S

Onbaşı
26 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
Arkadaşa şöyle bişey topladık. Sizce eksiği fazlası nedir?
İşlemci: Intel 8400
Ram: 8GB Corsair Vengeance 2400MHZ
HDD: 2TB Seagate Barracuda
Anakar: MSI z370 Gaming Plus veya Tomahawk (kararsız olduğum konulardan birisi)
Güç Kaynağı: Thermaltake TR2 S, 600W (bu konuda tavsiyelere açığım)
Kasa: Cooler Master Masterbox MSI Edition
Ekran Kartı: Nvidia 760 şimdilik, piyasa az toparladığında 1060 veya 1070 alacağım.
Duruma göre bütçede parçalarla orantılı olarak arttırıma gidebiliriz. Tavsiyeleriniz nelerdir ?
S
10 yıl
2000 TL KASA TOPLAYACAĞIM - Yardım
Öncelikle selamlar herkese,
Başlıkta belirttiğim gibi 2000 lira max bütçeli kasa toplayacağım fakat konu hakkında tam bir bilgim yok. Birinci öncelikle oyun amaçlı kullanacağım. Özellik olarak tam bilmesem de birinci önceliğim anakartın ilerde çıkacak ekran kartlarını destekleyebilecek kapasitede olması. İşlemci intel ve ekran kartının nvidia olmasını tercih ederim. Sıvı soğutma sistemi de kurdurmak istiyorum. Ramler 8 veya 16 gb olabilir. HDD 7200 rpm 750gb veya 1 TB olabilir. Büyük ihtimal kasayı Vatan bilgisayardan toplayacağım. Önerilerinizi oradan belirtebilirseniz çok daha işime yarayacaktır. Şimdiden teşekkürler.

Edit: Öneriler için teşekkürler gerçekten bazıları aklıma yattı ve uygun geldi. Biraz daha iyi bişey olması için bütçemde yaklaşık olarak 250 TL esneme yapabilirim.
S
11 yıl
MSI GE60 - turboya geçmiyor
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir mmorpg tarzı oyun oynamamıştım ve f2p'ye geçmesiyle beraber Tera Online'a başladım. Diğer oyunlarda hatta birazcık zorlayan programlarda bile turboya geçmesine rağmen msi ge60 cihazı bir türlü turboya geçiremedim oyunu açtıktan önce veya sonra. Nvidia denetim masasında kurcalamadığım yer kalmamasına rağmen bir türlü olmadı. Anakartta bulunan ekran kartını kullandığından oyunda az da olsa zorlama ve ısınma oluyor. Sürekli olarak turboyu aktif etme veya başka bir yoldan açma gibi bir durum varsa yardımcı olmanızı bekliyorum.
S
11 yıl
Soğutucu yardımı
MSI GE60 0ND-412TR cihazı sahibiyim fakat oyun oynama esnasında sıcaklığın biraz fazla olduğu gözüme çarptı ve bir soğutucu almaya karar verdim. Bu cihaz için max. 100 lira bütçe ile alabileceğim bir soğutucu önerebilir misiniz ?
S
11 yıl
Teraya başlıyacağım fakat
Bazı sorularım olacak arkadaşlar size. Oyunu indirdim ve kurdum sorunsuz olarak girdim. Server listesine geldiğimde ise fr/ge/en/int gibi ülkelere, pvp ve pve gibi 2 sisteme ayrıldığını gördüm. Bu ülke seçenekleri arasında int daha mı iyi olmakta ? Çünkü çok iyi derecede İngilizce bildiğimi söyleyemem :) Buradan okuduğum bazı başlıklardan pvpde saldırmanın açık olduğu pvede ise 2 tarafında açması gerektiği tarzında bir şeyler okudum. Tabi pve bu şekilde daha avantajlı gelmekte fakat ilerde bu bir sıkıntı yaratır mı özellikle end game kısmında ?
İkinci olarak ırksal özellikleri pek önemsemeyin istediğiniz ırkı yaratın şeklinde yorumlar gördüm. Daha önceki oynadığım bu tarz oyunlarda tank sınıfı karakterleri ofansif tarzda oynadım. Def, hp vs. bufflardan dolayı itemları atak olarak yapınca gayet etkili olabilmekte. Bu oyunda da yine aynı tarzda yapabilir miyim ? Oyunun main tank karakteri lancer mı yoksa yanlış mı biliyorum ?
Tanktan ziyade bu oyunda daha ofansif ve değişik tarzda bir karakter oynamak istiyorum. Bu bağlamda da aklıma ilk sorcerer ve archer gelmekte. Oyunu büyük ihtimal tek başıma oynayacağımdan solo pve konusunda hangi karakter daha iyi olur ? Bu ikisinden farklı bir tavsiyeniz var mı ?
Haliyle yeni başlayacağımdan oyun konusunda tecrübeli ve yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır ? Eğer yardımcı olabilecek varsa o serverda başlıyabilirim.
Son olarak ise oyunun grafik bakımından yüksek seviyede olduğunu görmekteyim videolardan ve forumdaki yorumlardan. MSI GE60 0ND-412TR cihaza sahibim. Zevk ve görsellik açısından oyunu yüksek ayarlarda kaldırabilir mi ?
Benim sorularım bu kadar. En kısa zamanda tavsiye ve görüşlerinizi beklemekteyim :)
S
12 yıl
ge60 - ge70 arasında bi yardım
Daha öncesinden forumda açtığım başlıkta ge70 almaya karar vermiştim.
http://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nd-413xtr-notebook-urun9444.html
Görüldüğü üzere şuan stoklarda bulunmuyor ve başka sitelerde olsa dahi fiyatı 2500 civarına yaklaşmakta. Pcdepo'dan yetkili arkadaşlara sorduğumda cihazın nisan ayının son haftası geleceğini söylediler. Sizce bu yaklaşık 20 günlük süre beklemeye değer mi ? Yoksa şunu alıyım mı ?
http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-412tr-notebook-urun9126.html
Yardımlarınızı bekliyorum
S
12 yıl
Msı GE70 GTX660M model hakkında
Gerek forumdan gerekse başka sitelerden yapmış olduğum araştırmalar sonrasında bu modele
http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-412tr-notebook-urun9126.html karar kılmıştım. Hala stoklarda var mıdır diye kontrol ediyim derken şunu gördüm
http://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nd-413xtr-notebook-urun9444.html
Aslında ilk başlarda da ge70 almayı düşünüyordum fakat ekran kartı daha iyi olduğu için ge60ta karar kılmıştım. Şimdi bunu görünce tekrardan ibreyi o şekilde döndürdüm fakat ekran boyutundan dolayı görüntü ve çözünürlükte bir fark olur mu ? Nisan başına kadar stoklara girer mi ? Yine kafamda soru işaretleri oluştu. Yardımlarınız bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.