Ö

Yüzbaşı
02 Ocak 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Ö
9 yıl
hasar sorgulamada olmayan kazanin görünmesi
arkadaşlar merakından arabamın hasar kaydını plaka yi yazarak sorgulattim 3 olması gereken kaza sayısı 4 gozukuyor. 4. Kazanın olduğu tarihte araba daha 6 aylikti ve sıfır aalmistim. Zaten değil o tarihte kaza , ciziği bile yoktu.

Şimdi ben bunu nasıl arastiracagim. Yada ne olmuş olabilir. Aracı benden başkası da kullanmadı.
Ö
10 yıl
İndirim var mı? Bakan noktayı koydu! yok......
Bakan sinyali verdi! Depoda vergi yükü azalıyor

http://forum.donanimhaber.com/m_88404057/tm.htm

konuyu ben açmıştım ama yorumlar doğru çkıtı galiba


http://finans.gazetevatan.com/portal/ISE/getDetailsStory.html?storyId=323336&goToHomePageParam=true&siteLanguage=en

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi indirimi ya da artırımının gündemlerinde olmadığını belirtti.

Şu an akaryakıtta vergi yükünün çok olduğundan da yakınan Şimşek, bu durumu dünya petrol fiyatlarına ve kur artışına bağladı.

Mehmet Şimşek, Motosiklet ve Bisiklet Aksesuarları Fuarı’na (Eurasia Motobike Expo) gelişinde gazetecilerin akaryakıt vergileri ile ilgili sorularını cevapladı. Şimşek, “Şu an itibari ile vergi indirimi de, vergi artışı da gündemimizde yok.” dedi.

Benzinin litre fiyatının 5 lirayı aştığının işaret edilmesine karşın Şimşek, “Tüm dünyada, bilhassa Avrupa’da akaryakıt ürünlerinde ciddi vergi yükü var. Biz, Türkiye’de vergi yükünü 2002’ye göre önemli oranda indirdik. Ama vergi yükü yine de çok. 2002’de benzinliğe gidip 100 liralık benzin alsanız, bunun 70 lirası vergiye giderdi. Ama şu an 100 liralık benzin alsanız bunun 58 lirası vergiye gidiyor. Yani vergi yükünü indirdik. Şunu unutmamalıyız vergilerde petrol fiyatları etkili, akaryakıt ürünleri ithal olduğu için dolar kuru etkili. “ ifadelerini kullandı.

Şimşek, soruları cevaplamasının ardından Eurasia Motobike Expo’nun açılış törenine geçti. Törende motosiklet satışlarının 2002’den bu yana yüzde 160 arttığına ve 2,7 milyonu bulduğuna temas etti.

Ekonomiye de değinen Şimşek, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu vurgularken; şunları kaydetti: “Gelecek, Türkiye gibi, Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerindir. Türkiye artık Batı ile arayı kapatıyor. Diğer gelişmekte olan ülkeler de öyle? Dünyanın ağırlık merkezi doğuya kayıyor. Burada Çin, Hindistan, Rusya ve Türkiye gibi ülkeler ön plana geliyor. Türkiye’ye güvenen ve yatırım yapan ülkelerin ne denli yerinde karar verdiği ortadadır. Şu an 37 bin yabancı sermayeli firma var ülkemizde.” Şimşek, Hintli Hero’nun Asya Motor ile üretimde el ele vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Maliye Bakanı, tören dâhilinde Motosiklet ve Bisiklet Aksesuarları Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti. Sonrasında stantları dolaştı. Mehmet Şimşek, stantlarda bulunan ürünlerle yakından ilgilendi, motosiklet ve bisikletlere binmeyi ihmal etmedi.
Ö
10 yıl
Bakan sinyali verdi! Depoda vergi yükü azalıyor
http://ekonomi.milliyet.com.tr/bakan-sinyali-verdi-depoda-vergi/ekonomi/detay/1841644/default.htm

sıkı bir zamdan sonra ufak bir indirime hazır olun.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, akaryakıttaki vergi yükünden dert yandı.
Akaryakıttaki vergi yükünün nispeten yüksek olduğunu anlatan Şimşek, vergi tabanının genişletilmesine yönelik çalışmalar kapsamında indirim yapılabileceğinin mesajını verdi. Yeni Gelir Vergisi Yasası'nın Meclis'te olduğunu anımsatan Şimşek, "Bu çalışmada vergi tabanını genişletmek amacıyla istisna ve muafiyetler kapsamının daraltılması, beyannameye dayalı vergilemenin genişletilmesi, yatırım, üretim, istihdamın teşvik edilmesi öngörülüyor. Bunların sonucunda dolaysız vergilerin toplam vergi içindeki payının artırılması dolaylı vergilerin vergi geliri içindeki payı da azalmış olacak" değerlendirmesini yaptı. Dünyanın birçok ülkesi gelir sıkıntısı yaşarken, Türkiye bu yıl yaklaşık 350 milyar lira vergi toplamayı hedefliyor.

DOLAYLI VERGİ ARTIYOR

Bakan Şimşek, geçen yılın ilk 10 ayında vergi gelirlerinde yüzde 17.7'lik, dolaylı vergi gelirlerinde de yüzde 22.2 artış yaşandığını ifade etti. Şimşek, dolaylı vergi gelirlerinin daha yüksek oranda artmasında BOTAŞ ve TEDAŞ'ın geçmiş borçlarının bir kısmının tahsil edilmesinin önemli etkisi olduğunu bildirdi.

AKARYAKITIN YÜKÜ AĞIR

Bakan Şimşek, son 11 yılda akaryakıtta vergi yükünü sürekli aşağı çektiklerini belirtti. Petrol ürünlerinden 2002 yılından bu yana ÖTV alındığını belirten Bakan Şimşek, 2005'ten bu yana TEFE'ye göre artırımdan vazgeçildiğini ifade etti. Şimşek, "Maktu ÖTV tutarları aylık TEFE endeksine göre artırılarak uygulanmıştır. 2005 başından itibaren TEFE'ye göre artırmadan vazgeçilerek ÖTV tutarları Bakanlar Kurulu kararıyla belirleniyor. Maktu ÖTV tutarlarındaki en son değişiklik 2012'de Bakanlar Kurulu kararı ile yapılmıştır. Bu düzenlemeden önce 2.5 yılı aşkın süre zarfından vergi tutarlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" dedi.
Ö
10 yıl
eksi 32 derecede debriyajın sertleşmesi
yola çıkarken hava -20 civarında idi. sonra eksi 32 ye kadar düştü 15 dakika eksi 32 derecede devam ettim bu sırada debriyaj aşırı derecede sertleşti. Resmen taş gibi oldu. Derce eksi 25 e düşünce normale döndü.

Sizce bir sıkıntı olmuş mudur? Hareket etmeden önce motoru ısıttım. Zaten 40 km eksi 20 derece de gittim o zaman bir sıkıntı yoktu.


Güzergah Ağrı- Erzurum
Ö
10 yıl
ucuz satan bir marka vardı.. Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor
Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor


Dünyaca ünlü otomobil üreticisi firma Batı Avrupa ve Doğu Avrupa pazarından çıkma kararı aldı. Bu bölgedeki pazarlar arasında Türkiye de bulunuyor. Chevrolet’nin bu kararında Avrupa’daki zorlayıcı iş modelleri ve ekonomik krizin etkili olduğu belirtiliyor.

Dünya üzerindeki en büyük 4. otomobil markası olarak bilinen firma Avrupa pazarından çıkarak Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki faaliyetlerine ağırlık vermeyi planlıyor. Bu topluluk içinde Kazakistan ve Ukrayna gibi eski Sovyet ülkeleri de bulunuyor. Şirket bu stratejisi ile birlikte Avrupa’da Opel ve Vauxhall markalarını güçlendirmeyi hedefliyor.

MALİYETİ 1 MİLYAR DOLARI BULABİLİR
General Motors’un Başkan Yardımcısı Steve Girsky yaptığı açıklamada Avrupa pazarından geri çekilmenin maliyetinin 700 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında değiştireceğini ifade ediyor. Chevrolet 2015 yılı sonuna kadar Avrupa’dan tamamen çıkmış olacak. Chevrolet Avrupa araba pazarında Peugeot Citroen, Volkswagen ve Renault'un arkasından 4. sırada yer alıyor. Avrupa pazarına ilk olarak 2005 yılında giren Chevrolet burada sadece 8 yıl kaldı.

MANU İLE YOLA DEVAM
Şirket 2011 ve 2012 yılları arasında Avrupa'da 12 tane yeni araç tanıttı. Firmanın Kıta Avrupası genelinde 1.900 bayisi bulunuyor. Ayrıca Chevrolet'in Corvette gibi efsaneleşmiş lüks spor araba modelleri Avrupa'da satılmaya devam edecek. Chevrolet'nin bir İngliz takımı olan Machester United ile imzaladığı sponsorluk anlaşması da devam edecek.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25286608.asp
Ö
11 yıl
yardım 2. el era
arkadaşlar babam için araba bakıyoruz accent era da karar kıldık.
2011-2012 model ve km düşük olması kaydıyla. araba benzinli mümkünse tüplü olacak.

aracı satmak için değil en az 8-10 sene binmek için alacak. kısaca gittiği yere kadar gidecek.

start ile team arasında nasıl farklılıklar var? team da yolcu hava yastığı hepsinde var mı? bazılarında yok mu? bana mı öyle geldi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-ogretmenden-boyasiz-degisensiz-servis-bak-lpg,li-abs,li-esp-133909418/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-sifir-hatasiz-accent-136605186/detay

bugün yarın kısmetse araçlara bakmaya gidecem . dikkat etmem gereken noktalar varmı?
accent era larda kronik bakılması gereken sıkıntılar vs.
bir de kullanan arkadaşlar lpg de şehirler arası kaç lt yakıyor? (100-110km arası hızlarda)
şehir içi ilden ile değiştiği için objektif olmaz
Ö
11 yıl
yardım. üzerimize 2 adet araç gözüküyor.
babama ihtarname geldi 06 plakalı bir aracın muayene tarihi geçmiş araç 83 model kamyonet.

trafik tescile gittik babamın üzerine 06 plakalı birde minibüs çıktı 93 model
babam sivas ta ikamet ediyor. bugüne kadar hiç araç satışı yapmadı ki devri babamda kalsın.

işin garip tarafı trafik tescilde araçlar babamın üzerine gözüküyor ama maliyeden kontrol edildiğinde araçlar başka kişilerin üzerine gözüküyor. sadece minibüsün sahibi ile isim benzerliği var baba adı bile aynı ama diğer araç sahibi ile isim benzerliği yok. trafiktekiler sivas tan halledilebilecek bir duru değil ankara ya gitmeniz gerekiyor dediler. ankara dakiler de gelmeniz gerekli dediler.

eğer yazışma ile düzeltmek isterseniz çok uzun sürer dediler şimdi ne yapmalı nasıl davranmalı.
Ö
11 yıl
palio 1.2 yakıt tüketimi. yakıt fazla mı?
2003 palio 1.2 düz vites 16 valf izmir de şehir içi ortalama 8.7 civarı yakıyor. Arkadaşa bu değer fazla geldi. kimisi 1.2 bu kadar yakmaz filan demişler galiba.

tüp taktırsam mı diye düşünüyor. ama 2 seneye satarım değmez diyor.
Ben yakıta normal dedim ama kullanan bilen varsa fikir söylerse sevinirim.
Ö
11 yıl
acemi kadın ve otomatik vites.. canım arabaya bu da yapılmaz ki !!
Ö
11 yıl
Yeni (2014) Ford Tourneo Courier.. önü olmamış bence
http://www.otomobil.com.tr/yeni-2014-ford-tourneo-courier-cenevre-otomobil-fuari-2013/

Ford, yeni hafif ticari aracı Tourneo Courier’i Cenevre Otomobil Fuarı 2013’te görücüye çıkarttı. Sınıfında lider iç hacim ve yakıt tasarrufu sunma iddiasındaki Tourneo Courier’in uzunluğu 4.16 m. Bu araç Ford ürün gamını Fiat Fiorino, Peugeot Bipper ve Citroen Nemo gibi araçların olduğu küçük hafif ticari araç sınıfına doğru genişletecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ford Avrupa Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Barb Samardzich “Tourneo, hayatı dolu dolu yaşayan kişiler için tasarlanan akıllı, her şeyi yapabilen bir aracı temsil ediyor. Kişisel misyonunuz ne kadar büyük olursa olsun – işinizin yükünü hafifletmesinin yanısıra – yaşadığınız her andan tat almanıza yardımcı olacak bir Tourneo ticari aracımız var” diyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.