D

Yüzbaşı
21 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
87 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
11 yıl
Deniz Bonus\u0027tan internet alışverişlerinize 50 TL bonus! (%20)
Mart ayında alışverişlerini internetten Deniz Bonus ile yap, fırsatları yakala!

Kampanya Detayları:

Deniz Bonus'tan internet alışverişlerinize 50 TL bonus!

* Mart ayında Deniz Bonus kartlar ile tek seferde yapılacak 200 TL ve üzeri e-ticaret işlemlerinde %20 bonus hediye edilecektir.
* Kampanya kapsamında bir müşteri en fazla 50 TL bonus kazanabilir.
* Kampanya katılımı için "SANAL" yazıp SMS ile 3280'e gönderilmesi gerekmektedir.
* Kampanyaya sadece e-ticaret alışverişleri dahildir.
* Kazanılan bonuslar 3 Nisan tarihinde yüklenecek, kullanılmayan bonuslar ise 12 Nisan tarihinde geri alınacaktır.
* Bonus Business kartlar kampanyaya dahil değildir.

Link:http://www.bonusdenizbank.com/denizbonus/pages/kampanyalar-bonus-kampanyalar.aspx?campaignId=1858&title=mart+ayinda+alisverislerini+internetten+deniz+bonus+ile+yap,+firsatlari+yakala!
D
13 yıl
uzman soru : DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK sorunu ACİL yardım lütfen
Arkadaşlar eminim forumda vardır çok yerede baktım ama çözemedim.

Windows 7 kurulu 2 adet sistemim var. Birbirinden bağımsız çalıştırıyordum (diğerini sökerek)

Birinden diğerine dosya almam gerekti ve İkinci HDD olarak tanıttığım diskimi artık Boot olarak takıp açınca

DISK BOOT FAILURE. INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER yazıyor.


Şuanda sistemde tek disk takılı içinde windows var, ancak bir şekilde boot sector'u gitti.

BIOS'ta disk görüyor, HDD PRIOIRTY sırasında en başta. Zaten başka diskte takılı değil. AHCI enabled ordada görüyor. Disable yapıpta denedim gene olmadı.

Repair denedim olmadı, CMD prompttan bootsect commandını denedim olmadı. Format atmadan açmam lazım diski şu ara müsait değilim formata aşırı yoğunum.


Bilen üstadlardan yardım bekliyorum.
D
13 yıl
Sapphire 5870 Aldım, Nasıl kuracağım yardım lütfen.
Arkadaşlar,

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd53994

Bu ekran kartını aldım Sapphire 5870 1GB. Yukarıdaki fiyata almadım 480TL'ye aldım. SIFIR

Daha evvel hiç ATI sahibi olmadım bilgim yok, temiz bir format atıp kuracağım. Ne yapmamı tavsiye edersiniz, kendi sitesinde 50 tane driver'ı birşeyleri var anlamadım gitti. Bios Update gerekirmi bu karta, hangi driver hangi versiyon kurayım. Tavsiyeleriniz nedir bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
D
14 yıl
Yardım 1TB Disk. HDTune bu veriler disk bozuk mu demek?
Arkadaşlar Samsung 1TB HD103UJ Serisi Diskim var. HDTune ile Error Scan yaptigimda hepsi yeşil çıkıyor. Ancak aşağıdaki verilere bakarmısınız ne demek sizce? Problem mi var. Bu veriler sayesinde değişim yaptırabilirmiyim garantisi devam ediyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
D
14 yıl
2 Farklı Ekran kartında Perfomans
Arkadaşlar Merhaba;

Elimde Gigabyte GTS250 ve XFX8800GS var. 3 monitör kullandığımdan SLI yapMAYARAK bunları takıp 1920*1080'i GTS250'den. diğer 2 monitörümü 2*1280x1024 olarak 8800GS'ten alırsam performans nasıl olur.

Düşük olanın hızındamı çalışır yoksa her ekran kartı kendi kafasına göre mi çalışır hiç biri hiç birini kısıtlamaz mı? di mi?
D
14 yıl
İşlemci Fanı tavsiyesi? i7-930
Arkadaşlar selam,

i7 930
Gigabyte X58A-UD3R


ve Thermaltake'in eski modeli olan XaserV Damier (altta linki mevcut) EN SESSİZ işlemci soğutucusu tavsiyelerinizi bekliyorum. 100TL(-/+25) civarı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sizce overclock yapılmayacak ise stock fan yeterli olurmu?

Thermaltake XaserV Damier MidTower Kasa:
http://www.thermaltakeusa.com/xasercase/damier/v5000d.htm
< Resime gitmek için tıklayın >

Teşekkürler.

Edit: kriter değişikliği : en sessiz olsun =)
D
14 yıl
Birşeyi kafam almıyor yardımcı olun, bilmece gibi
Arkadaşlar merhaba,

Çeşitli sebeplerden dolayı 3 monitör kullanıyorum ancak 2 tanesi 1280*1024, diğeri ise 1920*1080. Dolayısı ile Eyefinity çözümü farklı çözünürlükleri aynı anda desteklemediği için bana uymaz.

Bu sebepten aynı anda çift ekran kartı kullanıyorum, SLI veya CF yapmayarak 3-4 çıkış elde edebiliyorum. Malum SLI açınca maximum 2 çıkış oluyor.


Şimdilerde yeni ekran kartı bakıyorum sormak istediğim şu,

4850x2 isimli Ekran kartını ele alırsak kendiliğinden birbirine bağlanmış aynı anda 4 çıkış elde edilebilen bir kart, bana uygun ve malum CF özelliği olduğu için daha hızlı.


Matematiksel olarak şunu anlamak istiyorum, diyelimki 1 adet 4850 ekran kartı gücü 50puan olsun. 4850x2'yede 100puan diyelim. Normal şartlarda ben bilgisayarıma 2 farklı 4850 takarsam ve bunları CF yapmaz isem 2 adet 50 puan gücünde kartım olur dolayısı ile 1 adet ekrandan alıcağım performans hiç bir zaman 50'yi geçemez çünkü birbirlerinden bağımsız kullanıyorum.

4850x2 kartında ise toplam güç 100 puan olduğu için örnek vermek gerekirse CF dahilinde bu gücü elde edebilirim. Ancak diyelimki 4 monitör bağladım bu karta. Bu hesaba göre güç dağılımı nasıl olur.

A) Ne kadar ekmek o kadar köfte, Total güç 100 puan, hangi yazılım kaç puan güç istiyorsa toplam güçten harcanır.

B) Hayır 3'ten fazla monitör kullanımında CF devredışı kalır 2 farklı kart takmış gibi olur, 1 karttan en fazla 50puan çekilebilir, diğer karttanda aynı şekilde ama aynı anda 100puan tek uygulama çekemez.

C) Hiçbiri.



Evet bir grafiksel problem ile daha karşınızdayım, sınav süresi 30 dakikadır. :)
D
14 yıl
Tripple Channel Memory\u0027ler Yavaş mı?
Arkadaşlar kaynağını tam hatırlamıyorum ancak sanki biryerde Triple channel memory'lerin maximum 1066Mhz. yönetilebildiği ile ilgili bir yazı okumuştum.

Böyle bir durum varmı tam olarak nedir bu triple channel memory olayı, sizce şuanda önemlimi, performansını görür müyüz? Örneğin 2000Mhz bir ram alsak performansını alabilirmiyiz yoksa dediğim gibi 1066Mhz. ile ilgili bir sınırlama durumu varmıdır.

Sizce Triple Channel bir Board'a Dual Channel ram takmak normal Dual channel'dan daha mı yavaştır kimileri Triple'a dual takılmaz performans sorunu yaşarsın falan diyor, böyle bir durum varmı? Bence bugün dual channel memory ne ise, 1366 pin bir anakart'ta dual channel kullanmak odur diye düşünüyorum.

Evet anlatın :)

Bu konudada Triple Channel Memory nedir ne değildir onu tartışalım
D
14 yıl
Derdim çok büyük çok uzun yardım edin..Sistem tavsiyesi
Öncelikle uzun mesajım için özürdilerim inşallah vaktinizi ayırabilirsiniz bana.

Tasarım öğrencisiyim, bu sene yoğun olarak HD Film montajı ağırlıklı, Compressing, Decoding benzeri yüksek GB'li dosyalarla çalışmam gerekicek.

Oyun tabiki oynuyorum ancak aktif olarak Flight Simulator X kullanıyorum, arada COD, NFS tarzı şeylerde oynarım ancak FSX tutkum oldu.

Mevcut sistemimi yazacağım, eldeki parçalarımı satıp üzerine 1000TL civarı ekleyip alabileceğim en iyi sistemi almak istiyorum. Gerek grafik ağırlıklı olsun gerek FSX'in ekran kartından çok işlemciye olan yatkınlığından dolayı Intel i7 serisi işlemci düşünüyorum.


Dikkat ettiğim önemli iki nokta var 2 adet 19" ekran ve 1 adet 27"Wide TV yi aynı anda bağlıyorum dolayısı ile ya 3 çıkışı aynı anda kullanabileceğim bir ekran kart olması gerekiyor (4850x2 gibi) (eyefinity için aynı anda 3 farklı çözünürlük alamazsın dediler 3 monitöründe aynı çözünürlük olması lazım dediler bilgim yok)
Yada 2 Tane ekran kartını normal takıp SLI/CF yapMAYIP 4 tane çıkış elde etmek. Böylece birbirinden bağımsız 3 monitörü kullanabilirim.


Diğer önemli konu ise aşağıda gördüğün gibi 8GB Ramim var ancak kullanamıyorum yok anakart kaldırmıyo yok bilmemne. Adam gibi 2x4GB Ram kaldırıcak ve ileride aynı ramlerden eklenirse 16GB Destekliyecek, Stabil bir mainboard seçmek istiyorum.

Tahminimle aşağıdan değişkenlerden işlemci anakartı ve diğer satabileceklerimden 500TL elde ederim üzerine 1000TL daha koyunca 1500TL'ye işlemci anakart ve ekran kartı çözümü kalıyor yanlış hesaplamadıysam.


Mevcut Full Sistemim.

Değişkenler;
Q6600 2.4Ghz
Asus P5G43T Ddr3 Mainboard
Gigabyte GTS250 1GB
OCZ Gold 2x4096MB DDR3 10666


Elde fazla satacaklarım;
Asus P5KC DDR2 Mainboard
OCZ 4x1GB 800Mhz Reaper
XFX 8800GS Ekran kartı


Sabit;
3x1TB Samsung 32MB HD103Serisi
320GB Samsung 16MB Sistem Drive.
Thermaltake 750W Toughpower QFan
Thermaltake Xaser IV Kasa
2x19" Samsung LCD
1x27" Lg FullHd




Güzel fikirlerinizi bekliyorum :)
D
14 yıl
Windows 7 64Bit - 8GB RAM - Page File Ayarları nasıl olmalı?
Arkadaşlar Merhaba,

Bugüne kadar XP 32Bit Kullancısıydım ancak tasarım, grafik ve montaj türü işlerle fazlaca vakit geçirdiğim için 8GB Ram kurdum.
Tabiki birde Windows 7 64Bit kurdum.

İlk defa Win7 Kullanıyorum. Bu Page File(veya Cache File) ayarlarını nasıl yapmalıyım, sonuçta 8GB ram varken hala PageFile kullanmalımıyım

Pagefile(Cache File)'ın avantajını ve dezavantajını biri açıklarsa ve benim 8GB durumuma göre uygun tavsiyede bulunursa sevinirim.

(Sistemim, Q6600 2.4, 8GB ddr3, GTS250)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.