S

Yüzbaşı
01 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
51 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
Elektrikli Ankastre Ocak Çatladı
Merhabalar,

Elektrikli ankastre ocağın sağ tarafına tencere düşürdüğümüz için çatlamıştı. Orayı bantlamıştık ama muhtemelen dün 4'ünü birden kullanınca çatlak her yere yayıldı. Bu şekilde kullanmamızda sakınca var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
150m2 Dubleks Eve Kombi Tavsiyesi
Merhaba,

Yıllardır Buderus Logamax u012-24k kullanıyorduk, fakat ömrünü doldurdu. Dubleks ev için muadil ne önerirsiniz? Ev 5+1. Alt katta 3 oda üst katta 3 oda var. Her iki katta da birer tuvalet ve banyo var.

Teşekkürler,
S
3 yıl
Turknet Hızım Artmış
Merhaba,

Hep olumsuz haberler görüyorum forumda. Ben de olumlu bir konu açayım dedim. Tesadüfen hız testi yaptım az önce, 82 Mbps hız alıyorum. Genelde 80 Mbps görmeye başladım artık. Aldığımdan bu yana 60 65 arası gezinirdi hep. Benim altyapım mı değişti acaba yoksa Turknet bana torpil mi geçiyor :)
S
3 yıl
Ping Nasıl Azaltılır
Merhaba,

75 mbps'ye kadar hızım var ve download 70 mbit üstü upload da 7 mbit üstü alıyorum çoğunlukla. Son derece memnunum.

Tek sorunumu Rainbow Siege ve Call of Duty Warzone oynarken 50 60 ms ping'ten aşağı inemiyorum. Biliyorum bulmuş bunuyorsun diyeceksin ama yurt dışından arkadaşlara bakıyorum. 10 ila 20 ms ping görenler var. Kablolu bağlanıyorum bu arada.
S
3 yıl
Hattın Yasal Sabihi Olmadan Kurulum Yapılır mı?
Merhaba,

Bu Cuma gününe Turknet'ten eve gelip kurulum yapmaları için randevu aldım. Evde ben olmayacağım. Ailem olacak. Sözleşmemi imzaladım ve kimliğimi eve bıraktım. Acaba Turknet eve gelip ben olmadan kurulum yapar mı, yoksa hattın yasal sahibi benim diye illa beni mi ister? Kurulum yaptıktan sonra bir şey imzalatıyorlar mı ve o yüzden benim evde olmam gerekir mi?
S
5 yıl
Sistem Hazır - Son Rötuşlar
Herkese Merhaba,

2 gündür saatlerdir araştırıyorum ve buradaki onlarca sayfadaki değerli yorumları okudum. En son kendim şöyle bir sistem hazırladım:

Sarıyla işaretlediklerim öncelikli olarak almayı düşündüklerim. Diğerleri ise alternatif (hem stokta bulamazsam hem de hepsinin fiyat farkı birbirine yakın olduğundan bir üst modele geçebilirim son fiyatta yerim kalırsa.)

6,000 - 7,000 TL arası bir sistem çıkarmayı düşünüyorum. Hafta sonu elimde listeyle Kadıköy'de Vatan Bilgisayar, Eksen Bilgiyar (hâlâ var mı bilmiyorum) vs artık ne varsa tek tek gezeceğim.

Satın almadan önce son yorumlarınızı alırsan çok mutlu olurum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Teşekkürler,

Serkan
S
5 yıl
Yeni Sistem Topluyorum Sizce Nasıl Olmuş? - 6000 - 7000 TL Arası
Merhaba,

Video editleme yapabileceğim (Camtasia'da kasmadan çalışayım yeter) ve arada sırada yeni oyunları da orta - üst seviye oynayabileceğim bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Buradaki diğer başlıklardan da yararlanarak şöyle bir sistem derledim.

6,500 TL civarı tutuyor:

AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB Önbellek 65W
Asus Prime B450M-K AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(OC)MHz mATX
Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram
2* Gigabyte GV-N166TOC-6GD GeForce GTX 1660 Ti OC 6G 6GB GDDR6
Samsung 970 Evo Plus 250GB M.2 NVMe 3500/3300MB/s SSD Disk
Cooler Master MCB-B511D-KANN-STU MB511 Midi Tower Kasa
Zalman ZM700-TX 700W 14cm +80 Plus Power Supply

Yorumunuzu alabilir miyim?

Bir de birkaç sorum olacak:

* Ram'de 16 GB Dual Kit almakla 2 * 8 GB almak arasında ne fark var?
* Evde 1 TB sata disk var. Fakat Sata 3 değil 2 olması gerekiyor. Sorun yaratır mı?
* Ekran kartında biraz daha yukarı çıkıp 7,000 TL'ye dayanmaya gerek var mı? Veya bu kadar yüksek fiyata çıkmaya gerek var mı? Kullanım beklentime göre aşağı insem mi yeterli mi bu seviyeler?
* Kasada görsellik pek umrumda değil, simsiyah dümdüz, aydınlatması veya tamper camı olmayan kasa bile işimi görür.
* 700 Watt Power Supply yeterli gelir sanırım. Bunun dışında güç kaynağını artırmaya veya ilave fan almaya gerek var mı kasa için?
* Sıvı soğutmalık bir durum var mı?
* Son olarak 7 8 yıllık 21 inç Benq monitörüm var. Bir sıkıntım yok fakat 2k veya 4k monitöre çıkmaya gerek var mı, artı sistemim bunu destekliyor mu? Bir de 500 TL - 1000 TK arası monitör tavsiye ederseniz süper olur.

Teşekkürler,

Serkan
S
6 yıl
Basecamp\u0027a Alternatif Programlar
Merhaba,

Basecamp benzeri online proje yönetim sistemi arıyorum. Notlar alabileceğim, insanlara görevler atayabileceğim, hatta bu görevleri maille ilgili kişilere bildiren bir ajanda programı gerekiyor. Basecamp'a altenatif ne önerirsiniz? Hiç kullanan var mıydı bu programları?

Ücretsiz bir alternatif arıyorum bu arada.

Teşekkürler,

Serkan
S
6 yıl
Excel - Eğer Metin İçeriyorsa Formulü
Merhaba,

Excel'de şöyle bir formül yazmak istiyorum. Eğer C2 hücresi ABC metni içeriyorsa sonuç Evet, içermiyorsa Hayır olsun. Yardımcı olur musunuz Türkçe formül konusunda?

Teşekkürler,

Serkan
S
8 yıl
3 Monitör Sorunu
Arkadaşlar Merhaba,

Ekran kartım HD8350. 3 tane monitör bağladım. Fakat aynı anda 2 monitör devreye giriyor. 3. monitöre geçince bu sefer diğer iki monitörden birini iptal ediyor. Yardımcı olur musunuz?

< Resime gitmek için tıklayın >

Teşekkürler,

Serkan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.