P

Teğmen
27 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
5 ay
İnstagramın derdi ne?
İnstagram hesabımda hikaye görüntülenme sayım ve etkileşimlerim bayağı düştü. Önceden 70-100 kişi beğenirdi postlarımı lakin şu anda 35-40 arasına düştü. Hikayelerimi 150-170 kişi izlerdi şimdi 55 rutin 70-90 oldumu "hmm iyi" diyorum.

Şöylede bir husus var ; misal "sende ekle" yada "şöyle bir fotoğrafını paylaş" etkinliklerine hikaye attığımda doğal olarak katılımcılarda izlediğinden 100-200 arası izlenmelere ulaşıyorum ama sadece bu tarz paylaşımlarda hikayemi hiç izlemeyen arkadaşlarım bile izlemiş oluyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Yani normal paylaşıyorum bişey yok ama etkinlikle tüm kişilerime ulaşıyor.

Ayrıca hikayelerimde botlar geziniyor. Şöyle videomu izle tarzı hesaplar beğeniyor ve hikayemi görüntülüyor. Kurtulamadım.
P
geçen yıl
Iphone 14 pro ?
Herkese merhaba ;

Iphone 14 pro almak üzereyim lakin 128 gb mi yoksa 256 mı konusunda hala kararsızım. Sizce 128 gb olanından alsam çok mu sorun yaşarım depolama hakkında. Bir de 14 proların batarya performansı nasıl? Daha önce hayatımda hiç Iphone kullanmadım bu yüzden nasıl bir performans sergiler hiç bir fikrim yok.
P
3 yıl
Çözemediğim HDD problemi
Zamanında bir adet PC topladım ve 1 sene kadar kullandım. Sonrasında HDD hata vermeye başladı. Bildiğiniz "bip-bip" sesleri çıkartıyordu. Bir ara D klasörünü görmemeye başladı ve pc yi güvenli modda başlatıp D klasörünü (HDD klasörü) sıfırlayınca bir ay kadarlığına düzeldi ve aynı hatayı yeniden yaptı. Bende başka bir adet aldım. Yeni aldığım sabit disk 1 hafta kadar çalıştı sonrasında yine "bip-bip" hatalarını vermeye başladı . Akabinde garantiye gönderdim. Servis elemanı "abi bir sorun yok baktım hatalarına vs. ama bulamadım birşey 3-4 gündür de bende çalıştırıyorum bir hata almadım." dedi. Neden bende oluyor dedim voltaj sorunu dedi ama anlamadım. Şimdi bunun sebebi ne olabilir ? Arada bir mobo değiştirdim ama ilk sabit diskim eski mobo da hata vermeye başladı ve hali hazırda sistemim (C klasörü yani) SSD de kurulu , problemsiz kullanıyorum

Sizce nedir sorun ve ne yapılmalı ?
P
3 yıl
Gerçekten Zor Bir Ram Sorunu
DDR 3 corsair (2 si LP) 4 adet 4 gb lik ram setine sahibim. Anakartım asus p7p55d-e lx  . Şöyle bir sorun yaşıyordum . Hepsini taktığım zaman 16 gb görüyor lakin 8 gb kullanılabilir görüp aktif olanı 5.57gb veriyordu. Dedim ki en azından görüyor oyunlarıma yetiyor elleşmeyeyim çünkü ramları bu kombinin dışında kullanınca sadece 8 gb görüyor (hepsini taksam dahi ) veya da MemOK! hatası veriyor. Baya bir süre (1 seneye yakın) böyle kullandım. Dün oyun oynarken HDD birden kendinden geçip devre dışı kalıyordu. Bir kere daha yaptı HD TUNE ile tarattım sıkıntı çıkmadı sistemi sıfırladım düzeldi vs vs ayrı bir konu.

Ram kombinini değiştirelim belki ondan hata veriyor diye düşündüm değiştirdim bu sefer MemOK! yanmadan monitöre görüntü vermemeye başladı. Bazen MemOK! hatası veriyordu, ışığı yanıp sönüyordu... Sonra bir şekilde açtım sıralamasını yaptım 4 slota da taktım fakat bu seferde 4 gb görüyor kullanılabilir olanı 3-2 gb veriyor , üstünde 16 gb corsair ram seti takılı olmasına rağmen. Durup dururken bunu neden yapsın ?

Dün 22.00 sularında söktüm ramları 22.30 da bu olayı yapmaya başladı . Şunu da farkettim en sağdaki (anakarttan en uzak olan slot ) mavi slota takınca 4 gb görüyor haliyle. Lakin o hariç diğer 3 slota ram takınca açılmıyor , monitöre görüntü vermiyor . HDD sata kablosu ile SSD sata kablosunun yerini değiştirmiştik ama ondan değildir diye düşünüyorum.

Şu sorunu çözenin 7 göbek sülalesine dua ederim hatta alnından öper havaya kaldırırım . Tamircilerden falanda korkuyorum keza tanıdığımda yok şehirde .
P
4 yıl
Oyun oynadıktan sonra uyku moduna girme sorunu
Pc'de oyun oynarken (1 küsur saat) bir süre sonra alt+tab yaptıktan sonra yada sıkılıp oyundan çıktından sonra pc kendini uyku moduna alıyor ve bir daha düzelmiyor kapatıp açılıncaya kadar .

-Bir arada oyun esnasında yapıyor . Önceden böyle bir sorunum yoktu. Sadece 8 gb olan ddr3 ram'i , 16 gb ddr3 seviyesine çıkarttım . Nedir sizce sorun ?

GÜÇ AYARLARINI SÖYLEMEYİN. GÜÇ SEÇENEK AYARLARIM YAPILI ZATEN PC TEKNİK OLARAK UYKU MODUNA GİREMEZ ŞEKLİNDE AYARLADIM
P
4 yıl
Oyun takılması sistemsel mi ?
Merhabalar elimde ;

Anakart: ASUS P7P55D-E lx.
İşlemci: Intel(r) Xeon(r) 2.53 GHz.
Ekran kartı: RX570 Nitro/4GB (Sapphire)
8 GB DDR3 RAM takılı (Corsair) / Bugün 2+2 Kingston hypertex DDR3 ram ekledim Toplam 12gb oldu

sistem var . Bu sistem ile Metro Exodus gibi Cod WWII gibi oyunları ultra grafiklerde 50-75 fps aralığında sorunsuz bir şekilde oynuyorum lakin Cod Warzone oynarken ayarlar yüksek yada en düşükte olmasına bakmadan (ikisinde de denenmiştir) anlık fps droplar yiyorum. 55-60 fps birden anlık olarak (5-10 sn ) 4-10 fps lere kadar düşüyor . Bunu çatışmaya girdiği zamanda yapmıyo , sadece random yapıyor . Ramları 12 yaptım yine aynısı . Keza google de siteye girerken bazen tıklamama rağmen girmiyor/ geç giriyor (bunu yeni yeni gözlemlemeye başladım ) misal 3 sekme açıksa diğer sekmeye geçtiğim zaman sayfayı yeniden yüklüyor .


Bu sorunu neden yaşıyorum . Arkadaşımda aynı sistem var her şey aynı sadece farklı olarak DDR3 4x4 olarak 16 gb ram mevcut. Kendisi oyunu 60-70 fpslerde alırken bende böyle bir sorun var . İnanın çıldırmamak elde değil. Oyundan zevk alamıyorum . Anlamadığım arkadaşımda sorunsuz çalışırken bende çalışmıyor bir türlü .

Yardımlarınızı acil olarak rica ediyorum.

İyi forumlar dilerim . Kendinize iyi bakın :)

Edit : Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ekran kartı donanıma giriyor diye açtım düzeltebilirim eğer yanlış ise .
P
7 yıl
Pc kullanım esnasında durup dururken uyku moduna geçti açılmıyor YARDIM !!
3 gün önce Pc de nette gezinirken birden bire kendini uyku moduna aldı. Ben de o gün istanbula gidicektim. Ben evde yokken hane halkı bir kere açmış pc yi ve pc yine kullanılırken kendini uyku moduna almış ve açılmamış . Hala deniyorum Biostan kapatıp açıyorum falan olmuyor . Yani Pc çalışıyor ama monitördeki ışık turuncuda kalıyor . Çözemedim bir türlü .

ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN SAĞOLUN :)
P
7 yıl
Spor yaparken diyet önerebilir misiniz ?
Spora 4-5 gündür gidiyorum. Yeni başladım yani. Fakat beslenme ile ilgili bişey bilmiyorum. Biz diyetisyen değiliz fazla abartma sadece diyorlar salonda. Size danışayım dedim. Bi kaç arkadaş LOW CARB diyeti yap dedi. (Yaklaşık 115 kilo falanım / Pizza pizzada kuryelik böyle bişey ) Birazda boğazımı tutamıyorum sanırsam .

Sizce nasıl bir diyet uygulamalıyım ? Bunun dışında bi kaç tavsiye verebilirseniz oda kabulüm :)

İYİ FORUMLAR :)
P
7 yıl
İnsanın kendisini geliştirecek kaynaklar nelerdir ?
Siyasi konularda çok fazla eksiğim. Yani şöyle açıklayayım. Şu anki referandum görüşüm HAYIR ama birisi neden hayır dediğinde verdiğim cevaplara "ya o öyle değil , şu andada öyle " falan gibi cevaplar alıyorum. Kendimi geliştirmem lazım yani . Tartışma konusunda çok eksiğim

Tarihi konularda da eksiğim. Tavsiye edebileceğiniz bir kitap var mıdır ?

-İnsan kendini nasıl geliştirebilir ? Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim
P
7 yıl
Sony Actioncam ayarlarını bilen ?
Şimdi benim 2 tane sorum var.

1. Elimde SONY HDR AS20 var. Bunu 720/30P de çekiyorum . Tabiikide hausingi ile çekim yapıyorum. Kullanma maksadım kask kamerası. Fakat bişey farkettim. İstediğimden daha düşük perfonmasta çekim yapıyor . Bunu yükseltmenin bir yolu var mı ? Ayarlarını bilmiyorum 2. el aldığım için kitapçığı da yok .

2.Acaba diyorum GoPro'dan daha iyi performans mı alırım ? GoPro Hero3 ten bahsediyorum. Diğerleri ateş pahası.

Fikirleriniz değerli :) İYİ FORUMLAR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.