O

Yarbay
14 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
184 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
Geç saatte Mythic raid yapan Türk guildi arıyorum
417 6/9M Paladin olarak 8.2'de CE alabileceğim ve raid saatleri akşam 9 ve sonrası guildler arıyorum, var ise ulaşmanızı rica ediyorum teşekkürler.
O
9 yıl
AMD FX 8350 - Core i7 3970X Upgrade Mantıklı Mıdır
Arkadaşlar Merhaba, MMORPG ve turn based stratejileri oynadığım zaman AMD FX 8350'nin performansından memnun kalamıyorum (diğer konularda gayet yeterli bir CPU) ve açıkçası GTX 980'i tam besleyip beslemediğinden kuşkulanmaya başladım bazı senaryolarda. Özellikle oyunlarda fpslerde bazen ani düşüşlere sebebiyet verebiliyor.

Core i7 3970X işlemci ve Asus Rampage IV Formula uygun fiyata buldum değiştirmeyi düşünüyorum sizin X79 platformu ve 3970X ile ilgili düşünceniz nedir ben uzun süre götürebileceğini düşünüyorum.
O
9 yıl
[Söylenti] Captain Jack kod adlı yeni AMD Ekran Kartı (R9 390X?)
Bir donanım forumunda geçenlerde Captain Jack ismi kodlanmış ekran kartının performans grafiklerini ifşa etti. Tahminen ya R9 380x ya da 390x olduğu düşünülüyor kartın, AMD kartı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Sorulduğunda AMD sorumlusu "Captain Jack ismini hiçbir ekran kartı varyantlarında kod ismi olarak duymadım" dediyse de performans sonuçlarını inkar etmedi. Eğer grafikler doğruysa GTX 980'den %16 daha performanslı olup ondan sadece %7 daha fazla enerji harcayan bir ekran kartını görüyoruz demektir.

Özellikle enerji harcama alanında çok başarılı gözüküyor sonuçlar, umarım doğrudur.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
O
10 yıl
1.500 TL bütçe ile oyun + film Monitör aranıyor tavsiye lütfen
Merhaba Arkadaşlar,

1440p veya 2160p (UHD) monitör almaya karar verdim hem oyun (pc ve konsol) oynanacak hem de film izlenecek oynanan oyunların hiçbiri çok rekabetçi olmadığı için tepkime süreleri konusunda belirli raddede toleransım olur ve 60hz üzerine çok meraklı değilim ama var ise ne güzel.

Monitör kolay kolay bozulan bir aparat değil genellikle bu yüzden aldım mı uzun ömürlü olmasını istiyorum bütçe de zengin bu bakımdan, benim sizdem tavsiye rica ettiğim modeller özellikle şu ikisi:

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103071

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/dell-ultrasharp-u2713hm-27-2560x1440-full-hd-siyah-led-monitor.aspx

1440P IPS teknolojisi mi yoksa 4K TN monitörü mü alsam çok arada derede kaldım, 28" 4K çözünürlük için çok ufak da olabilir.

Gsync veya Freesync için beklemeye değer mi onu da bilmiyorum çok maliyetli olacakları muhtemel ve benim screen tearing diye bir problemim hiç olmadı, ben hissetmedim en azından. Özellikle anime - dizi bol izlediğim için renklerin gerçekçi ve canlı olması önemli olur benim için.

Acaba 4K'nın gelişi önümüzde 2 sene içinde tahminen tamamlanacak iken şimdi 1440p monitör almak mantıklı olur mu? Şunu da biliyorum HD 7970 ekran kartım 1440p kaldırabilir pek çok oyunda ama 4k kaldıramaz.
O
10 yıl
Öğrencilere hediye edilmek üzere ucuz f/p bilgisayar tavsiyesi ihtiyacım var.
Vakıf olarak aşağı yukarı 50-60 civarında masaüstü öğrenci yurdunda kullanılmak üzere bilgisayar alacağız, amaç oyundan ziyade öğrencilerin internet ve ödevlerini / projelerini yapabilecekleri bir platform sunmak, bu amaç için bilgisayar alınacak. Henüz üst fiyat sınırı yok ancak ekonomik olması gerekli belirli durumlar var:

1) İşletim sistemi windows ve orjinal olmalı
2) Monitörlü olmalı 18.5" monitör olsun en fazla.
3) Toplama olabilir hazır olabilir, hazır olursa toplu alımda daha kolay olabilir ve kendi işletim sistemleri ile geliyorlar genellikle.
4) Fiyat sınırı koymuyorum ancak amacı belli bilgisayarın bunu çok aşmaması lazım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
O
10 yıl
AMD FX 8350 sizce Z97 5. jenerasyon ile upgrade edilir mi
Arkadaşlar sistem imzamda, FX 8350 normalde başarılı bir işlemci ancak sık mmorpg oynayan bir kişi olarak tek çekirdek performansında limitasyonları da yok değil. Bu durum özellikle toplu alanlarda (mass pvp veya çok kişili raid senaryolarında) fark edebiliyor (örn. 60 fps yerine 90 fps almak çok fark etmez ama 25 fps yerine 40 fps almak ciddi fark eder)

Şu anakartı gördüm açıkçası heyecanlandım, süper bir fiyat aralığına süper bir anakart çıkıyor, bu Asus'a şapka çıkarılır:

Asus Maximus VII Hero

şimdi bildiğiniz üzere DDR4 platformunun cidden oturması 2015, hatta 2016 ya kadar sarkabilir, o vakte kadar DDR4 maliyetli ve oyun performansında tahminen getirisi sınırlı olacaktır. (DDR2 - DDR3 geçiş sürecinde hatırlayanlar bilir farkı sınırlı idi)

AMD Platformunun ayrıca galiba çipsetlerinden kaynaklanan bazı problemleri var, mesela birçok yerde Intel sistemlerinde SSD'lerin daha hızlı olduğunu duyuyorum bu da çipset uyumuyla açıklanabilir.

Sata Express Hero'da yok galiba ama aynen DDR4 gibi çok yeni teknolojilerde genel sorun olan stabilite problemleri olabilir sizce Sata Express şart mıdır.

Broadwell'in Haswell'e göre performans farkı Intel'in eski jenerasyonlarına da göz atacak olursak sizce nasıl olur, galiba asıl önemli GPU'ya veriyorlar Iris Pro tüm 5. jenerasyon işlemcilerde olacakmış

Sizce FX 8350 ile devam mı yoksa 5. jenerasyon çıkınca geç der misiniz
O
10 yıl
Shure SE425 vs Phonak Audeo PFE 232
Phonak 012 kullanıyorum şu an dual armature bir kulaklık arıyorum lütfen kullanan arkadaşlar yorum yapsınlar bu kulaklıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben genellikle klasik müzik dinliyorum bas benim için çok fazla önemli olmuyor mid - tiz önemli, kulaklık önerileriniz varsa alabilirim, teşekkürler.
O
10 yıl
Goonet 50mbps VDSL2\u0027ye geçtim, yorumlarım
Goonet internete bugün dolayısıyla geçiş yaptım, önceki internetim 4mbps ttnet limitsiz idi, şimdi 200GB AKN ile 50mbps internet kullanıyorum.

Başvuru işlemi çok rahat geçti her adımında @faststyla94 arkadaş yardımcı oldu ona birsürü soru sorduk hepsini cevapladı, iyisiyle kötüsüyle anlattı. 26.02.2014 Çarşamba günü yaptığım başvuru 28.02.2014 Cuma günü başarıyla sonlandı ve Cumartesi günü de modem kurulumu yaptım. Her adımında tekrar @faststyla94 yardımcı oldu, akşam 21:00 de aradım kendisini teker teker modem kurulumu için gereken ayarlarda yardımcı oldu. Bu tarz bir müşteri ilgisi genellikle internet servis sağlayıcılarında nadir görülür bu yüzden de bu başlığı kendisine teşekkür etmek ve özverili hizmetin takdiri hak ettiği düşüncesiyle açmak istedim.

Speedtest Sonucu
O
10 yıl
16Mbit limitsiz Vodafone.net Hattına Geçiyorum Sorular
Arkadaşlar 4mbit limitsiz TTNET hattımın beni her ay kazıklamasından bıkıp artık eski Biri.net olan Vodafone.net'e geçiyorum 16mbit limitsiz 2 yıll taahhütlü 102 TL. (4mbit limitsiz 103 TL idi)

1) Sizin iyi veya kötü deneyimleriniz oldu mu, sicili kötü müdür firmanın? Özellikle güncel kullanıcılar yardımcı olursa sevinirim.

2) TTnet hattım aktif olarak devam etmekte, onlar kendileri geçiş işlemini yapacaklarmış, bu durumda bir pürüz olur mu? (mesela aynı ay içerisinde iki fatura ödeme gibi)

3) Başvuru sürecini çok uzattılar mı
O
11 yıl
TTNET Upload hızını 5mbit mi yaptı?
Bugün evime en yakın ttnet şubesine TTNET Hipernet için başvurdum bana evimin adresinin en fazla 35mbit download ve 5mbit de upload alacağını söylediler. İnanamadım bir kaç kere daha sordum evet teyit ettik 5mbit upload dediler ben hala inanmıyorum çünkü hiçbir yerde yazmıyor bu böyle bir durum sizler için de söz konusu mu yoksa bu çok yeni birşey mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.