B

Yüzbaşı
12 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
1429 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
3950x x570 anakart tavsiyesi
selamlar.Bütçe 3500tl.
Thermal olarak vrm karsılastırmalarına biraz göz gezdirdim. gigabyte aorus master, yeni tomahawk ve asus rog crosshair VIII hero gözüme çarpan kartlar.Tomahawk f/p ile özellikle radarımda. Daha once gigabyte kart kullanmadım, ön yargılıyım biraz. z390 chipsette msi meg ace, yine x570 chipsette asus x570-p kullandım ikisi de beklentimi karşılamıştı. Bu sefer x570 chipsette biraz daha özellikli bir kart arayışındayım. Thermal kararlılık benim için önemli, ayrıca bluetooth,wifi sıklıkla kullanacağım.Ses konusunda da üzmemeli.
B
6 yıl
1250TL NZXT Kraken x72 vs 1650TL Corsair H150i Pro
Selam arkadaşlar. Elimde iki sistem var, birisi R9 3900X diğeri i9 9900K tabanlı sistemler. 9900K sistemimi H100I V2 ile soğutuyorum şu anda ve memnunum açıkçası. R9 3900X sistemim ise şimdilik stok soğutma ile devam ediyor. Yakında i9 sistemimi bozup 3950X'e geçmeyi düşünüyorum. Öncelikle iki sistemde de kasam Cooler Master MB511. Üst tarafta 360 mm desteği yok maalesef. 3900X sistemim için 360 mm AIO düşünüyorum. 2 seçenek gözüme çarptı;

NZXT Kraken X72 > 1250 TL
Corsair H150I PRO >1650 TL

NZXT için yazılımda problemli diyorlar, Corsair kullandım memnunum. Kararsız kaldım açıkçası,fiyat farkı da çok. Bunlardan birine karar verdikten sonra iki senaryo var;

Senaryo 1: Şimdilik yukarıdakilerden birini al, 3900x'e bağla. Diğer sistemi 3950x'e geçirdiğinde 240'lığı 3900x'e bağla, 360'lığı 3950x'e.

Senaryo 2: 240'lık 3900x'te iş görmez, 360mm ile gözle görülük fark var, iki adet 360 al.

Bunların ötesinde radyatörü öne bağlamam sanırım gözle görülür farklar cıkmıyor ortaya. Kasaları şuan değiştirmeyi düşünmüyorum.

İki sistem de her gün saatlerce yük altında kalacak, önerilerinizi bekliyorum.
B
6 yıl
3900x sıcaklık değerleri ve overclock/undervolting
selamlar.

3900x ve x570-p sistemim bugün geldi.hemen windows yükledim, bios güncelledim, driverları yükledim.güç ayarlarından ryzen high performance seçildi.windows güncellemeleri indirildi.stok fan kullanıyorum.biosta sadece ramler 3000'e alındı, başka bir şeye dokunmadım.sıcaklık idle 40-44 derece.

< Resime gitmek için tıklayın >

prime 95 smallest fft 15. dk sırasında bazı değerler:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

CPU-Z 10. dk stres testi anlık görüntü:

< Resime gitmek için tıklayın >

sizce sıcaklıklar nasıl?tüm çekirdeklerde kabul edilebilir sıcaklıklarda stok soğutma ile 4.2, 4.3 ghz yakalanabilir mi?işin ehli arkadaşlar yardım ederse sevinirim. overclocking veya undervolting işlerinde pek bilgili değilim. İntel sistemimde yararlandığım şu tarz basit bir rehber bulamadım.

https://www.youtube.com/watch?v=RegtSFGiqxM
B
6 yıl
r7 3700x sistem anakart ve PSU tavsiyesi
selamlar. vatan bilgisayar kdv indiriminden ikinci bir bilgisayar toplamak istiyorum. normalde imzamdaki sistemi kullanıyorum fakat bu sefer amd tabanlı bir sistem olacak. intel tarafının aksine amd tarafında anakart uyumluluğu fazla. anakart kısmında kafam karışık.Ekran kartı dışında 5000 TL civarı bir bütçem var. Belki 5500 zorlanabilir. bazı parçalarda karar kıldım ve değişiklik yapmayacağım.

Öncelikle sistemin yük altında saatlerce çalışacağını belirteyim.Bu yüzden anakart VRM performansı önem arz etmekte.İşlemcinin kutusundan çıkan soğutucunun yeterliliği konusunda fikrim yok. Amd işlemcilerin overclock kapasitesi hakkında da pek bir bilgim yok. Şuanda sadece takıp çalıştırma düşüncesindeyim. Default olarak yük altında stabil ve serin çalışan bir sistem olsun istiyorum.

işlemci 2139 TL :https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen7-3700x-soket-am4-wraith-prism-rgb-3-6ghz-4-4ghz-36mb-65w-7nm-islemci.html

SSD 358 TL :https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-860-evo-sata-3-0-okuma-550mb-yazma-520mb-ssd.html

kasa 515 TL :https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterbox-mb511-midt-atx-mesh-on-panel-siyah-kasa.html

Bellek olarak elimde hali hazırda tek modül 16 GB şu model var:https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-16gb-1x16gb-vengeance-siyah-ddr4-3000mhz-cl16-single-ram.html

Aynısından bir tane daha alıp dual channel yapmak istiyorum. Belki ileride 48 GB'a yükseltme durumum olabilir.Forumda bazı konularda kullanıcıların 4 adet DIMM slotunu da doldurduklarında düşük mhz aldıklarını okudum. Bu konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Dediğim gibi 4 adet RAM slotunu da kullanabilme durumum var ve anakart seçimimi de etkileyecek bu. Ayrıca RAM konusunda aklıma takılan başka bir mesele de uyumluluk konusu ve 3000-3200-3600 mhz hızlarının ciddi manada sisteme etki edip etmemesi de var.

Buraya kadar 3600 TL tutuyor. 1400-2000 TL arası anakart ve psu için bütçe kalıyor. Bu bütçeyi minimumda tutma taraftarıyım ki ekran kartı bütçemi destekleyebileyim (ikinci el 1070ti düşünüyorum)

Anakart meselesine gelirsek, mevcut sistemimde MSI z390 meg ace kullanıyorum. Aynı dolulukta bir kart ihtiyacım yok bu sefer. Daha fiyat-performans bir şey arıyorum. Özellikle bizzat anakart kullanıcılarından gelecek yorumları bekliyorum. x570 dışında, x470 veya başka bir model kart alırsam 3700x ile kullanabilmek için BIOS update ihtiyacım var mıdır?

PSU konusunda da tavsiyelere açığım.
B
7 yıl
referans ilanında kullanıcı adı problemi
selamlar. bir arkadaştan referans isteyecektim fakat kullanıcı adı içerisinde [ ] köşeli parantezler var, bir türlü nicki tamamlayıcı listeden seçemiyorum (gözükmüyor). Ne yapmak lazım bu durumda?
B
7 yıl
i5 4460 sistem ikinci el değeri
yeni sisteme geçtiğim için elimdeki bazı parçaları satmak istiyorum. Objektif olarak bu parçalara bir değer biçer misiniz? Satışta fazla oyalanmak istemiyorum oluru neyse ona satacağım.

i5 4460 stok fanlı kutulu
H81M PRO VD anakart kutulu
8GB corsair vengeance 1600 mhz ddr3 ram
8GB kingston 1600 mhz ddr3 ram
zalman r1 kasa
zalman zm600 le psu
B
7 yıl
Yeni sistemimde ram\u0027lerimi 3000 mhz çıkaramıyorum
Selamlar. 9700k , meg z390 ace, 16+8 GB corsair vengeance 3000mhz cl 16 bir sistem topladım bu hafta ve ramleri bir türlü 3000 mhz ye çıkaramadım. Öncelikle bios, windows, driverlar güncel, cpu stok hızda, xmp denediğimde pc kapanıyor tekrar açıldığında fail verip base değerlere dönüyor. Manuel olarak 1.4 V vermeyi denedim yine fail yedim. Henüz dün topladım memtest yapmadım. Belki aynı sorunu yaşayanlar olmuştur diye danışmak istedim.
B
7 yıl
Corsair 750W RMx Serisi (2018) // İşimi görür mü?
80+ gold ve tam modüler bir güç kaynağı.

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-750w-rmx-serisi-2018-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-pmu416053

Anakartımda 2 adet 8 pin cpu bağlantısı var (meg z390 ace). Bu psu da 2 adet eps bağlayıcı olduğu yazıyor. EPS bağlayıcı dedikleri kastettiğim cpu bağlantısı mı acaba? Bu güç kaynağı hakkında yorumlarınız nedir? bu fiyata bundan daha iyi bir psu bulabilir miyim?
B
9 yıl
2500tl sistem
oynanacak oyunlar wow-hs-lol-csgo. özellikle wow da yüksek fps alabileceğim ve birazda olsa güncel bir sistem toplamak istiyorum.
tavsiyeler nelerdir? 1 sene önce topladıgım bilgisayarda i5 4460, r9 380 4vram li bir sistem kullanıyorum.Wowda aldıgım fps pek tatmin edici değil ya da ben çok yüksek beklentideydim.
aklımda bir sistem var ama parçaların birbiriyle uyumlu olup olmadıgı hakkında bilgim yok.

i5 6500 844tl
anakart >>tavsiye
zalman r1 kasa + 600w psu 415tl
ram 8gb ddr4 >> 230tl (neden 2400 mhz, neden 3000 mhz ? )
ekran kartı>>max 600tl tavsiye ( gtx1050ti nasıldır) gtx750ti ne kadar idare eder?
samsung evo 120 >>241 tl

ben kafamda dengeli birşeyler kuramamış olabilirim tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.fiyatlar vatan fiyatlarıdır.
B
10 yıl
ashran queue
an itibariyle 2 saat 15 dkdır sıradayım. şaka mı bu? 2 gündür böyle, daha öncesinde 3-4 dk bekletip alıyordu içeri.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.