T

Yüzbaşı
17 Şubat 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
152 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
12 ay
HP Omen ve HP Victus ekran kartı watt değerleri
Selamlar,

Aşağıdaki siteden HP Omen ve HP Victus'lar için ekran kartı değerlerini öğrenebilirsiniz.

Örneğin alacağınız laptop "HP Victus 16-R0052NT 6GB RTX4050" özellikli olsun.

Bu siteye gidip 16-r0xxx ve NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 6 G yazan yere bakıyorsunuz. 120 watt ve 2355 Mhz yazıyor.



https://support.hp.com/tr-tr/document/ish_8109249-8406974-16
T
2 yıl
Avrupa\u0027ya TR plakalı araçla gitmek (2022)
Selamlar,

Benzer konular var ama tarihleri çok eski. Yeni tarihli göremedim. Varsa da kusura bakmayın.

TR plaklaı araç ile Avrupa'da ne kadar kalabiliriz? 6 ay mı? Peki 6 aydan fazla kalacaksak ne yapmamız gerekiyor?

Ayrıca, eğer yurtdışında 6 aydan fazla kalacaksanız, ehliyetinizi o ülkenin ehliyetine çevirmeniz gerekli diye okudum. Bu doğru mu bilgisi olan var mıdır?


Kısacası, avrupada uzun süreli kalacağım ve arabamı getirmek istiyorum, ne yapmam gerekli?


Teşekürler...
T
3 yıl
Araç ile yurtdışına gidenler bakabilir mi
Selamlar,

Araba ile yurtdışına gitmeyi planlıyoruz. Sırasıyla; Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovakya, Çekya yollarından geçmemiz gerekecek. Hemen hemen Almanya'ya araç ile gidenlerin güzergahı ile aynı bir rota.

Kışın, aralık ayında yollar nasıldır bu ülkelerde? Gördüğüm kadarıyla paralı yollar dümdüz. Bir tek Sırbistan'da sanırım Niş diye bir yer dağlık. Hava durumu nasıldır kar kış durumları? Önerir misiniz kışın araç ile gitmeyi?

Teşekkürler.
T
3 yıl
Ülke 2 mühendis daha kaybetti...
Selamlar,

40 yıl düşünsem başlıktaki cümleyi söyleyeceğim aklıma gelmezdi. Eşim ve ben kariyerimizi yurtdışında sürdürmeye karar verdik. Çok büyük bir problem yaşamadığımız sürece de geri dönmeyi düşünmüyoruz.

Ekonominin kötü olmasından öte, gitmemizin sebebi ülkenin halinin her anlamda gerçekten kötü olması. İnsanlardan, trafiğinden, her konuda kazıklanmantan, bir ürün satmak için söylenilen yalanlardan, 7/24 inşaat izni olan inşaatlardan, telefona gelen saçma sapan spam sms ve aramalardan, politikadan, siyasetten, kadınlara mal gözüyle bakan insanımsılardan, pazarda 1kg ver 2 kişiyiz napacam 3kgyi dememe rağmen abi 3kglik yaptım diyenden, Kapıkule'yi geçemeyen futbolundan, eğitiminden her şeyine kadar bıktım da bıktım. Daha yazılacak o kadar çok şey varki... Ülke insanı zaten böyleydi sadece bastırılıyordu. Artık bastırmaya ihtiyaç da yok. Nasıl olsa hiçbir şey suç değil artık. Yap geç...

Nasıl yaptınız, ne yapmak gerekli v.s gibi merak edeniniz varsa yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada IT sektöründeyiz. Diğer meslekler için bir fikrim yok açıkçası. Sadece doktorlar için denklik gerekiyor diye biliyorum.


EDIT : Konuyla alakalı çok mesaj geldi. Hepsini burada toplamak iyi olur diye düşündüm. Hem yurtiçi hem de yurtdışı için geçerli bu yazdıklarım.

  • Kesinlikle linkedin.com sitesinden profil oluşturun. Öğrenci olmanız v.s farketmez.
  • Profilinizi ingilizce oluşturun.
  • Büyük firmaları aratın. Örneğin; Mobil Hizmeti veren firmalar, TV kanalları, ülkenin en zenginlerinden olup hatta bir kulubün başkanı olan kişinin firmasını aratın gibi
  • Arattığınızda altta bütün sonuçları gör yazar. Basın buraya. burada hem o firma ile alakalı iş ilanlaı, hem de o firmada çalışan insanların profilleri gözükür. IK'cı olanlara bağlantı isteği gönderin. Kabul ederler merak etmeyin. Böylece ağınızı geliştirmiş olursunuz ve anında iş ilanlarını görürsünüz yurtdışı / yurtiçi farketmez.
  • Öğrenciyseniz; başlangıç yaptığınız dilleri(C, C#, Java ,React vs gibi) profilinize ekleyin. Kendiniz kesinlikle bir proje yapın ve bunu ekleyin. şu projeyi yapıyorum şu teknolojileri kullanıyorum gibi. Kesinlikle işinize yarayacak. (IT için yazıyorum ama diğer meslekler için de geçerli. Diğer meslekler için tam olarak ne yazılır bilgim yok kusura bakmayın artık)
  • Tecrübeliyseniz yer aldığınız bütün projeleri yazın ayrıntısıyla. Hiç uğraşmadığınız ama bilgi sahibi olduğunuz konuları da yazın. Ama sorduklarında cevap verebilecek kadar bilgili olun.
  • Öğrenmek istediğiniz, öğrendiğiniz, şuan çalışmakta olduğunuz ya da çalışmak istediğiniz mesleklerle alakalı gruplara katılın. Örneğin; ASP.NET Core Grubu, Java grubu, Oracle grubu, Unity Grubu gibi. Buralarda da iş ilanı çıkabiliyorlar haberiniz olsun.
  • Ağınızı genişlettikçe, profilinize yeni projeler, diller v.s ekledikçe mesajlar almaya başlayacaksınız. Ama biraz sabır :)


Yurtdışı ile alakalı;
  • Bütçe gitmek istediğiniz ülkeye göre değişiyor. AB ülkeleri içinde bile farklılıklar var. Hollanda, Belçika, İngiltere, İsviçre gibi ülkeler kendi vatandaşına göre bile pahalı. Bize hayli hayli pahalı. Almanya bana orta halli gibi geldi ama yanılıyor da olabilirim :) Polonya, Çekya, Macaristan gibi ülkeler biraz daha erişilebilir durumda. Bütçe olarak kastım; ülkedeki ev kira fiyatları, market fiyatları. Yoksa EUR almış başını gitmiş bundan bahsetmiyorum. Polonyada yaşam, Almanyada yaşam v.s gibi aratırsanız market fiyatları ve ev kiraları ile alakalı bir sürü video çıkıyor. Bazı firmalar ilk 1 ay kalacak yer temin ediyor. Maaş aldıktan sonra ev kiralayabilirsin diyor. Bazıları size taşınma parası yollayabiliyor (relocation pack deniyor buna)
  • Sadece işi bulan kişiye çalışma izni çıkıyor. Yanınızda gelen eş/partner v.s 'ye sadece oturma izni çıkıyor. Bu kişi eğer gittiğiniz ülkede iş bulursa, ilgili firma ona çalışma izni çıkartıyor.
  • Çalışma izni olan kişi, gittiği ülkenin vatandaşlık kartını almaya hak kazanıyor. Sanki o ülkenin vatandaşı gibi haklara sahip oluyorsunuz ve pasaport olmadan AB içinde gezebiliyorsunuz. Fakat her ülke bu kartı kabul etmiyor. Listeler var bakmak gerekli. Benim bildiğim Danimarka, İngiltere kabul etmiyor illa pasaport istiyor.

İş görüşmesine girerseniz;
  • Görüşmenin başında ilk defa ingilizce görüşmeye girdiğinizi ve heyecanlı, stresli olduğunuzu belirtin. Sorun etmiyorlar korkmaya gerek yok.
  • İstekli gözükün. Hmm mmm bilmemki gibi tavırlarda hemen elenirsiniz :)
  • Üni, bölüm hiç sallamıyorlar. Yaptığınız işe odaklanıyorlar. CV'nizi en ince ayrıntısına kadar inceliyorlar. O yüzden sakın bilmediğiniz bir konu yazmayın



Aklıma bunlar geldi. Sizin aklınıza gelen varsa sorabilirsiniz.


Birde nereye gidiyorsun diye soruluyor. Artık yeni futbol kulubüm Lech Poznan Alman firmasının Polonya ile Almanya arasındaki merkezinde mekik dokuyacağız. Poznan da ev tercih ettik çünkü fiyatlar çok uygun Almanyaya göre. Poznan Berlin arası da trenle 2-2.5 saat. Bu arada 1 PLN = 2,37 TL. Bizim para gittikçe gidiyor :(

EDIT 2:
Üni, bölüm ve yaşımı soran arkadaşlara; Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Enformatik mezunuyum. Yaşım 40.
Yaşın önemli olduğunu sanmıyorum yoksa benle görüşmezlerdi bile. Adamlar zaten ülkelerinde eleman bulamıyorlar 50 olsun bizim olsun diyorlardır :)

Yabancı dil olarak sadece ingilizce biliyorum. Almancam yok. Bazı firmalar almanca istiyorlar o yüzden rededildiğim oldu.
T
3 yıl
AB Uyumlu aşı sertifikası için HealthPass uygulaması alternatifi
Selamlar,

Healthpass uygulamasından ekleme yapmak istediğinizde sizde benim gibi "Geçersiz barkod" hatası alıp kafayı yediyseniz bir çözümü var.
Çözüm de HealthPass uygulamasını kullanmamak

TousAntiCovid adında bir uygulama var. Fransa hükümetinin yaptığı, AB uyumlu aşı sertifikalarını yüklemek için geliştirilen bir uygulama. Türkiye storelarında da mevcut. Ama isteyen sitesinden de indirebilir.

https://bonjour.tousanticovid.gouv.fr

Uygulama ingilizceyi destekliyor. E-Nabızda Covid19 kısmından AB uyumlu aşı sertifikası oluşturuyorsunuz. Her iki doz aşı için "Görüntüle" düğmesine basıyorsunuz. Çıkan barkodu bu uygulamadan okutuyorsunuz. HealthPass'taki gibi ne uyum problemi var ne de TAN kodu istiyor. Hemen ekliyor.

Eğer yurtdışına gidecekseniz bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
T
3 yıl
Yurtdışı çalışma vizesi hakkında bilgisi olan?
Selamlar,

Birkaç sorum olacak;

  • Çalışma vizesi aynı zamanda oturma izni mi oluyor? Yani ayrı bir vize almaya gerek var mı?


  • Çalışma vizesi aldım ve ülkeye gittim diyelim. Uçak veya kara yolu ile EU içindeki diğer ülkelere geçebilmem için schengen vizesi almam gerekiyor mu? Yoksa başka bir izin mi almam gerekli?


şimdiden teşekkürler.
T
6 yıl
Yakın tarihlerde Hollandaya giden var mı?
Selamlar. Yakın tarihlerde Hollandaya giden var mı aranızda. Malum bu aralar siyasi olarak çekişiyoruz. Karşılıklı olarak elçi yok vs.
İtalyadan aldığım vizem var. Black fridayden pegasusdan 2 kişi gidiş dönüş 650tlye bilet almıştım. Bu aralar giden varsa zorluk çıkartıyorlar mı havaalanında?
T
10 yıl
n11\u0027de PS4 oyunları 99 TL?
Merhaba,
Eğer aynı konu açıldıysa kusura bakmayın işteyim çok vaktim yok.

n11'de PS4 oyunları 99TL kampanyası var 31.12.2014'e kadar.

http://www.n11.com/promosyon/playstation-4-oyunlarinda-tek-fiyat-99-tl-430253?icid=200501_b_playstation-4-oyunlarinda-tek-fiyat-99-tl-430253

satan firmalar da oyunkonsol ve beylikduzukaleps3. Bu firmalara güvenebilir miyiz? Çünkü aynı firmaların 149TL'ye de ilanları var. Kafa karıştırıcı bir durum. n11de alışveriş yorumu da bulamadım. Sadece Wolfenstein oyununa biri "oyun sıfır değil 2.el gibi" demiş.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.