün) sabah müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve son görüşmemizde siparişimin kargo garantisini veren müşteri temsilcisi Yavuz Beyle konuşmak istediğimi söyledim ve aktardılar. Yavuz bey konuyu takip ettiğini, söz verdiği gibi ürünümün gün içerisinde montajlanıp gün sonunda kargoya verileceğini belirtti. Ve gün içerisinde tekrar tarafına ulaşıp bilgi alabileceğimi söyledi.

Öğlen vakitleri sistemde siparişimin halen " Ödeme Onaylandı " aşamasında olduğunu görünce tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Tam 57 dakika sıra bekledikten sonra Yavuz Beyle konuşmak istediğimi belirttim. Müşteri temsilcisi Tolunay Bey , Yavuz Beyin yemekte olduğunu konuyla kendisinin ilgilenebileceğini söyleyince süreci tamamen kendisine aktardım. Siparişimin durumunu sorguladığında henüz faturalandırma işleminin bile yapılmadığını siparişin bugün kargolanması gibi bir durumun mümkün olmadığını , kargoya veriliş zamanının 17.07.2020 gününü bulabileceğini söyleyince sinirlerim bozuldu ve hemen Yavuz beyle konuşmak istediğimi söyledim. Beni kendisine aktardığını söyledi ve tam 37 dakika beklediğim halde telefonu açan olmadı. Sinirlenip kapattım

Biraz sakinleştikten sonra tekrar müşteri hizmetlerini arayıp 34 dakika sıra bekledikten sonra bağlandığım temsilciye Yavuz Beyle konuşmak istediğimi söyledim, kendisinin başka bir müşteriyle konuştuğunu söyleyince süreci bizzat bu müşteri temsilcisine de aktardım. Umursamaz bir tavırla yoğunluktan dolayı böyle gecikmelerin yaşanabileceğı zırvalarını atarken direkt telefonu kapattım.

Yarın ilk işim genel müdürlük ofislerine gitmek olacak. Süreci adım adım paylaşacağım. Böyle bir rezillik olamaz. Ekşide yazarlığı olan arkadaşlar konuyu komple oraya aktarabilirse sevinirim.

Konuyla ilgili ssler aşağıdadır.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
K
6 yıl
Avrupada çalışmak için gereklilikler
Elektrik - Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Türkiyede bir bankanın IT biriminde 2 dönem staj yaptım. Şu anda da yine aynı bankanın IT biriminde çalışma imkanım var. Sektörde 2-3 yıl deneyim kazandıktan sonra Avrupa yollarını zorlamak istiyorum. Avrupada IT sektöründe gelecek var mı. Kalifikasyonumu sağladıktan sonra iş bulmam kolaylaşır mı bilen eden varsa aydınlatıp sevindirsin şu kardeşini.

Not : c1 ingilizce sertifikam var. Az buçuk da almanca ve ispanyolca
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.