M

Yüzbaşı
21 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
KYK ilk 100 bursu kaç TL ve kaç ay
Her yerde farklı bir şey yazıyor nedir arkadaşlar bunun son durumu?
M
5 yıl
5K TYT koruyarak sözel ilk 100, TYT tekrar deneyeyim mi?
Arkadaşlar 5k TYT geldi 2020'de 105 TYT ile. Şu anlar her ne kadar herkesin ilgisini çekiyor gibi gözükse de halen ilk 100 yapılabilecek en uygun yer sözel gibi. Sözelden deneyeceğim şansımı. 73+ ile olur gibi ne düşünüyorsunuz? TYT'ye de tekrar gireyim mi sizce?
M
5 yıl
Sözel 70 AYT için tavsiyeler?
Merhaba arkadaşlar, limit - paraf - 345 soru bankaları ve denemeleri dışında, takviye olarak neleri çözmek iyi olacaktır, tavsiyeleriniz neler. 70+ yapmayı hedefliyorum.
M
5 yıl
Üniversiteden TYT koruyup ilk 100 denemek
Arkadaşlar 2020 YKS ile yerleştim EA'dan. Bölüm ve okuldan memnunum, ham olarak ilk 100'e girsem KYK bursunu almama yetiyor sanırım. Geçen sene TYT'yi iyi yapmıştım, öncelikle bunu herhangi bir ham puan düşüşü yaşamadan koruyabiliyorum değil mi? Sözelden tercih vs yapmadan sadece hamda dereceye girerek bir üniversite öğrencisi olarak bursu alabiliyor muyum?
M
8 yıl
Matematik - Geometri kaynak tavsiyesi
Merhaba. 10.sınıfım. Geometri için hangi kitabı almalıyım?
Birey C Geometri
Karekök LYS geometri
Fem Simetri LYS Geometri

Hangisini tavsiye edersiniz?

Ayrıca Matematik için FEM Simetri YGS düşünüyorum. İyi bir karar mı?
M
8 yıl
Amerika\u0027da lisans eğitim (Top 20)
Evet 10.sınıfa geçiyorum. 10 ve 11 boyunca AP Physics C:E&M , Physics Mechanics, Calculus BC ve Biology'ye girmeyi düşünüyorum. SAT de 1600/1500 en düşük hedefliyorum elbette not ortalamasını geçen seneyle sabit 98/100 tutarak. Fakat sınavlarda iyi sonuçlar, iyi essayler ve recomenndation letterlar öğretmenlerden ilk 20 özellikle 10 üniversiteleri için şartları karşılasa da güçlendirmem gerekli. Öncelikle bir Fen Lisesi'nde okuyorum ve daha önce Kanada, Almanya, İtalya'ya öğrenci yollamış olsalar da Amerika'ya daha önce hiç öğrenci yollamamışlar. Fen Lisesi olması ve daha önce hiç US'e öğrenci yollamamış olmamaları acaba bir avantaj olarak görülebilir mi? Sonuçta danışmayı zaten okuldan bağımsız olarak bir yerden alacağım epey tecrübeli bir yerden. Toefl'dan da 103 geçmem gerekli elbette ve onu şuan geçebiliyorum deneme sınavları gibi bir sonuç gelirse.

Şimdi danışmam gereken sorular:
1- 10.sınıf yazında bir staj/araştırma tarzı birşey yapmayı planlıyorum Stanford ya da Harvard da bir yaz okuluna gitmenin yanında.
2- 10.sınıf ve 11.sınıf boyunca bir bilim projesi hazırlamayı planlıyorum bilgisayar ya da fizik alanında. Böylece hem başvuru esnasında supplemental olarak research paper yollayabilirim ve asıl önemlisi araştırma yapmış olmam ve tecrübe kazanıcak olmam.
3- Kendimi yazılım alanında EDx, coursera ve kitaplar aracığılıyla geliştiriyorum ve IOS, Android için uygulamalar geliştiriyorum. MATLAB öğreniyorum ve bunlarla birlikte 11.de özellikle RSI programına başvurmayı planlıyorum.
4- Bunların neredeyse hiç önemi olmasada tenisle ve gitarla ilgileniyorum.
5- Kitap inclemeleri yaptığım için blogum var. Arada dizi incelemeleri de yapıyorum ve iyi bir içerik olduğunu düşünüyorum.
6- Destination Imagination yarışmalarında ödüllerimiz var takım olarak ve ayrıca liseden itibaren MUN ile ilgileniyorum en iyi delege ödüllerine sahibim ve uluslararası ve nasyonel birçok MUN'e katıldım ve devam etmeyi planlıyorum.

Bana herhangi bir öneriniz var mı? Özel bir Fen Lisesi'nde burslu olarak okuyorum ve ayrıcalıklı bir eğitim var gerçekten bunun yardımcı olacağına inanıyorum. Başta MIT gibi bir takıntım vardı her ne kadar %9 gibi bir kabul edilme oranının farkında olmama rağmen fakat artık herhangi bir okul saplantım yok fakat Princeton Caltech Stanford CMU MIT Harvard Berkeley Michigan gibi CS alanında Top10 okullardan birine girebileceğimi düşünüyorum. Genel düşünceleriniz nelerdir?

Ayrıca İzmir'de ya da genel olarak Türkiye'de araştırma/staj ya da iyi bir yaz okulu/araştırma tarzı bir yer tavsiyeniz var mı sonraki yaz için?
M
8 yıl
EE v. CS
Arkadaşlar forumda görüyorum çoğunluk EE düşünüyor neden Bilgisayar düşünen arkadaşlar azınlıkta merak ediyorum özellikle bu Bilkent ODTÜ tarzı üniversitelerde? Bilgisayar çok daha ucu açık ve yurtdışı imkanları katılınca daha mantıklı bir tercih değil mi? Lise 2 ye geçeceğim sadece aklıma takıldı
M
8 yıl
9.sınıf öğrencisi için YGS kitap tavsiyeleri
Merhabalar, 9.sınıftayım Fen Lisesi öğrencisiyim ve FM giricem büyük ihtimalle. LYS için aşırı erken olduğunu düşünüyorum o yüzden YGs çalışmaya karar verdim yazın. Sizce de erken mi?
Ayrıca YGS için tavsiye ettiğiniz orta-zor ya da zor ve üstü kitap tavsiyeleriniz neler çözümlere ulaşabileceğim?
Birey - Karekök ilgimi çekti ayrıca KAF deniyor fakat tam olarak anlayamadım onu. Sizin tavsiye ettiğiniz kaynaklar neler ve internet üzerinde takip edebileceğim ücretli/ücretsiz hocalar var mı? Necdet kirpi ve Behzat rasuli yi gördüm fakat izlemedim onlar nasıldır ve başka tavsiyeleriniz var mı?
M
9 yıl
Digital Playground(Brazzersın abisi yetişkin içerik)3 aylık hesap satıyorum.
Digital Playground 3 aylık hesap 50 TL. Aralarından en iyisi diyebilirim yetişkin içerikli sitelerden. PM leri bekliyorum
M
9 yıl
6500TL sistem tavsiye
Merhaba arkadaşlar. Bugün siparişleri veriyorum ve son sorularımı sormak istedim. 6500TL ye monitör dahildir.
@ #Ace#
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.