A

Çavuş
10 Mayıs 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
9 yıl
Dünyanın en çevreci SUV\u0027si Volvo XC90 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, 2015\u0027te Türkiye\u0027de
Geçtiğimiz perşembe günü (5 Şubat) Volvo Car Türkiye'nin düzenlediği basın toplantısına katıldım. Toplantıda 2014 yılının satış adetlerinde yaşana yüksek başarının yanında 2015 yılı öngörüleri ile 2015'te Türkiye'de satışa sunulacak yeni modeller hakkında bilgiler verildi.

Volvo'nun 2015'teki en büyük bombası yeni XC90'ın en üst modeli plug-in hibrit T8 Twin Engine, modeli olacak. Bu model, 82 beygir güç ve 240 Nm tork üreten bir elektirkli motor ile 318 beygir güç ve 400 Nm tork üreten 2 litrelik benzinli motora sahip olacak. Yani toplamda 400 beygir güce ve 640 Nm torka sahip olacak. Bu hibrit motor kombinasyonuyla XC90'ın 0-100km/h hızlanma süresi 5.9 saniye, ortalama tüketimi 2.5 litre/100km, CO2 salınımı ise 59g/km olacak. Bu değerlerle XC90, çevreye en zararsız SUV olacak. Ayrıca, performansıyla spor otomobillerin gerisinde kalmayacak.

Bu arada, elektrik bataryaları şarj istasyonunun tipine baplı olarak 2.5 saat ile 12 saat arasında tam doldurulabilecek. Tamamen dolu bataryalarla, benzinli motor devreye girmeden 40km'den fazla yol yapılabilecek. Otomobilin TR fiyatı 393.540 TL. Eylül-Ekim gibi ilk teslimlerin yapılması planlanıyor.

Haziran ayından itibaren ise, 2 litrelik dizel motorlu XC90 D5 AWD'nin ilk teslimleri yapılacak. XC90 D5 AWD'nin satış fiyatı ise, yaklaşık 305bin TL'den başlayacak. Volvo'nun yeni modelleri S60 Cross Country ve V60 Cross Country'nin ilk teslimleri ise, 2015'in sonunda gerçekleştirilecek. Bu modellerden ilk etpaa 50şer adet getirilecek.

Volvo Car Türkiye'nin satış rakamları ve TR'ye gelecek diğer yeni modelleri hakkında uzun uzun bilgiler için blog yazımı okuyabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
City Safety Özellikli Bir Volvo\u0027nuz Yoksa, Bu Testi Sakın Denemeyin!
Otomobil blogumda geçtiğimiz günlerde Volvo XC60'ı test ettim. Test sırasında özellikle Volvo'nun gelişmiş güvenlik özelliklerine yoğunlaştık. Tüm yeni Volvo'larda standart sunulan City Safety özelliği sayesinde 50km/h hıza kadar olan hızlarda otomobilin önünde bir engel algılandığında(engelin 80cm'den uzun olması gerekiyor) otomobil fren yaparak olası bir çarpışmayı engelliyor. Bu özellik, sürücüye "destek" amaçlı tasarlanmış olsa da acaba otomobilde sürücü hiç olmasa ne doğurur diye merak ettim ve aşağıdaki videoyu çektik :)

Bu sistemin bir benzeri bugün Volvo'nun dışında VW ve Mercedes gibi markalarda da sunuluyor. Videoda görüldüğü gibi sistemlerin sürücü olmadan bugün bile çalışıyor olması, otonom sürüşe sahip otomobillerle tahmin ettiğimizden çok daha yakın bir gelecekte karşılaşacağımızın bir göstergesi. Bu gibi sürücü destek sistemleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve otonom sürüşe nasıl bakıyorsunuz? Çok yakın bir gelecekte direksiyonu da otomobillerimize bırakmaya hazır mıyız?

*Bu video, trafiğe kapalı alanda çekilmiştir. Benzer otomatik fren sistemli bir aracınız yoksa denemeniz önerilmez :)

Videoyu izlemek için tıklayınız
A
9 yıl
Amerika\u0027ya İhraç Edilecek Çin Üretimi İlk Otomobil Bir Volvo Olacak!
Volvo, standart S60'a göre daha uzun dingil mesafesine sahip S60 Inscription'ı Amerikan pazarında satışa sunmaya hazırlanıyor. S60 Inscription Amerikan otomotiv tarihinde önemli bir yer edinecek; çünkü modelin üretim yeri Volvo'nun Çin'deki Chengdu fabrikası. Bir diğer deyişle, Volvo S60 Inscription Çin'de üretilip Amerika'ya ihraç edilen ilk otomobil olarak tarihe geçecek.
< Resime gitmek için tıklayın >
Volvo S60 Inscription, standart S60'dan 3.4 inç(yaklaşık 8.6 cm) daha uzun dingil mesafesine sahip. Yani, limuzin konforunda arka koltuk ferahlığı sunuyor. S60 Inscription'ın kalbinde 240 beygir üreten 2 litrelik turbo benzinli T5 motor görev yapacak. Model, önden yada dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek.

2000'li yıllarda Ford grubu bünyesinde olan İsveçli premium otomobil devi Volvo Cars, "yeterince" kar etmediği düşüncesiyle 2000'lerin sonunda Ford tarafından satılığa çıkarılmıştı. Bunun üzerine, Çin'in en hızlı büyüyen* otomotiv devi Geely, 2008 yılında Volvo'ya talip olduğunu açıklamış, ardından 2010 yılında 1.8 milyar dolar ödeyerek Volvo'yu bünyesine katmıştı. Bu alışveriş sonrasında ise, Volvo'nun yeni dönemi başladı. Finansal olarak önünde hiçbir engel kalmayan Volvo, önce tüm ürün ve motor yelpazesini %100 Volvo Ar-Ge'si ile yeniden şekillendireceğini açıkladı. Sonra, yapılacak yatırımlarla Çin pazarının iki ana pazarlarından birisi olmasını sağlayıp, 2020 yılında global satış adetlerinin bugünkü değerlerin iki katına, yani 800bin otomobilin üzerine, çıkarılmasının hedeflediğini duyurdu. Çin'de 3 adete kadar fabrika açılması da Volvo'nun açıkladığı planları arasındaydı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Volvo'nun Çin'de açtığı ilk üretim tesisi, Chengdu fabrikası, Kasım 2013 yılında üretime başlamış, fabrikada üretilen ilk model ise S60'ın uzun dingil mesafeli versiyonu S60L olmuştu. Temelde Çin pazarının istekleri doğrultusunda geliştirilen S60L, Volvo'nun 2014 yılında Çin'deki satışlarının 2013 yılına göre %32.8 oranında artmasını (Çin otomotiv pazarı büyümesinin iki katından daha fazla) sağlamıştı. 2014 içerisinde ise, Chengdu fabrikasında üretilen bu model S60 Inscription adı altında Amerika'ya ihraç edilecek. S60 Inscription, Çin'de üretilip Amerika'ya ihraç edilen ilk model olacak. Bu noktada akıllara gelen ilk soru ise, Çin üretimi bir otomobilin Amerika'da nasıl karşılanacağı yönünde.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu konuya ben kendimce şu şekilde yorumluyorum: Çin malı diye tabir edilen düşük kaliteli "uyduruk" ürünlerle meşhur olan Çin endüstrisi aynı zamanda en yüksek kalitede üretim yapan tesisleri de bünyesinde barındırıyor. Örneğin, şu anda okuduğunuz bu yazıyı Çin'de üretilen Amerikan malı Apple Macbook Air'ımda yazdım. Çin üretimi olan ve Eylül 2012'den beri kahrımı çeken bilgisayarım bu zamana kadar da beni üzmedi. Yani, bir markanın Çin'de üretim yapması o markanın mevcut üretim kalitesinin altına düşeceğini göstermez. Aksine, hiçbir marka bu zamana kadar binbir zorlukla yücelttiği marka imajını tek celsede böylesine küçük bir hamle ile düşürmez. Şayet Volvo'nun üretim kalitesi düştüğü görülseydi ne Çin'de fabrika açarlardı ne de o fabrikada üretilen bir modeli Amerika gibi bu konuda ince eleyip sık dokuyan bir pazara ihraç etmezlerdi.

Bu benim düşüncem tabii. Amerikalı alıcıların tepkisi ne yönde olacağını S60 Inscription bu yaz satışa sunulduktan sonra gözlemleyebileceğiz.

http://www.akselerasyon.com/2015/01/volvo-s60-inscription-amerika-ihrac-cin.html

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Tekerlekli Sandalye Rampalı Peugeot Partner ve Engelliler için Özel Donanımlı 208
Herkese Merhaba,

Otomobil blogum Akselerasyon.com'da bugüne kadar hep standart otomobilleri inceledim, ama geçtiğimiz hafta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde standart otomobillerden farklı bir donanıma sahip otomobil incelemesi yaparak farklı içerik oluşturduk. Okuldan arkadaşım Hale ile birlikte Peugeot'nun engelsiz seri araçlarından tekerlekli sandalye rampalı Peugeot Partner Tepee modeli ile elle kontrol edilen gaz/fren pedalına sahip Peugeot 208'i denedik.

Elle gaz/fren kontrolü yapmak aslında sanıldığı kadar zor değilmiş. Daha önceden motosiklet kullananlar, çok daha kolay adapte olabilir diye düşünüyorum. Tekerlekli sandalye rampalı Partner da son derece pratik. Elektrikli vinci yardımıyla tekerlekli sandalyeyi güvenli bir şekilde bagaja çıkartabiliyorsunuz.

Birebir kullanıcısı o olduğu için blog yazısını Hale'nin anlatımıyla sohbet şeklinde yazdım. Ayrıca, özellikle tekerlekli sandalye rampası ve vincinin nasıl çalıştığını merak edenler için de bir video çektik. Aşağıda izleyebilirsiniz.

http://www.akselerasyon.com/2014/12/peugeot-engelli-arac-tekerlekli-sandalye.html

Videoyu izlemek için tıklayınız
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Peugeot, GTi\u0027ın 30. yıl özel versiyonunu tanıttı: Peugeot 208 GTi 30th
Bu sene GTi'ın 30. yaşına bastı ve Peugeot, bu yeni yaş için "208 GTi 30th" adında sınırlı sayıda üretilecek özel modelini tanıttı.

Dış tasarımda çarpıcı görünen çift renkli gövdenin yanı sıra, modelin kalbinde de birtakım iyileştirmeler mevcut.

208 GTi 30th, model ismine gönderme yaparcasına 208 beygir güç ve 300 Nm tork üreten 1.6 litrelik benzinli turbo motordan güç alıyor. (Standart modelin motoru, 200 beygir güç ve 275 Nm tork sunuyor.) 6 ileri manuel şanzımanın eşlik ettiği modelin, süspansiyon ayarları ve iz genişliklerinde de değişiklikler mevcut. Süspansiyonlar standart modele göre 10 mm daha alçaltılırken; iz genişliği önde 10mm, arkada 22mm artırılmış. Daha yüksek güçlü motor ile alçak ve geniş gövde, tabii ki daha iyi bir yol tutuş ve 6.5 saniyelik 0-10km/h hızlanma süresi anlamına geliyor. (Standart modelin 0-100km/h hızlanması 6.8 saniye sürüyor.)

Fiyat hakkında henüz hiçbir açıklama yapılmadı, bakalım nasıl bir fiyatlandırmaya sahip olacak bu yeni model..

Detaylı haber için; http://www.akselerasyon.com/2014/06/peugeot-208-gti-30th.html#more
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
BMW 220d Coupe
BMW'nin cep sporcusunu geçtiğimiz aylarda kısa süreliğine de olsa test etme imkanım olmuştu.

Test aracı 220d'de bulunan ve BMW'nin güncel modellerinden de tanıdık 184 beygirlik 2 litre turbo dizel motor, 2 Serisi gibi görece küçük bir gövdeye çok yakışmış. Dizelin yüksek torku sayesinde düşük hızlardan itibaren çok eğlenceli dakikalar geçirebiliyorsunuz. Diğer kardeşlerinde olduğu gibi ESP'yi kapatma opsiyonunuz var, ama Sport+ modu bile keyif anlamında yeterli izin sağlıyor :) İç mekan tasarımıyla ve genişliğiyle 1 Serisi hatchbackle aynı. Arka tarafta ise birbirininden ayrı iki koltuk yerleştirilmiş ve burada tahmin ettiğimden daha geniş bir alan sunuluyor. Test aracında M Sport paket vardı ve bu paketin getirileri, iç mekanda alacantra döşeme, M logolu spor direksiyon, spor koltuklar; dış tasarımda M pakete özel opsiyonel M şeritleri, yine sadece M paketle alınabilen opsiyonel "estoril blue" rengi olarak sıralanabilir. Aytırca, normal süspansiyonlardan daha sert yapıya sahip M süspansiyonlar da M paketin artılarından. Tabii otomobilin boş fiyatı 153binTL, M Sport paketi de satın alırsanız fiyat 180binTL sınırına dayanıyor :( Bu fiyat biraz yüksek ama, son zamanlarda test ettiğim en keyifli otomobillerden oldu 2 Serisi.

Detaylı Test için;http://www.akselerasyon.com/2014/05/bmw-2-serisi-coupe-testi.html
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Renault Clio 1.2 TCe EDC Testi
Renault Clio'nun ülkemizde satılan en performanslı versiyonunu geçtiğimiz hafta boyunca blogumda yayınlamak üzere test ettim. Araç, Captur'da da kulllanılan 1.2 litre turbo benzinli 120 beygir güç ve 2000 d/dak'dan itibaren 190 Nm tork üreten motora sahip. Otomobil, bu motor ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla 0-100km/h hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlıyor. Turbo motor düşük devirlerden itibaren yüksek tork sunabildiği için bu motorun faydası ilk kalkışlarda belli oluyor. Düşük hızlardaki sollamalarda da yine turbonun faydası görülüyor. Ortalama yakıt tüketimi ise, agresif kullanımda rahalıkla 9 litrenin üstüne çıkıyor. Yakıtı tüketimini düşürmek içinse ECO modu kullanılabiliyor. ECO modu aktifken gaz tepkileri siz gaza ne kadar basarsanız basın sınırlanıyor, otomatik şanzıman üst vitese daha kolay geçiyor vs. Bir de otomobilin dokunmatik multimedya ekranından daha düşük tüketim için direktifler görüntülüyorsunuz. Bu sayede tüketimi 8.1 litreye çekebildim. (İstanbul trafiğinde)

Daha detaylı test yazısı ve fotoğraflar için buraya göz atabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Land Rover Discovery Vision Concept (Görünmez Motor Kaputu ve Uzaktan Kumandalı Sürüş Teknolojisi)
Discovery ismi bundan böyle tek bir modelin değil, bir model ailesinin ismi olacak. Tıpkı Range Rover gibi Discovery de Land Rover'ın içinde markalaşacak..

Yeni Discovery ailesinin tasarım detaylarını ve yeni Land Rover'ların fütüristik teknolojilerini içeren Discovery Vision Concept, New York'da USS Intrepid uçak gemisinin güvertesinde düzenlenen tanıtım etkinliği ile tanıtıldı.

http://www.akselerasyon.com/2014/04/land-rover-discovery-vision-concept.html


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
2011 BMW Z4 sDrive 2.0i Testi ve Kullanılmış Otomobil Testleri Hakkında Bir Soru
1.5 yıldan fazla süredir otomobillerle ilgili haber, deneyim ve araştırma yazılarımı blogum Akselerasyon'da paylaşıyorum. Bugün, normal otomobil testlerinin yanında "Kullanılmış Otomobil Test"leri yapmaya başladım. Her markanın kurumsal iletişim birimiyle maalesef aynı birimiyle aynı sağlıklı iletişim kurulmuyor. Bu durumun da yarattığı motivasyonla "o" markaların kullanıcılarını bulup otomobillerini onlarla birlikte test etmeye karar verdim. Aynı zamanda gerçek kullanıcılarının yorumlarına testlerde yer vererek testi zenginleştirmeyi düşündüm. Bu sayede ancak uzun kullanım sonrası ortaya çıkacak olumlu/olumsuz detayları direk kullanıcısının ağzından öğrenme imkanı doğmuş oluyor.

Kullanılmış otomobil testlerinin ilk konuğu 2011 model BMW Z4 sDrive2.0i. buradan ulaşabilirsiniz.

Kullanılmış otomobil testleri hakkında ne düşünürsünüz? Sizce kullanılmış otomobil testlerine devam etmeli mi yoksa çok uzatmadan normal testlere geri mi dönmeli? :)
< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Makyajlı Renault Megane Sport Tourer Testi/Yeni Megane Lansmanı, Antalya
2008 yılından beri 3. nesliyle yollarda olan Renault Megane, 2014 model yılı için makyajlandı. Önümüzdeki ay başında Türkiye'de satışa sunulacak makyajlı Megane, geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da düzenlenen bir organizasyonla basına tanıtıldı.

12-15 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlenen organizasyonun ilk iki ayağında yazılı otomotiv basını ile gazetecilerden oluşan iki farklı grubu ağırlayan Renault Türkiye, son gün ise otomobil, teknoloji ve lifestyle bloggerlarından oluşan karma bir "online" mecra grubunu ağırladı. Ben de Renault Türkiye tarafından son kafilede yer için organizasyona davet edilen 13 bloggerdan biriydim.

Lansman boyunca yaklaşık yeni Megane'larla yaklaşık 150 km yol yaptım ve Sport Tourer'ın bol fotoğraflı inceleme testini blogumda paylaştım.


http://www.akselerasyon.com/2014/03/2014-renault-megane-sport-tourer.html

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.