S

Yüzbaşı
15 Nisan 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
359647 Gün Cezalı
356268 gün 18 s. 20 dk.
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
Konu Dışı Özel yöneticilerinden birisi benimle iletişime geçsin.
Silinen konumu ''Ülke Gündemi''ne mi açayım?
S
9 yıl
Diplomatik Rock Opera (DH Hayran Grubu)
İlk taşı ben atayım

Ecnebilerin tabiriyle; ''underrated'' kalmış güzide bir oluşum.

http://www.izlesene.com/video/artun-erturk-ve-diplomatik-rock-opera-son-bir-dokuman/7836476
S
9 yıl
Ashleigh Cummings (DH Hayran Kulübü)
Gallipoli (2015 Mini-Series)'ten tanıdığımız/tanıyacağımız dünyalar güzeli hanım kızımız. Nasıl olsa dizi popülerleşince, kendisi hakkında gerek burada, gerekse de ekşi'de mekşide hemcinslerim tarafından bayağı konuşulacağından; ilk taşı ben atayım dedim

Suudi Arabistan doğumlu olan bu Avustralyalı güzel kız, 22 yaşında.


< Resime gitmek için tıklayın >




Not: Konu daha sonra detaylı bir şekilde güncellenecektir.
S
9 yıl
Jeff Buckley (DH Hayran Kulübü) Sanatçı hakkında sohbetler, vesaire...
Evet, tüm Leylak(eflâtun) Şarapçıları toplansınlar bakalım

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Tam adıyla, Jeffrey Scott Buckley (17 Kasım 1966, Kaliforniya – 29 Mayıs 1997, Memphis).ABD'li müzisyen, besteci, söz yazarı. Küçük yaşlarda Scotty Moorhead adını kullanmıştır. Jeff Buckley, aynı zamanda 1960'ların çok önemli müzisyenlerinden olan Tim Buckley'in oğludur.


YAŞAMI

Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Pink Floyd gibi şarkıcı ve grupları dinleyerek büyüdü. Henüz 5 yaşındayken büyükannesinin dolabında gördüğü gitarı çalmaya çalışıyordu. İlk aldığı albüm Led Zeppelin'in Physical Graffiti'si oldu. Aynı zamanda Rush, Jethro Tull gibi rock müzisyenlerinin de hayranı olan Jeff Buckey, lisedeyken bir caz grubunda çalmaya başladı.

Liseyi bitirdikten sonra Los Angeles'e giderek, bir otelde çalışmaya başladı. Orada cazdan rocka, hatta heavy metal'e kadar her türlü müzik çalan gruplarla beraber çalıştı. Bu gruplarda yalnızca geri vokal olarak yer aldı.

Şubat 1990'da New York'a taşındı. Burada Sufi müzikle ve bu müziğin en çok tanınan ismi Nusret Fateh Ali Khan ile tanıştı. Khan'ı kendisine idol olarak belirleyen Buckley, sonra Los Angeles'a döndü ve orada tanınmış bir menajer olan Herb Cohen'den gelen teklif ile adını "Babylon Dungeon Sessions" verdiği ve aralarında Eternal Life, Last Goodbye parçalarının bulunduğu demo kasetini çıkardı.

26 Nisan 1991'de Jeff Buckley, "Tim Buckley'e sevgilerle" adı verilen konserde sahne aldı. Bu onun o ana kadar yaptığı en kalabalık konseri oldu. Tim Buckley'in oğlu Jeff ve onun annesi için yazdığı, I Never Asked To Be Your Mountain parçasını ünlü rock gitaristi Gary Lucas ile birlikte çalan Jeff Buckley, konserde çaldığı son parçanın ardından içinden gelen bir cappella son ekledi. Bu son parçada enstrümansız söylediği kısımla ilgili şunları söyledi;

'' Benim işim değildi, benim hayatım değildi. Ama cenazesinde olamamak beni üzdü. Ona hiçbir şey söylememiş olmak. Bu konseri ona olan saygımı sunabilmek için yaptım. ''

< Resime gitmek için tıklayın >



1991 yazı boyunca New York'da Gary Lucas ile birlikte Grace, Mojo pin gibi en sevilen parçalarını yazdı. Burada birçok sanatçı ve grup ile birlikte çaldı. İlk albümü Grace'i 23 Ağustos 1994'de yayınladı ve bunun ardında 2 yıl sürecek olan bir dünya tununa çıktı. Sonrasında bu turların hepsini Mystery White boy ve ''Live à l'Olympia'' adıyla yayınladı.

Sonrasında yeni albüm çalışmalarına başlayan Jeff Buckley, bunun için Memphis Tennessee'ye gitti. 29 Mayıs 1997'de grubun Memphis'e ona katılmak için geldikleri gün arkadaşı Keith Foti ile Mississippi Nehri kıyısına gitti. Led Zeppelin' in Whole Lotta Love şarkısını söyleyerek, kıyafetleri ile nehre girdi. Arkadaşı, kıyıda bulunan gitar ve radyoyu o sırada nehirden geçen bir botun oluşturduğu dalgalardan kurtarmaya çalışırken nehre baktığında Jeff Buckley'i göremediğini fark etti. Arama çalışmaları başladı ve 4 Haziran günü bir turist tarafından görülen vücudu karaya çıkarıldı. Buckley'nin polis raporlarında olaydan önce hiçbir alkol veya uyuşturucu almadığı ortaya çıktı.

(Türkçe Vikipedi'den alıntıdır.)


< Resime gitmek için tıklayın >


DİSKOGRAFİSİ


1993 - Live at Sin-é (23 Kasım 1993)
1994 - Grace (23 Ağustos 1994)
1995 - Live from the Bataclan [EP] (Ekim 1995)

ÖLÜMÜNDEN SONRA YAYINLANANLAR

1998 - Sketches for My Sweetheart the Drunk (26 Mayıs 1998)
2000 - Mystery White Boy (9 Mayıs 2000)
2001 - Live à l'Olympia (3 Temmuz 2001)
2002 - Songs to No One 1991-1992 (15 Ekim 2002)
2002 - The Grace EPs (26 Kasım 2002)
2003 - Live at Sin-é (Legacy Edition) (2 Eylül 2003)
2004 - Grace (Legacy Edition) (24 Ağustos 2004)
2007 - So Real: Songs From Jeff Buckley (22 Mayıs 2007)





Not: Uygun bir zamanımda, ayrıntılı eklemeler(eksik kısımlar, İngilizce Vikipedi'den detaylı çeviri, vb) ve güncellemeler gelecektir.
S
9 yıl
Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu \u0026 Türk Pop Müzik Starları - Türk Marşları (Albüm)
< Resime gitmek için tıklayın >


2000 yılında piyasaya çıktığında babamın kasedini almasıyla, ara sıra uzun araba yolculuklarında da dinlediğimiz dört başı mamur bir çalışma.


Levent Yüksel'in seslendirdiği ''Ordumuz Etti Yemin'':

Videoyu izlemek için tıklayınız



Bu da, zamanında Milliyet'de çıkan haberi:

Ünlü popçuların okuduğu “Türk Marşları" albümünden elde edilen gelir Jandarma Asayiş Vakfı’na gidecek


Türkiye’de bir yıl içinde piyasaya bin 200 ile bin 500 arasında yerli albüm çıkıyor. Yabancı albüm sayısı ise 4 bin 500 civarında. Bunca albüm arasından sıyrılan, müzikseverlerin beğenisini kazanan ya da ayrıcalıklı bir yer edinenlerin sayısı ise çok az. DMC’den çıkan “Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu & Türk Pop Müzik Starları - Türk Marşları" albümünün yeri ise apayrı. İçinde 13 marşın yer aldığı bu albümden elde edilecek gelirin tümü, Jandarma Asayiş Vakfı’na gidecek.


Yeri bambaşka

Projeye start verdiğinde “Jandarma Er" olan Doğan Music Company (DMC) Genel Müdürü Ercan Saatçi, “Müzik sektörü bir manav tezgâhı ise Türk Marşları albümü oradaki bir portakal ya da meyve değil. Müzik sektöründe yapılan bütün işlerin üstünde bir iş Türk Marşları. Çünkü, çok anlamlı hedefleri var. Albüm satışından elde edilecek gelir Jandarma Asayiş Vakfı’na yani şehit ailelerine gidecek. Güncel soundlarla yaptığımız marşları gençler de severek dinleyecek" diye konuştu.

Herkesten alkış alıyoruz

Saatçi, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun çaldığı ünlü popçuların yorumladığı ve farklı bir soundla hazırlanan albümün piyasaya çıktıktan sonra, gelen tepkileri ise şöyle anlattı:
“Dinleyenler çok şaşırıyor, çok beğeniyorlar. Herkesten alkış alıyoruz. Satış olarak da iyi bir ivme kazandı, henüz klip çekmememize rağmen..."
Albümün ilk klibinin önümüzdeki günlerde çekileceğini anlatan Saatçi, “Yapımcılar genelde başkalarının çıkardığı albümü kıskanır. Müzik sektöründe hiç kimsenin kıskanmadığı bir albüm bu. Belki ileride ikincisi olur bu albümün. İsterim ki, bir İbrahim Tatlıses, bir Muazzez Ersoy da okusun marşları" dedi.

İşadamlarına çağrı

Konuk olduğu haber bülteninde Uğur Dündar’ın “Bu albümü satın almak bir vatandaşlık görevidir" dediğini hatırlatan Saatçi, işadamları ve kurumları da, “Türk Marşlarıöna destek vermeye çağırdı:
“Kurumların da bize yardımcı olması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı, gençlerin marşlarımızı sevmesi ve doğru olarak öğrenebilmesi amacıyla ‘Türk Marşları’ için tavsiye kararı alabilir. Şirketler, bu albümü yılbaşı hediyesi olarak verebilir. Türkiye’de herkesin alım gücü yok. Hizmetin gitmediği ücra köyler var. Sabancı Grubu, Koç Topluluğu veya diğer kuruluşlar, albümden 100 bin adet alıp, o yörelerdeki öğrencilere hediye edebilir. Öğrenciye sadece kalem, kağıt, silgi hediye etmek şart değil. Bir kültür hizmeti bu. Hiç değilse yeni bir nesil marşlarımızı doğru bir şekilde öğrenir."

Konser ocakta

Türk Marşları" albümünün tanıtım konseri ocak ayında yapılacak. Ercan Saatçi, Grup Düş, Çelik, Reha, Volkan Konak, Hande Yener, Emirkan, Ufuk Yıldırım, Levent Yüksel ve Metin Özülkü, albümde olduğu gibi marşları 70 kişilik Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu ve pop orkestrası eşliğinde yorumlayacak.

Bir albümün öyküsü

“ACEMİLİĞİMİ komando olarak tamamladıktan sonra beni bandoya seçtiler. Bandoya gittiğimde şok geçirdim. Müthiş müzisyenler. Astsubay ve subay hepsi. Allah’ın bana bir lütfu herhalde dedim. Ben konservatuvar yıllarıma geri döndüm diye düşündüm. Sadece fark, üzerimde asker kıyafeti olması. Hocam demiyorsun da, komutanım diyorsun.
Burada kalıcı ne yaparım diye düşündüm. Komutanıma, konservatuvarda kontrbas eğitimi aldım, burada öğrenci yetiştirebilirim. Bandoda nefesli sazlar var, niye yaylılar yok dedim. ‘1930’larda vardı şimdi yok’ dedi. 1930’lardan kalan kontrbaslar depolardan bulundu, tamir edildi. Bandoya yaylıları soktum. İlk kalıcı icraatım bu oldu.
Bando, yurt dışında birçok etkinliğe katılıyor, ödüller alıyor ama bu medyaya hiç yansımıyor. Bu bandonun popüler olması lazım dedim. Komutanım, değişik bir repertuvarla acayip bir orkestra yapalım bandoyu. Neden Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, İstanbul Festivali’ne katılmasın dedim.
Sonra, popüler sanatçılarla birlikte bir albüm yapma fikrini ortaya attım. Bandonun yorumladığı ulusal marşlardan bazılarını seçelim. Bu parçaları bando çalsın, popüler sanatçılar da söylesin ama aranjmanlarını değiştirelim dedim.
Herkes çok heyecanlandı. ‘Bir demo yapar mısın?’ dediler. Harbiye Marşı’na bir demo yaptım. Bu arada bir de stüdyo yaptık bandoya. Şu anda Türkiye’de beş stüdyo varsa, biri de Jandarma Bandosu’nun stüdyosudur.
Jandarma Eğitim Komutanı Hakkı Kılınç Paşa ziyaret etti stüdyoyu. Harbiye Marşı’nı dinledi, çok şaşırdı. ‘Bu çok acayip bir şey olmuş, başka ne yapacaksınız?’ dedi. Anlattık. ‘Yapın arkanızdayım’ dedi. Gerekli izinler çıktı. Ben de projeye başladım."

26 Kasım 2000 Pazar



Albümde bulunan marşlar:

1. Jandarma Marşı - Ercan Saatçi

2. Harp Okulu Marşı - Ercan Saatçi, Grup Düş

3. Ankara Marşı - Mirkelam

4. 50. Yıl Marşı - Ercan Saatçi, Çelik, Reha

5. Sivastopol Marşı - Volkan Konak

6. 100. Yıl Marşı - Çelik

7. Vatan Marşı(Mülkiye Marşı) - Ercan Saatçi, Hande Yener, Metin Özülkü, Ufuk Yıldırım

8. Ordu Marşı - Ufuk Yıldırım

9. Akdeniz Kıyılarında(Gelibolu Marşı) - Metin Özülkü

10. Sakarya Marşı - Ercan Saatçi

11. 23 Nisan Marşı - Ercan Saatçi, Grup Düş, Çelik, Levent Yüksel, Metin Özülkü, Hande Yener, Ufuk Yıldırım

12. Ordumuz Etti Yemin - Levent Yüksel

13. Biz Atatürk Gençleriyiz - Emirkan, Ercan Saatçi, Hande Yener, Grup Düş


Haberin link'i:http://www.milliyet.com.tr/2000/11/26/magazin/mag01.html


Albümü, İnternet ortamında, her ne kadar kendilerinden hazzetmesem de, TTNET Müzik'te bulmak mümkün.
S
9 yıl
Kitabın arka kapağı hakkında.
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta kitapyurdu.com'dan sipariş ettiğim kitaplar geldi ve içlerinden birinin basım yılı 2004 olmasına rağmen, arka kapağında kitapyurdu'nun reklam ibaresi basılıydı.
Şimdi benim aklımı kurcalayan; basımı yapan yayınevinin böyle bir şeyi nasıl yapabildiği ve ekteki fotoğrafta görülen amblemin ta 2004'ten beri kullanılıp kullanılmadığı.

Bu, kitapyurduna özel bir basımsa(ya da kitapsa) ve 2004 basımından değilse, bu neden açıklamada belirtilmemiş?

< Resime gitmek için tıklayın >


Aynı kitabı idefix, D&R, babil veya başka bir siteden alsam; bu sefer onların reklam ibareleri basılı olarak mı gelecekti bana bu kitap? Gerçekten aklım karıştı...

En önemli soru; bu kitap korsan olabilir mi?


Not: Bahsettiğim ibare çıkartma şeklinde değil, kartona renkli mürekkep baskı şeklinde.
S
9 yıl
Silinebilir.
Haha, şans eseri az önce fark ettim. Arada bir uğradığım hesabımın şifresini Bursa'dan biri değiştirmiş; daha doğrusu değiştirdiğini sanmış

Çaktım bir iki aşamalı doğrulama; kafam rahat


Bunu buraya niye yazdım? Çünkü herife kıl olmadım desem yalan olur


Düzeltme: Kendime kıl olmuşum meğer... Uykusuzluk başa belâ.
S
9 yıl
7 yıllık emektar sisteme ek UPS, RAM ve HDD(ayrıca birkaç küçük tüyo)
Merhaba arkadaşlar,


Sistem yedi yılı devirecek diyebiliriz. Ekran kartı, işlemci ve anakartta bir yenilemeye/yükseltmeye gitmeyi düşünmüyorum.

Sizden ricâm; RAM ve HDD konusunda olacak; ek olarak da, harici -kesintisiz- güç kaynağı(UPS). Güç kaynağı olarak, daha önceden 1000 Watt'luk bir şey kullanmıştım elektrik kesintilerine karşı. Bundan yaklaşık bir yıl evvel, pili sizlere ömür duruma geldi.

Sistem bilgisi:

Anakart: Gigabyte P35-DS3R
Ram: Kingston HyperX DDR2 serisi PCIe2, ayrı ayrı, toplamda 3 GB(KHX8500D2/1G)
Sistem: 64 bit Win/Vista Ultimate SP2
İşlemci: 4 çekirdek, Intel(R) Core(TM)2 Quad Q6600, 2.4
Sabit disk: Seagate 700 GB (7200 Rpm) S.M.A.R.T. tek parça
Ekran kartı: NVidia GeForce GTX260
Chipset: Intel(R) ICH Family
DVD/CD ROM: ASUS DRW-2014LIT ATA
PSU: 700 Watt Tagan 2 Force II
Monitör: Philips 190CW (1440x900)
Kasa:http://www.jayceooi.com/cooler-master-cm-690-rc-690-chassis/

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekleme: Ha, bir de, küçük tüyo demişken; bu termal macunlama ve kasa Fan'ları ile ilgili birkaç küçük dokunuş anlamında demeye çalıştım. Aldığımdan bu yana(abartısız), hiçbir müdahalede bulunmadım CPU'ya Fan'lara da bir el atmak gerekir mi?

Sistem ve sıcaklık değerleri:


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
Hasarsız olarak kasa ve monitör taşıyabilecek kargo firması? (Kilitlenebilir)
Merhaba arkadaşlar,

İzmir'den Ankara'ya, en fazla, iki iş günü içerisinde kazasız belasız bilgisayar kasası ve monitör taşıyabilecek; bildiğiniz, güvenilir bir firma var mıdır?
TNT Express'i aradım; fakat sadece yurt dışı gönderimleri için çalışıyorlarmış.

Tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.
S
9 yıl
Doğduğunuz gün listebaşı olan şarkılar hangileri haydi millet!(ekşi\u0027den alıntı)
Evet arkadaşlar, aşağıdaki sitelerden doğum gününüzü Gün/Ay/Yıl olarak giriyorsunuz ve doğduğunuz tarihte, dünyada hangi şarkılar listebaşı/hit olmuş öğreniyorsunuz. Bu konuya da çıkan sonuçları yazıyorsunuz. Aşağıda link'leri olan sitelerin ilkinde kaç dakika önce doğduğunuz da yazıyor. Onu bilgiyi de isterseniz mesajınıza ekleyebilirsiniz.

Haydi bakalım!

ekşi sözlük'te başlığı açan ''better ol'' mahlaslı kişiye teşekkür edelim buradan


Not: Sonuçlarda hoşunuza giden(ya da zaten favoriniz olan) parçanın Youtube link'ini mesajınıza ekleyebilirsiniz



--------------------------------------------------------

http://billboard.fm/birthday-song


http://tsort.info/music/faq_birthday_number1.htm


http://www.thisdayinmusic.com/birthdayno1

--------------------------------------------------------


Benimkiler:

İlk site için; The #1 song on Wednesday, August 21st 1991 was: ''(Everything I Do) I Do It for You by Bryan Adams''



İkinci site için:

Amerika, İngiltere, Avustralya ve Kanada için; yine ''(Everything I Do) I Do It for You by Bryan Adams''

Yine Kanada için; ''Paula Abdul - Rush Rush''

Yeni Zelanda için; ''Extreme - More Than Words'', Aaron Neville - "Everybody Plays the Fool", ''Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It for You"

Almanya; ''The Scorpions - Wind of Change'', ''Kate Yanai - Bacardi Feeling (Summer Dreamin')"

İrlanda; ''Bryan Adams - (Everything I Do) I Do it For You"

İtalya; ''Claudio Bisio & Rocco Tanica - Rapput (senza fiato)" , ''Crystal Waters - Gypsy Woman", ''Claudio Bisio & Rocco Tanica - Rapput (senza fiato)"

Finlandiya; ''Guns N' Roses - You Could Be Mine", ''Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It for You", ''Metallica - Enter Sandman"


Üçüncü site için:

İngiltere: (Everything I Do) I Do It For You - Bryan Adams

Amerika: (Everthing I Do) I Do It For You - Bryan Adams

Avustralya: Everything I Do, I Do It For You - Bryan Adams

Kanada: Everything I Do, I Do It For You - Bryan Adams

Almanya: Summer Dreaming (Bacardi Feeling) - Kate Yanai


Ve link'inin paylaşmak istediğim, aynı zamanda çok sevdiğim şarkı:https://www.youtube.com/watch?v=UrIiLvg58SY



Efsane bir tarihte doğmuşum diyebilirim sanırım Ayrıca, Freddie Mercury'nin vefat ettiği yıl maalesef, doğduğum yıl.


Yaklaşık 12,337,615 dakika önce doğmuşum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.