S

Binbaşı
02 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
282 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
S
3 hafta
B ehliyete A ekletirken hangi harç
Arkadaşlar selam, hali hazırda B ehliyetim var. Dün de A ehliyet için direksiyon sınavını geçtim, artık sadece sertifika çıkmasını beklemek ve harç ücretini yatırmak kaldı geriye.

Ziraat mobilden baktığımda 2 tane ücret görüyorum,

1-
3.643,10 TL
SINIF GÜNCELLEME / YENİ BAŞVURU - TİP: A SINIFI BELGE

2-
2.334,70 TL
SINIF GÜNCELLEME / YENİ BAŞVURU - TİP: A SINIFI EHLİYET FARK BELGE


Bunlardan hangisini seçip ödemeyi tamamlamam lazım? Eğer 1.’yi seçmem gerekiyorsa 2. seçenek ne için?

Teşekkürler.
S
6 ay
Şehirler arası yol için motor önerisi
Merhaba,

Henüz bir motorum veya aracım yok, ancak sık sık Tekirdağ, Kocaeli ve İzmir arasında şehir değiştirmem gerekiyor. Bu nedenle, araba yerine daha ekonomik bir ulaşım yöntemi arayışındayım ve bir motosiklet almayı düşünüyorum. Ancak motosikletler hakkında pek bilgim yok.

Şu anda A sınıfı ehliyetim yok, fakat B sınıfı ehliyetim var ve bu sayede moped kullanabiliyorum. Ancak, mopedlerin şehirler arası yollarda kullanımı yasak olduğu için, ocak ayındaki zamlar gelmeden A sınıfı bir ehliyet almayı planlıyorum.

Motosiklet piyasasını sadece birkaç gündür ilan sitelerinden takip ediyorum ve açıkçası hangi modelin iyi olduğunu veya ne alınması gerektiğini pek bilmiyorum.

Aradığım motosiklette olmasını istediğim özellikler şunlar:
• Uygun fiyatlı olması
• Yakıt tüketiminin düşük olması
• İzmir-Tekirdağ arasında giderken sorun çıkarmaması
• Genellikle şehir içinde, ancak arada sırada şehirler arası yollarda da 2 kişi binildiğinde sorun yaratmaması

İnternette yaptığım araştırmalarda, 2 kişi binilecekse 250cc’nin altındaki modellerin çok önerilmediğini gördüm. Sizce bu doğru mu, bu özelliklere uygun olarak şu an hangi modeli almayı önerirsiniz?

Teşekkürler!
S
9 ay
Dik yokuş çıkabilen, uzun mesafe gidebilen, hafif scooter tavsiyesi
Merhaba, ben İzmir’in oldukça yokuşlu bir bölgesinde yaşıyorum. En az 30-40km mesafesi olan (50 üzeri olsa daha iyi olur), gün sonu şarjı azalmışken bile eve dönüşte dik yokuşu çıkabilen, lazım olduğunda vapura, metroya, otobüse onu elime alıp binebileceğim çok ağır olmayan bir scooter lazım bana.

Onvo OV-RX-5 2400W E-Scooter dikkatimi çekti, 60-70km mesafesi var deniyor (Gerçek kullanımda 50 ise yeterli bana), her yokuşu çıkar deniyor aynı şekilde. Ancak tek eksisi 40 kilo olması. Bu işlere yeni olduğum için normalde ne kadar ağır olmaları lazım bilmiyorum ancak 40 kilo böyle ele alıp kalabalık otobüse binmek için pek uygun bir seçenek gibi gelmedi bana.

Bildiğiniz dediğim özelliklere sahip hafif bir scooter var mıdır acaba?

Elektrikli bisiklet de olur ancak onu toplu taşımaya sokmak daha zor olur diye düşündüğümden pek araştırmadım o tarafı.

Teşekkürler.
S
geçen yıl
60.000 liraya kadar sistem tavsiyesi
Merhaba,

Bu ayın sonunda çıkacak olan 4070 Ti Super’li bir kasa toplamak istiyorum. Ama daha önce hiç kasa toplamadığım için ne yapmak mantıklı olur bilemedim.
Gaming gen tr, Itopya vb. gibi sitelerde 45-55 bin tl aralığında 4070 Ti’lı hazır sistemler mevcut, gördüğüm kadarıyla 4070 Ti Super, 4070 Ti ile aynı fiyattan çıkıp 4070 Ti’ın yerini alacak, yani bu 4070 Ti Super’li hazır sistemler 4070 Ti’lı hazır sistemlerle aynı fiyata mı satılacak demek? Yoksa kartların fiyatı aynı olsa da burası Türkiye olduğu için daha zamlı gelir mi?
Daha önce hiç ekran kartı almadığım için piyasa nasıl çalışıyor bilmiyorum, Nvidia’nın sitesinde 24 ocakta 29.999 liraya 4070 Ti Super çıkacak olarak gözüküyor, ancak bir kart çıktığında hemen aynı gün hazır sistemlerde satışa çıkıyor mu? Anladığım kadarıyla hazır sistem alınca daha her parça tek tek almaya kıyasla daha uyguna geliyor çünkü. Yok eğer hemen çıkmıyorsa yaklaşık ne kadar bir süre sonra yeni kartlı hazır sistemler piyasaya çıkar? Yoksa şimdiden ekran kartı hariç her parçayı tek tek alıp 24 ocakta da kartı ayrı almak mı daha mantıklı olur?
Ek olarak SSD almaya ihtiyacım yok, hali hazırda başka bir cihazıma takılı olan soğutuculu 2TB 980 Pro’yu sisteme takmayı düşünüyorum. Sizce bu şartlarda en mantıklı yapacak şey ne olur?

Teşekkürler şimdiden.
S
3 yıl
Bu RX 6600 XT’li Kasa Alınır Mı?
Arkadaşlar merhaba, aşağıda linkini bıraktığım kasa alınır mı? Çıkarıp eklemem gereken şeyler varsa neler vardır? Yardım edebilirseniz sevinirim.

https://www.incehesap.com/whisper-oyuncu-bilgisayari-fiyati-57344
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.