M

Yarbay
01 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme (?)
98 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Artık Sanayi ustasına gidilmez. Neden mi?
Merhabalar. 2004 model Opel Astra G kasa 1.6 lpg li aracım var. Daha 142 bin km yaptı. Aracımı da sıkıştırmadan kullanan, ayda bir miktar motor rahatlasın diyerek benzinle gezen bir sürücüyüm. 10 bin km de bir motor ve lpg bakımlarını yaptırırım. LPG 85 bin de takılmış ben 95binde aracı 3 yıl önce aldım. Gelelim mevzuya:
1 ay önce burnuma yanık yağ kokusu gelince motor soğukken yağ kontrolü yaptım ve yağ çok eksilmişti. Sürekli gittiğim usta daha yeni sübapları değiştirdiği için bu sefer sorunun motor olduğunu ve komple motor yapılması gerektiğini söyledi.(4000 lira) Tamam dedim işim var sonra yaptırırız diyerek uzaklaştım ve 2 farklı ustaya daha araca baktırttım. Birisi daha motor yapılmalı dedi, bir diğeri ise motor keçe kaçırıyor motorun sağ taraf yağ olmuş, sıcak motor yüzeyinde yanan yağ hava kanalından burnuna kadar gelir dedi. Bunu hallederiz sorun %99 çözülür, egzostan yağ çıkışı yok dedi. Ücret? 2 bin civarı. İyi dedim bir de bugün yetkili servise bir sorayım onlar ne diyecek. Son ustanın dediğini söyledi yetkili servis ve ücret olarak 1500 lira dedi. Hatta 4 lastik değiştirelim 800 liradan 500 e ineriz ve 70 liralık ta yakıt hediye ederiz dedi. Verdim servise hemen arabayı. Özel servis fiyatının 70 lira düşüğüne 4 lastiği de hallettik.
Özel servis gerçekten ucuzmuş! bunu anladım. Keşke şimdiye kadar yaptığım işlemler için de yetkili servisten ücreti sorgulasaydım diyorum. Arkadaşlar eğer sorununuz motor bloğundaysa yetkili servise danışmadan ustaya bırakmayın aracınızı. Ben güvenerek aracımı bıraktım kaç sefer. Şu dakikadan sonra 3-5 fazla olsun garanti olsun diyerekten 2. el eski araç alırsam bile muhakkak yetkili servis bakımlı alıcam ve tüm her şeyi yetkili servise yaptırıcam.
Umarım kulağa küpe olur.
M
9 yıl
Excel Makro ile 1. sayfadaki kişi sayısı kadar 2. sayfada çıktı almak?
Merhaba arkadaşlar,
Bir sertifika programı yapıyorum. Konu seçimleri isim seçimleri ekle birleştirler tamam. Ancak en son artık eğitim katılım listesi (1. sayfa) ile eğitim alan listesine yazdığım kişilerin 2. sayfada sertifikalarını tek tuş ile yazdırmak istiyorum. Normalde 1. sayfayı yazdırıyorum sonra 2. sayfaya gelerek kaç kişiye eğitim verdiysem yazdır kısmından kaç kşi varsa aralığı belirleyerek yazdırıyorum. Bunun yerine makro veya benzeri kodlar ile olursa tek tuş ile hem 1. sayfayı hem de 1. sayfada yazdığım isim kadar 2. sayfayı yazdırmak düşüncesindeyim.
Acaba yardımcı olabilir misiniz?
Örnek vermek gerekirse.
sayfa1 de B1 den B90 a kadar isim listesi mevcut. Sayfa 2 de ise Eğitim konu kişi kurum eğitici vb. bulunduğu sertifikalar var. Bunlarda 98 sayfa ve hepsi için tek tek isim listesindeki kişiler bu alanlara direkt olarak = ile çağrılıyor. Benim isteğim tek tuş ile hem sayfa1 hem de hemen arkasından sayfa1 deki b1 b90 arası kaç kişi varsa sayfa 2 de o kadar sayfalık çıktı almak. Yani tek butona basarak hem eğitim katılım listesini(sayfa1 de) hem de eğitime giren çalışanların sertifikalarını(sayfa2 de 1-90 arası sayfa) çıkarmak.
M
10 yıl
Cevap: İkinci ele garanti mecburiyeti geliyor (28 Mayısa kadar ikinci el almayalım)
Sıfır araç satan firmalar araçta bir sorun olduğunda kullanıcı hatası diyor ya, bundan sonra aracı sattıktan sonra araçta sorun çıkarsa kullanıcı hatası deriz biz de
Ya da araba yerine paspası satarız bilmem kaç bin liraya, araba da yanında hediye deriz. Böyleye hediye kısmından garantörlükten yırtarız
Edit: Ekleme
M
10 yıl
1.25 Fiesta ile İzmir-Manisa arası sorunsalı
Merhabalar. Sıfır olarak 1.25 trend fiesta almayı düşünüyorum. Bir rentacar şirketi üzerine alınacağı için güzel bir filo indirimi yapacaklar. zaten biraz da hem sıfır araca binmek hem de bu indirim sayesinde ileride yatırım aracı gibi kullanmak amacındayım. Ancak aklıma bazı soru işaretleri takıldı.
1- 1.25 82 beygirlik araç izmir-manisa arası ayda en az 8 defa gidip gelecek(yaklaşık 700km) ve tabi bunun yanında şehiriçi gezmeleri de saayrsak ayda en az 1000km görürüm. Aracın Sabuncubelindeki yakıt durumu beni çok fazla üzer mi? Yani ortalama yakıtım 7 - 7,5 lt/100km üzerine çıkar mı?
2- Ben zaten sakin araç kullanan birisiyim. 2012 model 1.2 70lik polonun performansı bana oldukça yeterli geldi. 2200-2500 devirde vites değiştiren birisiyim. Nişanlım ile gezeceğim için şehirler arası bile maksimum 110 yaparım. Ancak sabuncubeli yokuşu gözümü korkutuyor. Burada aracın çekmeme gibi bir durumu olur mu?(2 kişi(120kg) + 20-30kg da bagaj olur)
3- Fiesta için birkaç yerde kasa değişecek birkaç yerde de makyaj yiyecek diye konular okudum. Bunlar ne kadar doğru?
4- Aracın 2013 dizel titanyum olan versiyonunu kullandım. Bana trend de yeterli gelir kanısındayım ancak dizel motor sesi içeri çok geliyordu. 1.25 ile içeride motor gürültüsünü çok duyar mıyım?
5- Aracın eski versiyonlarında direksiyon ile ilgili sıkıntılar olduğu ancak yenisinde bu sorunların büyük ölçüde giderildiğini okudum, gördüm, duydum. Yani 45-50 araçlık 2013 fiestaların sadece1 inde bu kronik sorun ortaya çıkmış. O da farklı bir yapıda. Acaba bu aracın başka böyle beni araçtan soğutacak kronik sıkıntısı var mıdır?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Bazı arkadaşlar diyebilir performansı düşünüyorsan yüksek hacim yada torku yüksek araç al hazır indirimde var. Ancak malesef bütçemi zaten fazlası ile aşıyorum. Hem 2. elde bazı tanıdıklarımın başına gelen sıkıntılardan ötürü hem de aracı gerçekten güzel bir fiyata alıp 2-3 sene sonunda mininmum zararla satabileceğim için yatırım düşüncesindeyim. Bu yüzden 2. el de düşünmüyorum. LPG ile ilgili düşüncelerim pek içaçıcı değil. Dizel ya da az yakan benzinli araçlar düşünüyorum.
M
12 yıl
Vatan bilgisayardan 10 taksit 1400TL\u0027ye \"16 gb siyah S2\" almayı düşünüyorum. Yorumlarınız nelerdir?
Yarın Vatan bilgisayardan Kredi Kartına 10 Taksit 1400 TL'ye "SAMSUNG I9100 GALAXY S II CEP TELEFONU 16 GB (SİYAH)" almayı düşünüyorum.
Siz bu telefon hakkında bilgi sahibisiniz. S3 alacaktım ancak ben bununla(s2) rahat 2 sene idare ederim diye düşündüğüm için s2 alıyorum.
1- Fiyat sizce nasıl?
2- Bu kayıt olayları falan oluyormuş. Vatandan alsam istediğim hatları takabilir miyim?
3- Bunun herhangi bir serisi var mıdır iyi veya kötü olan? Nasıl anlaşılır?
Şimdiden yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
M
12 yıl
Ofise Wireless Lazer Yazıcı Tavsiyesi
İyi günler.
Ofisimizde bulunan Hp B110 wireless yazıcımız pert makamına ulaştı. Şu an yeni bir yazıcı arayışı içerisindeyiz. Buna benzer ancak daha seri bir yazıcı aramaktayız.
-Wireless (kablosuz) olması gerekiyor. Hatta e-print özelliği de olursa (mail ile sayfa yazdırma) harika olur.
-Özenli rapor ve haritalandırma yapıyoruz A4 kağıda bu yüzden çıktı kalitesi iyi olması gerekiyor.
-Ayda 1000-2000 arası A4 çıktı potansiyelimiz var. Ancak Bu sayfaların %30-40 ı renkli ve kaliteli baskı oluyor.
-Sadece çıkış A4 oluyor. Daha büyüğe gerek yok. uzunluğu 55 cm, genişliği 35cm, yüksekliği 50cm lik bir alanımız var. Bu alana sığması lazım.
-bütçe sınırsız. Kaliteye önem veriliyor.
Sizden bu özellikle uyan bir yazıcı önermenizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
M
12 yıl
Garip bir sorun.
Merhabalar.
Küçük gibi görünen ama büyük olan bir sorunum var. Aşağıdaki resimde görülen kutucuk oyun oynarken dank diye oyunun ortasında, film izlerken ilerlemek veya durdurmak istediğimde dank diye karşıma geliyor.
Ancak ilk önce "Shift" tuşuna bastıktan sonra bu olay aktif oluyor. Sonra herhangi bir harf tuşunda farklı simgeler ortaya çıkıyor. dil değişimi falan yapıyor dedim ilk başlarda fakat o da değil gibi. Ne olduğunu da bilmiyorum nasıl kapatacağımı da. Acaba bunun ne olduğunu bilen var mı? Ve Çözümü nedir?


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 yıl
İdrar yolu iltihabı - Sağlığınız için okuyun lütfen)
Öncelikle herkese merhaba. Başımdan bir hastalık geçti ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle de kışın gelip çattığı havaların soğuduğu bu günlerde yararlı olacağını düşünüyorum. Konu biraz sizin tabirinizle "İbret Alma" konusudur:
3 gün önce(cmtesi) penis içinde 1 sn'lik acı vermeyen hafif yanmalar oluyordu. Pek önem vermedim geçer dedim.Bu yanmalar saatten bir olurken pazar günü 15dk bir olmaya başladı. Biraz kuşkulandım pztesi bir doktora giderim dedim.
Dün sabah kalktığımda karnımda gerçekten muazzam bir ağrı vardı. Üşüttüm heralde diyerek tuvalete koştum, istifra ettim ve karın ağrımın azaldığını düşündüm. Tabi biraz piskolojik bir düşünmeydi bu zira hiç azalmamıştı. Yattım yatağa; ter ter terliyorum. Sucuk oldum tabiri gerçek oldu. Bir kaç kilo bile vermiş olabilirim. İlk işkilendim apandisit falan olur mu acaba diye. Biraz araştırma yaptım ve apandisit ağrısı ile pek alakası olmadığını gördüm. 1 saat kadar sırtın arka bölümünden-Böbrek arkası- böbrek önü, ordan kasıklar, ordan da penise doğru gelen bir ağrı. 1 saat acıdan sonra küçük tuvaletim geldi gittim yaptım ve ağrı kesildi. Ağrı kesilince sorun etmedim doktora gitmedim sabah gider tahlil yaptırım dedim.
Bu sabah uyandım ve yine aynı ağrı. Hemen doktora koştum. Şikayetimi anlattım. (Şu anki sağlık tarama sistemi berbatmış onu öğrendim. Eskiden doktorlar daha fazla hasta ile munasebet kurar, en azından el ile muayene yaparlardı. Şimdi ne tahlil var ne bir şey. Eski sağlık ocaklarını özlemişim.). İdrar yolu iltihabı olmuş dedi. Nasıl yakalandığımı sorunca ise:
-Ayakların üşümüş. Bu da vücuda ve idrar yollarına doğru ilerlemiş. Kısacası ayaktan üşütmüşsün. Ayaklarını sıcak tut ve bol su iç. Teşekkür ettim odadan çıktım ve eczaneye ilaçları almaya. Şu an durum iyi. Tarihler biraz sallamadır. Tam hatırlamıyorum günleri.

Başımdan böyle bir olay geçti. Benden geçti sizden geçmesin diye anlatıyorum. Kendinize dikkat edin. Çorap giyin alttan soğuk yemeyin.
Herkese iyi günler.
M
12 yıl
\"Kovalasın tavşanlar. Haydi iyi akşamlar\" (Nostaljik-Avea Reklamı)
Videoyu izlemek için tıklayınız
Can sıkıntısına birebir. Özledik güzel reklamları...
M
13 yıl
1300-1400 BÜTÇELİK TVLER.
Herkese iyi günler.
İlk maaşım ile eve bir tv almak istiyorum. Bütçem 1400 max 1450 olur. Buna göre ne önerirsiniz? şu 2-3 gün içerisinde almam lazım.
Ben bunu düşünüyorum ama konu hakkında bilgisi olanlarında görüşleriin duymak isterim:
http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_37LE5300-LED-TV,14594.html#urun_detay_div
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.