B

Yüzbaşı
10 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ | HUKUK FAKÜLTESİ
Nasıl bilirsiniz arkadaşlar? İnternette hakkında pek fazla bilgi bulamadım, Ekşi'de okuduklarımlayım sadece. Lokasyon olarak bana uygun, hukuk fakültesi Kartal Cevizli'de. Bana en yakında bulunan üniversite. Sıralamam yüksek ihtimal 16-19k arası gelecek. Bu sıralamalar için başka alternatifiniz var mı ? Özel de olabilir tam burslu olmak şartıyla
B
7 yıl
ACİL YARDIM PARA YATIRAMIYORUM
Bütün atmleri gezdim, mobil bankacılıktan denedim hiçbirinden parayı yatıramıyorum arkadaşlar başvurum da tamam parayı yatırmam gerekiyor sadece yardımcı olabilecek var mı
B
7 yıl
TM 98.111 --\u003e ?
Aslında sayısal öğrencisiyim YGS'den 2-3 hafta kadar önce (ygsden önce açtığım konular var sonuca göre değiştirmedim bölümü) hukuk istediğim için eşit ağırlıktan sınava girmeye karar verdim fakat sınavda tarihi tamamen sıvadım tüm yanlışlar tarihten geldi. 98.111 sıralama geldi haliyle beklemiyordum sosyalden bu kadar yanlış. Neyse şimdi elbette bunu bir yerlere çekmemiz gerekiyor ama ygs nedeniyle bir umutsuzluk kapladı beni. Dershaneye de gitmediğimden kaynakları kendim seçip kendim temin ediyorum. Haliyle kaynak ve deneme tavsiyesi de iyi olur. 1 haftadır LYS denemesi yapıyorum kendime sonuçlar şöyle;

Matematik +35
Geometri +20
Coğrafya +22 (Coğrafya çok seviyordum çocukluğumdan beri haritalarla iç içeyim. LYS coğrafya da garip ama dersini görmeden çalışmadan yapıyorum elimden geldiğince)
Edebiyat çözmedim şuanlık okyanus ve limit'ten konu çalışıyorum. Bunu da 42-43 yapabileceğimi varsayalım en kötü.

OBP de 80 civarı gelecek (79-80) Ben bu sıralamayı ne kadar çekebilirim? Okulumdaki rehber öğretmenler maalesef pek bilgili değiller bu konularda ve istediğim cevapları alamıyorum sorularımda. Tutturdular %40-%60 diye. Hedef Bahçeşehir - Yeditepe Tam Burslu veya Marmara Hukuk. Sizce bu netlerle yapılabilir mi ?

Kullandığım kaynaklar;
Mat Bilfen SB
Geometri Kampüs SB
Edebiyat Okyanus KA ve Limit el kitabı ve soru bankası
Coğrafya Limit el kitabı
B
7 yıl
Devamsızlık Sorunu ve Af
Devamsızlığım 22.5 (14.5 özürsüz - 8 özürlü ). YGS'ye kadar mecburen gideceğim okula, müdür yardımcımız LYS için 1 hafta kafa izni benden dedi 30+7 şeklinde yani. Yaptığım devamsızlıklar keyfi değil sara hastasıyım ve ilaçlara ne kadar yüklenirsem o kadar kendimde olmuyorum. Okul ev arası da uzak haliyle gidemiyorum sürekli. 10.sınıfta 9.5-23 olarak 32.5 gün devamsızlığım var ve sorunsuz geçmiştim. 11.sınıfta da keza öyle 30 gündü tam. Açık konuşmak da gerekirse okulun bizim gibi 5-10 kişi dışında gelecek beklediği birileri yok. Okulun başarısı da ortada. Şimdi ben üniversite sınavlarında başarılı olsam ama devamsızlıktan kalsam benim akıbetim ne olacak ? Af beklemeli miyiz bu yıl ? Kimse okula gitmeyecek ben ygs-lys çalışmaya evde devam edemeyeceğim neredeyse, okulda tek başıma oturacağım. Ne yapmalıyım ?
B
7 yıl
YGS\u0027ye 17 Gün Kala Bölüm Değiştirme
YGS'ye 20 günden az kala, MF'yi bırakmak istiyorum. Türkçe netlerim +35, sosyal +30, matematik +30 ama fen sevmiyorum sevemiyorum. Sevemediğimden yapamıyorum çok nadir +30 gördüm. Genelde fende doğru yanlış sayım eşit geliyor diyebilirim neredeyse. 9.sınıftan beri içimde coğrafya okuma isteği var, haritalara ilgim var ama oldum olası fenden nefret ettim. Kimyayı zorla sevdim ama ne biyoloji ne fen ilgimi çekmiyor. Şimdi neredeyse 2 hafta kala bölüm değiştirme kararı aldım. Sosyal yapabildiğim için YGS kaybım olmayacak. LYS coğrafya da yapıyorum ilginç bir şekilde (9. sınıftayken üst sınıfların coğrafya ders kitaplarını okur incelerdim). Şimdi diyelim ki YGS'de tüm zamanımı T-S-M için ayırdım kalan 30-35 dakikada fen bakayım dedim. Plan güzel işledi YGS'de TM,TS dallarında güzel sonuç aldım. LYS Edebiyat için çok mu geciktim ? Yoksa bu kalan aylarda yapabilir miyim? Bir yıl beklemeli miyim ?
B
7 yıl
Elektro Gitar Tavsiyesi Arada Kaldım
Merhabalar öncelikle bu tür konular evet var ama yeni tarihli değiller ve fiyatlarına yapılan yorumlar artık geçerli olmuyor. İlk elektro gitarım olacak.
Klasik gitar çalıyordum ama elektro gitara geçme hevesi tutuştu birden, ben de 2.el gitar aramaya başladım. Bir süredir para biriktiriyorum bütçem kısıtlı -öğrenciyim- en fazla 300-350tl ye çıkabilir. Gitar haricinde ucuz yollu da bir amfi almak istiyorum onu elbet bulurum. Bazı gitarlar arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden teşekkürler.

1) Ibanez Gio GRG170DX | 350TL

Jack kablosu ve katlanabilir gitar standı veriyor

2) Washburn X Series | 300TL

3) Cort X2 | 200TL

4) Cort X5 | 250TL

5) Cort X6 | 300TL

6) Scorpion ( satıcı modeli yazmamış ) | 250TL

7) Acepro AE303 | 250TL

DiMarzio Köprü Modifiyeli ve yanında orijinal Ritter Softbag veriyormuş.

8) Washburn RX10MB | 250TL

Yanında amfi hariç ekipmanları vereceğini söylüyor.

9) Oscar Schmidt OX10B | 225TL

10) Rockstar ( yine model yazılmamış ) | 200TL

En alt teli kopmuş


Yanında hediyesi olan ilanları da yazdım. Kullanmış olanlar ya da farklı önerisi olanlar da yardımcı olup fikir verebilirse sevinirim.
B
8 yıl
12. Sınıf hk. Yardımcı Olabilir Misiniz?
12. Sınıfım ve daha önce hiç dershaneye gitmedim. Açıkçası böyle ünlü dershanelerin istediği ayda 600-700₺'yi verecek durumumuz yok (İstanbul Anadolu). İlçemde bana yakın pek övülmeyen bir dershane bulup konuştum ayda 300₺ istediklerini söyledi. Dershaneyi öğretmenlerim vb. hiç tavsiye etmiyor ama zorunda hissediyorum. Sizce hiç gitmeyeyim mi yoksa ayda 300₺ bayılalım mı?
B
8 yıl
İmzalı forma hk.
Geçen yıl elime Oğuzhan Özyakup'un imzalı isim yazılı forması geçmişti. Forma onundu (burada inanmak size kalmış) , xl bedendi ve ben kendime göre kısalttım formayı biraz fakat formayı bozmadım hiçbir şekilde. Şimdi ben bunu satmaya kalksam satabilir miyim iyi bir fiyata?

Konu 15 dayzlik konu değil burada satmıyorum fikir almaya çalışıyorum kazıı yemeyeyim
B
8 yıl
Gainer Tavsiyesi
Öncelikle spor salonuna gidiyorum.

Bazı ürünlerin arasında kaldım bütçem kısıtlı olduğu için Dymatize gibi markalar önermezseniz sevinirim.
Ben 5 tane gainer arasında kaldım. Bilgili arkadaşlar zaman ayırıp ürünleri inceleyebilirse çok mutlu eder. Ben yine de 1 servislerinde kaç gr protein içerdiklerini yazayım ama tüm bilgilerini yazarsam konu uzayacak. Üstelik içerdikleri şeker miktarlarını yorumlayamıyorum. Reklam yapmak da istemiyorum link atıp.

1-) Powerlife Nutrition Mass Gainer 2600 Gr = 100TL

13 servis , 1 Servis --> 200g --> 33gr Protein

2-) Hardline ProGainer 1406gr = 73TL

7 servis , 1 Servis --> 200gr --> 37gr Protein

3-) Multipower Supergainer 1100 gr = 77TL

15 servis , 1 Servis --> 75 g --> 26gr Protein

4-) Universal Gain Fast 1160 gr = 80 TL ( ürünü bulmak çok zor sanırım hep stok yok diyor 1 yrde buldum daha da bulamadım )

5 servis , 1 Servis --> 232gr --> 38gr Protein

5-) SEI Nutrition Mass Gainer 3629 gr = 79TL (159TL imiş 80TL indirim var ürünün SKT'si 11/16)

15 servis , 1 Servis --> 245gr --> 50gr Protein



Bütçem az çok anlaşılıyordur. Üstüne çıkmam kolay gözükmüyor. Pirinç, bulgur, tavuk aban demeyin sürekli tavuk yiyorum zaten. Yulaf yiyemedim tadı çok çok kötü geldi. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kullananlar da yorum yaparsa sevinirim.
B
8 yıl
İSTANBUL ANADOLU YAKASI
Ümraniye'de olmak koşuluyla 12.sınıf için dershane önerisi olan var mı ? Butik olması ayrı sevindirir.. Daha önce hiç dershaneye gitmedim ve açıkçası hangisi iyi hangisi kötü bilmiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Şimdilik bulduklarım
* Pi-Analitik
* Anafen
* FEM
* Fen Bilimleri
* Sınav (Lise olmuş olabilir emin değilim bilgisi olan varsa aydınlatsın)
* Final (Lise olmuş olabilir emin değilim bilgisi olan varsa aydınlatsın)

Gerçekten kararsızım hangisi olacağı konusuna fakat Pi-Analitik çok sıcak geliyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.