M

Binbaşı
27 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
129 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
İnternetimdeki bazı sitelere ulaşım sorunu
Merhaba şuanda 2 haftadır tbtnet ondan önce de 1 yıl millenicom kullandım. Başta millenicomdayken hiçbir sıkıntı yoktu fakat son zamanlarda bazı sitelere ulaşım sıkıntısı yaşamaya başladım. Örneğin twittera girdiğimde görsel, videolar çok geç yükleniyordu, izletmeyecek kadar yavaş şekilde. Onun haricinde iptv başta sorunsuz kullanabilirken sanırım twitter ile eş zamanlı olarak ulaşım sıkıntısı yaşamaya başladım, aşırı ağır bir şekilde izlenmeyecek şekilde yüklenmiyordu videolar. Daha sonra modeme yandex dns girerek çözülebileceğini öğrendim ama sorun düzelmedi. Mevcut sorunlar telefonda da vardı, mobile geçince hiçbir sorun olmuyordu.

Bu yüzden de taahhüt de olmadığı için aynı mantıkla hizmet veren tbtnete geçtim. Bunda şuana kadar sıkıntı yaşamadım twitter normal giriliyor, iptv izleniyor. Fakat dün xbox gamepass 3 yıl olayını duymuşşunuzdur, onu almaya çalışırken ulaşım sıkıntısı yaşadım. Örneğin giriş yap diyince girmiyordu, dns açarak sorunu çözdüm işlemleri halledip üyeliğimi aldım. Bu sefer sorun xbox pc programını indirdiğimde başladı. Giriş bilgilerimi girmem gereken alan bomboş kalıyordu. Dns de işe yaramadığı için telefonun internetini paylaşarak giriş yapabildim anca. Şimdilik sorunum yok gibi duruyor fakat bu sorunun neyden kaynaklandığını bilmek isterim ileride yine sıkıntı yaşamamak için. Düşüncesi olan var mıdır?

Mesela şuan aşağıdaki xbox gamepass konusuna mini.donanımhaber uzantısı ile girmiyor: (normal dhden giriyormuş, bilgisayarda da daha seri olduğu için mini kullanıyorum.)
https://forum.donanimhaber.com/xbox-game-pass-ana-konu-gerekli-tum-bilgiler-ilk-mesajda--136257743


< Resime gitmek için tıklayın >
M
2 yıl
Gigabyte b450m s2h ve ryzen 5600x görüntü gelmemesi
Merhaba direkt konuya gireceğim bu işlemcinin bu anakartta çalışması için bios update gerekiyordu, eski işlemcim r1200 olduğu için o konuda bir problem yok. Şuan bilgisayarı çalıştırdığımda her şey çalışıyor ledler yanıyor fanlar dönüyor fakat ekranda sinyal yok. Sorum ise bios update yaparken mevcut sürümden son sürüme kadar tek tek mi güncelleme yapmalıyım yoksa direkt son sürümü yüklesem yeterli mi?

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-S2H-rev-1x/support#support-dl-bios

Bir de sormak istediğim diğer şey palit rtx 3060 dual ekran kartı aldım bunun önündeki geforce rtx yazısında led var diye biliyorum, kartın fanları döndüğü halde yazıdaki led yanmıyor, bu bir sorun mu yoksa yukarıdaki sıkıntıyla mı ilgili?

Son olarak da eski anakartımda 2 kasa fanı kullanabiliyordum kart üzerinde bir cpu fan bir tane sys fan olmasına rağmen, bu yeni anakartta (dişi) 3 pinli 2. fan kablosunu nereye bağlayacağımı bir türlü bulamadım, psuda uygun bir giriş görünmüyor, kasa kablolarında da göremedim nereden söktüğümü de hatırlamıyorum.
M
2 yıl
Masaüstü bilgisayarım için parça tavsiyeleri
Merhaba. Bende aşağıdaki özelliklerde bir kasa var, 5 yıl önce toplamistim. Artık yeni oyunlara yetmediği için birkac yerini değiştirmek istiyorum. Tavsiyelenizi bekliyorum.

b350m msi anakart
2x8gb 3000mhz cl15 ram
msi 1050ti, ryzen 1200
500w 80+ psu

Aklımda ryzen 3600 ve rtx 3050 almak var. Zaman zaman yapılan indirimlerle 10bin tutuyor. Bu sefer güç kaynağı yetersiz gelir mi emin değilim.
M
3 yıl
Temizlik sonrası bilgisayarımdaki problemler
Merhabalar. Ekran kartımın fanının birkaç ay önce kompresör ile temizlerken tek yaprağını kırmıştım ve birkaç gün önce tekli fan satan birini buldum, internette boyutunu kesin olarak bulamadığım için kartı söküp metreyle ölçeyim dedim en azından yaklaşık bir sonuç alıp internette bulduklarımla karşılaştırmak için. Her neyse 70 cm çapı varmış. Sökmüşken de kompresör hava ile genel temizlik yapmaya karar verdim. Hiçbir parçaya dokunmadan dikkatle temizliği yaptım kartı taktım çalıştırdım.

Problemler o günden itibaren başladı:

-Youtube'da video izlerken bazen görüntü ağırlaşıp sonra hızlanarak normal halinde devam ediyor. Ayrıca videoyu birkaç saniye geriye alsam video tekrar yükleniyor hemen açılmıyor. (ram?)

-Öğretmenim, zoom ile ders işlerken (zoom tesadüftür) görüntü gidiyor (monitör kapanması değil ekranda ışık yanıyor çünkü) sonra şimşek gibi çizgiler ekranın ortasında görünüp gidiyor sonra görüntü düzeliyor, masaüstü siyah oluyor görüntü birkaç kere daha gidince düzeliyor. (her defasında olan şey değil 2-3 kere oldu) Bu olay olduktan sonra bilgisayara usb takmışsın gibi ses geliyor. Aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartında ünlem işareti olduğunu görüyorum. Mesela şuan hala scrolling yaparken takılmalı iniyor. (driverlar güncel) (ekran kartını söküp takarken kesinlikle bir zarar verdiğimi düşünmüyorum, çarpmadım bir şey olmadı, kendi karton kutusunun üzerine koyarak ölçüm yaptım)

-Bazen pencereden pencereye atlarken görüntü sonradan geliyor sanki eski 1gb ramli telefonda uygulamadan uygulamaya geçer gibi. (yine, ram problemi gibi)

Yaptıklarım:

Ekran kartını slotundan çıkarıp tekrar takmak, ramleri birbiriyle yer değiştirmek, driver güncellemesi yapmak, ram diagnostic tool ile ramdeki problemleri taramak (0 hata verdi).

Sistemim ise genel anlamda şu şekilde: Ryzen 1200, 2*8gb hyperx ram, msi 1050 ti ekran kartı, 500w psu.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Ekleme: Dün ac oddssey oynadım 2 3 saat arası, oynarken bir anda tak diye masaüstüne attı oyun hiçbir hata vermeden kapandı. Bunu 2. kez yapıyor ve sanki bilgisayar belli bir süre çalıştıktan sonra problemler başlıyor. Mesela bugün de 8.30dan beri ders vardı son derste yani 12 civarlarında ekranın kapanıp açılma olayı oldu.
M
4 yıl
Yeni aldığım ram hakkında sorularım
Merhabalar. HyperX Predator RGB DDR4-2933Mhz C15 16GB bellek aldım 2li kit şeklinde. Aşağıda cpu-z görüntülerini verdim ve değerlerin normal olup olmadığını sizlere sormak istedim. 2933 mhz özelliğinde ama 1465 olarak çalışıyor. Benim anladığım 1465*2 dual çalıştığı için o şekilde yazıyor. Onun dışında her şeyin normal olduğundan emin olmak istedim. Biostan da 2933 şeklinde ayarlayıp xmp profilini 2 olarak seçtim (1de 2666 mhz yazıyor). Başka yaptığım bir işlem yok. Anakart bilgisi gerekiyorsa: MSI B350M PRO-VD PLUS

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Inventus - KINGSTON HyperX Predator RGB 2x8 Ram 537 lira (Tükendi)
Bir süredir ramleri takip ediyorum ve fiyatın oldukça uygun olduğunu düşünüyorum, ben aldım. RGB'siz tek fiyat da iyi 230 lira. Ayrıca Zotac GTX1660'ın fiyatı da piyasadan 100 lira daha uygun görünüyor. Linkleri kopyalayın, hata veriyor yoksa

RGB

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9566

RGB olmayan

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8889

GTX 1660

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10165
M
4 yıl
Rx 590 ve Wattman sorunu hakkında
Merhabalar. Ryzen 1200 ve 1050 ti parçalarını 2600 ve rx 590 ile yükseltmeyi düşünüyorum.

İnternette okuduğumda bu ekran kartında wattman diye bir sorun çıkıyormuş oyundayken bilgisayarın çökmesi ve restart gerektiren bir şey. Birkaç yere baktığımda insanlar farklı şekillerde sorunlarını cozmusler. Kimisi radeon programini guncelleyerek, kimisi biostan ekran kartini pcie 8 yerine 16 olarak çalıştırarak çözmüş.

Ben bu ikiliyi aldığımda böyle bir sorun ile karşilaşacak mıyım? Hepsinde yaratır mı bu sorun, sizler ne düşünüyorsunuz?
M
5 yıl
Focus 2010 1.6 benzin - bu araç alınır mı?
Merhaba arkadaşlar doğru konu değilse kusuruma bakmayın, aşağıda özelliklerini yazacağım ve kaporasini verdiğim araç hakkında yorum almak istedim vakit ayıranlar için teşekkürler.

Focus hb 1.6 benzinli 125binde, londeranzo markalı lpgye sahip, titanyum paket, değişen boya yok, experde motor yuzde 91 oranında çıktı. Koyu lacivert renginde, dışından içinden oldukça temiz bir araç. İçinde hiz gostergesinin ust kısmındaki plastik aksamda biraz çatlak var, onun dışında sağ ön kapının içten tutma kısmının nikelajinda (doğru mu yazdım emin değilim) 2cm çapında çatlak var. Arkasında park sensörü yok, bazı aynı modellerinde oluyor bazılarında olmuyor, o kısmı anlamadım.

İlanda 63bin yazdı ve biz 60.500'e anlaştık. Sizce bu araç alınır mı yoksa büyük bir hata mı yapıyorum? Tekrar teşekkürler.
M
6 yıl
Meizu EP52 vs. Plantronics BackBeat FIT 305
Merhaba. Piston 3 kullanıyorum ve 2 yılı doldu artık, sağ taraftan az ses gelmeye başladı, ama buna kadar çok memnundum. Her neyse şimdi de bt kulaklık almaya karar verdim. Amaç spor yaparken müzk dinlemek değil (genelde buna yönelik pazarlama çalışmaları var) direk müzik dinlemek. Videolar izledim, yorumlar okudum incelemeler okudum, yine de tam karar veremedim. Aralarında şuan 100 liralık fark var. Sizce hangisini almalıyım, karar vermemde yardımcı olur musunuz? Aslında meizudaki o sabit kablo olmayan kısımdan pek hoşlanmıyorum, bu biraz daha beni fit 305e itti ama 100 liralık farka değecek kadar karar veremedim.

https://www.hepsiburada.com/plantronics-backbeat-fit-305-suya-dayanikli-ter-gecirmez-kablosuz-spor-kulaklik-mavi-tasima-cantali-pm-HB00000878V0

https://www.hepsiburada.com/meizu-ep52-bluetooth-spor-kulaklik-suya-dayanikli-pm-HB00000AVRFG
M
6 yıl
Turkcell - Logitech G29 + Shifter 1.399 tl
https://m.turkcell.com.tr/cihazlar/aksesuarlar/logitech-g29-driving-force-yaris-direksiyonu?

Vitessiz fiyata vites dahil 1400 lira gayet iyi, ihtiyacı olan kaçırmasın, normalde en az 1700e bulunuyordu.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.